Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Gorski Kotar - preporuke molim

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Gorski Kotar - preporuke molim

Dakle, spremamo se na jednodnevni izlet sa širom obitelji u Gorski kotar.
    Ako netko ima preporuke za neko zgodno izletište, molim vas napišite. Ono što očekujemo je priroda, hladovina, možda rječica ili jezero, šetnica, mogućnosti klope (ili barem u blizini).
    Planinarenja i sl. aktivnosti nisu nam ovog puta u opisu izleta jer kako napisah, idemo cijela proširena obitelj (i njeni stariji članovi) tako da bi htjeli neko ležernije obiteljsko druženje u ugodnom ambijentu u prirodi. Za G.K. smo se odlučili jer nam je većini nepoznanica, bili smo samo u Fužinama i nigdje drugdje. Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se već dugo spremam na Zeleni vir
    ako odete tamo javi kako je 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šuma Golubinjak kraj Lokvi.
    Prekrasno je, i idealno za obitelji s djecom. Čak je i bliže od Fužina.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Thx! I Vir i šuma Golubinjak izgledaju primamljivo.
    Evo ovo sam pronašla o potonjoj:
    http://www.tz-lokve.hr/park-suma-golubinjak.html
    Samo me još interesira da li se lako pronađe iz Lokvi (pretpostavljam da ima nekakav putokaz?), treba li se najaviti na ovaj tel. koji je na webu, ima li u blizini kakvo mjesto za klopu? (Inače, se mogu pripremiti za obiteljski linč ako ne bude sve po ps-u )

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kao naručeno! Mi se spremamo u nedjelju u Fužine, a nismo nikad do sada bili. Zanima me gdje je najbolje za piknik i smije li se roštiljati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    Thx! I Vir i šuma Golubinjak izgledaju primamljivo.
    Evo ovo sam pronašla o potonjoj:
    http://www.tz-lokve.hr/park-suma-golubinjak.html
    Samo me još interesira da li se lako pronađe iz Lokvi (pretpostavljam da ima nekakav putokaz?), treba li se najaviti na ovaj tel. koji je na webu, ima li u blizini kakvo mjesto za klopu? (Inače, se mogu pripremiti za obiteljski linč ako ne bude sve po ps-u )
    Iz središta Lokvi vodi put do Golubinjaka, ima putokaz, ne možete promašiti.
    Što se tiče klope, koliko se sjećam (bili smo prije 3 godine), tamo ima mjesta za roštilj i piknik (ako hoćete sami roštiljati), ali ima i restorančić (opet roštilj ). Ili možete jesti u blizini Lokvarskog jezera (ima restoran "Eva", vrlo lijepo i ugodno mjesto). Ne znam koliko vas je, mi smo bili u komornom obiteljskom sastavu (nas troje), pa se nikome nismo najavljivali.
    Na samom ulazu u park-šumu Golubinjak plaća se ulaznica, ali cijena je bila neka simbolična (5 ili 10 kn, ne znam koliko je sad).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno bili u Crnom Lugu, ulaz u NP Risnjak. Prošetali smo se laganom kružnom stazom Leska, nazvali bi ju šetnica
    Na ulazu ima i pansion odličnim strudlama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odlično! Puno hvala! Inače, ide nas osam.
    Nadam se da ćemo otić ako se usvoji moja ideja (naime, kod nas ideje za obiteljske izlete uvijek iznose 2 centra i onda glasamo ). Dan ili dva prije svatko donese svoj prijedlog, sve pripremi i isprinta (to mi je takav gušt!!! :D ) i onda razglabamo i već u glavama putujemo!
    Najveći blam doživi onaj čija se ideja prihvati a putovanje krene u krivo ili se nešto zabrlja, onda je u zrendi još dugo

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Mi smo bili prošlu nedjelju - ugodno je svježe, ponesite duge rukave za jutro i kasnije popodne. BTW, meni je Vražji prolaz puno više fora nego Zeleni vir (polazište je isto, a isto tako i ulaznica).
    Palačinke sa borovnicama su njami.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OT tatek jeste li vidjeli krijesnice ovih dana? Spominjao si ih na nekom topicu. Ja sam zadnju vidjela na Chiemsee u Njemačkoj lani a kod nas već godinama ne

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OT tatek jeste li vidjeli krijesnice ovih dana? Spominjao si ih na nekom topicu. Ja sam zadnju vidjela na Chiemsee u Njemačkoj lani a kod nas već godinama ne
    Ah, nismo ih išli gledati ...
    Ja sam ih svih ovih godina viđao jako puno, no ove godine još ništa. Jedan razlog je sigurno taj što nam sve češće kose travu u našem parkiću (a gusta trava je preduvjet za krijesnice), drugi taj što nam je parkić sad sav razrovan jer nam uvode rasvjetu (kmeeee, a baš je bio lijep ovako u noćnom polumraku .. a nikada nije bilo problema tipa huliganstva ili sličnoga) pa su rastjerali sav živi svijet.

Morat ćemo malo odšetati prema nasipu, među vrtove.

(BTW, fazane vidimo svako malo, jedno jutro sam vidio i zeca iz Vedranove sobe, jež nam naiđe ponekad u kvart ...)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Mi smo bili prošlu nedjelju - ugodno je svježe, ponesite duge rukave za jutro i kasnije popodne. BTW, meni je Vražji prolaz puno više fora nego Zeleni vir (polazište je isto, a isto tako i ulaznica).
    U kakvom stanju su mostići u Vražjem prolazu?
    Zadnji put kad smo bili tamo (prije A. rođenja) bilo je dosta "rupa" na koje se ne bih odvažila s četverogodišnjakom (iako bi npr. školarcima bilo fora preskakati rupe u mostu). Samo zbog toga još i nismo bili ondje u obiteljskom sastavu - čekamo da netko drugi ode i da čujemo kakvo je stanje staze.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    U kakvom stanju su mostići u Vražjem prolazu?
    Zadnji put kad smo bili tamo (prije A. rođenja) bilo je dosta "rupa" na koje se ne bih odvažila s četverogodišnjakom (iako bi npr. školarcima bilo fora preskakati rupe u mostu). Samo zbog toga još i nismo bili ondje u obiteljskom sastavu - čekamo da netko drugi ode i da čujemo kakvo je stanje staze.
    Zrinka je uspješno savladala sve staze, mostiće i stepenice tako da su sigurno OK i za Andreja. Nije baš da nema ni jedna rupa (ima ih nešto na krajnjem dijelu gdje su metalne stepenice, a ne drveni mostići, oni su ok), no mislim da niti jedna ne predstavlja opasnost u smislu da bi mogao pasti u nju, već eventualno se popiknuti preko ruba ili takvo što. Dakle, stanje nije 5+, ali mislim da je makar -4.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, hvala na informaciji, sad imamo još jednu ideju za nedjeljni izlet

(e da - gdje su te njami palačinke s borovnicama?)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    (e da - gdje su te njami palačinke s borovnicama?)
    U samom zelenom viru, u pansionu "Zeleni vir" (kod parkirališta). NA meniju imaju i grah s kobasom, roštilj razni te palačinke (čokolada, pekmez, borovnice), porcija (2 palačinke) je 15 kn ako se dobro sjećam (ili možda 12kn?)
    Imaju i slatkač, Ledo.

Ulaz u zaštićeni predjel je 15 kn odrasli, klinci gratis. Parking ne naplaćuju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zeleni vir i vražji prolaz - moje omiljeno izletište
    jedva čekam da mališa malo poraste da ga odvedem...

preporuka za sve koji planiraju - za koji da više neće biti vode u vražjem prolazu, ako nastavi ovakva vrućina, pa požurite...

inače je najdojmljiviji u proljeće kad se snijeg otopi, pa huči...

drugi prijedlozi - javorova kosa, dolina kupe, fužine, lokve...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja glasam za Golubinjak, savršeno za to što tražiš!
    U Lokvama imate i super zanimljivu špilju Lokvarku, ako želite nešto vidjeti, a ima i jezero.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    zeleni vir i vražji prolaz - moje omiljeno izletište
    jedva čekam da mališa malo poraste da ga odvedem...

preporuka za sve koji planiraju - za koji da više neće biti vode u vražjem prolazu, ako nastavi ovakva vrućina, pa požurite...

inače je najdojmljiviji u proljeće kad se snijeg otopi, pa huči...

drugi prijedlozi - javorova kosa, dolina kupe, fužine, lokve...
    Vode je prošlu nedjelju bilo više nego dovoljno - u G. kotaru su česti pljuskovi ovih dana pa zasad ne prijeti isusenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    I ja glasam za Golubinjak, savršeno za to što tražiš!
    U Lokvama imate i super zanimljivu špilju Lokvarku, ako želite nešto vidjeti, a ima i jezero.
    Špilja Lokvarka je do daljnjeg zatvorena za posjete, jer preuređuju nešto unutra :/
    Ali jezero je prekrasno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •