Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Nepodudaranje roditeljskog i dječjeg ukusa

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Nepodudaranje roditeljskog i dječjeg ukusa

Kako riješiti situacije poput ove: kupuju se sandalice; ona ( 5 god.) želi šljokičave, kričave, anatomski neprilagođene, upravo onakve od kakvih bi meni ruka prije otpala nego što bih dala kunu za njih... Ili, bira se radio-stanica u autu, ona inzistira na glazbi koju ja odmah okarakteriziram kao "smeće" i ne želim je slušati, a ona protestira na moj izbor... Takve stvari... Kako vi to riješite? Imam li ja pravo zadirati u njezin (ne)ukus i nametati svoj? Moram li "dok je pod mojim krovom" patiti zbog njezinih izbora?

Znam da će netko napisati riječ "kompromis". Ali kako ga postići? Što reći?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sandalice: ja biram materijal, ona bira dizajn. Leptirići i zlatne šljokice.

Glazbu- tu se dogovaramo. Kad nam se ne sluša isto, netko malo pričeka na željenu glazbu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr. oko cipelica ja bih popustila da izabere ali samo između njih nekoliko za koje smatram da su "dobre" dječje cipele. pod dobre mislim na cipele adekvatne njenoj dobi prvenstveno po kvaliteti. Pa ako imaju i šlokice, neka joj bude. ali mna lošu cipelu ne bih pristla.

Ja sa ženskim djetetom imam istih problema - robu uglavnom ja kupujem u H&M-u i ne jednom mi se dogodilo da neke stvari neće nositi. Tak da polako i nju/njih vučem sa sobom u kupovinu, iako mi je to jako komplicirano.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja imam domene koje su "moje" i tu ja donosim odluku. Dakle, preskupo, nekvalitetno, za suprotni spol, premalo, preveliko - nix. A ako između ostalog može birati - nek izabere štogod želi, podržavam njegov stil čak i kada mislim da je užasan. Jedno je vrijeme išao u gornjem dijelu pidžame u park, na spužva Boba. Sretan on - sretna ja. Uostalom, time jača karakter - ne podliježe tuđim utjecajima, niti mišljenjima.

Mislim da roditelji trebaju dati okvire - znači kćer mi se neće oblačiti ko mlađahna prostitutka, i tu ću naznačiti što pod tim mislim, ali sve ostalo - nek nosi štogod želi, u kojim god kombinacijama i na koji god način želi.

Meni su branili make up u ranim danima. Ja bih se fino našminkala za prvim ćoškom, i udri. A šminkala sam se loše i previše, prijateljica i ja smo se kitile s previše nakita i sve je to bilo grozno.

Zar nije bolje dogovorit kompromis - pa ak se hoće npr. šminkat, da bar vidiš što radi, i usmjerit je da to izgleda koliko-toliko lijepo (ne nužno normalno po mojim standardima)...? Ponudit sjajilo umjesto ruža, ili umjesto tamnoplavog sjenila...

isto vrijedi i sa svime ostalim u njihovom životu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi gotovo uopće ne gledamo TV ( crtići su skoro isključivo na DVD-u), ali A. ipak kojiput namještajući player otvori TV i nabasa na jezive cajke na Z1. Dakle, zacakle joj se oči od oduševljenja i krene sva sretna pljeskati! Ponekad subotom predvečer ode baki na spavanje i tamo postaje ovisnik o nekakvoj priglupoj zabavnoj emisiji "Nad lipom" ... koji crtići, koje slikovnice, ništa se ne mjeri s tom ljepotom! Nadam se da će je proći.
    Inače već mjesecima u autu slušamo isključivo jednu jedinu pjesmu koja je namještena na replay, s nekog reklamnog CD-a Simple Minds ako se ne varam. E tu nema diskusije! Ako nema pjesme neće uopće ući u auto :shock: . Pjesma je čisti pop, ali nama je već zlo od svake vožnje.
    Odjeću i obuću prihvaća bez pogovora, udovoljim joj u pogledu boje 8) .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene je isto kao kod Ifigenije.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja tek sad polako pokazuje interes za samostalno odabiranje robe i cipela. a pošto joj ja kupujem tu robu koja se meni sviđa ono što odabere za obuć je opet po mom ukusu
    ja joj sugeriram slaganje boja jer ja od toga patim. i ona prihvaća. čak je počela i pitat ide li neka boja uz neku drugu.
    glazbeni ukus nam je sličan raspametimo se na jolu i thompsona a skupa zapivamo i "gospođu ružu" ili "manuelu ča-ča-ča"

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas je također slično ko kod ifi, može kupit šta hoće (rozo i crveno u kombinaciji, ko prava muškarčina ), samo da je pamuk za odjeću il da su kvalitetne cipele.
    Šta se tiče glazbe, navukao se na ono što slušamo mi, tako da sluša il straitse i slično ili pak klape i slično, pa i to traži.I kako dobro pjeva Vilo moja, da zaplače svak
    Jedino taj grrrrr bobo, na to su ga preko ljeta navlačili moj tata i brat...ono strašno čudo co to maš.još je i prosto.
    Ne dolaze u obziir pištolji, puške i agresivni crtići.To traži jer je skupio u vrtiću taj đir :/ , ja pucam, ja sam junak, ubit ću vas sve :shock:
    kod nas oružje ne ulazi u kuću ni u najnevinijem obliku.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prosli smo sve faze - od blazene kupovine u njihovo ime, do "necu" faze za sve sto ja kupim, pa vodanja po gradu i cenjkanja - kupimo teget cicibanke pod uslovom da papuce za po kuci budu najdrecavije roze sa perjem... Vec odavno smo pri dogovoru da se u kupovinu ide zajedno, prica se i odabira kroz razgovor i kupuje po njihovom ukusu , ali uz nasu sugestiju po pitanju kvaliteta/cene/nuznosti.
    Prilikom oblacenja kazem da li mi se izbor dopada, ali prepustam im da same donesu finalnu odluku. Obicno poslusaju, jer mi nacin nije agresivan, vec ih savetujem kao prijateljice pri zajednickom doterivanju...
    Muzika... biramo je sto vise po svom ukusu, citavo proslo leto u vreme koncerata slusali su se "Rolingstonsi", "Pepersi" ... Provuce se i drugo i tu im se naravno daje pravo izbora, pa sad, recimo slusaju cd sa pesmama sa Evrovizije, dosta lakog popa...
    Za narodnjake valjda imaju gen da ih ne trpe, pa nemamo problem kao drugi roditelji da im deca otkidaju na Cecu i ostale cajke..
    Da rezimiram, razgovori, pregovori, usmeravanje, ali i sloboda izbora, svakako...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro.kod mene šljokice još nisu bile u konkurenciji

no puno mi je bitnija anatomska osobina cipele nego uvjetno rečeno njen izgled,pa to riješim tako da ih odvedem u Bambi ili Ciciban,gdje dizajn odgovara meni i s njim sam zadovoljna,a dečki biraju boju ili model

pa to i je kompromis na kraju...

a što se razlike u ukusu sviđa....mislim da su one neizbježne što je dijete veće...al se nadam da im se ni u kojem smislu neće sviđati kuruza...od muzike,preko filmova,pa i televizije

mislim da ipak nekakvo razvijanje estetike i obrazovanje doprinose razvoju profinjenijeg ukusa

cajke....ajme to ne bih mogla probaviti ni u ludilu i u mojoj kući,koliko god se možda našli pod pritiskom vršnjaka,toga neće biti.sve osim toga.
    Ako pričamo o našoj muzici...pa i ja i MM se tu totalno razlikujemo...on voli svoje Dalmoše Olivera i Gibu,meni su miliji Balašević i Bajaga...samo da nije onaj totalni neukus tipa narodnjaci

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sama bira sta ce obuci između ponuđenog. Za kupnju odjeće i obuće nema interesa, uvijek hoće prve cipele koje vidi i viće da su joj dobre, samo da ne mora dalje isprobavati. Odjeću uopće neće isprobavati. Uglavnom, nije zahtjevna po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kvaliteta obuće mi je važna pa sugeriram što da se kupi. Između više ponuđenih modela M. bira sama. U boje se ne petljam.

Šo se odjeće tiče-M. već sama čita deklaracije i bira pamuk. Ako se dogodi kakav "izlet" u poliesterske vode onda je to neki odjevni predmet koji ne ide na golu kožu. Kod dizajna ja gledam da je primjereno za njenu dob (što većinom ne može ni biti jer nosi najveći dječji ili najmanji ženski broj), a ona bira boju i dizajn.

Ukratko, oblači se potpuno drugačije nego što bi se meni svidjelo, ali sve što obuče nosi s velikim veseljem. Čak joj i dečki iz razreda kažu da je "cool obučena". Ono na što jako pazim su vulgarni krojevi i natpisi. Ako malo bolje pogledate na većini ženske odjeće zaista se može naći svašta :/

Npr. gledam ovo proljeće jednu curicu (7. razred). Na njoj je majica do iznad pupka i ogromnim šljokičastim slovima po sred prsa piše "sex". E, takva majica u našu kuću ne ulazi.

Muziku u autu biram većinom ja jer vozim, a njoj, ako se ne sviđa, sluša s I-Poda.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da u tome treba postojati neka kombinacija između odgajanja ukusa i prihvaćanja da se ukus djeteta može razlikovati od našega. Sinek mi je imao jednu fazu oblačenja po svome, ali je uvidio da ne zna tako dobro procijeniti vremenske uvjete kao ja i kad se par puta skuhao/smrznuo rekao je neka ja izaberem odjeću. Curica ima različit ukus od mene - ona je prava Rozalinda, a ja bih je rado oblačila u neke druge boje. Ne idem protiv njezinog ukusa i kupim joj ružičaste stvari koje joj se sviđaju, ali tome pridodam i nešto po mom ukusu, što ona također prihvaća. Voli i šljokice - to mi se zbilja ne sviđa, ali prihvaćam to s humorom, kao nešto njezino.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je kraljica kica, rozo, sljokice, minice, da se vidi trbuh itd...
    prestrasno, no toleriram (ne kupujem joj nista od toga, sve dobije), nekako razmisljam da je to u skladu s njenim godinama i da ce se ukus razviti.
    ako ja kupujem onda moze birati medju nekoliko opcija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čitam vas i shvaćam koliko sam (zasad) sretna jer uopće ne moram brinuti o dječjem ukusu. Njemu je svejedno što obuče - ok, ima svoje omiljene boje i motive, ali nema govora o šljokicama ili nemogućim dizajnima
    Cipele nosi ortopedske i uvijek na žniranje, i tako jednostavno mora biti - malo mi ga bude žao kad mi dođe s molbom "mama, kupi mi cipele na čičak", ali ne buni se jako kad dobije negativan odgovor.
    Što se glazbe tiče - kako je već netko rekao, navukao se da sluša isto što i mi (klasiku) + dječje pjesmice (od kojih neke i ja rado slušam, a neke su mi koma, ali ih otrpimo u autu, a zauzvrat dobijemo mirnu vožnju do cilja).
    Svjesna sam da ovo blaženo razdoblje neće vječno trajati ali zasad nemamo problema...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo dosta slične ukuse. Odrasta uz naš ukus i stil pa to svakako i bez naše volje ima utjecaj i na određenje njenog ukusa.
    Cipele uvijek idemo kupovati u dućan koji ima kvalitetne cipele (Ciciban, Bambi), sugeriram joj, suzim izbor, pa ponudim hoćeš ove ili one. Zadnji put u Cicibanu ja sam joj sugerirala zlatne, no svejedno je odabrala roze sandale. Da sam joj rekla gle ove roze su lijepe, mislim da bi htjela zlatne.
    Što se tiče glazbe, e tu imamo isti ukus. Sve što slušam ja, sluša i ona. Još dok je bila u trbuhu slušala je glazbu sa mnom.
    Ajd, dobro, nedavno nam se potkrala Antonija Šola, no, podnošljivo je.
    Igračke bira sama.
    Odjeću u većini slučajeva kupuje MM ili ja, tako da ne bira kod kupnje, ali zato bira kod nošenja.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila sam na rubu sloma živaca kad je malac kod mojih (kod kojih smo bili tri tjedna) otkrio CD nekih 'Lepi cajti' koji pjevaju kuruza zagorske stvari (kuruza je hoćeš tekst, hoćeš glazba ) i totalno se R-A-S-P-A-M-E-T-I-O!! To smo slušali puna tri tjedna, barem tri puta na dan!!! Ispočetka sam htjela iz kože iskočit i pokušala na sve mile načine ga odgovoriti od toga, a onda sam odustala (jer, ne mogu ja njemu određivati da mu se sviđa isto što i meni) i u drugoj sobi su puštala malo Nirvane, malo Metallice i malo Peppersa da iz glave izbacim one lakopamtljive kuruza stihove

Sva sreća da me to doma ne traži 8)

Što se tiče odjeće, za hlače mu je skoro svejedno, oko cipela se vrlo brzo dogovoriomo (jedino mu jednom nisam htjela kupiti neke ninja tenisice jer su bile plastične i srećom nisu imale broja), jedino su majice problem - ako nemaju neku fora sliku, onda neće obući i viče da mrzi tu majicu!! :/ To smo riješili tak da mu više ne kupujem sama, nego kad je on sa mnom, a ak je iz H&M pogledamo na njihovim stranicama pa si odabere.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je isto jedno slučajno naletila na "Nad lipom" i očarano je i bez daha gledala, ali je srećom kasnije zaboravila na to. Pa i nije za očekivati da će se djeci sviđati iste stvari kao nama. Što se tiče odjeće to ju apsolutno ne zanima, jedino što ne voli tamne boje, posebno crnu i sivu. Npr. kad smo nedavno kupovali sandale normalno da ja biram model (jer moraju zadovoljavati neke uvjete), ali Lea je htjela roze pa smo kupili roze, iako su se meni sto puta više sviđale boje pijeska. Pa se tako nekako nadam da će biti i nadalje, premda pretpostavljam da starija djeca imaju puno čvršće stavove.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam sinove koji se nikada ne bune na moj odabir njihove odjeće, samo na kupovanje iste, to im je, kao i većini muškaraca, užasna tlaka.

Htjela sam samo zabrinutim majkama djevojčica prenijeti iskustvo sa mojom dragom nećakinjom .
    Naime ona je odmalena znala točno što želi obući, svima je govorila: "Kupite mi sve joza tucavo!!!", dakle roza svjetlucavo.
    Ta ju je faza držala godinama, ali sada, kao desetogodišnjakinja, ima vrlo osoben ukus, koji je sve samo ne kičast.
    Teško joj je kupiti poklon, jer se ne povodi za modom, baš je zato meni kompliment kada mi kaže da joj uvijek kupim najljepši poklon (baš si dam truda pa ispipavam dugo teren dok ne budem sigurna )!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ne razmem taj antagonizam prema šljokicama.. Moja će se kćer loše provesti ako ne bude htjela šljokice, rozo i leptiriće... ja se sjećam sebe u djetinjstvu

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zašto bi se ukusi djece i roditelja trebali podudarati?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Ja ne razmem taj antagonizam prema šljokicama.. Moja će se kćer loše provesti ako ne bude htjela šljokice, rozo i leptiriće... ja se sjećam sebe u djetinjstvu
    A ja valjda nisam u cijeom djetinjstvu suknju obukla.
    A moje dijete mjesecima već nije hlače obuklo
    I naravno- vladaju šljokice, cvjetići i leptirići posvuda- od cipela do majice, kao što je netko gore rekao- mala kraljica kiča

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za cipele je isto odvedem u ciciban ili bambi, pa nek bira, jedino moraju biti u skladu godišnjeg doba. Proljetne i ljetne hlačice su mi totalno promašena investicija, jer nosi isključivo suknje i haljinice. Inače zna lijepo složiti boje, tako da i meni paše njen odabir, ali i da ne zna, ne bih se u to petljala. Što se glazbe tiče, traži nekad dječje pjesme, nekad joj upalim radio, a cajke u životu nije čula, niti ću joj to ja ikad pustiti, i iskreno se nadam da će taj trend među mladima proći dokad ona krene izlazit.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    zašto bi se ukusi djece i roditelja trebali podudarati?
    a ne bi trebali, valjda. isto se nadam da hoće, bar što se tiče muzike, odjeću bi još nekako i progruntala...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

e, na muziku i druge umjetnosti se nisam osvrnula...
    A zašto vas to mori?
    Pa nek slušaju ljudi što im srce veseli, od čega se osjećaju lijepo i dobro, štogod to bilo. Ja se nadam da ću bit dovoljno tolerantna da mi dijete želi pustit pjesmu koja mu se sviđa... i to je razgovor, komunikacija, i na taj ću ga način upoznat i vidjet na što otkida i tak.
    Ne želim da dijete ikad koluta očima na ono što se meni sviđa i što ja volim, pa isto tako neću kolutat na njegove izbore... kakvi god bili.

Hvala Bogu, imamo veliku kuću, svatko svoju sobu, pa nek uživaju brate do zore svaki dan... sve dok ja ne moram baš sustavno slušat

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo zabranjuješ, onda pristaješ na kompromise, a onda iznenada shvatiš kao ti se "ukus promijenio"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče obuće, nju kupujemo u dječjim dućanima s kvalitetnim cipelama tako da se rijetko dovedem u situaciju da ju moram uvjeravati da je ono sto je izabrala nekvalitetno. No ako moram, za cipele ne popustam.
    A kod odjece, evo zadnji veci ljetni soping u H&M nam je prosao tako da se zapiknula za rozu haljinu i ostatak vremena provela s MM između polica sa špangicama, lančićima ... samo bi dolazila na isprobavanja u kabinu i tu i tamo odbila neki komad odjece kad bi pretjerala sa tamnom bojom 8)
    i naravno da nismo mogli izaci bez roze biserne ogrlice s masnicom, kad je to dobila onda su prosle i tamne hlace 8)
    Inace sad je vec u fazi kad joj kazem da su joj bolje hlace nego suknja jer ce se pentrati po toboganu, sjediti na travi i u pijesku to i prihvati

Sto se tice muzike, sve sto ima ritma jako joj pase pa tako i stikla

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    e, na muziku i druge umjetnosti se nisam osvrnula...
    A zašto vas to mori?
    Pa nek slušaju ljudi što im srce veseli, od čega se osjećaju lijepo i dobro, štogod to bilo. Ja se nadam da ću bit dovoljno tolerantna da mi dijete želi pustit pjesmu koja mu se sviđa... i to je razgovor, komunikacija, i na taj ću ga način upoznat i vidjet na što otkida i tak.
    Ne želim da dijete ikad koluta očima na ono što se meni sviđa i što ja volim, pa isto tako neću kolutat na njegove izbore... kakvi god bili.

Hvala Bogu, imamo veliku kuću, svatko svoju sobu, pa nek uživaju brate do zore svaki dan... sve dok ja ne moram baš sustavno slušat

Mene to mori jer JA to ne želim slušati, a nemam se kamo maknuti :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gothic metal....................................

mislim da ne moram dalje

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    gothic metal....................................

mislim da ne moram dalje

Uz to se naši RHCP čine kao Četiri godišnja doba .

Primjer danas: cura je odlučila da joj "treba promjena" i zaželjela frizera. Ok, velim ja znajući da pati na dugu kosu i mislim si kak se hoće malo "sfriškati", a kad ono-ona hoće odrezati tonu kose.
    Srce mi je stalo kad mi je frizerka donijela rep u rukama i kad sam još vidjela gomilu uvojaka po podu.
    Sad ima kratku frizuru sa šiškama i frčkice koje strše na sve strane. M. je presretna, meni srce krvari za dugo uzgajanom kosom, ali kad je vidim kak se sretno gleda u ogledalu i uz pomoć voska si slaže pramen po pramen....Isplatilo se. Nek joj bude njena frizura kakva god bila. Ona će je nositi.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh, moja bolna točka...

Sve do nedavno mojem R je bilo baš svejedno kaj bu si obukel (bilo je glavno da je gore otisnut Spiderman, SpužvaBob itd)... Unatrag nekoliko mjeseci je počel sam kopati po ormaru i od toga se ježim! Ne samo zbog nemogućim kombinacija koje odabere nego i zbog toga jer u ormaru napravi takav nered kaj bi mogla komotno sve još jedamput prepeglati! Nebrem si pomoći, ali NE MOGU probaviti neke njegove kombinacije i onda raspravljam s njim tak dugo dok nebu po mojem Pokušavam ga uvjeriti da prugasta majca i kockaste hlače ne mogu skupa, i nekad uspijem a nekad i ne... Zapravo, to moje uvjeravanje puno ovisi i o tome kam se ide... Npr. ak idemo nekam na igru onda mu čak i dozvolim (naravno, ak vidim da nebu tak lako odustal) njegove kombinacije, ali ak idemo negdje di se svi "skockamo", onda ne popuštam...
    Da, zaboravila sam napisati da je i tata uzor u oblačenju (a i tu se nisam baš nekak usrećila 8) ). Znači, ako tata ima kariranu košulju, i R mora imati košulju; tata trapke i on trapke...

U shoping po obleku ga još ne vodim, jer uglavnom mu kupujem u HM... A s cipelama nemamo nekih problema: prvo ja odaberem par modela i dozvolim da između tih nekoliko on sam izabere koje želi i to je to... U biti, nije mi problem kaj on nekaj ne želi nositi od toga kaj mu ja kupim... Veći problem su njegove "kombinacije"...
    Eh, gdje su ona vremena kad nije bilo prepirke oko oblačenja...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bipsić, ako te može utješiti zamisli slijedeće:

-žute tajice, na njih kratki roza šosek, bijela majica s nekom psihodeličnom slikom, tirkizne Starke s narančastim cvjetovima i roza karirana "palestinka" oko vrata. "To" sam danas vodila u grad .

Što je najgore-M. uživa u takvom kombiniranju i stoji joj jako dobro, ali definitivno se kosi s mojim stilom "traperice i bijela majica bez natpisa".
    Btw, ne volim boje. Nosim bijelo, crno, sivo, bež i smeđe. Sve odjevne predmete u nekim drugim bojama kupio mi je netko drugi

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi imamo problema samo sa cipelama. ona uvik zapne za neke koje joj ja ni u ludilu ne bi kupila. tako je npr. ove zime tila neke zlatne (da,ZLATNE) ciciban cizmice... ma uzas zivi. naravno da sam ih na kraju kupila jer je ona zelila bas te ali tocno sam znala kakve ce izgledat na kraju zime i nisan se prevarila... inace iman taktiku da obidjem ducane pa nju dovedem na jedno mjesto i dam joj da bira izmedju par pari cipela.... ali zna se desit da i onda dodjemo kuci s nekim skroz stotim cipelama...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

otkad vodim po dućanima, imamo sve rozo- pravo da vam kažem, bolesna sam već od te boje. povraća mi se kad otvorim ormar a unutra sve rozoooo.

i fakat je nesretna ako dobije nešto što nije rozo. sad već postoje i nijanse roze koje su dobre i one koje "nisu baš roze"

uvijek bi trebala nositi suknju, haljina je vrhunac njezinog života - što više volana i čipke, to bolje.

glazba je ok - sluša se amy winehouse, rihanna, beyonce...a bogme i pjeva. domaće se ne sluša ništa jer nam tata odmah završi na hitnoj.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sto se tice odjece, rijetko kad zahtjeva nesto po svom ukusu, ali kad se dogodi da pozeli roza majicu i crvene hlace, onda to i dobije.
    a sto se tice muzike, ajmemajkomoja, sta da vam kazem, nije jos imao ni godinu i pol dana kada smo nekoliko mjeseci (a putujemo svaki mjesec), cijelim putem od zagreba do beca ili natrag morali slusati najodvratniju pjesmu koju sam ja cula: "shake that ass 4 me" od eminema. ne daj boze da bi stavili neku drugu pjesmu, odmah je bilo: "hocu asumeeeeeeeeeeeee!" i vristanje. :shock: ako bi zaspao u voznji i nije sviralo "asume" kad bi se probudio, odmah bi se uspanicio.
    sada srecom ta pjesma vise nije in, prolaze i druge, ali mora biti ili hip-hop ili r&b ili jacques.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mamasita, oprosti ali

(stvarno si me nasmijala, hvala ti !!!)

kod nas je modna revija 8) . curke prednjace, naravno. ali i mali ima dana kad ne izlazi iz kuce bez omiljene narancasto zelene kombinacije. ono kaj mi je bilo najsmjesnije (a zanimljivo, to je bas on radio) je faza u kojoj je inzistirao nositi razlicite carape. BILO koje, samo da nisu iste. znala sam mu na prevaru obuci iste pa bi dobio fraze kad je skuzio

ono cega se bojim trenutno je nadolazeci pubertet... ako ce moja djeca biti imalo slicna meni u toj fazi....a joooooj. (ne)ukus na kvadrat :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja je kockasta.U svakom obliku.To je trenutno najdraži odjevni predmet i samo je sušenje na štriku može spriječiti da je ne navuče majcu/čarape/hlače.
    Cipele kupujemo zajedno.Nakon što ja napravim izvidnicu po gradu.
    Jer sam joj prošle godine kupila cipele koje nisu bile po njenom jusu i nakon dana vrištanja/nagovaranja/bacanja otišla ih zamijeniti.I onda opet ponovila istu stvar.
    Glazbeni ukus nema, ali majko moja što obožava reklame.Bez obzira na kome jeziku i za koju stvar.Istog trenutka prestaju sve aktivnosti, mahnito se juri u sobu od kud zvuk dopire i tu se ukopava.
    Ne pitaj ju ništa, ne diraj ju i ne približavaj se daljinskom.
    Otkrila je visoki c i meni je žao bubnjića, tako da reklame prežvačemo.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="mim"]Bipsić, ako te može utješiti zamisli slijedeće:

-žute tajice, na njih kratki roza šosek, bijela majica s nekom psihodeličnom slikom, tirkizne Starke s narančastim cvjetovima i roza karirana "palestinka" oko vrata. "To" sam danas vodila u grad .

Ha, vidim, ni tebi nije lako... Ne mogu baš reći da si me utješila...
    Ko zna kaj mene čeka s drugim... Navodno je curica... U biti nekak si mislim da ak bu kak većina curica, luda za roznom bojom, šljokicama...da mi to nebu takav bed. Čak naprotiv, veselim se tome jer i ja sam u toj dobi obožavala te barbie boje i pripadajući "asesoar"... Al' si mislim da bi mi se baš zbog toga moglo dogoditi da mi klinka luduje za hlačama, tenirkama, sportskim dresovima itd... Od frendice mala je baš takva: mama luda za volanekima, šljokicama..a mala najsretnija kad navečer na pizzu izađe u dresu naše reprezentacije

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    Ko zna kaj mene čeka s drugim... Navodno je curica... U biti nekak si mislim da ak bu kak većina curica, luda za roznom bojom, šljokicama...da mi to nebu takav bed.
    i mi smo doma imali Barbie fazu. Nije loše. Nema mogućnosti da ti nekaj u vešmašini pusti boju jer je sve nježno roza i lila .

Nažalost, nakon te faze slijedi neka druga. Kod nas je to bilo tamno (prošle jeseni i zime), a sad se nose boje koje međusobno nikak ne pašu (po maminom mišljenju :/ ). Na nogama su joj ili Starke ili japanke, balerinke zaobilazi u širokom luku, a za jesen žica Vansice koje su meni grozne i apsolutno precijenjene obzirom na kvalitetu.
    Toliko o pubertetu 8) .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jesu to one tenisice sa debelim bijelim đonom ?

bljaki

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM nosi Vansice. Sin ne.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    jesu to one tenisice sa debelim bijelim đonom ?

bljaki
    Jok, ove su crne s crnim đonom. Jednako bljaki .

MM nosi Vansice.
    Kaj ga nemreš od toga odučiti?
    Hajde, iz prve ruke, jel to ima na sebi kože i kakva je uopće kvaliteta?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vansice su odlicne ako uzmes neki model za skejtanje. Obicno je potplat nepoderiv, a gode su sve kozne. Bar su moje bile.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM se kune da nije imao udobnije tenisice.
    Ove njegove ne izgledaju napadno, potplat je odeblji, ali gore su skroz jednobojne, jedino "šarenilo" je bijeli prošav i oznaka Vans.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iako ima smo 2 godine ekad zna reći da ne želi neki odjevni predmet, al se dogovorimo. Mislim da neću dopustiti da nosi nešto što se meni čini neprimjereno. Vidjet emo kad dođe do toga. Zasad sam ja ta koja bira sve.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

čisto usput -podudaraju li se vaši ukusi s ukusima vaših mama?

Iv od svoje druge godine zna da rebatinke i košulju (ni zasebno ni skupa) ne bi obukao citiram: ni mrtav :shock:
    sviđaju mu se stvari koje me znaju nasmijati (npr sad hoće nositi konopčić oko noge... bija je veza neki crveni konac pa sam ga zamolila da to skine i da ćemo poć u grad kupit nešto što malo šesnije izgleda od toga konca )

B želi nositi rebatinke, košulje, staviti gel u kosu i ne daj bože da ode u dućan nenamirisan

pa nek im bude - ako ništa barem neće iskombinirat kričavorozo s kričavožutim

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

p.s. kod nas muzika nosi 0 bodova jer oni ne žele slušati ništa - ja slušam svašta.

no dogodilo se enp pa pjevamo (kolektivno) samo je jedno i bijelo crvena... bar nešto

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za odjeću: odredimo vrstu stvari, limit cijene (koji poslije obično malo podignemo), odemo u trgovine i pustimo da izabere. Limitom cijene spriječimo da kupuje stvari s markom samo zbog marke, što možda inače bi. Na kvalitetu izabranog, materijal i sl. nemamo pritužbe. Jest da je neko vrijeme nosio hlače s riti do koljena, i još uvijek smatra prekratkima svake hlače koje se kad stoji bos ne vuku po podu - to smatramo pitanjem ukusa i njegovog izbora.
    Tehnika: ako mi dajemo novce odredimo limit, ako on skuplja onda ima koliko ima. Mm se trudi spriječiti ga da uzme nešto loših karakteristika, ali ne uspije uvijek.
    Muzika: u svojoj sobi sluša svoje, u autu ima MP3. Samo ponekad zatraži da promijenimo neku muziku.
    TV: ah, tu su prave borbe. Nama je ionako najdraža opcija isključen TV. Tu su sve tehnike pregovaranja uključene.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kao djetetu nije mi bilo moguće birati jer nije bilo novaca pa sam si obećala da ću ja omogućiti. U početku sam birala jer je bila premala, ali onda sam par puta kupila obuću na koju je ona pristala uz moj nagovor. Nikad ju nije obula. Prisjetih se tada mojih muka i rekoh sama sebi: Nek nosi i borovo čizme, al nek bude sretna! I tako je najbolje. Stopala ionako nisu ravna, a obuću tako brzo preraste da se ne stigne ni usmrdit!
    Glazba: E. nema nekih želja u autu, ali zato F. ima: čim se ide prema autu on kaže: Ate, Ate (to je jedna domoljubna pjesma o jednom Anti!) i onda to vrtimo do u beskraj. A kad beskraja nestane, kažemo da je Ate otišao spavati! Nek slušaju što hoće, samo nek nisu cajke (e to bome neće koliko god ja bila liberalna!).

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Toleriram... do određene granice.
    Ne namećem... opet do određene granice.
    Pokušavam usmjeravati, davati neke ideje, dogovarati se... mislim, želim da se kuži da je dijete koje hoda uz mene "moje"...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •