Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: pomozite sta da radim?????

Datum pristupanja
    May 2008

Početno pomozite sta da radim?????

ponosna sam majka 9 mjesecne curice koju dojim jos uvijek,javljam se jer nisam sigurna je li sve u redu,treba mi vasa pomoc oko dojenja,ona vec jede i voce i povrce,dojim je puno puta na dan nikad nismo ni uveli neki raspored bilo mi je bitno samo da dojim sto duze....od mjesec i pol dana mi je pocela spavati cijelu noc i to od 22h do 7 nekad i 8h,to mi je bilo tako super ali eto zadnjih par mjeseci opet se pocela buditi i sve je bilo ok dok je to bilo 1 ili 2 puta ali zadnje vrijeme i po 4-5 puta!nije mi problem podojit je i ona nastavi spavati nego to sto je rezultat mojih nocnih budjenja taj da sam nervozna vec ujutro kad se probudim i ta nervoza se povecava prema kraju dana sve vise osobito kad treba zaspat (uspavljujem je na cici)a ona zadnje vrijeme tako kenjka kad ide sisat ,malo sisa pa se ljuti pa probamo na drugu stranu i tako se mi borimo dok ne odluci sisat bez pauze pa zaspi...
    sve to me toliko izmara da nemam snage za druge stvari u zivotu...
    oduvjek sam se bojala da nemam dovoljno mlijeka ali ona je i dalje dobro dobivala na kilazi,zadnji put na kontroli je dobila dosta manje nego prije ali ona je i jako aktivna a i treba sad manje dobivati ...
    dali je moguce da sad stvarno nemam dovoljno mlijeka jer ona bas voli cicati i ja bi nastavila jos ako mogu ali bojim se da stvarno nema dosta mlijeka ovaj put....tako sam iscrpljena......

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: pomozite sta da radim?????

Citiraj stefi051 prvotno napisa
    meni se čini da je ovo njezino kenjkanje samo neka faza. ako si do sada uspješno dojila, nema razloga zbog kojega bi imala premalo mlijeka.

a što se tiče citirane rečenice, da li si možeš dan organizirati tako da preko dana obaviš samo ono nužno (skuhar ručak, npr, da odete u šetnjicu...) i da se odmaraš dok cura spava? a onda navečer prije spavanja sve počistiš i pospremiš.
    od kada sam počela čistiti navečer, puno mi je lakše, sutradan me dočeka uredna kuća pa se zapravo i preko dana mogu i odmoriti. dok sam pospremala preko dana kada bi Yoda zaspao, zapravo bi to bio uzaludan trud jer se do navečer sve ponovo razbuca, a ja više nemam snage, nego se samo srušim u krevet, a sutradan me dočeka kuća u kaosu.
    eto, nije savjet vezan uz dojenje (tu će ti pomoći mame sa većom djecom), ali je savjet kako da si malo olakšaš život.
    sretno.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma, imaš mlijeka! Kako bi moglo nestati ako je konstantno dojiš?! Možda joj je prevruće, možda joj izbijaju zubići... Pokušavaj odspavati danju uz nju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nama ja slična situacija, samo što malena nije NIKAD odspavala cijelu noć! oduvijek se budila barem 2-3 puta, a od kad je ovako vruće budi se ponekad i 10 puta (ne brojim jer sve obavimo u polusnu ali nekad imam dojam da uopće nismo spavale). moji podočnjaci su
    preko dana izgledam ko zombi, vučem se ko neka stara krpa. ponekad bi popodne tako rado 'ubila oko' bar na pola sata, ali sam uglavnom sama s malom a ona baš tada ne bi spavala. stan mi izgleda...bez komentara! jedino što čistim redovito je kupaonica, ostalo...kad stignem. ova ideja s čišćenjem navečer je super, jedina mana joj je što tad ne mogu usisavati (ubila bi me susjeda) još jedna otegotna okolnost je mm. kako je on neuredan! samo da čistim njegov nered ne bi ništa drugo stigla.
    e sad, zaključila sam da mi u životu čišćenje nije prioritet, da će mi dijete biti samo kratko tako malo, da smo sada najpotrebnije jedna drugoj, a za čišćenje će biti vremena cijeli život. s prijateljima se nalazimo izvan stana...
    nikad nisam pomislila da nemam dovoljno mlijeka, možda zato što mi svi stalno govore da nemam mllijeka, ili da mi nije hranjivo... a ja sam i onako u životu uvijek radila i mislila suprotno od onog što su mi govorili. i moja zna kenjkati prije spavanja, i nekad stvarno ne znam šta da joj radim. dam joj jednu, pa drugu, pa neće, pa opet prvu, pa neće...i tako dok konačno ne uzme bilo koju i krene pošteno jesti. ja zaključujem da možda u trenutku kad sam je htjela nahraniti nije još bila gladna?! uvijek pomislim kako je meni kad me neko tjera jesti a nisam gladna

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

stefi051, evo mi smo vasi vrsnjaci i takodje dojimo na zahtev, bez nekog rasporeda, s tim da nam dohrana jos uvek nije bas sjajna

mozda da probate da spavate nocu zajedno (ako to vec nije slucaj), bar dok je ne prodje ta faza... od kad smo n. prebacili u nas krevet svo troje mnogo bolje spavamo... i kad se n. budi nocu ja se u polusnu namestim i nastavim da spavam, a on sve ostalo obavi sam a da se i ne probudi

e da, sad kako su vrucine, i n. se cesce budi po noci, ali koliko puta to stvarno ne znam, tj. odavno sam prestala da brojim...

i mi se uspavljujemo na cici i to izgleda ovako: prvo jedna strana, pa malo lovljenje po krevetu, pa druga strana, pa opet lovljenje i tako nekoliko puta ja ga mazim i masiram mu ledja ili ga ceskam po uvcetu dok sisa, sto ga bas opusta... i to je to: neki put zaspi brze, neki put mu treba vise, al mi je to sasvim normalno... pa ni ja ne zaspim svake veceri na isti nacin...

sto se tice dobijanja na kilazi, za poslednjih mesec dana n. je dobio 200 gr, za sta nam je cak i pedijatar rekao da je ok... meni je sve dok su u plusu ok, jer su sad ipak mnogo aktivniji pa i ne mogu da dobijaju ne znam koliko...

zelim ti da sto pre pronadjete neki svoj ritam i lepo se odmorite, pa da nastavite da uzivate u dojenju

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je Ana isto zako kenjkala jako 8-9 mj.
    Mislim dase to zove mjesec odvajanja ili tako nešto.
    Znala sam je nosit satima, a kad bi je polegla ko da sam je na čavle stavila..koma
    Onda je to prestalo, a trajalo je sigurno mjesec i pol- dva.
    Sretno

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zako- tako

Datum pristupanja
    May 2008

Citiraj zhang prvotno napisa
    meni se čini da je ovo njezino kenjkanje samo neka faza. ako si do sada uspješno dojila, nema razloga zbog kojega bi imala premalo mlijeka.

a što se tiče citirane rečenice, da li si možeš dan organizirati tako da preko dana obaviš samo ono nužno (skuhar ručak, npr, da odete u šetnjicu...) i da se odmaraš dok cura spava? a onda navečer prije spavanja sve počistiš i pospremiš.
    od kada sam počela čistiti navečer, puno mi je lakše, sutradan me dočeka uredna kuća pa se zapravo i preko dana mogu i odmoriti. dok sam pospremala preko dana kada bi Yoda zaspao, zapravo bi to bio uzaludan trud jer se do navečer sve ponovo razbuca, a ja više nemam snage, nego se samo srušim u krevet, a sutradan me dočeka kuća u kaosu.
    eto, nije savjet vezan uz dojenje (tu će ti pomoći mame sa većom djecom), ali je savjet kako da si malo olakšaš život.
    sretno.
    ma ne opterecujem se ja kucanskim poslovima vecinu i obavim u igri s njom nego imam muza koji ne ulaze svoje slobodno vrijeme u nju pa je vise manje sve na meni i a hranjenje i dojenje i presvlacenje i igra i mjenjanje pelena i odgoj i ustajanje po noci i stalno se trudim da odraste u normalnu osobu dajem sve od sebe i to me iscrpi,onda bi ona stalno isla van a meni se od umora neda i cini mi se da mucim i nju i sebe toliko puta me muci osjecaj krivnje kad se ona sama zaigra a meni se neda s njom

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Ma, imaš mlijeka! Kako bi moglo nestati ako je konstantno dojiš?! Možda joj je prevruće, možda joj izbijaju zubići... Pokušavaj odspavati danju uz nju.
    a valjda ima mljeka moze bit i da su opet zubici....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

miljica to s prebacivanjem u nas krevet mi i nije tako dobra ideja....neko jutro kad se probudila prebacila sam je sebi i dojila i ja zaspala,ona se probudila i dize se po meni,igra kad odjednom mene probudi njezin pad...kvragu krenula je na pod i lupila glavom...
    a i poslje kako bi je vratila u njen krevet kad se navikne spavat s nama?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    Meni je Ana isto zako kenjkala jako 8-9 mj.
    Mislim dase to zove mjesec odvajanja ili tako nešto.
    Znala sam je nosit satima, a kad bi je polegla ko da sam je na čavle stavila..koma
    Onda je to prestalo, a trajalo je sigurno mjesec i pol- dva.
    Sretno
    nadam se da je to samo faza......javim kad prodje

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

toliko puta me muci osjecaj krivnje kad se ona sama zaigra a meni se neda s njom
    neka te ne muči osjećaj krivnje, pogotovo ako se sama fino zaigrala. meni se čini da ih u tom trenutku treba pustiti da završe s igrom. mislim (barem tako vidim po Yodi) da oni tada razvijaju koncentraciju za ono što rade. i ja sam mu ranije znala uletiti u igru pa sam shvatila da mu to samo razbuca koncepciju. kada on završi sa svojom zabavom, onda sam ja tu. iako imamo malu djecu, čini mi se da je poanta da kod njih razvijemo osjećaj sigurnosti da smo tu kada nas budu trebali, a ne da im isimo nad glavom cijelo vrijeme. i nama ponekad pašu trenuci samoće.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

miljica to s prebacivanjem u nas krevet mi i nije tako dobra ideja....neko jutro kad se probudila prebacila sam je sebi i dojila i ja zaspala,ona se probudila i dize se po meni,igra kad odjednom mene probudi njezin pad...kvragu krenula je na pod i lupila glavom...
    a i poslje kako bi je vratila u njen krevet kad se navikne spavat s nama?
    pa ja sam vise mislila na zajednicko spavanje kao stil roditeljstva, da probate neko vreme, mozda otkrijes kao i mi da ti to vise pase... nas je to preporodilo, a iskreno ovo o navikavanju me podseca na ono kad te upozoravaju "nemoj nositi dete, navici ce se na ruke"... mi smo n. nosali od rodjenja pa evo sad retko kad to zeli ... zanimljivije mu je na drugim mestima... pa verujem da ce se i to sa zajednickim spavanjem resiti nekako prirodno i samo od sebe... krevet naravno obezbediti... ili jos bolje, kako predlazu neke iskusnije forumasice, pod oko kreveta

a verovatno je u pitanju samo faza, koja ce proci ili je mozda vec prosla?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je H isto spavala 2-3 mj cijelu noc, ali zadnjih 4 tjedna jede svakih par sati po noci, isto vise ne brojim. prvi tjedan bi se ustala, nahranila ju i vratila u krevetic (jer mm i ja malo nemirnije spavamo pa nas je bilo strah staviti ju k sebi dok je bila mala) a unazad 3 tj ju stavim k nama kad se prvi put probudi i nastavi s nama spavati. kupili smo ogradicu za krevet prosli tjedan prije nego smo isli na more (gdje je spavala samo s nama) i savrsena je... imamo jos paralelno dosta drugih "osiguraca" da ne padne, ali ovo mi je bas bilo jako zgodno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •