Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Krevet s kutijom za posteljinu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Krevet s kutijom za posteljinu

U potrazi sam za krevetom i, naravno, toliko sam zakomplicirala sa svojim (i njegovim) zeljama da me u ducanima uglavnom samo blijedo gledaju.

Dakle. Trazim krevet, visok otprilike 70-80 cm. Nemam nikakav metar trenutno pri sebi - recimo da se radi o krevetu visem od prosjecnog kreveta u nasim ducanima. Trebao bi biti bracni, ali ne patim od nekih enormnih dimenzija. 140-160 cm bilo bi vise od zadovoljavajuceg.

Ono sto mi je najvaznije jest - kutija za posteljinu (ili sto god zelim staviti u njega, pod podnicu i madrac). Takodjer, bilo bi pozeljno da krevet nema madrac koji je pricvrscen za podnicu i ne moze se mijenjati. Ja bih normalnu podnicu i madrac koji biram i kupujem sama.

Zna li netko gdje da nadjem ovakvo cudo? Ili, znate li mozda nekog majstora koji bi ovakvo sto znao napraviti? Isplati li se to uopce?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uz uporabu malo boljeg mjernog instrumenta, dosla sam do zakljucka da bi krevet trebao biti visok 65 centimetara. Zajedno s madracom.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Krevet kakav želiš može ti napraviti svaki malo bolji stolar.

frida editirala dio koji nije u skladu sa pravilima foruma.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Takodjer, molim jos savjeta i ideja. =)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja savjetujem stolara. :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koro svi talijanski proizvođači u ponudi imaju i opciju s kutijom/ladicom ispod kreveta.
    i gotovo uvijek možeš sama kupovati podnicu i madrac, jako je rijetko izostavljena ta mogućnost.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdje da nadjem te talijanske proizvodjace? Ono sto sam vidjela po trgovackim centrima i/ili prodavaonicama namjestaja nije ono sto trazim. Ako imaju kutiju/ladicu ispod kreveta, onda su to uglavnom kreveti na kojima se madrac ne moze mijenjati - kad se osteti ili mu prodje rok trajanja, jednostavno bacas cijeli krevet. Isto tako, svi su puno, puno nizi od 65 cm.

Kreveti bez kutije uglavnom dolaze s podnicom i madracom kojeg kupujes sam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

visnu teško da ćeš moći birati, postoje standardi, a sve što je van tih modula moraš posebno naručivati.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure (i dečki) iz pravila ponašanja:

Zabranjuje se komercijalno oglašavanje bez odobrenja administratora otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice, postavljanjem linkova u potpis ili profil.
    Molim vas da se pridržavate gore napisanog. Hvala.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo kupili naš krevet u alplesu, dimenzije su za madrac 160x200, a visinu nisam sigurna. Ugl., podnica je pomična i ugrađena u krevet jer pričvršćena na mehanizam za dizanje i isprve baš zbog toga mi taj krevet nije bio u opciji jer - što ako se to pokvari? Međutim, da se i pokvari, može se dizati bez frke, jedino što ne bi stajalo u zraku, a mjesta ispod kreveta imaaaaaa, samo što baš i ne bi tamo držala posteljinu jer se skuplja prašina. Krevet je čvrst (prilično sam teška kategorija), oblih je kutova i ja sam prezadovoljna.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo prije 6-7 godina kupili krevet u kojem je ugrađen madrac i kad je dotrajao mm ga je izvukao pa smo kupili hiteksov po mjeri i stavili ga unutra.
    doduše mm je stolar.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

perfecta?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Opisala si sve što sam ja tražila (osim visine), al ja sam bila trudna pa su u dućanima morali šutit .

Uglavnom, najpovoljnije, a kvalitetno i lijepo, HESPO.
    Ima ih u mis maru u solidumu i na velesajmu.

Probaj i www (hespo).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala svima!

Nadam se da cu ovaj vikend imati vremena za setnju po trgovackim centrima i slicno. U svakom slucaju - javim! =)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja savjetujem stolara. mi smo sebi dali napravit 4 takva bracna kreveta sa sandukom za posteljinu i jako smo zadovoljni. kreveti su 1,20x2m, neznan tocno kolika je visina...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Imamo mi takav krevet iz Alplesove linije "Balada", jedino što ti nije dovoljno visok (s Hespo madracem cca 45 cm). Voljela bih i ja da je viši.

Imaš sliku na:
    http://www.alples.si/prodajni-program/spalnice/balada#
    (odi u fotogaleriju, slika 7, skroz lijevo u nizu)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ću sebi uzeti ovakav bijeli http://www.hespo.hr/kre_premiumlux.htm (takav mi ima frendica i toplo ga preporučuje) ili ovaj http://www.hespo.hr/kre_premiummaxim.htm ...još se ne mogu odlučiti ali zadovoljavaju moje kriterije...imaju sanduke, podnicu s mehanizmom na podizanje, i estetski su mi lijepi (kaže vam inače nepobornica kože )

nadam se da se ovo ne tretira kao reklama, jer mi to ni nije namjera

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    jedino ako si vlasnica Hespa

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dalm@, jel znaš možda jel oni imaju namještaj samo u toj boji bukve ili možda (iako sumnjam, ali eto - moram pitati) imaju taj krevet u bijeloj boji?

inače, ja sam našla dosta kreveta sa sanducima, ali naći ono što sam si ja zacrtala...ispalo gotovo pa nemoguće... u biti - moguće je, al košta 17000kn (bez madraca)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    jedino ako si vlasnica Hespa
    oooooo...da bar....

nisam, nisam... mogu postati linkove i od drugih proizvođača, s obzirom da sam pretražila skoro sve što se kod nas dalo pretražiti...a ipak još uvijek (već godinu dana) spavam na madracu (doduše, na odličnom madracu, ali ipak.... toliko o mojoj odlučnosti... )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako nije protivno pravilima, postaj ih, molim te!

Kolika je cijena, barem okvirno, Hespovih kreveta? Bojim se da cu pasti u nesvijest.

Nisam, nazalost, nista stigla nista pogledati ovaj vikend. Mozda uspijem preko tjedna!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://www.hespo.hr/sob_spa_dora.htm

Moj je na 4 slici prema dole, sa podnicom je koštao manje od 4000kn.
    Imaš dole opis i dimenzije.
    Mi smo ga skombinirali sa ful modernim namještajem i odlično se uklopio.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

dalm@, jel znaš možda jel oni imaju namještaj samo u toj boji bukve ili možda (iako sumnjam, ali eto - moram pitati) imaju taj krevet u bijeloj boji?
    Nažalost, samo boja bukve, takva je cijela linija "Balada".
    Ni meni ta boja nije draga, pa mi soba u kompletu nije dolazila u obzir; bukve veeej tu mač. Čak razmišljam da uzglavlje oblijepim nekom tapetom ili navučem neku tekstilnu navlaku.

Voljela bih i da je viši. Ne kužim zašto ih rade tako niske (vidim da ni u Hespa nije visočije). :?
    Da su viši i sanduk bi bio iskokristljiviji, ovako stanu ipak samo relativno "plitki" predmeti.

Drugo što ne kužim je koja je fora u prodavanju kreveta bez podnica.
    Pretpostavljam da je nešto u smislu ima-više-vrsta-pa-morate-sami-odabrati, ali barem neka standardna opcija bi trebala ući u cijenu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ako nije protivno pravilima, postaj ih, molim te!

Kolika je cijena, barem okvirno, Hespovih kreveta? Bojim se da cu pasti u nesvijest.

Nisam, nazalost, nista stigla nista pogledati ovaj vikend. Mozda uspijem preko tjedna!
    pa cijena za hespove krevete od eko-kože, s podnicom s mehanizmom na podizanje i sandukom je 6.000-7.000kn, ovisno o dimenzijama, a cijena zna varirati i od dućana do dućana

ima i ovo al ne znam cijenu
    http://conformo-interijeri.hr/images/kreveti11b.jpg

i moj favorit
    http://www.euronam.hr/slike/mod-namjestaj/krevet07.jpg
    a ovak izgleda kad se otvori
    http://www.euronam.hr/slike/mod-namjestaj/krevet13.jpg
    i njegova malko manje favoritna cijena oko 17.000kn, za cash 15.500

i koja boja te točno zanima? ja tražim bijeli, pa mi je to užasno teško naći, ali boja drveta se već lakše nađe

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://conformo-interijeri.hr/images/kreveti11b.jpg Ovaj mi je super. Bas mi je danas frendica poslala link na taj website. Namjeravam ih kontaktirati pa cemo vidjeti koliko to kosta i sto i kako oni zapravo rade.

Pretpostavljam da ta conformo ekipa radi skroz po mjeri? Ovaj krevet sa slike mi je mrak, ali ja be bih nocne ormarice, pa cak ni ovo uzglavlje, ili kako se to vec zove. Samo krevet s kutijama.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam stvarno...moraš pitati...moja frendica ih je zvala nešto pa veli da je tip bio prilično arogantan.... :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas im se spremam poslati mail.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dvadeset i cetiri sata kasnije - odgovora nema.

Cini mi se da s Conformo interijerima necu poslovati cak i ako je doticni krevet zadnji, a i najbolji na svijetu. Za svoj novac, ocekujem barem kakav-takav odgovor u nekom razumnom roku. Nisam ih trazila da mi naprave krevet u jednom danu, ali neku okvirnu cijenu, unaprijed pripremljeni cjenik ili 'javit cemo se kasnije kthxbai' netko je mogao do sada natipkati.

Sljedeci, molim. =/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovi se prodaju u solidumu, ali pretpostavljam da ti nije opcija ovako cifrasto uzglavlje:

http://www.minimaxbeds.com/PagesITA/.../Rembrandt.htm

nemoj biti tako oštra prema odgovorima na mail, nikad ne znaš što se ljudima dogodilo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, trazim nesto drveno i jednostavno, s puuuuuuuuno vecom kutijom za posteljinu (mala soba, pa da bar nekako iskoristim prostor pod krevetom, kad ce krevet vec zauzeti tako velik dio sobice).

Ostra sam prema odgovorima na mail jer, barem tamo gdje radim, uvijek odgovaram(o) da na mail, bas kao sto ne zurim(o) u telefon koji zvoni, itd. Postoji mala mogucnost da nisu bili u mogucnosti odgovoriti zbog neke vise sile, ali to cu, za sada, zanemariti. Sto ja mogu kad imam losa iskustva s mailom. Ponekad mi se cini da brojne tvrtke e-mail adrese posjeduju samo da bi izgledale cool.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

slažem se s tobom...ja isto takve otpišem odmah... ako nekome nije u interesu napisati par riječi za par tisuća kuna, onda s njim bolje i ne imati posla

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

e sad sam se sjetila... mislim da firma izi mobili u solidumu ima najjednostavniji primjerak kreveta sa sandukom... ovak nekak izgleda, ali bez svega ovog sa strane, samo okvir sa uzglavljem
    http://www.nekretnine2.com/images/oblik/DSC02172.jpg
    ovo je od firme m-oblik...nisam nikad čula za njih... stranica im ne radi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ooo, ovaj mi je mrak!

Boja bas ne pase, al mozda imaju i druge boje =D

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa takav krevet nije problem izraditi.
    Uzglavlje, nožje, bočne stranice i jedna srednja.
    Ako ne mora podnica biti latoflex, vrlo jednostavno.

Dvije daske koje će biti podnice povežeš
    sa tom srednjom daskom onim metalni limovima
    koji omogućavaju otvaranje i to je to.
    Na dno pričvrstiš lesonit i eto ti kutije za posteljinu
    dimenzije kreveta.

I onda put elgrada ili tako neke trgovine koja će ti izrezati
    daske u boji koju odabereš.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Lijep je ovaj Meblov "Gracija", ima ga u nekoliko boja:
    klasično
    http://www.meblo.hr/default.asp?ru=1...4&sid=&jezik=1
    ili moderno uzglavlje
    http://www.webgradnja.hr/katalog/316...stelja-gracia/

Ali, ovaj princip ladica nije zgodan za male prostore, tj. kad nema bočno dovoljno prostora da se ladica u potpunosti izvuče.
    I opet su ladice plitke, ali se barem sam krevet čini visok.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovaj tzv. moderno uzglavlje mi je bas lijep. Nemam puno prostora, ali bilo bi dovoljno za otvaranje ladica. Visina mi se cini super. Koliko kuzim tekst na stranici, taj moderni je zapravo ovaj bijeli krevet, ali s drugim uzglavljem? Sad bas citam i da ima zeleni! Mrak. To mi pase u sobu.

Nadam se da cu ovaj vikend biti produktivnija sto se tice odlaska u trgovine.. Cim se necega primim, odmah iskrsne cijelo brdo drugih stvari koje ne mogu cekati. Bah.

Inace, Conformo-interijeri, ili kako se vise zovu, jos mi nisu odgovorili na mail. Sad bi vec trebali dijeliti besplatne krevete po mjeri da pozelim s njima poslovati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Poslala sam mail i Meblu. Da vidimo jel oni zele prodati jedan krevetic....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh da...te sam ja gledala isto, ali ih sada nisam mogla naći.... isto mi se sviđaju, ali kada sam otišla u meblo i tražila ih bijele krevete, niš mi nisu ponudili..rekli da nemaju :/

a inače...za male sobe su najbolji ovi mehanizmi sa podizanjem, jer onda ne treba sa strane imati mjesta za izvlačenje ladica

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma organizirala bih ja nekako i otvaranje ladica. Soba ima 14m2. Problem je samo u tome sto, trenutno, ta ista sluzi i kao radna soba, a bogami i dnevna. Samo za mene, a uskoro i za njega. Pa onda tako nekih pola godine-godinu. A jesmo jadni! =)

Jos nista od Mebla. Mozda i ja trebam prestati ekspresno odgovarati na mailove!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da...malko snizi kriterije

al po meni bi ti hespovi kreveti bili super za mali prostor... a i cijena im je ok... meblov sigurno košta više

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Krevet s kutijom za posteljinu

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ono sto mi je najvaznije jest - kutija za posteljinu (ili sto god zelim staviti u njega, pod podnicu i madrac). Takodjer, bilo bi pozeljno da krevet nema madrac koji je pricvrscen za podnicu i ne moze se mijenjati. Ja bih normalnu podnicu i madrac koji biram i kupujem sama.
    Mi smo bili u istoj/sličnoj situaciji prije tri i po godine.
    Kod nas je problem bio utoliko specifičniji što je nama trebao krevet dužine 210cm. Nismo našli niti jedan krevet (kojem se 'diže' podnica) ovih dimenzija. Niti nam je itko od prodavača ponudio mogućnost izrade takvog. :?
    Problem smo riješili sa stolarom: krevet od punog drva s mehanizmom za dizanje (180x210) + dva latoflexa (HESPO legend, mislim) + dupli madrac (HESPO, onaj s oprugama u džepićima, ne znam bolje objasniti) nas je koštao 8.000kn.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma vjerojatno cu i ja zavrsiti na izradi kreveta kod stolara (o tim se stvarima tek trebam detaljno informirati). Samo bih rado izbjegla 8000 kuna s obzirom na to da bi ovo cudo trebalo biti relativno privremeno rjesenje. Kad krenemo seliti preko bare, sumnjam da cu krevet nositi na ledjima..

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nezna koliko su tocno nasi kreveti bili jer smo kupovali skupa s njima i kantunalica dva i psihu (sve od istog stolara) ali sve skupa je bilo manje od 8000 kn. Madrace smo posebno kupili.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Poštovana,
    jogi ležaj gracija napravljen je tako da svojom visinom omogući spavanje u području najpovoljnije klime, jednostavno lijeganje i ustajanje i u svakom pogledu zdravo spavanje .Visina ukupna sa gornjim jogijem, koji birate iz ponude New life style,je 72 cm.
    Izvedba uzglavlja postoji u klasičnoj varijanti (kao na slici koju ste vidjeli)
    te u modernoj koji je pravokutnog oblika i možete birati boju :crna,bež,zelena i čokoladno smeđa.Ukupna cijena ovisi o izboru madraca i naravno dimenziji.U dim.160x200 kreće se od ca 15000 do
    ca 24000 kn.Gracija je proizvod koji godinama ,uz male promjene u dizajnu,prodajemo i uvijek stječe nove poklonike.Pozivamo da ju
    pogledate u našem salonu....
    Aaaa. Pa sama cu ga napravit'. O.O

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a kaj sam ti ja rekla?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma samo sto nisam pocela navlaciti daske s otpada i neke cigle, za postolje. A onda cu posteljinu i ostale stvari samo nagurati pod konstrukciju!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A gle...pa imaš i opciju uzeti jeftiniji drveni krevet i onda ispod spremiti stvari u velike plastične kutije... ako ti je to samo privremeno rješenje, mislim da ti je to u biti najpametnije napraviti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako je ovo još aktualno. Mi imamo krevet koji je mm sam izradio sličan onom što Kaae opisuje. 140x200 cm, dosta viši od uobičajenog tako da se na njemu ugodno sjedi, a kutija za posteljinu nije jedna nego četiri: dva naprijed dva otraga sanduka na kotačićima, svaki s poklopcem i ručkicom za izvlačenje. Dovoljno su duboki, jer je krevet visok, pa u njih dosta stane. Lakše je izvući 4 mala nego 1 veliki, posebno ako je krevet u sobi u kojoj je gužva. U zadnjeg gurneš stvari koje ti rijetko trebaju.
    Hoću reći, stvar je relativno jednostavna i svaki malo bolji stolar napravit će to po mjeri, ne treba tražiti gotove krevete pa pitat proizvođača hoće li promijeniti svoj model.
    (P.S. Svatko tko je spavao u tom krevetu reko je da je ugodniji od njegovog.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma je, jos je aktualno, i te kako. Samo sam ja toliko zatrpana poslom da cu uskoro traziti dodatnu mene.. po mjeri. Ne stignem nikako poduzeti nesto po ovom pitanju, a MD samo sto nije dosao u HR.

Ovo sto si napisala mi takodjer super zvuci, Vlvl. Sve se cini da cu stvarno krenuti od stolara i kasnije kupiti podnicu i madrac. Ovi gotovi kreveti, koji zadovoljavaju kriterije, nekako su izvan mojih trenutnih mogucnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •