Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: 6u1 cjepivo - molim iskustva

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 6u1 cjepivo - molim iskustva

Naša mucica za tjedan dana puni 2 mjeseca i naručena je kod pedijatrice za pregled i cijepljenje. Molim iskustva onih koji su se u skorije vrijeme odlučili za 6u1 cjepivo da podijele sa mnom svoja iskustva - npr. je li dijete imalo kakvih nuspojava, koliko su platili cjepivo, kako dalje ide docjepljivanje...
    Pročitala sam nekoliko topika na temu cijepljenja, ali tamo se uglavnom sve svede na prepucavanja da li uopće cijepiti i koje je cjepivo bolje, blabla, i iskreno, nakon tih silnih pametovanja ja nisam ništa pametnija nego još zbunjenija.

Dakle, zanimaju me konkretna iskustva onih koji su probali 6u1, a ne prepucavanja zašto i kako. Hvala.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Oskar je primio dva puta 6u1 i jednom 5u1. Dva puta nije bilo baš nikakvih nuspojava a jednom se razbolio; nekoliko dana je imao visoku temperaturu koju smo jedva uspijevali skinuti. Ali on je imao mrvicu povišenu temperaturu i par dana prije cijepljenja. Na dan cijepljenja je bilo sve ok i pedijatrica je procijenila da ga može cijepiti. Ispalo je da je maleni bio u početnoj fazi neke viroze i cjepivo ga je dotuklo. Ali ponavljam, dva puta mu se nije vidjela čak ni točkica od uboda.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

blackie, reakcije mogu biti toliko različite da ti ničije iskustvo ne može pomoći :/
    mi smo se cijepili 4.6. i nije bilo apsolutno nikakvh reakcija. rekli su nam da držimo hladne obloge, ali kad smo došli doma, nismo vidjeli ni mjesto uboda, a kamoli kkvo loklno crvenilo otok ili slično... svejedno, za svaki slučaj smo držali hladne gaze.
    nismo ništa platili, to je obavezno cjepivo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo primili dva puta 6u 1 (oko 380 kn,mislim da ti nije na listi i da se još uvijek plaća), treći put 5 u 1 (od travnja je na listi i ne plaća se ),svaki put sam joj dala preventivno nakon cijepljenja 2,5 ml panadona, nismo imali baš nikakve reakcije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto antipiretike davati preventivno?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    To je lijecnicka preporuka da se izbjegne prijavljivanje nuspojava cjepiva.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Nama to nikad nije preporučeno.
    A i taj antipiretik drži možda par sati, poslije bi se temperatura "da hoće" opet javila.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

apricot, nije li 5u1 besplatno (ono koje po novom kalendaru cijepljenja pokriva HZZO), a 6u1 se plaća?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo davali 6u1 u švicarskoj, svojevremeno. nikakvih nuspojava, niti temperature, niti ičega. nismo ništa davali preventivno niti nam je rečeno da damo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj blackie prvotno napisa
    apricot, nije li 5u1 besplatno (ono koje po novom kalendaru cijepljenja pokriva HZZO), a 6u1 se plaća?
    nama je doc rekla kako nam daje 6u1, i da je to kao 5u1 plus onaj Infanrix kojim smo cijepili starije dijete. Ništa nismo platili, sjećala bih se
    i ga proizvođač nije Glaxo nego neki drugi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve sam zbrljala
    dakle, ipak je 5u1 jer u knjižici imunizacije piše Pediacel, a to je, koliko znam, 5u1.
    i još Engerix "B"

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas je raspored cijepljenja izgledao ovako:
    2 mj. - 6 u 1 (Infanrix GSK)
    4,5 mj. - 5 u 1 (Infanrix GSK)
    7 mj. - 6 u 1 (Infanrix GSK)
    Prilikom drugog i trećeg cijepljenja Pediacel je već bio na listi HZZO-a, ali smo odlučili da nećemo miješati cjepiva dvaju različitih proizvođača pa smo nastavili kupovati Glaxov Infanrix. Svaki put je dobio laganu temperaturu koja nije prelazila 38,5 C (mjereno pod pazuhom) i trajala je oko dan, dan i pol. Prvih dva puta smo na mjesto uboda stavljali hladne obloge i nikakve lokalne rekacije nije bilo, a zadnji put (prekjučer se baš cijepio) nismo i pojavilo se lagano crvenilo i oteklina, tako da mislim da je te obloge pametno stavljat.

6u1 platili 390 kn, a 5u1 oko 370 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kinka, super, hvala na odgovoru, točno me ovo s docjepljivanjem zanimalo - nisam znala kako dalje ide ako se s 2 mj. krene sa 6u1 jer je protiv hepatitisa B cijepljena u rodilištu pa me zbunjivalo kako nastaviti obzirom da je raspored docjepljivanja za hepB malo drugačiji...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

u ovom slučaju kao analgetik

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo isto cjepili malu sa 6 u 1 (Glaxo) i nastavili u istom stilu. Svaki put smo platili 450 kuna kod pedijatrice. E sad, neki pedijatri će ti reći da si kupiš cjepivo u ljekarni, u tom slučaju košta 390 kuna (nisam sto posto sigurna u cijenu ali znam da je dosta jeftinije).
    Prva dva puta nije bilo baš nikakve reakcije, jedva da se točkica vidjela di su ju piknuli. Treći put je bome imala oteklinu i crvenilo i to je potrajalo dva ili tri dana. Temperaturu nije imala. Bila je malo cendravija ali niš strašno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, samo da javim da smo prošli cijepljenje, beba nam je najhrabrija na svijetu jer nije rekla ni 'a', a kamoli zaplakala , čak se i nasmijala pedijatrici odmah nakon, a nuspojava nikakvih nismo imali.
    Čepić nismo stavljali, kad smo došli doma držali smo hladni oblog 15-ak min reda radi, a par sati poslije više nismo uopće mogli naći mjesto uboda.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nama je pedijatrica rekla da dođemo tek kad beba napuni 3 mjeseca...a vidim da se neki cijepe već sa 2 pa mi sad nije jasno :?
    Jel to opet tema o kojoj svaki pedijatar ima svoje mišljenje ?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo se prvo cijepili sa 3 mjeseca, kupili Glaxo 6u1 ... imala je reakciju vristeci plac nakon dva sata od cijepljenja, koji je trajao taj cijeli dan i onda jos sporadicno tijekom iducih 10 dana. Grozno mi je to bilo, sjecam se da smo zvali pedicu koja se cudila kak sad to pa nema inace nikakvih reakcija, pa zvali zaraznu gdje nam je ljubazna pedijatrica rekla da je to sve normalno i da mozemo jos ocekivati i temperaturu i nateceno mjesto uboda i tak svasta ... svako slijedece cjepljenje sam drzala fige da se ne ponovi isto i nije ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    I mi smo se prvo cijepili sa 3 mjeseca, kupili Glaxo 6u1 ... imala je reakciju vristeci plac nakon dva sata od cijepljenja, koji je trajao taj cijeli dan i onda jos sporadicno tijekom iducih 10 dana. Grozno mi je to bilo, sjecam se da smo zvali pedicu koja se cudila kak sad to pa nema inace nikakvih reakcija, pa zvali zaraznu gdje nam je ljubazna pedijatrica rekla da je to sve normalno i da mozemo jos ocekivati i temperaturu i nateceno mjesto uboda i tak svasta ... svako slijedece cjepljenje sam drzala fige da se ne ponovi isto i nije ...
    i kod nas je bilo tog placa, narocito kad bi vidila tatu :? i to samo kad se cijepila sa 2 mjeseca
    osim toga nikakvih nuspojava nije bilo

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo M. cijepili u rodilistu protiv hrpatitisa B i BCG, i sa mj.dana ga je doc cijepila opet protiv hepatitisa. Ne znam zasto, jer tek sa 2mj bi trebao ponovno dobiti to cijepivo ...!? Sada za tjedan dana ima 2mj. i trebali bi ici ponovno na cijepljenje. Nije mi jasno koja je razlika izmedu cijepiva 6+1 i 5+1? Čula sam da su cijepiva 5+1 bolja i čišća!?? :?
    :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo isto cijepili sa 6u1 i platili 450 kn. Bilo nam je ponuđeno i 5u1 besplatno kanadsko cjepivo, ali sa mogućim nuspojavama ili ako ćemo 6u1 belgijsko bez nuspojava. Tako nam je objašnjeno i uzeli smo to belgijsko 6u1.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tnx

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Mi smo isto cijepili sa 6u1 i platili 450 kn. Bilo nam je ponuđeno i 5u1 besplatno kanadsko cjepivo, ali sa mogućim nuspojavama ili ako ćemo 6u1 belgijsko bez nuspojava. Tako nam je objašnjeno i uzeli smo to belgijsko 6u1.
    I? Je li bilo bez nuspojava?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

N se cijepio sa svim tim kupovnim cijepivima i nikada nije imao nikakve nuspojave.
    Eventualno sam mu stavila oblog i to je to.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian je bio uzasno cendrav poslije cijepljenja, nateklo mu je mjesto uboda, a nakon drugog puta je imao onako hrapav glas dva dana

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj Tina406 prvotno napisa
    I? Je li bilo bez nuspojava?
    Ne, apsolutno ništa, čim se cijepila samo malo je zaplakala, odmah smo ju smirili, a od nuspojava ni n. Kao da i nije primila cjepivo taj dan.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izgleda da večina nije imala nuspojave, a manji dio je.

kao i kod svakog drugog cjepiva......

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naš skor je zasad: infanrix hexa - temperatura dan i pol (snižavala sam na 38). pediacel - malko tvrdo mjesto uboda i toplija nožica, riješeno oblozima.

ima li veze s dobi djeteta, cjepivom ili nečim trećim - misli si.

moji simptomi su isti prije i poslije svakog cijepljenja - muka mi je. :/ ..

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo platili 6u1 390kn, nije imala nikakve simptome, ni otekline ni temperature ni cendranja (osim suza kod pikice ...ali zaboravila je sve u roku minute i nastavila gugutati)

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo se prvi put cjepili sa 2 mj. sa GSK 6 u 1 i platili ga 400 kn u ljekarni, drugi put sa Pediacelovim 5 u 1 (tada se uvrstio u listu HZZo-a) kaoi treći (5 u 1 + infanrix). Pedijatrica nam je rekla da je jedina razlika između ta dva cjepiva u broju uboda naime ukoliko bi se nastavili cjepiti sa GSK treći put bi ga bockali samo 1 put, a ovako je uz 5 u 1 dobio i infanrix (2 uboda)... kaže druge razlike nema.
    Nismo imali nikakvih nuspojava ni jedan put. Također nam je savjetovano da taj dan preventivno uzimamo paracetamol i stavljamo hladan oblog.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo da kažem kako je nama pedica rekla da cjepivo 6u1 ne preporučuje jer su neke studije pokazale kako nije dobra kombinacija cjepiva za hepB i jednog sastojka iz 5u1 i da je bolje dati odvojeno, te da ona ne bi riskirala. Naravno da nisam zapamtila detalje ali eto možda nekom pomogne info.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

naša mala ribica je dva puta primila 6u1 i jednom 5u1.
    Od 6u1 nije imala baš nikakvu rekciju, čak niti crvenilo oko uboda.
    Od 5u1 je ubod pocrvenio i dobila je laganu temperaturu. Ništa strašno, ali u našem slučaju sa 6u1 smo bolje prošli.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čula sam da je razlika između cjepiva u njihovoj čistoći i da je ovo koje se plaća čišće pa samim tim bolje - nema reakcija. što točno znači ta čistoća iskreno neznam :? i voljela bi kada bi mi netko to objasnio

Datum pristupanja
    Mar 2008

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    čula sam da je razlika između cjepiva u njihovoj čistoći i da je ovo koje se plaća čišće pa samim tim bolje - nema reakcija. što točno znači ta čistoća iskreno neznam :? i voljela bi kada bi mi netko to objasnio
    I ja bih volio da to objasne oni koji to drugima govore.
    I meni, a i onima kojima to "prodaju".
    Kako je čišće? Koja su to onečišćenja u jednom, kojih nema u drugom?
    Koja je razlika u čistoći?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo cijepili se za 450 kn prije četiri dana i danas smo opet u normali. Malo mu je oteklo mjesto uboda i dvije noći smo proveli skoro cijelo vrijeme na ciki sa spavanjem od najviše sat vremena, najčešće tek pola. Prvi dan smo imali par faza neutješnog plača ali već drugi dan se počeo opet smješkati. Uglavnom je prošlo dobro.

Renatha avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo cijepili infanrixom sva tri puta i nismo imali nikakvu reakciju,
    ni crvenu guzu ni otekline, temperaturu, ništa.

Nakon prvog cijepljenja bila je malo cendrava i kao omamljena
    i cijeli dan smo proveli cicajući.

Na zadnjem cijepljenju se nije čak ni zaplakala, hrabra cura za razliku
    od mame

Sva tri cijepiva smo kupili jer nismo željeli miješati cjepiva različitih
    proizvođača.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i mi se cijepili, danas, sa 6u1, drugi puta.
    nakon cijepljenja, koje je bilo oko 11h, sve je bilo super do 17h kada je poceo neutjesno plakati, a nikada ne place.
    kada je, jedva zaspao, u snu je jos neko vrijeme neutjesno jecao

iskreno se nadam da ce sutra sve biti po starome

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, ja ovo saljem na zdravlje djece....doslo vrijeme

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    nama je svaki put preporuceno, pa cak i sad, sa 2,5god.
    bila je cendrava, mazna, zahtjevna, cijeli dan sutradan je bio....uf.
    nakon 7 dana- zastopan nos.

i jedino cjepivo kojim sam bas zeljela cijepiti- hepatitis b- pedica je rekla da je ona prevelika za 6u1.
    ma sta to znacilo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U slučaju DiTe od Imunološkog razlika je očita: njihovo hoće biti mutno. Jednostavno pogledaš prema svjetlu.

Vidi http://www.poslovni.hr/23967.aspx

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

preslatkica

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    U slučaju DiTe od Imunološkog razlika je očita: njihovo hoće biti mutno. Jednostavno pogledaš prema svjetlu.
    Wow, Davore, čovjek bi pomislio da si ga xxx puta držao u rukama.
    Stvarno je potreban đon-obraz za ovakvu samouvjerenost.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Iz tvojeg posta ne vidim da si uopće svjesna incidenta s neispravnim cjepivom. Objasni mi zašto bih trebao vjerovati da se neće ponoviti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"jaki" incident....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa kad misliš da nije dovoljno "jak" incident, zašto je povučeno tek kad se "na terenu" u školi s pravom djecom shvatilo da je mutno? Zar nije moralo prvo proći kontrolu kvalitete u Imunološkom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da je prošlo. I u Imunološkom i u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.
    Desilo se to da je manji dio cjepiva u transportu bio izložen temperaturama nižima od 0C, što je na vrijeme otkriveno i nitko nije tim cjepivom cijepljen.

Takve se stvari uvijek mogu dogoditi, na to se pazi i otkriva se.
    Big deal.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Juče smo S. cijepili sa 6u1.

Nakon 20 sati je dobila temperaturu...
    Za sad ne raste baš previše. Nadam se da ni neće više...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •