ajmo prvo ono najvažnije....ako dojiš na zahtjev, onda imaš i imat ćeš dosta mlijeka. dojenje na zahtjev znači da bebu staviš na cicu kada god to zatraži. pa čak i ako traži cijeli dan.
drugo...količina izdojenog mlijeka nikad ne odgovara količini mlijeka koje imaš u cicama. mlijeko se non-stop stvara, i koliko god da izdojiš, imat ćeš novo mlijeko. i nikada ne možeš izdojiti onoliko koliko beba može cicanjem izvući.
i još nešto jako važno: mlijeko se stvara sisanjem, dakle što beba češće i više sisa, to ćeš ti imati više mlijeka.
samo da malo pojasnim na svom primjeru: ja nisam (i još uvijek ne mogu izdojiti niti 10ml), a Yoda je u prvih 4 mjeseca dobivao preko 1kg.

a sada odgovori na slijedeća pitanja kako bi ti savjetnice mogle brže odgovoriti:
1) koliko beba ima popiškanih (računa se da je popiškana pelena ako ima otprilike 1 jušnu žlicu tekućine)
2) koliko beba ima pokakanih pelena (računa se da je pokakana ako je promjer stolice veći od 2.5cm)
3) da li je beba isključivo dojena, odnosno daješ li joj vodu, čaj (osim ove količine adaptiranog koju si navela)
4) da li dojiš na zahtjev (kada god to beba zatraži)
5) koliko često mijenjaš stranu (cicu) na kojoj beba jede
6) da li koristite dudu varalicu

eto...probaj odovoriti na ova pitanja, a savjetnice će ti se javiti.

stoljećima su djeca odrastala na majčinom mlijeku. i onda odjednom 60-tih godina kada je adaptirano zaživjelo žene su odjednom 'prešušile'. zgodno se to poklopilo. stvarno, da bilo šta nije u redu sa prehranom majčinim mlijekom, nas uopće ne bi bilo.

ja bih ti još sam savjetovala da se opustiš, da se maziš s bebom, da ju hraniš kada god poželi, da zaboraviš na bočice i adaptirano...

ti možeš prehraniti svoje dijete.