Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: čokolada i slične gluposti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno čokolada i slične gluposti

postaje sve teže...
    sad ima godinu i osam mj., čokoladu je prvi put probao prije 4mj, i LUD je za njom, u kući je ne držim, i dam mu svaku drugi dan par kockica krašove crne sa 60%kakaoa, ali kad dođemo u goste, kod bake ma bilo gdje, nude ga svakakvim slatkišima i grickalicama i jako sam ljuta jer ne slušaju kad kažem NE, nego ga trpaju s time
    znam da mu ništa neće biti od malo smeća, ali on nema mjeru, traži još i oni daju, ja molim, mičem to sa stola, onda on počne plakati jer bi još...

kad je bio manji, najela bih ga prije odlaska gostima i bio bi mir, ali sada hoda, ode sam u kuhinju i viće ko ko (čokolada) ili kuh kuh (kruh) i baka se raspameti i odmah keksi, čokolade...
    često imam sa sobom kutiju sa onim stiroporom od integralne riže i sezama... to obožava pa gricka, ali oni odmah nude "prave stvari"
    i boli me to što me mrtvo hladno ne slušaju kad zamolim da je dosta.

imate li još netko takvih problema?
    kako se nosite s tim?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako misliš da je prevršilo svaku mjeru, onda treba razgovarati s "nuditeljima" u 4 oka i zabraniti, odnosno barem ograničiti koliko čega se smije dati. Naravno, nekim blagim tonom i bez svađe, apelirati na zdravlje i dobrobit djeteta. Možda se i netko uvrijedi, ali proči će ih.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače bila sam u takvoj situaciji kod sveki i rekla sam ne i gotovo, kad nije čula ponovila sam dovoljno glasno, došlo je do sitne uvrede, ali ništa preko čega se nije prošlo za 15 minuta. NE, jer ja tako velim, ja sam mama. Jer kod njih je bila uvijek fora s protupitanjem: Kaj mislim da to ne smije? (lizaljke, čokolade, jaja,... sa cca 10 mjeseci). Onda kad bih ja odgovorila da ne smije, krenula bi čitaba, pa kak smo svi mi izrasli, a sve smo to jeli, gledaj nas zdravi smo i veliki, što nam fali,... i priči nikad kraja.
    Od tada na pitanje: Kaj misliš da to ne smije?, Odgovaram: NE, to je jer ja tako velim.
    Misle si, luda mama, ali gluposti ne nude, naravno to nije garancija da mu ne bi uvalili na samo, ako bi ga čuvali.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da stalno slušam -ma daj ne kmpliciraj, i mi smo to jeli pa šta nam fali..
    na to posebno poi-dim
    evo ja kao primjer, jela sam puno svega što svi jedu pa mogu i ja, a danas
    imam alergiju na mlijeko, bijelo brašno i šećer, soju lecitin, imam problema s candidom u organizmu...

i ja mu dam čokoladu ali svaki dan po 5 životinjskih rezultiralo je time da
    odbija povrće, sad je na jednoj čokoladici u dva dana, pa jede opet normalno..
    ali na pomisao na odlazak svekrvi i u goste nekome, muka mi je.

ljudi toliko malo paze na hranu i misle da je sve što se kupi u dučanu normalno jesti pa ja ispadam čudakinja jer kad god mogu jedem zdravo i rado izbjegavam lošu i nekvalitetnu hranu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Razumijem te, i ja sam dežurna čudakinja na toj strani familije. Evo imaš svoj primjer, reci da je dr. napomenuo da je to povezano (što je i istina) i da zbog toga treba dodatno paziti.
    Tak sam i ja "objasnila", da je pedijatar rekao da ga se ne smije za rukice "učiti hodati", jer hodati smije kad to sam savlada.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zanimljivo je kako se zna točno što uzrokuje kiselost organizma, i što ta kiselost uzrokuje i nitko ni trepne kad bebe u kolicima žvaču smoki...
    i onda mi koji kod kuće najnormalnije jedemo zdravo i kvalitetno imamo toliko muke kad izađemo iz kuće ...
    meni se kosa diže kad vidim što majke SVAKODNEVNO, ne ponekad, daju svojoj djeci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisu se usudili nuditi.
    Kod nedokazanih nismo išli.

Da nije upalilo vjerojatno bih rekla da je alergičan... i na hranu i na njih

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Nisu se usudili nuditi.
    Kod nedokazanih nismo išli.

Da nije upalilo vjerojatno bih rekla da je alergičan... i na hranu i na njih

i ja sam pomislila maksimalno razrijediti posjete a i alergija mi je pala na pamet...

u dućan ne mogu s njim jer kad vidi čokoladu daje mi do znanja da želi,
    a kad vidi da ja nedam počinje opaka histerija,
    užas, kako će tek biti kasnije...
    naravno da ću ga educirati zašto nešto treba jesti rijetko a ne svaki dan...
    što to radi u našem tijelu, kako i mama i tata to rijetko jedu...
    ali iskreno sam ponekad zabrinuta kako ću izlazit na kraj s tim svim...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čekaj kad krenete u park pa kad ga u šubu našopa pet, šest drugih mama ili baka . Ja isto s tim muku mućim ali zbog alergija. Čak sam otvorila temu na izazovima: nahraniti svoje i još dvoje,troje ( malo reklame ) i nisam mogla vjerovati kolikoj je većini normalno mimo volje roditelja šopati tuđe dijete :/ .

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da vam se i ja pridružim svojim negodovanjem na hranjenje glupostima.
    Svi uvijek ostanu šokirani kaj svome djetetu od godine dana ne dajem smokije, napolitanke, čokolade (čokoladu je probao u čokolinu i to je to)...a ti isti hrane svoje dvomjesečno dijete s keksima i kravljim mlijekom :shock:
    On papa od tih stvati kekse (ali namjenje bebama i rižin "stiropor")
    Na njihov upit pa zašto? Pa i mi smo to jeli?
    Kažem da ima vremena cijeli život jest gluposti i nezdravo, zašto bi morao s time početi od malih nogu dokle god mogu, koliko toliko, utjecati na to.
    Isto ispadam frikuša, ali iskreno zaboli me za to.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja vjerujem u umjerenost, pa tako i u ograničavanju slatkiša. J ima 2 godine i kod bake zna dobiti čokoladicu, ne dramim nad smokijem u parku ( u koji se sama uvali ako joj ne ponude) jer to doma inače ne jedemo i nije mi problem ako tu i tamo nešto dobije.
    Kako to nikako nije na svakodnevnoj, a i sve ostale namirnice (povrće, čušpajze, meso) jede s guštom, ne vidim nikakvo zlo u čokoladi.
    Dakako ako je pretjerano, ako samo to želi jesti onda to je problem, ali inače stvarno mislim (ne na bazi "i ja sam i ništa mi nije") da čokolada tu i tamo nije zlo.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Smoki joj nedam jer sam ja na svašta alergična.
    Čokolade kod kuće imamo i kad traži je dobije (u maloj količini) nekada traži par puta dnevno -onda joj nedam, a nekada netraži par dana.
    Nesmeta mi kad joj daju bake nešto od slatkiša jer to uglavnom bude milchschnitte, pingui ili sl.
    Meni smetaju bomboni, mislim da je premala da bi ih jela a ni nema dovoljno zubi da bi ih sažvakala.... puno njih se čudi što ih još nejede (za smoki se još više čude) ali boli me briga što me smatraju čuđakinjom....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nemam ni ja ništa protiv čokolade ali umjereno, a kako mi živimo kat iznad mojih,
    a kod njih je jako prometno, stalno netko nešto nosi!
    i erik čim vidi nekoga viće ko ko (čokolada) i juri u kuhinju pred frižider..
    a moja mama mu ne može odoliti a te njene prijateljice su još gore od nje...
    ma dobro, lakše mi je kad vidim da nas ima još

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi imamo jednu super baku, ali kad god kod nje dođemo stol joj je pun gluposti (kikiriki, keksi, čips ...). Prvo sam molila, zatim tražila da to miče prije nego dolazimo, a sad JA ulazim prva i mrtva-hladna mičem van dohvata moje ljepotice sve što nije po mom ukusu
    I s vremenom su naučili da sam babaroga i da me moraju pitati što joj smiju dati...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

he he i ja kod svekrve pokupim sve sa stola i maknem da on ne vidi,
    ali on nju lijepo za ruku i vuče prema kuhinji da mu nešto da,
    kao da nije jeo tri dana! koliko to dijete može pojesti to je nevjerovatno!
    poznanica ima dvi cure male i oni uredno cola, štapići, keksi oni najjeftiniji naravno, vreča bombona, marendine, one to stalno žvaču,
    i to je na stolu, pa ja molim da makne, no to je kasno, on je vidio i traži,
    a kad mu dam, pojede i plače da dobije još! ma cirkus!
    kod njih idemo jednom u dva mj otprilike, ali me živcira to!

ništa, ja ći u dalje trenirati strogoću, braniti, i nek nam Bog pomogne

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prvo i osnovno čokolada ne spada pod ostale gluposti meni spada u osnovne namirnice

a što se tiče gluposti jasno i glasno ne ... i gotovo....

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

JA se isto trudim ne davati joj gluposti, ali me te lude babe ubijaju... vidim ja kako ona uzme kod njih kroki iz vrećice, vidim ja da je ona to probala kad mene nije bilo Nekako sam to dovela u red, nosim joj uvijek stiropor, pecivo, baby kekse. Najluđe mi je kad kažu da su oni Monte i Dukatino super za djecu , pa vidiš da piše da je za djecu
    Dam joj to ponekad kad smo vani, ali stvarno ponekad.
    Jučer se nađem ispred DM-a, taman sam kupila baby kekse i Bubica se zaigrala sa nekom bebom od godinu dana koja je bila sa tatom. Pitam ja tatu da li joj smijem dati keks jer mala gleda Bubicu kako žvače. Kaže meni tata da joj on ne bi dao da joj mama još ne da jesti kekse. Bila sam oduševljena da ima još mama koje svojim bebama od godinu dana ne daju kekse :D Ja mu kažem super zato sam pristojno i pitala da li joj smijem dati jer i ja mrzim kad joj netko uvaljuje gluposti. Ja uvijek pitam da li smije pa bio to i rižin stiropor ( iako se većina mama u parku čudi što je to )

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    Čokolade kod kuće imamo i kad traži je dobije (u maloj količini) nekada traži par puta dnevno -onda joj nedam, a nekada netraži par dana.
    Nesmeta mi kad joj daju bake nešto od slatkiša jer to uglavnom bude milchschnitte, pingui ili sl.
    Meni smetaju bomboni, mislim da je premala da bi ih jela a ni nema dovoljno zubi da bi ih sažvakala.... puno njih se čudi što ih još nejede (za smoki se još više čude) ali boli me briga što me smatraju čuđakinjom....
    ja ovo s bombonima stvarno ne kužim, kak nekom uopče padne na pamet tak malom djetetu to dati ( naravno tuđem ). Moja je 2 mj. mlađa od tvoje i nije ih još ni liznula, što ne čudi jer ja ih nedajem ni starijem koji ima 3g. . Inače, slušala sam na radiju emisiju u kojoj je doktor ( iz Klaićeve ) govorio da je bombon gadna stvar jer lako može doći do gušenja i nisam sigurna ali čini mi se da je rekao da nije preporuka davati mlađima od 5 g. ( možda je rekao 3 pa ja umislila iz straha 5 ali :/ ). O žvakama da ni ne pričam .

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno zdravi slatkiši

Moj sin srećom ne voli skoro ništa slatko, ali susrećem drugu djecu i njihove mame koje vole da im se djeca zdravo hrane i evo par zdravih ideja:
    -napraviti zdravu čokoladu od keroba (super fino mljevenog rogača)i smeđeg šećera
    -napraviti integralne palačinke sa kremom o keroba
    -praviti razne zdrave kolače sa rendanom mrkvom i kerobom
    (ima kupiti i gotovih krema od keroba).

Ako djeca vole slatko, praviti zdrave kolače
    -nougat od mljevenih arašida i suhog voća (zblendati)
    -tufahije sa smeđim šećerom
    ili bilo šta slatko što se može zasladiti s medom ili suhim voćem
    -praviti sladoled od voća, meda i jogurta
    -kolači od domaćeg mladog sira sa bademima i medom...

A sa "trovačima" fakat razgovarati na lijep način i ograničiti obostrana zadovoljstva na jednom sedmično i slično.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: zdravi slatkiši

Citiraj Vrinda prvotno napisa
    ili bilo šta slatko što se može zasladiti s medom ili suhim voćem
    -praviti sladoled od voća, meda i jogurta
    -kolači od domaćeg mladog sira sa bademima i medom...
    Ja bih prije dala kocku čokolade nego med.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Med

Kada sam napisala med, mislila sam na djecu stariju od godinu dana. (A vjerujem da se u pomenutom slučaju i ne radi o mlađem djetetu, jer djeci do godinu ne treba davati ni šećer, a kamoli čokoladu).
    Med je 100% prirodan, zdrav i nadasve ljekovit proizvod, pun odličnih sastojaka, a čokolada je kombinacija nezdravih masnoća i šećera, čitaj praznih kalorija.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Med

[
    quote="Vrinda"]Kada sam napisala med, mislila sam na djecu stariju od godinu dana. (A vjerujem da se u pomenutom slučaju i ne radi o mlađem djetetu, jer djeci do godinu ne treba davati ni šećer, a kamoli čokoladu).
    Med je 100% prirodan, zdrav i nadasve ljekovit proizvod, pun odličnih sastojaka, a čokolada je kombinacija nezdravih masnoća i šećera, čitaj praznih kalorija.
    [/quote]

med treba davati s oprezom jer može izazvati alergijsku reakciju i ako se ne varam nije preporučljiv do 3 g. Inače može sadržavat bakterije koje mogu biti opasne.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vrinda, slažem se stobom! beba ima godinu i 8mj, a slatko sam mu dala s godinu i 4mj prvi put...

čokolada je zdrava kažu, ali životinjsko carstvo nije čokolada i nije zdravo,
    a da ne govorim o kinder proizvodima!

život. carstvo je jedna ukusna čokoladica, klasična i jednostavna i ja je volim i ponekad mu je kupim a ona sadrži:
    šećer -bijeli - uzrokuje kiselost org i candidu
    punomasno mlijeko u prahu -to nema veze s mlijekom, naše tijelo to jedva probavi
    soju lecitin -ja sam recimo na to alergična

ovo ostalo ajde još ok, a druge čokolade imaju kudikamo više smeća u sebi
    i to stvarno nije zdravo.

ja ne želim ići u neke krajnosti, nije mi problem što će on tu i tamo pojesti
    nešto loše, ali brine me kad vidim da samo to traži i da mu nitko ne ponudi domaću smokvu ili krušku, nedaj bože voćnu salatu! to sve mora biti iz celofana.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    [
    quote="Vrinda"]Kada sam napisala med, mislila sam na djecu stariju od godinu dana. (A vjerujem da se u pomenutom slučaju i ne radi o mlađem djetetu, jer djeci do godinu ne treba davati ni šećer, a kamoli čokoladu).
    med treba davati s oprezom jer može izazvati alergijsku reakciju i ako se ne varam nije preporučljiv do 3 g. Inače može sadržavat bakterije koje mogu biti opasne.[/quote]

s prirodnim medom treba oprezno a klinci od dvi godine tamane colu i smoki i majonezu i paštete i miki maus hrenovke ma dajte ljudi!
    voćni jogurt- užas, taj se jogurt jedva probavi a voće koje je u njemu u želudcu fermentira!
    kad bi tako gledali ni jagode nisu ok i banane sadrže puno histamina i mogu izazvati alergiju,
    a da ne govorim o uvoznim jagodama i grožđu i ostalom voću koje je puno kemije kojom se mora špricati da sazrije i ostane čitavo za vrijeme transporta!
    tako da med ne vidim kao neki problem..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Citiraj erik prvotno napisa
    [
    med treba davati s oprezom jer može izazvati alergijsku reakciju i ako se ne varam nije preporučljiv do 3 g. Inače može sadržavat bakterije koje mogu biti opasne.
    s prirodnim medom treba oprezno a klinci od dvi godine tamane colu i smoki i majonezu i paštete i miki maus hrenovke ma dajte ljudi!
    voćni jogurt- užas, taj se jogurt jedva probavi a voće koje je u njemu u želudcu fermentira!
    kad bi tako gledali ni jagode nisu ok i banane sadrže puno histamina i mogu izazvati alergiju,
    a da ne govorim o uvoznim jagodama i grožđu i ostalom voću koje je puno kemije kojom se mora špricati da sazrije i ostane čitavo za vrijeme transporta!
    tako da med ne vidim kao neki problem..[/quote]

to što ti ne vidiš problem u medu je tvoja stvar, ja to isto nisam znala nego sam igrom slučaja s obzirom da s klincem pohodim gastroenterologa, pulmologa, dermatologa i ine druge saznala da se to ne preporuča ( može izazvati alergiju + može sadržavati neke bakterije ). Ja bih bila zahvalna da saznam nešto novo. I jagode, pašteta, majoneza, cola i smoki također nisu preporučljivi za djecu mlađu od 3 g. ( pa nešto od toga bi trebalo i kasnije izbjegavat, ali što je tu je). Naravno tko voli nek izvoli, ali ja sam to napisala za one roditelje koji ne znaju a htjeli bi to znat.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

sorry , sad kad čitam djelujem svadljivo a nije mi bila namjera nego se žurim jer brišem s posla.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo molim da čokoladu ne nazivate glupošću
    možete me sa skoro 40 zvati bakutanerom, ali u čokoladu mi ne dirajte

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ispričavam se iskreno,
    pogodilo me jer osobno znam majke koje preventivno neće dati jesti npr. domaće jagode da moožda ne bi izazvale alergiju, a dijete hrane hrenovkama i paštetama, i to djecu od godinu, godinu i pol!
    to s medom stoji, ima još namirnica s kojima treba oprezno, sve to ok,
    mene je to podsjetilo na razgovore s tim mamama pa sam malo pretjerala,
    isprika još jednom!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da i ovo još,
    čokolada je smeče ali ja je isto jaaako volim! živila čokolada!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja naravno volim čokoladu i pošto moj sin pojede možda 3-4 kockice mjesečno, ne pravim problem oko toga, kao ni oko bombona, smokija i sličnih zezalica, ali osnova njegove prehrane (98%) je domaća hrana.
    Slažem se da i treba biti oprezan sa određenim potencijalno alergenim namirnicama, ali ako u porodici nema alergija i ako se na vrijeme pokušaju oprezno dati, ne treba strahovati ni od toga.
    Generalno, mislim da je osnova ove priče kako izići na kraj sa ljudima koji jedu hrenovke, paštete, piju sokove umjesto vode, jedu bijeli kruh i smatraju bombone i čokolade dječijim radostima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

potpisujem.

mi pokušavamo doć na par kockica tjedno...
    doma to nemamo i sve ok, ali borba s mojom mamom i ostalima...
    ali dobro, dobila sam utjehu i nastavljam biti vještica 8)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ovo s bombonima stvarno ne kužim, kak nekom uopče padne na pamet tak malom djetetu to dati ( naravno tuđem ). Moja je 2 mj. mlađa od tvoje i nije ih još ni liznula, što ne čudi jer ja ih nedajem ni starijem koji ima 3g. . Inače, slušala sam na radiju emisiju u kojoj je doktor ( iz Klaićeve ) govorio da je bombon gadna stvar jer lako može doći do gušenja i nisam sigurna ali čini mi se da je rekao da nije preporuka davati mlađima od 5 g. ( možda je rekao 3 pa ja umislila iz straha 5 ali :/ ). O žvakama da ni ne pričam .
    Ja sam jučer prisustvovala skorom gušenju karlove vršnjakinje sa rondom c. ona to tamani ko luda. i tik-tak obožava . to mi nikako nije jasno.

a šta se čokse tiće i ja mogu samo reći - ne dirajte mi čokoladu

ja sam veeeliki ovisnik o čokoladi i to sam prenjela na svoje dijete.
    doduše nešto više od godinu dana je nije ni provao, a kad je provao to je bila ljubav na prvi pogled
    svaki dan pojede ili pingvin ili jedno životinjsko carstvo ili kinder čokoladu. i to mi je ok kad vidim šta sve majke trpaju u djecu.
    smokije i ostalo slano ne voli, možda pojede jedan-dva kad mu neka beba u šetnji ponudi.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene zanima što bi o ovome svemu rekla naša forumašica Čokolada

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Žvake :shock: kad bi vidjela da joj netko nudi žvaku, mislim da bi A znam jednog malog koji će uskoro 2god. kad sam ga nedavno vidjela da žvaće žvaku nije mi bilo dobro. Što će mu to sad već??

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica pojede bombon ili slatkiš kad smo u gostima, ali to je dovoljno rijetko da bih se živcirala oko toga. Baka i rođaci su srećom pažljivi i pitaju što joj se smije davati i kupovati, stvarno nemamo problema s time. Slatkiše ne kupujemo nikad ciljano, kad smo u dućanu tete prodavačice već znaju da moje djete "degustira" kruh ili voće.

P.S. čokolada nije glupost nego jako fina stvar u kojoj treba uživati u malim količinama

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bonboni se ne preporučuju djeci mlađoj od 5 godina zbog gušenja. ja bi svojoj (2 god) izvadila bonbon iz usta da joj netko da, bez pardona.
    čokoladu jede, ali u malim količinama i ne traži više. kad smo u parku zna cviliti zbog čipsa ili smokija koje ja ne dam, ali uvijek imam voće pa jede to.
    I sad ono na što sam ponosna - neki dan nisam giti dala da jede čips, ponudila sam joj borovnice koje su ona došle jesti i curice s čipsom. To su djeca od 6 i 9 godina, tako da znaju jesu li alergična na što. Drugi dan su došle i pitale imam li voće :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam bila ovisnik o čokoladi, ali pošto sam alergična na soju lecitin koje ima u svakoj čokoladi, i crnoj i dijetalnoj, a i na šećer... jedem je puuno manje.
    grlo me stalno boli, imam neku sluz i kad pojedem kockicu istog časa se stanje malo pogorša

erik dijeli istu strast prema čokoladi kao ja, i nisam oduševljena zbog toga..

ali jednako pomahnitalo tamani i smoki i kekse ako mu netko da

mislila sam da je to zato jer mu to nisam nikad davala pa je to rezultat branjenja...
    ali vidim da nije zato jer npr sa 6mj je poćeo piti vodu, nije baš bio sretan ali kako osim mog mlijeka nije imao ništa drugo jer mu nisam nudila...naučio je
    i danas pije SAMO vodu, nema šanse popit kamilicu, (kršitelj koda)ov sok, ili bilo kakvu drugu tekućinu! a vodu pije kao deva!
    tako da ono sa slatkim ne stoji, jer po tome trebao bi tamaniti sokove ko lud.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jučer sam vlastitim očima vidjela kako roditelji daju mališanu od nepune 2godine da pije prvo colu a onda mineralnu, a bio je sok od jabuke na stolu.... :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne kupujem i ne nudim cokolade,nikakve grickalice,vocne jogurte,pudinge,kupovne sokove i slicno..

za medjuobrok gricka kornfleks ili rizine pahuljice-krekere,grozdjice,sveze cedjen vocni sok,ili samo voce..

a cesto mu nista i ne nudim izmedju obroka(sem cice-to uzme sam ) jer inace slabo jede..

osim kad smo negde u poseti pa ima dece pa bi i on ono sto oni jedu (sad ga vec ne mogu prevariti )..
    tako da ,eto,retko negde popije i kupovni sokic ili pojede neku merendinu ili gricne par smokija i slicno..
    a nekad i sam odbije :D ..

ne moze mu skoditi tih par grickalica retko,retko..
    ipak se kod kuce hranimo zdravo..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jučer sam vlastitim očima vidjela kako roditelji daju mališanu od nepune 2godine da pije prvo colu a onda mineralnu, a bio je sok od jabuke na stolu.... :shock:
    a ovo mi je stvarno neshvatljivo..

jer imam i ja primer poznanika-
    deci od dve i tri godine svakodnevno daju kolu,kinder cokolade,
    gumene i ine bombone..

mali koji je u drugom mesecu napunio dve godine ima 22kg!
    a skoro su mu vadili krv i utvrdjena je blaga anemija..
    sto reci?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prestasno kako ljudi trpaju decu glupostima!
    S. jos nije probao nikakve slatkise sem integralnog keksa u mikrogramima. Inace ne zivimo u nasoj zemlji pa babe i dede nemaju prilike da ga nutkaju a Nizozemci su pristojni uvek pitaju sme li... a sa druge strane S. inace slabo jede tako da mi je to izgovor ako ga neko ponudi sa smokijem ili....jednom mu je neko dete ponudilo smoki a S. uzeo i stavio detetu u usta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •