Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Kako postupiti na odlasku?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prije polaska na posao (dakle, do AA-ove prve godine) sam zagovarala neiskradanje, javljanje djetetu i sl. Blago sam modificirala mišljenje kad je to trebalo napraviti u praksi .
    Budući da sam bila tužna što ga ostavljam, prvi rastanci bi nam bili teški. Vrlo brzo sam našla kompromis - rekla bih mu 15-ak minuta prije polaska da ću ići raditi, a on bi se u tih 15 minuta zaigrao s čuvalicom pa bih ja mirno izašla. Ako bi pitao za mene, čuvalica bi ga podsjetila da sam mu rekla da idem raditi. Uvijek sam mu naglašavala i da ću se vratiti, a kad bih se vratila, podsjetila bih ga na to ("Vidiš, mama se vratila kao što je obećala").

Vrlo brzo je shvatio kako to funkcionira, prošli smo taj period bez drama i suza. Sada mi samo dojuri dati pusu ili mi mahne pa-pa i to je to.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    pa- pa mama će se brzo vratiti
    nemoj rec da ces se BRZO vratiti
    jer brzo znaci BRZO
    reci tocno kad ces se vratiti

npr. idem i doci cu nakon sto ti rucas
    ili nakon sto se probudis
    al nemoj rec brzo cu doc
    jer jedno je sigurno, a to je da brzo neces doc

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sad sam je morala ostaviti kod mog tate na cuvanju na par sati do sad ju on nije cuvao toliko sam ali je odlicno proslo rekla sam joj da moram ici i da cu se vratit a da ce se ona igrati sa dedom kad bi ja krenula isla je i ona tako da su oni isli u park a ja na svoju stranu malo je bila tuzna ali nije plakala zato jer i ona ide a ne ostaje kod nas to pali i proslo je sve bez problema nije plakala sjetila bi se tu i tamo i kad bi vidjela da me nema nastavila bi se igrat naravno da bi se razveselila kad sam se vratila prvi dan se nije dala od mene a drugi put samo je dosla trazila dojiti da provjeri jel sve na svom mjestu i nastavila se igrat

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pocela sam raditi prije mjesec dana i malenoj obavezno kažem pa pa mama ide radit,ako je budna naravno i za sada nema plakanja možda je u pitanju osoba koja je čuva a to je baka za koju je također vezana ili to što ima samo godinu dana ne znam ,ali ja za sada nemam problema a isto bi savjetovala svakako dati djetetu do znanja da odlazite i da ćete se vratiti jer dugoročno gradite u djetetu sigurnost koju neće osjećati ukoliko se iskradate a to će biti uočljivije što je dijete starije

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jasno treba reći kuda mama ide i kada se vraća i ne biti tužna jer dijete sve osjeti. S vremenom će biti lakše i tebi i maloj.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo samo da se javim da smo došli do toga da na odlasku poljubi mamu, maše mi i šalje puse
    Očito je problem bio u meni , nema više plakanja :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

bacanje po dućanu sam samo uzela kao primjer (nedosljednog roditeljskog) ponašanja .
    kod nas plivanje po podu, bacanje po podu nije povezano sa rtazenjem igracke

kod nas je owerolad od previse informacija na oci i usi

autizam + senzorska integracija

nije meltdown rezultat razmazenosti, kao ni tantrumi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •