Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Molim pomoć

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Moj mali Marko rođen je 15.06.2008 i dojim ga od prvog dana.U bolnici smo bili 8 dana jer smo imali žuticu.Sada smo doma evo već pet dana i moj mali miš jede ko veliki ali primjetila sam da mu danas nije bilo dovoljno mog mlijeka pa sam mu dala (kršitelj koda).Kako znam da li mu je mog mlijeka dosta.Znam da količinski izdojim iz jedne dojke barem 50ml ali njemu kao da to nije dosta.Ponekad bude sit tri sata a ponekad traži podoj nakon pola sata.Molim Vas pomozite.Što da radim?Hvala

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajmo prvo ono najvažnije....ako dojiš na zahtjev, onda imaš i imat ćeš dosta mlijeka. dojenje na zahtjev znači da bebu staviš na cicu kada god to zatraži. pa čak i ako traži cijeli dan.
    drugo...količina izdojenog mlijeka nikad ne odgovara količini mlijeka koje imaš u cicama. mlijeko se non-stop stvara, i koliko god da izdojiš, imat ćeš novo mlijeko. i nikada ne možeš izdojiti onoliko koliko beba može cicanjem izvući.
    i još nešto jako važno: mlijeko se stvara sisanjem, dakle što beba češće i više sisa, to ćeš ti imati više mlijeka.
    samo da malo pojasnim na svom primjeru: ja nisam (i još uvijek ne mogu izdojiti niti 10ml), a Yoda je u prvih 4 mjeseca dobivao preko 1kg.

a sada odgovori na slijedeća pitanja kako bi ti savjetnice mogle brže odgovoriti:
    1) koliko beba ima popiškanih (računa se da je popiškana pelena ako ima otprilike 1 jušnu žlicu tekućine)
    2) koliko beba ima pokakanih pelena (računa se da je pokakana ako je promjer stolice veći od 2.5cm)
    3) da li je beba isključivo dojena, odnosno daješ li joj vodu, čaj (osim ove količine adaptiranog koju si navela)
    4) da li dojiš na zahtjev (kada god to beba zatraži)
    5) koliko često mijenjaš stranu (cicu) na kojoj beba jede
    6) da li koristite dudu varalicu

eto...probaj odovoriti na ova pitanja, a savjetnice će ti se javiti.

stoljećima su djeca odrastala na majčinom mlijeku. i onda odjednom 60-tih godina kada je adaptirano zaživjelo žene su odjednom 'prešušile'. zgodno se to poklopilo. stvarno, da bilo šta nije u redu sa prehranom majčinim mlijekom, nas uopće ne bi bilo.

ja bih ti još sam savjetovala da se opustiš, da se maziš s bebom, da ju hraniš kada god poželi, da zaboraviš na bočice i adaptirano...

ti možeš prehraniti svoje dijete.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da, još i ovo:
    7) kolika je bila porođajna, a koliko otpusna težina

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Hvala Zhang na odgovru.Umirila si me.
    Porođajna težina je bila 3480 a izašli smo iz bolnice s 3410 gr.
    Nisam pratila pokakane i popišane pelene ali u toku dana ga prematam barem 10 puta i skoro svaki put je i popiškina i pokakana pelena.
    Stvarno sam se zabrinula da mu moje mlikeo nije dobro

Hvala još jednom.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Ah, zaboravila sam.
    Ne dajem mu vodu.
    Čaj su mi rekli da mu mogu dati onaj za dojenčad pa sam mu dala svega 2 puta .Prvi put je popio 50 ml ali drugi put nije bio oduševljen s njime pa ga i nije popio.Dudu varalicu koristimo.

apricot editirala ime proizvođača koji krši Kod

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cocolina, to ti je normalno da beba nekad zeli sisati tri sata a nekad i pol sata nakon podoja.
    samo ti njega doji kad god on to trazi, i koliko god dugo zeli.
    nemoj mu davati (kršitelj koda), (kolko sam skuzila, dala si mu samo zato sto si mislila da mu danas nije dosta tvoga mlijeka), time si samo mozes poremetiti stvaranje dovoljne kolicine mlijeka.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme, sori, ja propustila procitati sve ove postove ispred.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Molim pomoć

Citiraj Cocolina prvotno napisa
    Ah, zaboravila sam.
    Ne dajem mu vodu.
    Čaj su mi rekli da mu mogu dati onaj za dojenčad pa sam mu dala svega 2 puta .Prvi put je popio 50 ml ali drugi put nije bio oduševljen s njime pa ga i nije popio.Dudu varalicu koristimo.
    nemoj mu davati čaj. to mu baš ničemu ne koristi. to je samo obojena voda. ako je žedan, neka cica.
    čaj mu ispuni želučić (koji je ionako mali i ne stane niti puno mlijeka u nejga) i onda on preskoči jedno cicanje, a ako preskače cicanja, manje se mlijeka stvara. zato se ne daje čaj, voda ili bilo koja druga tekućina osim majčinog mlijeka.

dakle, bebu na cicu, daljinski u ruke i vozi miško.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da... ako možeš, probaj izbaciti i dudu. često zna omesti tehniku sisanja. a osim toga ako ju koristi, uglavnom ne možeš odmah skužiti kada je gladan jer vuče u prazno, odnosno u tu dudu varalicu. a najbolje je bebu početi dojiti već na prve znakove gladi (kada počne gurati rukice u usta), a ne čekati da se počne jako plakati.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Evo preživjeli smo noć.Moj mali gladuš budio se po noći 2 puta i svaki put je fino papao Znači da mu je moje mlijeko odgovaralo!!!JUPI! JAko sam sretna zbog toga.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo, Cocolina :D

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cocolina cestitam ti na bebi
    bitno ti je da bebu dojis na zahtjev, kad god ona to pozeli, ako i trazi cesce sisati daj joj, pogledaj koje su vrucine i ona je sigurno zedna
    i ne zaboravi, tvoje mlijeko je najbolje za tvoju bebu
    beba dobije sve sto joj je potrebno iz tvog mlijeka, tako da joj nisu potrebni ni voda ni caj
    javi nam se kako vam ide

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo mama i bravo Marko!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Evo javljam kako nam ide.Danas smo se vagali i imamo 3530 gr.
    Noćas se budio samo jednom i fino papao.Ujutro smo jeli oko pola 7, pa oko pola 8, pa oko 8 i sada spavam ko top.Kasnije idemo u šetnju.
    Pozdrav svima.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

još jedna važna stvar: oko 3. i 6. tjedna, te oko 3. i 6.mjeseca bebe imaju tzv. skok u razvoju. oko toga doba bebe pojačano traže sisu i ponekad cijeli dan cicaju. to traje par dana. nakon toga si navuku mlijeko za idući period kada im treba više.
    ovo sam napomenula da se, kada dođe taj period (a dolazi vam uskoro ovaj prvi skok sa 3 tjedna), ne prepadneš da nemaš dosta mlijeka. sve mame dojilice su prošle skokove u razvoju. jedini lijek je da bebu (opet) stavljaš što češće da papa. ako budeš u tom momentu trebala pomoć, tu smo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cocolina, odlično vam ide; bravo za tebe i za mališu!

Zhang ti je sve fantastično rekla i uputila te.
    Ja bih još samo dodala da zaboraviš na vagu jer ona često zna zbuniti i pokolebati mame. Ako već moraš vagati, nastoj da to ne bude više od jednom tjedno, to će biti sasvim dovoljno.
    svaki put kad te uhvati panika, samo se sjeti da tvoja beba puno piški i kaka... još nekoliko tjedana ti je to najbolji pokazatelj da dobiva dovoljno.

Molim te, nemoj mu davati nikakve čajeve za dojenčad, to su samo marketinški trikovi kako bi netko zaradio novac.
    Kako ti je Zhang rekla, čaj ispuni želudac praznim kalorijama i onda beba traži manje sisati. Ako manje sisa, manje mlijeka se i stvara i tako ulaziš u začarani krug. Tvojemu dječačiću je tvoje mlijeko sasvim dovoljno prvih šest mjeseci, ne treba mu nikakva voda, čajevi, sokovi...

samo ustraj i dalje, odlično vam ide!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Molim pomoć

Hvala Zhang.Znam za te skokove tak da se neću prepasti i misliti da opet nekaj ne štima.Gladuš fino napreduje.Jede ko veliki!Pozdrav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •