Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: CHRYSLER VOYAGER I AUTOSJEDALICA-pomoć

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno CHRYSLER VOYAGER I AUTOSJEDALICA-pomoć

MM je danas kupio chrysler voyagera godina 2004g disell

upustva su mu na talijanskom kojeg ja malo znam ali to puno ne pomaže

on ima iza vozačeva mjesta još dva mjesta ista kao sprijeda, znači "stolicu" a iza toga je kao i svakom autu "tri spojena sjedala" koja se po poterebi spuštaju, radi većeg gepeka.

On isto ima bočne zračne jastuke i upozorenje na kliznim vratima da djeca ne smiju sjediti blizu stakla jer ako se aktivira zračni jastuk može ih ugušiti i slomiti im vrat.
    Koliko sam ja skužila iza na tim sjedalima postoje nekakvi "utori" i čini mi se da je to za zakačiti atosjedalicu onim pojasom iza, lajsnom ne mogu se sjetiti kako se to zove.....

Nemam pojma imaju li isofix, imaju nekakve željezne kukuice šuplje u sjedalu...

Iza je pojas prekratak da montiram jaje.....

Po svemu sudeči sjedalica bi trebala ići na tu stolicu iza suvozača, ali bi po meni trebalo isključiti zračne jastuke.
    Meni to mjesto uopće izgleda sigurno, a iza mislim da nije predviđeno za sjedalicu isto radi sigurnosti.

U utorak idemo na put, hitno moram kupiti sjedalicu od 9-18 kg a ne znam gdje je i kako smojem montirat, ako je ne kupim , mala ide u jajetu a pojas je kraći nego u našem Ventu!

Što da radim, MM ima sutra posla kada je provjer AS.

Ima li tko takav auto i možete li mi pomoći....puuunooo hvala!!!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

htijela sam reć da mi ta sjedala NE izgledaju sigurno, praktički kao da dijete sjedi samo zavezano za to sjedalo kao i ja, a možda se varam...

ako netko ima takav auto molim da mi savjetuje koja AS se najbolje, najlakše montira i na kojem mjestu.

Mislimo kupiti Romericu s isofiksom, ako ga auto ima ili neku Maxicosi :?

HVALA!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivana odite danas na pregled AS, cure i dečki će vam sve reći i napraviti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: CHRYSLER VOYAGER I AUTOSJEDALICA-pomoć

Citiraj ivana zg prvotno napisa

Nemam pojma imaju li isofix, imaju nekakve željezne kukuice šuplje u sjedalu...
    šuplje kukice u sjedalu su vjerojatno isofix spone, ali trebalo bi vidjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemamo isti auto, ali imamo bocne zracne jastuke, tzv. zavjese, i mogu ti samo reci da u uputstvima ne pise da ih treba iskljuciti radi autosjedalice. ustvari, na nasem autu ne postoji uopce opcija iskljucivanja zracnih jastuka.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala puno,ja sam sigurna da ovaj ima isofix pa razmišljam koju sjedalicu kupiti, Romero s isofixom duo plus, ili maxsicosi priori fix isofix, ili bebe confort isestt i iseos isofix 9-18 kg? ima li tko kakav savjet?

Ma na ovim kliznim vratima je oznaka da ne smije djete sjediti, nije nacrtana auto sjedalica, ali zar to nije isto????

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana, ako za tcnu info moze li se smontirati as ili ne pogledaj u uputama vozila ili kontaktiraj nekog distributera i sl.

a sad koju uzeti...?

najbolje je u trgovini isprobati jedino tako ces tocno znati, nitko ti nemoze napamet reci koja as ce bas u tvom autu biti najbolje montirana.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nika a što misliš o konbiniranoj sjedalici, Emi je dosta velika, a pogotovo me brinu ti remenčići kod ramena, nekako su nisko..i koja je konbinirane ili 9-36kg dobra s ili bez isofixa po tebi?

Mislim da će njoj sve sjedalice biti uske, dosta je krupna?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kombiniranu bi preporucila u nekim situacijama al mislim da ova nije ta , ona ce se u as do 18 kg voziti sigurno dvije ako ne i tri godine, tako da bi svakako moj izbor bio grupa I.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas sam bila u TL i rekla mi je da sjedalice ne mjenjaju nit vraćaju novac, a probat ih možemo samo ako dođemo rano ujutro jer ih popodne ima premalo osoblja..koliko ja znam popodne je uvijek više posla i tada bi trebali imati više osoblja!

Posvađala sam se s MM na mrtvo radi sjedalice..njemu je puno dati za sjedalicu 2000-2,500 kn (i meni je) ali mu nije puno dati i dao je neki dan za TV 106 cm 6000,00kn

Uglavnom ja hoću s isofixom jer imamo novi auto s isofixom i zašto ne?

problem, prvo je rekao kupi ti ja se u to ne kužim, a poslije on i prodavačica koja isto pojma nema izludjeli me...a on će meni...ti i tvoje forumašice samo se pravite pametne.

Našla sam Romericu duo s isofixom i to boju koju hoću, ali odjednom u TL nemaju onu traku od 200 kn, za dodatno osiguravanje (umjesto one poluge), mada to sve imaju u katalogu.

Emi je sjela u nju, što se tiče visine za glavu je dobra, ali ta njena ramena, izgleda da za par mjeseci neće moći zakopčati remenčiće, jer ih je sada već skoro prerasla.
    Maxicosi su imali samo jednu, a druga je bila na testovima i nije za prodaju ali je oni drže na polici...e sada, ja sam u katalogu vidjela Bebi confort s isofixom, i stvarno ona je nekako puno dublja i ima više bočne i kod glave obrane, one se pomiću tj. šire kada beba raste, i imam taj dodatni pojas i ne trebate ga dodatno kupovati....košta 2000,00 500 kn je jeftinija od Romerice i Maxsice-inače izbor je katastrofa a sjedalice izgledaju kao da su korištene

Uglavnom ja sam mislila kupiti Romericu jer radi se o razlici 500 kn ustvari 700 ako kupim onaj pojas (samo neznam gdje ću ga kupiti) bila sam sretna jer sam ju našla, Emi je bez problema sjela u nju, a i najbolje je prošla na testovima...i što sada??

MM kaže da je meni samo do marke..a ja nisam osoba koja pati na to i ništa si u životu nisam kupila da je bilo marka...ali baš ništa....

Bebi konfort stvarno djeluje veća, dublja, i širi se, ali to što se pomiče, te stranice, njih Emi može stalno pomicati dok sjedi u njoj...ima li je tko da me smiri, da mi kaže kakva mu je ta sjedalica-ne želim kupiti tu Romericu ako je i ova jednako dobra, tj. ne želim je kupiti samo zato što sam si ja to zabrijala u glavi.
    MM kaže da joj je Romerica već sada premala i preuska i da ću joj za par mjeseci morati kupiti novu?

Još me nešto brine, zašto niti jedna sjedalica 9-18 kg nema držać za dječije noge, kao na kolicima, pa noge im vise tako satima, mi kada sjedimo noge nam dodiruju pod automobila, u jajetu su nogice podignute, zašto u ovim sjedalicama nema nekoga rešenja za nogice

pomoć-hvala

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče malih nogu, misllim da ne vise i da im nije neudobno.
    Odnosno, vise kad mališani tako žele, kada ne-podignu ih kako im paše.

jesi li ih pitala da ti potraže top tether (traka o kojoj pričaš) u nekom drugom svom dućanu?

curica ti je dvijetisušesedmo godište? jako, jako mi je teško vjerovati da će ju brzo prerasti sjedalicu kategorije I, što se tiče ramena.
    Da si bar poslikala pa da možemo vidjeti.

Što se tiče odabira sjedalice- svatko mora sam odlučiti, ali evo što bi meni bilo važno.

1.kako je prošla na testu
    2.koju mi je osobno najjednostavnije montirati
    3.koja najbolje paše u moj auto

* sve ove tri točke su mi jednako važne, brojevi su tu samo radi ljepšeg prikaza.

4. kada bi ja izabrala koju sjedalicu kupujemo, dijete bi izabralo dezen, ako je dovoljno veliko i veseli ga birati.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odgovor je u nastavku:

Nemamo broj ťasije vozila da bi se moglo provjeriti kodove opreme ugrađene u ovo
    vozilo, ali ukoliko vozilo nije za američko tržište onda ima samo zračne jastuke
    za vozača i suvozača. Dakle, sjedala u drugom redu trebala bi biti sigurna za
    instaliranje dječje sjedalice, ali ne možemo biti 100% sigurni bez broja šasije
    vozila. Jako je opasno imati sjedalicu za malu djecu kada je okrenuta prema natrag od
    smjera vožnje ispred zračnog jastuka jer tada mogu nastati teške ozljede koje
    spominje gospođa Ivana u svom dopisu. Sjedala imaju LATCH sustav za laganu ugradnju,
    na to je gospođa mislila kada kaŞe isofix. Kod kupnje sjedalice treba provjeriti da
    li je odreÄ‘ena sjedalica prikladna za Chrysler vozila (najčeťće piĹĄe u prospektu
    sjedalice). Preporučio bih da vlasnica vozila provjeri da li na stražnjem dijelu
    vozačevog i suvozačevog sjedala provjeri da li postoji natpis SRS koji označava
    zračne jastuke, i ako ih nema onda kao što je i sama zaključila to je
    najpovoljnije mjesto za pravilno zakačiti dječju sjedalicu koja naravno mora
    odgovarati uzrastu djeteta.

Srdačan pozdrav,

NikĹĄa Ĺ imac
    i sad vidimo da na svakom sjedalu imamo zračni jastuk, što znači da joj sjedalicu možemo samo namontirat na skroz stražnje sjedalo i to na sredinu, jer ne smije ići iza tih sjedala, koja iza "na leđima" imaju zračne jastuke

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    odgovor je u nastavku:

Nemamo broj ťasije vozila da bi se moglo provjeriti kodove opreme ugrađene u ovo
    vozilo, ali ukoliko vozilo nije za ameri�ko trŞiťte onda ima samo zra�ne jastuke
    za voza�a i suvoza�a. Dakle, sjedala u drugom redu trebala bi biti sigurna za
    instaliranje dje�je sjedalice, ali ne moŞemo biti 100% sigurni bez broja ťasije
    vozila. Jako je opasno imati sjedalicu za malu djecu kada je okrenuta prema natrag od
    smjera voŞnje ispred zra�nog jastuka jer tada mogu nastati teťke ozljede koje
    spominje gospođa Ivana u svom dopisu. Sjedala imaju LATCH sustav za laganu ugradnju,
    na to je gospođa mislila kada kaŞe isofix. Kod kupnje sjedalice treba provjeriti da
    li je određena sjedalica prikladna za Chrysler vozila (naj�eťće piťe u prospektu
    sjedalice). Preporu�io bih da vlasnica vozila provjeri da li na straŞnjem dijelu
    voza�evog i suvoza�evog sjedala provjeri da li postoji natpis SRS koji ozna�ava
    zra�ne jastuke, i ako ih nema onda kao ťto je i sama zaklju�ila to je
    najpovoljnije mjesto za pravilno zaka�iti dje�ju sjedalicu koja naravno mora
    odgovarati uzrastu djeteta.

Srda�an pozdrav,

NikĹĄa Ĺ imac
    i sad vidimo da na svakom sjedalu imamo zračni jastuk, što znači da joj sjedalicu možemo samo namontirat na skroz stražnje sjedalo i to na sredinu, jer ne smije ići iza tih sjedala, koja iza "na leđima" imaju zračne jastuke
    provjeri da li se zračni jastuk može isključiti

kad kažeš da sad sjedalicu možeš montirati samo u treći red, na koju sjedalicu misliš?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kupili smo bebi confort s isofixom i TT, sva sjedala osim prva dva imaju isofix, ali ova druga dva iz imaju zračne jastuke na vratima bočnim kliznim,....bili smo na putu, sjedalicu smo od prve montirali na stražnje sjedalo na sredinu, ne miće se ni milimetar..........mala je prezadovoljna sjedalicom..na žalost Romerica joj nikako nije odgovarala....

čuti ću se ponovo s chrysler zastupnicima e-mailom, poslati ću im broj šasije, stvarno su bili ok i odgovorili mi odmah....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •