Bili smo danas na cijepljenju s godinu dana (Priorix). Do sad je cijepljen svaki puta sa 6u1. Zanima me kad je slijedeće cijepljenje i koje? Da li sam dobro shvatila da s 20 mjeseci?
Bili smo danas na cijepljenju s godinu dana (Priorix). Do sad je cijepljen svaki puta sa 6u1. Zanima me kad je slijedeće cijepljenje i koje? Da li sam dobro shvatila da s 20 mjeseci?
Slijedeće cijepljenje treba biti 5u1 bilo kada prije drugog rođendana (najmanje 6 mjeseci nakon treće doze 5u6/6u1)
mujica, aj da te i tu pitam: Luka je nedavno bio cijepljen sa Pediacelom ( joj, valjda sam dobro napisala). Pedica je rekla da moramo doći još i krajem 8. mjeseca. Zašto? Kaj još ima koje cijepljenje prije 2. rođendana?
Ne mogu znati zašto ga je naručila u kolovozu. Možda je nešto od prethodnih cijepljenja propustio, pa hoće nadoknaditi?
Možda ga želi vidjeti iz nekog drugog razloga koji nema veze s cijepljenjem :?
ma ja sam ju pitala da mi da potvrdu za vrtić jer sam isti dan išla Luku upisivat, a ona mi je rekla neka dođem krajem 8. mjeseca. inače, Luka je jaaako alergičan na jaja pa znam da kad je trebao dobiti Priorix, nije dobio, a sve prije toga je cijepljen po programu.
A dobro, ne možeš ti znati zašto je pedica tak rekla, mislila sam samo možda je tak običaj da se cijepi dva put.
Hvala na brzom odgovoru!![]()
Hvala na odgovoru. Sad ja kao prava neznalica pitam: koliko još tih 6u1/5u1 doza trebamo primiti? Ja sam zabrijala da ukupno 3, a ovo bude 4, ili sam nešto pobrkala?
Možda će ga cijepiti ospice i rubeolu (umjesto MoPaRu/Priorixa)happyness prvotno napisa
Je, je... u drugoj godini života ide četvrta doza DTP, IPV i HibAnemona prvotno napisa
Viš na, imaš ti pravo! Baš sam sad pogledala knjižicu cijepljenja ( veliš, mogla sam i ranijemujica prvotno napisa
) i vidim da još jedino nije cijepljen protiv ospica, parotitisa i rubeole i hepatitisa B. Onda je valjda to - to. A mislim, mogla mi je to reći i sestra kad ga je cijepila, umjesto kaj mi je rekla da moram s Lukom malo oštrije jer se plače
![]()
.
Hvala na odgovorima, znači imamo fore do cca 2. rođendana. Onda sam ipak dobro čula sestru o onih 20 mjeseci (poslije smo se zapričele, sinko je gledao slike po ordinaciji i virio kroz vrata gdje je dr. i zaboravila sam ponovno pitati).
Evo i ja za Mujicu:
Koji je najveći razmak koji smije biti za 4dozu 5u1?
ne postoji najveći razmak.
Doduše, nakon 6 godina starosti se više ne može davati djeci jer je peviše raktogen kod starijih.
treba ga dati najmanje 6 mjeseci nakon treće doze. Bilo kada.
ali najbolje bi bilo prema programu - negdje u dobi od 15 do 18 mjeseci (to ovisi, naravno o tome u kojoj dobi je primijenjena treća doza.
Mujica - a najveci razmak za docjepljivanje u 4. godini? za 3u1?
Treću dozu primila je prije prve godine života.mujica prvotno napisa
Sada ima skoro 27mjeseci.
Kako se prije 6tjedana cijepila Priorix-om, ne bi htjela da se prije jeseni docijepljuje sa 5u1, jer mislim da bi joj to imunitet rušilo.
No pedica nije tog mišljenja i forsira što prije docjepljivanje sa 5u1.
Može li 5u1 čekati do jeseni ili je stvarno potrebno hitno docijepiti?
Kao i pedica, mislim da joj neće narušiti imunitet ako sada primi 5u1.
Isto kao i za prvo docjepljivanje. Nema najvećeg razmaka.lonni prvotno napisa