-
nakon pročitanih postova pitam se da li sam bila u istoj bolnici
meni je stvarno bilo sve OK
Ja sam ležala tijekom trudnoće dva puta u bolnici i treći put sam bila zaprimljena par dana prije carskog. Moram reći da su sve sestre i doktori na patologiji bili više nego ljubazni, osim glavne sestre koja je neljubazna ak je što pitaš, ali jedan susret s njom nije utjecao na moje mišljenje o ostalima (na njen bezobrazan odgovor ni ja nisam fino odgovorila, a kasnije sam pitala druge)
rodila sam početkom 11 mjeseca, carskim rezom u spinalnoj anesteziji
sam porod prošao je stvarno super i pamtim ga kao lijepo iskustvo. Svi su bili opušteni i ljubazni, cijelo vrijeme sam bila informirana o tome što se događa, sve je prošlo vrlo brzo, a trenutak kad sam vidjela Luciju iznad paravana, još onako u fetalnom položaju stvarno se ne može riječima opisati.
Nakon što su je umotali pokazali su mi je ponovno, rekli apgare i da je sve u redu i odnjeli tati da vidi svoju ljubimicu.
Jako mi se je svidjelo što je anesteziolog došao večer prije i objasnio da mogu birati između spinalne i opće i općenito porazgovarao sa mnom o tijeku poroda, a koliko sam vidjela to je standardna procedura i oni preferiraju spinalnu, koju nakon što sam probala stvarno preporučujem svima.
Nakon poroda ležala sam dva dana u intenzivnoj jer na odjelu nije bilo mjesta, a pedijatar je dolazio dva puta dnevno i odgovarao na sva pitanja, ali ako je sa bebicom sve u redu i nemaš što pitati
Sestre u intenzivnoj su također stvarno ljubazne i pomažu koliko mogu, dozvoljavaju mužu da uđe i bude kraj tebe (naravno ne satima, ali sasvim dovoljno), a dozvole i ostalima da provire i pozdrave. Svaki puta su mi dale gazicu s vodom kad mi je trebala isto kao i lijekove, pokrile me dodatnom dekom, pomagale sa silaskom/povratkom na krevet (što je radi visine kreveta i drena koji sam imala bila prava avantura), dodavale stvari iz kofera...
Za ekipu sa babinjača također imam samo riječi hvale. Nije bilo ni govora da krevete radimo same, budile su nas rano ali takva je procedura i to su radile prilično obzirno i stvarno su uvijek bile pristojne
Jedan dan došla mi je fizioterapeutkinja i objasnila koje bi vježbe trebala raditi doma, kakav bi steznik trebala nositi, izmjerila me da mogu mojima javiti koji broj steznika trebam, objasnila kako ga treba nositi, odgovorila na moja pitanja u vezi kreme za rez
Ono što je meni bilo najgore je činjenica da bebe nose tako da se stalno pitaš hoće li ispasti iz onog jastuka i što ne smiješ razmotati bebu iako sam ja bebu i razmotala tj izvadila iz jastuka, pa opet nije bilo neke frke ni neugodnosti.
Koliko vidim najveće kritike su u pogledu pomoći oko dojenja, ali moje iskustvo je bilo da su svima ali baš svima sestre pomagale. Moje je dijete doduše bilo specijalni slučaj i usprkos pomoći i trudu nije htjela moje mlijeko. Ističem da su se svi stvarno trudili (i sestre i pedijatri), svaki put mi pomagali, sa nama provodili dosta vremena, isprobavali sve moguće poze, šeširiće, čak su dozvolili da popije malo čaja pa mi je onda davali, nosili svaki put odmah na vaganje da se vidi da li je išta povukla, ali tvrdoglavo stvorenje nije htjelo ni moje izdojeno mlijeko na bočicu. Sve je to meni bilo jako frustrirajuće, ali svi su se trudili biti od pomoći. Zapravo samo je jednom jedna sestra komentirala da li ja znam koliko je umjetno mlijeko skupo, odnosno koliki je to izdatak, što me je izbediralo, ali kad je slijedeći put došla sa bebom rekla je da nije mislila ništa loše, da i ona sad vidi koliko je beba tvrdoglava... ali kad se uzme u obzir da je to bio jedini incident
Koliko sam uspjela vidijeti, ljubazni su bili prema svima. Znam da su sestre prije spavanja uredno dijelile obloge (ono blato) ako ti je trebalo...
Isto tako nikakvih prigovora nije bilo za stvari ispod kreveta, iako svatko ima i svoj ormar uz ormarić, ali nama je bilo jednostavnije sve držati u torbi kraj kreveta nego slagati u ormar i nikad nitko nije prigovorio.
Koliko sam napisala ispada da pišem roman pun hvalospjeva, ali meni je stvarno bilo tako.
Još samo da napišem da sam ja skoro cijelu trudnoću išla u ambulantu i na ultrazvuk na Sv. Duhu i nikad nisam pretjerano čekala, ali sam se uvijek naručila
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma