Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Reakcija na maminu frizuru

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Reakcija na maminu frizuru

Koji naslov?! Imam glupu dilemu. Ponovno bih se ošišala na kratko (mašinicom). Trenutno mi je kosa nešto ispod uha. Kako jednogodišnjaci reagiraju na takve promjene, odnosno, da li reagiraju?
    (Pitanje mi je na nivou: obukla sam haljinu, da li me dijete prepoznaje? )

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad je MM shvatio da više nije kosmat 8) jedno je popodne svratio u frizera i ošišao se na 5 mm.
    A. je tada imala nepune 2 godine i umrla je od straha! Sakrila se pod kuhinjski stol na sat vremena, plakala neutješno, a MM je tu noć morao spavati u dnevnom boravku.

Vjerujem da kod tebe , kao mame, ipak neće biti tako drastična reakcija.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kada sam se ošišala na kratko i obojala kosu (s plavog u tamno smeđe... poluduga kosa u kratku 3-4 cm) dijete mi je bilo oduševljeno frizurom. Stalno me primao za kosu...natezao...gledao, promatrao, ali uvijek sa osmijehom od uha do uha

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam imala dugu kosu, do ramena i ošišala sam se skroz na kratko i dijete mi nije htjelo doći, samo se držalo tate al to je trajalo jako kratko, nekih 10-15 min

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je imao nekih 10 mjeseci kad sam kosu duljine do pola ledja skratila na toliko da nisam mogla svezati rep.

nije ni trepnuo!!!!!!!!!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

toliko mu je trebalo da skuži da mama ima siku

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Kada sam se ošišala na kratko i obojala kosu (s plavog u tamno smeđe... poluduga kosa u kratku 3-4 cm) dijete mi je bilo oduševljeno frizurom. Stalno me primao za kosu...natezao...gledao, promatrao, ali uvijek sa osmijehom od uha do uha
    Isto tak, samo ja nisam mijenjala boju.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajte, to je ništa...

ja sam od kose do ramena došla na skroz kratku (0,5-1 cm), a moje dijete, koje je tad imalo 4,5 godine mi je reklo: "Sve druge mame u vrtiću imaju dugu kosu. Ali mama, ja se tebe ne sramim zato što imaš kratku kosu"

A ja :shock:

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja mama se za vrijeme dojenja ofarbala iz plave u smeđu i moj brat nije htio dojiti.
    Baš je tata neki dan pričao kako su umirali od smijeha jer se brat prvo bojao, a onda bi kasnije kad god bi uhvatio ciku i pogledao u mamu umro od smijeha.
    Mami je to išlo na živce jer se dojenje pretvaralo u igru pa se ofarbala nazad u plavo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, s tako malom djecom problema nisam imala. par začuđenih pogleda i to je to.
    ali kako rastu, eto ti problema: npr. ja nisam PRAVA mama. jer PRAVE mame imaju dugu kosu, haljine i štiklice. ja nemam niš od toga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ali kako rastu, eto ti problema: npr. ja nisam PRAVA mama. jer PRAVE mame imaju dugu kosu, haljine i štiklice. ja nemam niš od toga.

Opet ja

Na roditejskom sastanku u vrtiću nedavno: "Mama, pogledaj oko sebe. Ti si jedina mama sa kratkom kosom. :shock: Zašto, zašto???"

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ej, isto se i ja pitam. Sutra sam naručena za šišanje na kratko (sad mi je do malo ispod ramena), i full me strah P. reakcije..a kad još čitam o "pravim mamama i dugoj kosi" :/ , ali neće me to pokolebati, jer kakva mi korist od duge kose kad je stalno u repu?

moja P.je tužno reagirala i na skidanje mog aparatića za zube, i rekla mi je da odem sutra u dućan ga kupiti..šta ako budem morala i kosu ići kupiti

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    "Sve druge mame u vrtiću imaju dugu kosu. Ali mama, ja se tebe ne sramim zato što imaš kratku kosu"

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ošišala sam se u ponedjeljak dosta kratko i moj skoro dvogodišnjak nije ništa ni primjetio. Kad obučem suknju, uvijek "komentira"

U drugu ruku, moj je tata kad sam imala 2-3 godine obrijao brkove i ja nisam htjela s njim doma iz vrtića.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ja se baš bojim takve neke čudne reakcije. Po noći me zna uhvatiti za kosu i dragati, pa razmišljam kako će reagirati. Inače sam imala kosu do guzice i ošišala se na par milimetara, ali sve to prije trudnoće. Nakon što sam rodila odlučila sam pustiti kosu i opet biti "prava mama" iz gore navedenih primjera, ali nekako mi ne ide. Čim vidim punu kadu kose i kosu na jastuku, na kupaonskom podu, poludim, a na glavi grm. Fali mi moja milimetarska frizura.
    A što se tiče štiklica i minica, jako teško izvedivo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

malo oftopik ali evo...
    nekidan je prijateljica iz frizerskog izašla šokirana i plava - ne plavuša nego plava ka rebatinke (đins ) ...
    petogodišnji malac se doma dera: molim te stavi kapu, takva ne možeš ić po svitu, molim te skini to s glave....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkad se mali rodio, prosla sam sve duzine kose, razno razne boje kose od plave (jeans plave), crne, crvene, smedje, blond, sivo-ljubicasto-blond - nikad nikakva posebna reakcija.

Valjda je dijete naviklo, sta ce drugo - nije bas imalo izbora

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pre malo sam kosu ošišala iz prilično duge u jako kratku. Mala me gledala jako ozbiljno i suzdržano par minuta. Izraz lica joj je bio "da li da plačem ili da se smijem", a trajao je dok me nije uhvatila za cicu i potvrdila da sam ja još uvijek njena mama. Onda se opustila. Bilo me strah kako će reagirati jer se počela uspavljvati diranjem moje kose, ali nakon šišanja nije to pokušala niti jednom i ne vidim da joj fali.
    Za razliku od nje, sin je imao problema s uspavljivanjem par dana svaki put kada bi šišala sebe ili njega.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ma ja se baš bojim takve neke čudne reakcije. Po noći me zna uhvatiti za kosu i dragati, pa razmišljam kako će reagirati. Inače sam imala kosu do guzice i ošišala se na par milimetara, ali sve to prije trudnoće. Nakon što sam rodila odlučila sam pustiti kosu i opet biti "prava mama" iz gore navedenih primjera, ali nekako mi ne ide. Čim vidim punu kadu kose i kosu na jastuku, na kupaonskom podu, poludim, a na glavi grm. Fali mi moja milimetarska frizura.
    A što se tiče štiklica i minica, jako teško izvedivo.
    ja sam kad se mališa rodio imala kosu 2cm dugu, a mm 0,5cm, i mališa nas je oboje dirao po ušima kad bi se uspavljivao.
    u jednom periodu sam pustila kosu i nije prešao na nju, nego je tražio da ju maknem da može do ušiju.
    sad sam opet kratko šišana, ali druge boje, na što je reagirao mama, kakva si to?, ali je zaključio da mama je mjada i zgodna

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj je uvijek bio sretan kad bih promijenila boju ili frizuru. A boju mijenjam bar svakih nekoliko mjeseci.
    Prvi put, kad je bio par mjeseci star (farbala se u kričavocrveno), je razvukao osmijeh od uha do uha. Zadnji put (plava, dužina ispod brade) je rekao da mi je baš lijepa kosa.
    Priznajem, prvi put sam strepila :/

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prošlo ljeto promijenila boju (iz svijetle u tamnu) - malac nije baš komentirao, samo me malo čudno gledao. I duže vremena sam imala tako smeđu kosu, pa mi je puhnulo da me smeta jer si to nisam ja i - opet se vratila na svoju svijetlu kosu - dečkić me pogledao, nasmiješio se šiiiirokim osmjehom i rekao "Mama jepaaa" To mi je bilo skroz fora.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kada bih,ne daj Boze,morala da odsecem ove moje dreadlockse od pola metra,mislim da bi mi malena totalno pukla.....Zato molim Boga da drzi vaske podalje od mene

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ajme, i moj je u toj fazi .............

samo on meni veli da bih ja mogila i smršaviti da budem vitka kao mama od L......

a i kosa mi je prekratka, ne šmnikam se....

totalno je nezadovoljan mojim izgledom

ne kuži on da su skoro sve vrtićke mame mlađe od mene 10 godina

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, osisala sam se i kad me je dijete vidjelo pobjegla je u sobu, na krevet i pokrila se jastukom po glavi...naravno, nije me htjela bas gledati, a kad je, rekla je "lascupaj se" (rasčupaj se)...sreca pa sam procitala sve gore navedeno pa se nisam sokirala, ni iznenadila, ali nije dugo trebalo da mi dodje. Pripremila sam slike nas dvije kad se rodila gdje sam bila s kratkom kosom, i brzo sam dobila poljubac.

A sad prica u nasoj kuci ide ovako

"mama ima malu kosu, tata nema kosu, a Petla ima duuuugu kosu"

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Aaaaaa, gdje me nađete s ovom temom!
    Jučer sam kosu do pola leđa ošišala na skoro pa skroz kratko. I ne bi to bilo tako strašno da me žena nije očerupala k'o kokoš.
    Dođem sva jadna doma a Sven me tješi da nije baš tako loše ni babski jer da takvu frizuru ima Velma iz Scooby Doo-a, a ona nije baba
    I onda mi još navečer kaže da nema veze što je iza ružno, neka budem sretna da je bar sprijeda lijepo...

Ja sam u komi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, a Leon me prve dvije minute malo čudno gledao, ali kako je netko već napisao čim mu se nasmiješila cica zaboravio je na mamin novi look.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT

Brunda, kako ti je slatko djetesce u avataru

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam do sada imala kratku, kratku kosu (godinama; ni muz ni djeca me nisu vidjeli s kosom duzom od par cm)
    prije pol godine sam ju pocela pustat i sad je tolka da mogu zvezat rep od pol centimetra

jucer ja paradiram sa svojim 'repom' i gleda me L. i veli da mi je bas super kad imam rep i da sam joj bas lijepa tak
    moj ego to nije mogao izdrzat pa sam ju pitala 'a kaj ti nisam bila lijepa s kratkom kosom?'
    veli ona 'paaaa, s kratkom kosom si izgledala ko tata, a ne ko mama'

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U nas se tata ošišao na par milimetara a reakcija je "tata boc boc" i sad ga napada npr. on leži na kauču a Lana uredno pol sata trlja rukicom po glavi i obrazima " boc boc"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citam malo, jer sutra se spremam na sisanje s kose do ramena na kratko i malo pramenova nadam se svijetlih na moju smedu kosu.

Moram se osisati, jer ovako je vruce i kosa mi je stalno vezana u rep i glava je mokra.

Javim kako je moja Megan reagirala na promjenu, za sada je na slici izabrala kricavu crvenu kratku kosu.. Uh,.....

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E đe me nađe!

Ja se jučer ošišala (nemojte misliti da je onaj mali na cesti u suknji gej, to sam ja). Prije sam imala toliku da sam mogla svezati u rep.

S obzirom da me Jana nije vidjela od nedjelje navečer, ne znam kak će večeras reagirati kad me vidi. :/ Meni će srce puknuti ak mi se desi ko tebi jadro.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvu drasticnu promjenu napravila sam kad je ida imala nesto preko godine dana... ofarbala sam svoju smedju duuuuguuu kosu u totalno blond. nije ni trepnula

kasnije sam se i sisala na 1-2cm od duzine preko pola ledja, farbala i stosta radila - nikad nitko nije reagirao...

al mi zato, secuci gradom, tugaljivo gleda u izloge i komentira: mama, to sto je tu po izlozima, to ti nista nije za tebe - to je za mlade i zgodne i mrsave zenske...

na moje pitanje: a ja nisam takva? dobila sam i "odgovarajuci" odgovor: ne, ti si debela i stara, ne stanes u takvu robu...

jel moram napomenut da vise ne setamo pred izlozima?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja se spremam u ponedjeljak na šišanje i isto se brinem kako će Iva reagirati. Prvi put sam se ošišala na kratko kad je imala mjesec dan i nije reagirala , kasnije je svaki put kad bi došla od frizera gledala u mene ko u čudo minut dva i onda u zagrljaj. Nadam se da će i ovaj put biti tako

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prijavljujem:
    Osisala sam se i stavila plave pramenove, a reakcija je izostala samo me je malo gledala i onda :"Ovu!" - i prsticima pokaze prema mojim grudima. Eto, sike su puno bitnije,barem za sada.

Operacija kratka kosa uspjela bez posljedica :D :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa
    Operacija kratka kosa uspjela bez posljedica :D :D
    Potpisujem!

Gotovo nikakve reakcije, osim oduševljenja što me vidi nakon 4 dana.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Prvi puta sam svoju kovrdzavu kosu ispeglala na ravno, tako da me i bliza rodbina nije prepoznala u prvi mah.
    Ali Paula me odmah prepoznala i krenula mi pipati kosu iako to nikad ne radi.
    Primjetila je da je nesto cudno, ali joj se svidjelo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam imala nekih drastičnih promjena....al počeo je reagirat na ručnik na kosi i naočale..ugl moram skinut čim on vidi da imam išta od toga...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod nas nikad nije bilo problema, vjerovatno jer se ja nikad ne vratim od frizera sa istom frizurom, bojom i sl. Nekad je promjena drastična, a nekad varijanta na temu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo i ja imam ponovno ultra kratku frizuru. 8) A reakcija? Sinko me malo bolje pogledao i to je to. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •