kak je Stella danas?
to sam i ja procitala u knjizi avive jill romm, makar je knjiga izdana dosta davno i sam bog zna vrijedi li taj podatak jos uvijek. mi smo dijete cijepili sa 6u1 i nije bilo nuspojava. cak su i suze vrlo brzo utisane uz pomoc sise. 8)Ari prvotno napisa
M. je sada 4 mj. i bili smo prije 2 dana na cijepljenju. Kupila sam u apoteci za nekih 360 kn cijepivo 5+1 , i evo M. do sada , u ova dva dana ni temp. , niti da je cendrav, sve super.. nadam se da ce tako i ubuduce proci sve super. Čak nije niti zaplakao kada ga je sestra piknula...:D
M. ce sada 6.mj i zadnja dva puta je primio kupljeno cijepivo 5+1 (iz apoteke). Nije bilo nikakvih nuspojava i sve je ispalo super. Cim smo dosli doma stavila sam mu vaticu natopljenu u hladnoj vodi kao oblog i nije bilo cak ni oteklina.. za sada nam sa cijepljenjem nema problema... . :D :D
Jučer smo se cijepili sa 6 u1 oko 13h. od 20h, znači 7h nakon, malac mi ima temperturu. Oko 20h je totalno klonuo da sam se ustrtarila i zvala hitnu pedijatriju na Rebro, no kad sam razgovarala malac je zaspao. Bila sam uvjerena da mu je tempertura 39,40. Ali nije, ne prelazi mu iznad 38.7 u guzi. Malo kasnije oko 21h se ponovno probudio, bio je ok, pričao, sjedio, pojeo čokolino.... Dala sam mu čepić(još oko 20h) i temp. mu je pala. Noćas oko 4h opet tempertura (38.5) dala mu čepić i pala. Sada oko 9h opet je imao 38.5. Sada sam mu dala čepić. On je inače ok ovako... jede, pije, igra se...
Zanima me koliko mogu očekivati trajanje temperture? Mislim ako je nuspojava cjepiva...
Evo sad je pod čepićem koji sam mu dala u 10h imao 39.3 u guzi.Pedijatrica mi radi od pola dva i nemogu dočekati da ju nazovem...
Kad sam zvala zaraznu oni su rekli da oni nuspojave cjepiva kao temperturu rješavaju tako da samo skidaju temperturu. Ako je dijete klonulo i neće jesti da ga dovedem. Ali on jede i pije normalno i igra se sa bratom.
Uf... a kad se sjetim da sam platila 450kn zbog tih nuspojava ( kao najmanji rizik), zlo mi je.
Sad gori imao ibruprofen ili paracetamol.... užas... možda to i nije nuspojava nego neka viroza... ako do sutra ne padne moramo na zaraznu. Eto nadam se da će pasti ~~~~~~
Jel imao tko slično iskustvo sa cjepivom? (visoku temperturu i to sad već 2 dana)
Bili na hitnoj na zaraznoj i nema reakciju na cjepivo nego virozu...