Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: potaknuta....jednim topicom stavljam tu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno potaknuta....jednim topicom stavljam tu

da cujem misljenja.....

radi se o pravu roditelja s djetetom koje ima teze poteskoce u razvoju koje je regulirano zakonikom i pravilnikom o radu.. (znaci ako osoba A radi puno radno vrijeme, 8 sati, a ima dijete s poteskocama u razvoju moze traziti pravo rada na pola radnog vremena, 4 sata)

manjkavost zakona je ta sto se u istom ne govori da bi neki roditelj, odnosno ta osoba A mogla imati dvoje djece s poteskocama u razvoju, a da bi za samo jedno dijete mogla traziti tu "olaksicu" dok bi drugo dijete ostalo zakinuto....

zbog cega je to tako? radi se o pravu iz radnog osnosa, a legalan je samo jedan radni odnos u punom radnom vremenu? ili je rijec o tome da se ne mogu duplo ostvarivati određena prava?

ako je drugo, zasto ne.. ako imate dvije problematicne trudnoce, imate pravo na dvije naknade. ako imate dvoje djece imate dupli djecji....

sad ce netko reci da zasto onda suprug ne iskoristi to pravo.. iako bi on to teorijski mogao...da u zakonu postoje "djeca" ne "dijete"... jer ako majka iskoristava to pravo, ne moze otac i obratno...

nitko ne govori o tome da bi otac to pravo iskoristio za drugo dijete...

jer mi hrvati imamo samo jedno dijete....

blazena nasa pronatalitetna politika....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno jedno dijete

O tome sam i ja razmišljala. Moje prvo dijete zakinuto je zbog drugog jer da nisam ostala trudna imala bi punu plaću.
    Najbolji prijedlog je rekla moja kćer: "Ja bi porodiljni dala ovako - ako imaš jedno dijete godina dana, ako imaš dvoje dvije godine ako imaš troje tri godine..." i naravno novci dupli, trodupli...
    Eto rješenja demografskog problema.
    Mislim da se je doktorica Đula Rušinović Sunara koja ima 4 djece svojevremeno borila oko te problematike. Kod nje se radilo o tome da joj je treće dijete gubilo neka prava zbog četvrtog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •