Tek danas vidim ovaj topic i napisala bih riječ-dvije o svom iskustvu na SD, pa možda nekom pomogne.

Vidim da se raspitujete o dr. Dukiću. Ja sam trudnoću kontrolirala kod privatnog liječnika, a kod dr. Dukića sam dolazila posljednjih mjesec dana i bio mi je na porodu - mogu reći samo sve najbolje.

Što se tiče pomoći oko dojenja, mi smo imale prilične probleme - ja nisam imala mlijeka, mala nije znala uhvatiti cicu i tako to - i da nije bilo divnih sestara, vjerojatno nam nikad ne bi uspjelo dojiti. A danas moja Fiona ima 13 mjeseci i još smo punom parom na cici. Uglavnom, svaki put kad su nam donijeli bebe došla je sestra i s vrata pitala ima li tko problema s dojenjem. Ja sam se svaki put javila i one su mi svaki put vrlo strpljivo pomogle. Jednom sam čak ustala i išla u potragu za sestrom, jer se malena probudila gladna, a nisam ju uspjela nahraniti.

U tri dana koliko sam bila tamo (zapravo, tri i pol) nisam srela nijednu neljubaznu sestru, ni one s odjela za babinjače ni s neonatologije. Istina da nisu baš sve imale najsretniji izraz lica kad bi vidjele da opet meni treba pomoć , ali su mi pomogle (i takve su bile u manjini, zapravo mogu se sjetiti samo jedne takve).

Međutim, užasno iskustvo sam imala s dr. Blagajićem, koji je bio dežuran kad sam došla. Bio je neljubazan, grub, primitivan - imala sam dojam da je riječ o nekom kamiondžiji preodjevenom u liječnika. Užasan čovjek, užasan.

(Inače mi je porod trajao 36 sati i nije bio lak - pa ako sam od svega toga po lošem zapamtila doktora koji je bio dežuran na samom početku, kad još akcija nije ni počela, vjerujte mi da je bio grozan.)