Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Ugovor na određeno i trudničko bolovanje

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Ugovor na određeno i trudničko bolovanje

naime radim u državnoj firmi već dvije godine i nešto više,još uvjek na određeno vrijeme.ugovor mi produžuju na tri mjeseca.21.8 istjeće.
    e sada ja sam trudna 7 tjedana i nakon dva spontana vjerovatno ću morati na komplikacije pa me zanima šta mogu očekivati i imam li pravo na nešto.
    dajte bilo kakav savjet.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: trebam savjet

Citiraj r_i_t_a prvotno napisa
    naime radim u državnoj firmi već dvije godine i nešto više,još uvjek na određeno vrijeme.ugovor mi produžuju na tri mjeseca.21.8 istjeće.
    e sada ja sam trudna 7 tjedana i nakon dva spontana vjerovatno ću morati na komplikacije pa me zanima šta mogu očekivati i imam li pravo na nešto.
    dajte bilo kakav savjet.
    mislim da nemate nikakva prava. mozete otici na bolovanje, komplikacije, ugovor vam istjece 21.8. i to je to...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dižem temu da ne otvaram novu.

Od 01.01.2009. je na snazi novi zakon pa da provjerim kakva pravila vrijede sad (pitam za prijateljicu).

1. Ako ugovor istekne tijekom bolovanja radi komplikacija u trudnoći (zadovoljen uvijet od 12 mj. prije otvaranja bo), ima pravo na punu naknadu dok ne zatvori bo (45 dana prije termina) - bolovanje odgađa otkaz ugovora

ILI

2. S datumom isteka ugovora gubi pravo na naknadu i mora zatvoriti bo i javiti se na burzu i hzzo u roku od 30 dana radi reguliranja prava?

Rodiljni otvara s datumom rođenja djeteta kao nezaposlena osoba

Hvala!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MarijaP,

istek razdoblja na koji je zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme, NIKAKO nije otkaz ugovora o radu.
    Dakle, ako je zaposlenica na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći, njeno stanje nikako ne odgađa istek ugovora o radu zaključenog na određeno vrijeme, no pravno onemogućuje otkazivanje istog od strane poslodavca.

Općenito, istekom ugovora o radu gubi se pravo na bolovanje, obično istekom mjeseca u kojem je ugovor završio, ili istekom bolovanja, ako isti istječe u međuvremenu.
    No, ponekad ako je određeno bolovanje od poroda, a ugovor o radu je u međuvremenu istekao, bolovanje će trajati do poroda. Zašto razlika, nemam pojma.

No, bez obzria na zdravstveno stanje trudnice, istekom ugovora o radu na određeno vrijeme, u roku od 30 dana se MORA prijaviti promjena osnove osiguranja na HZZO, inače će se izgubiti sva prava!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da rodiljni se otvara kao nezaposlena osoba (ako se prijavi i na burzu). Ako se ne prijavi na burzu, onda se rodiljni otvara kao majka kućanica.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mamma san, hvala na odgovoru!

Da, znam i za slučaj kad je žena dobila bolovanje do poroda i za slučaj kad je izgubila prava na naknadu sa istekom ugovora. Mislila sam da se možda radilo o promjeni zakona, ali očito svaka hzzo podružnica ima svoja pravila i tumačenja zakona

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •