Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Naknada za dijete

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Naknada za dijete

Evo, mene zanima, ja sam trudna drugi puta, naknada u Zg za 2.dijete je 6000 kn, odnosno za prvo 3000kn. Kako vi potrošite taj novac? S obzirom da se on isplačuje tek nakon rođenja dijeteta da li ga stvarno potrošite na opremu za dijete ili za nešto drugo?
    Meni je to kasno nakon rođenja, treba mi taj novac prije. Jel netko možda potrošio na popunjavanje minusa na računu ili npr. kupnju novog kauča ili sl? :? :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo te novce stavili njemu na stedni racun.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupili smo novu perilicu/ sušilicu
    za platnene pelene
    a to je oprema za dijete

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, ja sam kupila novu garnituru i stol i stolice u kuhinji jer smo se uselili u stan pa je trebao novi namještaj.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemoj samo reći da te peče savjest zbog "nenamjenskog" trošenja :shock:

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi ćemo kupiti sušilicu, za platnene pelene :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Nemoj samo reći da te peče savjest zbog "nenamjenskog" trošenja :shock:

pa koga briga na što potrošiš te novce....ionako dijetetu pripremiš i kupiš sve prije i zbog toga i odeš u minus ili nešto.....pa ako taj novac potrošiš na pokrivanje dugova ili bilo što drugo - kaj će se bitno desiti?

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nakon koliko vremena se dobije ta naknada? mislim na onih državnih 2330 kuna ili koliko već?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa možda malo me peče savjest, , jer bi htjela ipak djetetu pružiti nešto više, ali sada više ne.
    Naknada se dobije nakon rođenja djeteta, kada ga prijaviš u matični ured i dobije rodni list ideš u Hzzo da ti odobre naknade, at to su oko 2300kn za opremu i 3000 kn za prvo , odnosno 6000 kn za drugo dijete.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tko isplaćuje tu naknadu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

grad Zagreb
    Pitanje: dal dijete treba biti rođeno u Zagrebu ili samo prijavljeno ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete ne mora biti rođeno, ali mora biti prijavljeno u zagrebu.
    također, oba roditelja moraju biti prijavljena u zagrebu, a jedan od njih minimalno 5 godina.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Osijeku se dobije 500Kn. Zaista ne znam na sto cu potrositi tu gomilu novca :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U mjestu gdje ja živim ne dobiva se ništa. Bar sam izbjegla muke na što ću potrošiti lovu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    dijete ne mora biti rođeno, ali mora biti prijavljeno u zagrebu.
    također, oba roditelja moraju biti prijavljena u zagrebu, a jedan od njih minimalno 5 godina.
    I još samo jedno pitanje: moraju li oba roditelja biti prijavljena na istu adresu? Naime, ja sam još uvijek prijavljena na svoje rodno mjesto i Vita također. Tako nam je taj čas bilo jednostavnije. Suprug je prijavljen na naš prvi stan (relativno nedavno je mijenjao svu dokumentaciju), a mi smo se u međuvremenu preselili u drugi stan. E sad. Planiram se prijaviti na novu adresu i bebu također, ali da li je nuzno da i suprug mijenja ponovo adresu? Mislim, tek je promijenio sve dokumente...Mozemo li npr priloziti neku izjavu o tome da zivimo svi na istoj adresi, i da ćemo u dogledno vrijeme biti svi tamo i prijavljeni?
    To nam je upalilo za Vitin vrtić...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bitno da ste na istoj adresi, ali je bitno da su obje adrese u zagrebu

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj ljubljeni nema prijevljeno prebivalište u Zagrebu...... Ali, budući da nismo vjenčani, pretpostavljam da bih, kada rodim, trebala ostvariti pravo na naknadu. Ili se varam?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U vrijeme podnošenja zahtjeva i drugi roditelj mora imati prijavljeno prebivalište u gradu Zagrebu
    .

dakle, nema veze što niste vjenčani, jer on je drugi roditelj bili vi vjenčani ili ne

sjećam se da su zbog toga probleme imale samohrane majke :/ i ne znam kako su to riješile. ima negdje ovdje na forumu topik, čini mi se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala Lutonjice

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam već sad potrošila na bebača puuuno više nego što ću dobiti od hzzo i zagreba grada i to sam uglavnom peglala revolving pa će novci kad sjednu ići direktno na podmirenje duga po kartici. Znači da - novci idu na podmirenje duga ali duga kojeg ne bi bilo da nema bebača i definitvno predstavljaju samo kap u moru.
    Nažalost ja nemam niti jednu frendicu ili nekoga u obitelji koji je nedavno dobio klinca pa nemam od koga dobiti ni robicu ni ostale potrepštine tako da moram sve kupovati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    U Osijeku se dobije 500Kn. Zaista ne znam na sto cu potrositi tu gomilu novca :?
    ispravak, od ove godine dobije se 4.000 kn :D

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    Citiraj Inda_os prvotno napisa
    ispravak, od ove godine dobije se 4.000 kn :D
    :D :D :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Moj ljubljeni nema prijevljeno prebivalište u Zagrebu...... Ali, budući da nismo vjenčani, pretpostavljam da bih, kada rodim, trebala ostvariti pravo na naknadu. Ili se varam?
    jedino ako ga ne upišeš kao oca
    a mislim da to ne vrijedi 3000 kuna

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

varas se

cuj, ako je tvoj ljubljeni gradanin hrvatske, nek se prijavi u zg, to se brzo rijesi. ako si ti prijavljena najmanje 5 godina, on moze biti prijavljen i 3 minute, bitno je da je prijavljen--to potvrdujes uvjerenjem o prebivalistu koje moras imati sa sobom (za bebu, sebe i njega).

e sad, ako je dragi stranac, kao kod mene... ima nacin, doduse malo kompliciran, ako te zanima poslat cu ti pp.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mikka hvala na info!
    Ljubljeni je državljanin RH, dapače, živi već pet godina u Zgb (ima vlastiti stan) ali je moje dalmatinsko magare i ne želi se prijaviti ovdje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    varas se

cuj, ako je tvoj ljubljeni gradanin hrvatske, nek se prijavi u zg, to se brzo rijesi. ako si ti prijavljena najmanje 5 godina, on moze biti prijavljen i 3 minute, bitno je da je prijavljen--to potvrdujes uvjerenjem o prebivalistu koje moras imati sa sobom (za bebu, sebe i njega).

e sad, ako je dragi stranac, kao kod mene... ima nacin, doduse malo kompliciran, ako te zanima poslat cu ti pp.
    jeste uspjeli dobiti naknadu? aj mi posalji pp pliz. ja mislila da se moze prijavom privremenog boravišta al niš od tog

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Kolika je točno naknada u zagrebu?

Drage moje zanima koliko se dobije u Zagrebu za drugo dijete 6.000 kn + još nešto ili?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobijes 6000 od grada, a 2300 od hzzo-a. to je otprilike to.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A zna li netko mozda kakva je situacija u Dugom Selu,koliko nama daje nas grad-selo?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Navodno je po novom kolektivnom ugovoru (potpisanom u lipnju) između države i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, određena naknada po rođenju u iznosu od polovice osnovice plaće.

Zna li netko o tome nešto?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitala sam u novinama. Sad se kao nadaju da će to postati praksa i u privatnim firmama.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala Diami

idem zriknuti

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to se odnosi na djecu rođenu od 1.8.
    ovi prije neće ništa dobiti..

tako ni moj koji je rođen 10.07.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zar to ne vrijedi od dana potpisivanja Kolektivnog? doduše, ja imam još 4 tjedna do poroda pa bi se na mene to odnosilo, ali što s curama koje su rodile nakon potpisivanja? blesavo :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure imam pitanje nakon koliko vremena ste dobile novce za opremu i novce od države

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam nakon 5mj išla pitati zašto nisam dobila pa se ispostavilo da su zagubili zahtjev. Ponovo smo predali i dobili 20.og u mjesecu s prvom por. naknadom

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bok... ja sam nova...
    nisu mi bas jasne te naknade - da li svi u hrvatskoj dobivaju određeni jednokratni iznos od hzzo-a? a onda jos uz to i od grada ako grad ima takvu politiku?
    ili se samo dobiva pomoc od grada?
    thanx

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    bok... ja sam nova...
    nisu mi bas jasne te naknade - da li svi u hrvatskoj dobivaju određeni jednokratni iznos od hzzo-a? a onda jos uz to i od grada ako grad ima takvu politiku?
    ili se samo dobiva pomoc od grada?
    thanx
    Točno tak kak si napisala, svi koji nakon rođenja djeteta predaju zahtjev za naknadu na HZZOu dobiju jednokratnu pomoć od države (2328 kn), a oni čiji gradovi također dodjeljuju pomoć, dobiju i to (naravno također treba negdje nekome predati zahtjev + neku papirologiju). Dakle jedna isplata ne isključuje drugu. Vidla sam negdi i taj popis gradova čija poglavarstva isplaćuju naknadu... Mislim da ih ima 10tak u Hrvatskoj. Stavim link ak kaj nađem.
    E da, čak i neke privatne firme isplaćuju posebnu naknadu za rođenje djeteta pa se vrijedi raspitat (TimKabel daje neku masnu paru, i čini mi se Pliva i neka banka isto...). I recimo zaposleni u državnim službama koji su potpisali ovaj novi kolektivni od 1.8. imaju pravo na jednokratnu naknadu za rođenje djeteta u iznosu od 1663 kune.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

thanks Neroslava! jos cu se raspitati sta moje selo daje..

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nema frke . Evo kaj sam našla (jedino napominjem da su podaci u vezi gradova stari 9. mjeseci, ne znam jel se tu kaj u međuvremenu promijenilo):

''Korištenje jednokratne naknade za pomoć pri opremanju novorođenog djeteta je pravo koje proizlazi iz Zakona o zdravstvenom osiguranju, a sama isplata regulirana je Pravilnikom o uvjetima i načinu korištenja prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta ("Narodne novine" broj, 58/94). Visina naknade je određena Zakonom o izvršavanju državnog proračuna za 2007.g. i iznosi 2.328,20 kn. (ja zvala HZZO, i za 2008. je isti iznos, iako bi bilo za očekivat da bude nešto viši, ali... )

Pravo ne ovisi o imovinskom cenzusu, već pripada svim zdravstveno osiguranim majkama. Naknada se ostvaruje podnošenjem zahtjeva nadležnoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Zahtjevu trebate priložiti:

* djetetov izvod iz matice rođenih (original na uvid + 1 presliku)
    * svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu (preslike).

Ukoliko je majka nezaposlena, a zdravstveno osigurana preko oca djeteta, tada se prilaže osobna i zdravstvena iskaznica oca, kao nosioca osiguranja, te navedeno pravo ostvaruje otac.

Osim ove pomoći koja je na državnoj razini, pojedini gradovi i općine isplaćuju naknadu za opremanje novorođenog djeteta i iz lokalnog proračuna.

Osim Zagreba takvu pomoć dodjeljuju:
    - Općina Blato - 5.000,00 kn
    - Općina Pirovac - 2.000,00 kn,
    - Grad Split - 1.200,00 kn,
    - Grad Jastrebarsko - 1.200,00 kn,
    - Grad Požega - 1.000,00 kn,
    - Općina Viškovo - 700,00 kn,
    - Grad Dugo Selo - 1000,00 kn,
    - Grad Velika Gorica - 1.500,00 kn,
    - Grad Karlovac - 500,00 kn.

Za svaki slučaj raspitajte se u svome gradu o možebitnoj pomoći.''

Ovo ne znam jel da vjerujem:

''Na razini lokalne zajednice priznanje je zaslužila općina Blato na Korčuli, i to za konkretne mjere pronatalitetne politike na otoku. Tako se za prvo dijete rodiljama isplaćuje jednokratna pomoć od 5.000 kuna, za drugo 10.000, za treće 60.000, a za četvrto i svako iduće dijete čak 72.000 kuna. Potpora se za prvo i drugo dijete isplaćuje odjedanput, a ostala u nekoliko rata. Mladim obiteljima do 35 godina starosti, prema odluci općinskih vlasti, od 1.siječnja ove godine subvencionira se i kamata za stambene kredite, i to do iznosa od najviše 10.000 kuna godišnje.'' :shock: Ak je istina, .

Kaj se tiče pojedinih tvrtki, najbolje je za svaki slučaj pitat tam gdi radite, a ja sam našla ovo:

''Apsolutni rekorder u isplati jednokratne novčane pomoći među tvrtkama je Instutut građevinarstva Hrvatske koji za rođenje djeteta svoje zaposlenike nagrađuje s 20.000 kuna, dok Belupo i TIM Kabel isplaćuju također visokih 10.000 kuna. Kolektivni ugovor u Fini pak zaposlenicima jamči naknadu od 5000 kuna. Karlovački Alstom u kojem je nedavno potpisan novi kolektivni ugovor među prvima je vezao naknadu za rođenje djeteta uz proračunsku osnovicu pa zaposleni trenutno imaju pravo na cijeli iznos osnovice od 3326 kuna. Zahvaljujući novom kolektivnom ugovoru oko 65.000 državnih službenika ostvarilo je pravo na jednokratnu novčanu naknadu za rođenje djeteta koja će u ovoj godini iznositi 1663 kune, odnosno 50% od proračunske osnovice.''

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma super si!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo najnovijeg popisa naknada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu