Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Savjet HITNO: promjena tete

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Savjet HITNO: promjena tete

danas smo saznali da u grupi ostaju bez jedne tete, ravnateljica ju salje u drugi objekt, nitko od roditelja nije presretan zbog toga, a sto je najbitnije ni sama teta
    koje su nase mogucnosti kao roditelja da ustrajemo na ostanku tete u grupi (prvo na pamet nam je pala peticija, ali, da li ju ravnateljica mora uvaziti ili ovisi sve o njezinoj dobroj volji :/ )
    ili postoji neki drugi nacin

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koji je razlog premještaja tete?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nista bitno, ravnateljica pravi neku rotirku po obkjektima u gradu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    roditeljski, peticija ravnateljici, peticija iznad ravnateljice, ministarstvo....

ovisi tko će prvi reagirati

možda žena ne zna da ste s tetom tako emotivno vezani

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    moguce

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    moguce
    pa krenite onda od roditeljskog... za taj sastanak neka svaki roditelj napiše na jednom papiriću zašto mu je važno da teta ostane...

i onda tražite da se sve pročita.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala sorc

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa kaj ona to može tak kak joj dođe? :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

izgleda da da :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj ona to može tak kak joj dođe?
    promjene u odg. timu koji radi u jednoj skupini se desavaju iz raznoraznih razloga, najcesce nije tako jer to nekome tako dodje vec je organizacijski uvjetovano. vrlo su rijetke situacije kad isti odg. prate dijete tijekom njegova cijelog boravka u vrticu.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O da, može, može...nažalost.

Nama je na zadnjem roditeljskom rečeno da se ništa nezna šta će s našom jasličkom grupom bit na jesen.
    Znaju da će djecu 2205. godište prebaciti u stariju jasličku, nama koji smo 2006. će doć djeca 2007. godište, a što se teta tiče može ostat jedna, a možda i nijedna.
    Ja sam se prenerazila, tete nisu htjele uopće pričat o tome jer se one ograđuju i kažu da je to ravnateljičina naredba. I naravno, sve uz komentar da je jaslička grupa prošle godine dobila obje nove tete.

Meni je od tada muka čim se sjetim vrtića. A. je jako vezana uz tete i gotovo nikad u ovih godinu dana nije htjela ostat u vrtiću ako jedna od njenih teta nije bila tu. Onih 2-3 puta što je uspjela ostati je bilo uz pomoć njenog najboljeg jasličkog frenda koji nam na jesen ide u stariju grupu.
    Dakle, ostaje bez njega, bez jedne tete, a možda i bez druge.

Kad sam pitala koji je prošle godine bio razlog da je ta jaslička grupa ostala bez obje tete odgovor je bio da nije bilo posebnog raloga nego je eto ravnateljica malo radila izmjene koje je najavila i za ovu jesen.

A ono što me najviše rastužilo jesu komentari par roditelja u stilu da šta ima veze, nek se djeca navikavaju, nek čvrsnu, neće im ništa bit od malo plača i sl.
    To mi je nekako izbilo nadu da ću u suradnji s drugim roditeljima nešto napraviti, a pogotovo što ćemo u grupu dobiti hrpu nove djece čijim će roditeljima biti svejedno koje će ih tete dočekat, njima će ionako sve biti nove.

Eto, iskoritila sam ti topic da napišem i svoju muku, pa ako neko ima ideju i za mene neka samo napiše.

meni je najodvratnije od svega bilo što su u uvodonm dijelu srcedrapajućim tonom pričali kako je vrtić sigurno mjesto za našu djecu, kako smo svi zajendo prošli tešku adapataciju itd. A onda se ponašaju kao da su djeca krumpiri i sasvim je neitno što bi iduću jesen opet trebali proći adaptaciju. Ma užas...plače mi se svaki put kad se sjetim jeseni i jaslica jer vidim da to nije nimalo sigurno mjesto, bar ne za emotivni razvoj mog djeteta.
    I žao mi jer ja nisam bila od onih koji mrze jaslice i činilo mi se da je sve ok.

Ostaje mi samo da se nadam da od loših najva neće biti ništa

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ria
    cini se da je kod vas gadnija situacija

a kod nas je izgleda u igri nepotizam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i moj Marko će biti kolateralna žrtva vrtićke politike samo zato jer je rođen 19.3.

Sele ga ko krumpir, najvejrojatnije , iz jednog u drugi objekt zbog pišljivih 13 dana..........

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

od jeseni će moje dijete imati nove tete - da, obje tete.

što reći na to?

spominjala se peticija, tete su nas odgovorile - da ionako nema smisla jer je ravnateljica tako odlučila i da bi one mogle imati problema tj da ne ispadne da su nas tete na to nagovorile..

strah me 9-og mjeseca, jer smo imali vrlo tešku adaptaciju.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Naša grupa se dijeli na tri dijela, dvije mlađe vrtićke grupe po mjestu stanovanja (u kvartu su dva vrtića) i starija jaslička. Tete su dvije, jedna ostaje s malima, a druga ostaje u ovom objektu. Iako smo mi po mjestu stanovanja bliži ovom drugom objektu ja sam ravnateljicu molila da Lola ostane ovdje (jedna objekt mi je 100, a drugi oko 200 metara udaljen od zgrade) žena je izuzetno ljubazna i susretljiva, pristala je, a nitko sretniji od mene. Na kraju se kod naše "stare" tete našlo mjesto za svo četvero djece koja su trebala preći u drugi objekt, naravno sa novim tetama.

Razumijem da je teško sve organizirati ali mi je svejedno malo da mi se dijete, osim na prostor, mora privikavati i na nove tete, ne poznajem ih, možda su u redu (iako ne vjerujem da ijedna može nadmašiti naše B i M ) ali ne želim joj još jednu adaptaciju.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ali ne želim joj još jednu adaptaciju.
    X
    ovako i ja razmisljam, i nekako vjerujem da se uvijek moze naci rjesenje koje je najbolje za djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam hoce li vas utjesiti, ali moj je stariji sin imao iste tete u jaslicama pa onda iste u vrticu, ali je nakon ljetne pauze svake godine osim zadnje imao tesku adaptaciju.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ali ne želim joj još jednu adaptaciju.
    X
    ovako i ja razmisljam, i nekako vjerujem da se uvijek moze naci rjesenje koje je najbolje za djecu
    Potpisujem ovo potpunosti.

Meni isto nikako nije jasno i to sam 100 outa tetama ponovila, a i ravnateljici ću ak bude trebalo isko znam da neće biti efekta, a to je da mislim da je nemoguće da se baš uvijek sve mora odraditi na uštrb djece.
    Mislim da nije fer i da uvijek postoji barem blaži način ako se veće nemože u potpunosti izbjeći.

Mislava u kojem ste vi vrtiću? Jeste uopće u ZG ili?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo na zagrebačkoj periferiji.

dobiti mjesto u našem vrtiću je ravno dobitku na lotu.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pomislila sam na trenutak da smo možda u istom vrtiću, ali eto nismo. Izgleda da se u svima dešavaju iste ružne stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš....

marko voli sve 4 tete ( njegove i iz starije grupe ), djeca su super, nikakvih vrtićkih problema nije bilo i sad ajde ti lijepo Marko samo zato jer ti fali 13 dana u drugi objekt kojeg sam i izbjegla pri upisu zbog xy razloga

mogu lajat na mjesec ali baš ništa ne mogu napraviti jer je to sve zbog 300 neriješenih molbi za vrtić

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za sve iz zagrebačkih vrtića: preporuka je Gradskog ureda za predškolsko obrazovanje da se racionalizacija, odnosno spajanje i pripajanje grupa, radi u najstarijim grupama, ali da i te grupe trebaju ostati što je moguće cjelovitije i bar sa jednom starom tetom. Racionalizacija se radi zbog ogromnog pritiska na jaslice, dok u starijim grupama u principu ima mjesta.
    Ako vas vaši stručni timovi u vrtićima ne žele saslušati ili donose birokratske odluke vezane uz vašu djecu mimo pravila struke ili mimo najboljih interesa djeteta, idite dalje
    Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport (u Ilici 25) http://www1.zagreb.hr/DOKUMENT.nsf/V...4?OpenDocument

vjerujte, ima efekta

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mogu lajat na mjesec ali baš ništa ne mogu napraviti jer je to sve zbog 300 neriješenih molbi za vrtić
    i kod nas je ovo razlog (ogroman pritisak na jaslice i brojne žalbe pa se kemija kako naći još neko mjesto u jaslicama) spajanja grupa i premještanja/razmještanja predškolaraca

mi u svemu tome zasada (ove godine) imamo sreće jer će u D. grupu doći nova djeca, oni su ove godine izbjegli podjelu (a što će biti iduće, vidjet ćemo, jer će D. tek za 2 godine u školu), a N. su odmah proljetos stavili u stariju jasličku i ide s njima u drugi objekt od jeseni (znači već s 2,5 godine će biti mlađa vrtićka, ali samo zahvaljujući tetama koje je "ne daju " iz svoje grupe - samo su ona i još jedan mali bili upitni za ostanak u toj grupi pa su onda ipak ostavljeni)
    što će biti kad N. bude predškolska, tko zna - ja se nadam da će se do tada ipak u susjednom kvartu napraviti toliko najavljivani vrtić i da pritisak na naše jaslice neće biti toliki kao u par prethodnih godina - naime već par godina zahvaljujći ovakvim "rošadama" bude primljen veći broj jednogodišnjaka od planom predviđenog i vrtić i jaslice doslovno pucaju po šavovima :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko ipak ostaje u istom objektu ,ali u starijoj grupi.....

bar još iduću šk. godinu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ajme, sad sam ostala šokirana...pa još nisam čula da djecu prebacuju iz grupe u grupu (a još gore na drugi objekt) radi datuma rođenja...pa gdje se tu poštuju prava djeteta???? ma cure, dajte dignite buku oko toga.... pa to je prestrašno

a što se tiče mijenjanja teta...i to mi je grozno, ali iskreno mislim da bi roditelji ako se ujedine mogli puno napraviti i po pitanju toga.... držim fige da uspijete
    ALI - POSTOJI JEDAN ALI - možda ravnateljica mijenja tetu jer se netko od roditelja ili nekoliko njih žalilo na tu tetu...postoji i ta mogućnost cure, a u tom slučaju ne možete ništa napraviti da ju ne zamijene...

NE DAJTE DA VAM PREBACUJU DJECU IZ GRUPE U GRUPU ako ste zadovoljni i tetama i grupom.... pišite žalbe kome god treba...netko će vas poslušati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je bitno da moj marko ostane u istom objektu, sa te 4 odgojiteljice i tom djecom, a sama prostorija ne igra ulogu jer njih ima po cijelom vrtiću....................

vrtić je jako mali.... a pritisak je ogroman, jer fali bar 2,3, objekta u mom gradu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bubička, meni nebi toliko smetalo seljenje i spajanje grupe da s njom ide barem jedna teta , ovako mi je baš bezveze, em adaptacija na novi prostor, em na dvije nove tete.

Ja sam se nadala da će njih dvije ostati sa grupom do škole, nekako sam stekla dojam da je to praksa ali okolnosti su takve je to neizvedivo.

Sretna sam što Lola ostaje ovdje, i druga teta će joj biti blizu pa ćemo ju posjećivati .

Imam pitanje: kada da ju počnem pripremati na to da će sada s njom biti samo teta B, da će drugu tetu viđati povremeno i da se više neće brinuti za nju? Ja polako krećem, onako, okolokole, ali ima osjećaj da baš ne shvaća, ustvari mislim da joj se baš ne sviđa. :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Frida... ako imate dojam da joj se ne sviđa, možda bolje ne pričati već sada o tome.... možda neko vrijeme prije 9. mjeseca, pogotovo ako sad preko ljeta ne ide u vrtić...bolje je dijete ne opterećivati time...
    a ako ide u vrtić prek ljeta i ako joj se već sada izmjenjuju tete u ljetnom dežurstvu, obratiti pažnju na to kako dijete to prihvaća, razgovarati o tome kak vam se ta i ta teta čini baš dobra (naravno, to kažete samo za onu koja vam se sviđa...), koja se njoj sviđa, šta joj se kod nje sviđa, šta s njom voli raditi, što ona s njima radi itd. (standardna pitanja vezana uz tete i vrtić)

i inače, nekoj djeci je sasvim svejedno.... znam dječaka koji se seli na jesen u drugi vrtić, na drugom dijelu grada (zbog selidbe) i još je uz to ove godine prošao rastavu roditelja i velike krize u ponašanju, ali to dijete je mama već mjesec dana prije kraja vrtića počela pripremati na to...i on je to prihvatio s veseljem... tako da nema pravila... svatko zna svoje dijete najbolje i kako dijete prihvaća promjene takvog tipa...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    meni je bitno da moj marko ostane u istom objektu, sa te 4 odgojiteljice i tom djecom, a sama prostorija ne igra ulogu jer njih ima po cijelom vrtiću....................
    ma naravno...bitna su djeca i tete... nisam ja mislila na selidbu iz sobe u sobu (to je normalno), ali izvaditi dijete iz grupe i prebaciti na drugi objekt zbog datuma rođenja mi je takvo kršenje prava djeteta da bih digla veliku frku oko toga... baš žalosno da se to danas radi dok se svi toliko razvikano educiramo o pravima i potrebama djece :/

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad mi se u sporedbi s ovim naš vrtić čini super
    kod nas je običaj da jedna teta prati generaciju od mališa do polaska
    u školu i to mi je baš super

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    od jeseni će moje dijete imati nove tete - da, obje tete.

što reći na to?

spominjala se peticija, tete su nas odgovorile - da ionako nema smisla jer je ravnateljica tako odlučila i da bi one mogle imati problema tj da ne ispadne da su nas tete na to nagovorile..

strah me 9-og mjeseca, jer smo imali vrlo tešku adaptaciju.
    Potpuno jednako i kod nas. Sve se opravdava "višom silom", a nitko da nam točno objasni što ta viša sila zapravo znači. OK, jedna teta je još u prvoj jasličkoj godini otišla na porodiljski, ali nisu je vratili u našu grupu, nego su se kod nas u međuvremenu izmijenile još tri tete. Dakle, sveukupno su imali pet teta u dvije jasličke godine! A sada ostaju bez jedine konstante od svog polaska u jaslice, bez jedine tete koja ih je pratila od samog početka. Dvije tete koje ih "preuzimaju" će biti s grupom tijekom ovih tjedana dežurstva, da se naviknu jedni na druge, ali koja je svrha toga kad neka djeca uopće neće biti u vrtiću u ljetnim mjesecima? Malo je reći da sam neugodno iznenađena tim postupcima, i nekako sam skeptična prema uvjeravanjima da se u svim tim rošadama prije svega mislilo na dobrobit djece: moj je dojam da su upravo djeca, ona koja bi u cijeloj priči trebala biti najvažnija, zaobiđena.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni ovo sve skupa nije jasno, osim u slučaju odlaska tete na porodiljni (ili bolovanje) ne smatram opravdanom nikakvu zamjenu teta, niti objekata i sl. i to mislim i kao roditelj i kao psiholog (budući, vrlo vrlo uskoro).
    u našem vrtiću stvari su uređene tako da djecu prate iste tete od početka do kraja, barem su nama tako rekli da će nam djeca imati iste tete kroz cijeli svoj vrtićki staž. one grupe koje ne prelaze upravo iz jaslica u vrtić, ostaju i u istom prostoru (istoj sobi) u kojoj su bile i prošle godine (recimo sadašnja mlađa vrtićka grupa ne može ostati u istom prostoru od prošle godine jer je taj prostor prilagođen jasličkoj dobi).
    naša grupa (sada starija jaslička) ostala je također u istoj sobi.
    i to bi trebalo biti svugdje normalno, žalosno je ovo što čitam na ovom topicu.
    cure, žalite se, roditeljski, peticije, bilo što... nemojte šutjeti jer nije u redu da se tako loptaju s vašom djecom.
    riječ je u privatnim ili državnim vrtićima?
    jer u privatnim se često ne zna "tko pije a tko plaća".
    moja frendica odgojiteljica radi u privatnom vrtiću u kojem je normalno da svake godine jedna teta ostaje u grupi a druga odlazi u drugu grupu, i to bez ikakvog razloga osim što je ravnateljica (koja btw nema nikakve veze ni s odgojem ni s pedagogijom ni s psihologijom i sl.) tako odlučila jer ona tako hoće i gotovo.
    užas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •