Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: raspucana međica

Datum pristupanja
    May 2008

Početno raspucana međica

bok cure please pomoc kad sam rodavala moj mali bebac rasirio je ruke i meni priustio 18 unutrasnjih i17 vanjskih savova sivana sam od gore do dole skroz i s obadvije strane prije 2 tjedna. izgubila sam 4 litre krvi trebala sam dobit infuziju al dam odbila. zanima me koliko treba da zaraste rana, kad mogu sjeditina sta da pazim i jel ste koristile kaj na rani. kazu nesmije se setat dizat tesko al ja idem van s malim u kratke setnje i nosim ga nemogu lezati stalno :

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2 tjedna (20-ak šavova ja - mislim, nisam pitala, vidim da je ožilja jedno cca 20 cm dugačak). Ali s jedne i druge strane :? ne znam, mogućno će biti i malo dulje. Možeš si staviti malo bivicin spreja ako te baš boli ja ga koristila kao luda.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a se zderao na mene kad sam rekla da koristim bivacin kaze da nesmiju to dojilje koristit i da od njega sam gljivice nastaju a u ljekarnoj je zena rekla da zene po 10 kom potrose :?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

izgubila sam 4 litre krvi trebala sam dobit infuziju al dam odbila.
    :shock: Oprosti mi na izravnosti, ali kako si to uopce prezivjela? Koliko ti je krvi ostalo? Meni gubitak 4l krvi zvuci prestrasno. Svaka ti cast ako vec ides u kratke setnje.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    :shock: Oprosti mi na izravnosti, ali kako si to uopce prezivjela? Koliko ti je krvi ostalo? Meni gubitak 4l krvi zvuci prestrasno.
    i meni je :shock: to je skoro pa nemoguce s obzirom da imamo oko 4-6 l krvi sve skupa, da se nisi zabunila? :?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prebacujem na podforum Nakon poroda.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zena u trudnoci dobi 1.5-2 l krvi tak da sam u normalnom stanju izgubila 2 litre posto sam dobila u trudnoci puno kaze doktor al evo 3 tj. od poroda meni se jos vrti mada pijem 3 puta na dan tablete pijem i jedem ciklu a setam kraj zgrade i s muzem i nemogu priznajem dugo]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ne znam koliko sam krvi izgubila, ali znam da je toga bilo popriično, s obzirom da se čistačica šokirala kad je došla ispod mene počistiti dok sam još bila u rađaoni. pred kraj trudnoće mi je željezo i ostali pokazatelji bilo poprilično nisko. pslije poroida mi je pozlilo, izvadili su mi krv i krvna slika mi je bila loša, predložili su transfuziju i ja sam prihvatila. dobila sam dvije vrećice krvi. nakon toga sam još tri mjeseca bila 200 mg željeza i tek sad idem vidjeti je li sve ok s krvnom slikom.
    Mislim da se ne bi trebala zezati s time, malojanje, s obzirom da se i dojenjem gubi nešto željeza...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja mama kad je rodila prije 10 god. na SD DOBILA JE2 l lkrvi i od tad ima problema neznam jel bas od tog direktno al ja se nisam usudila a vidim da dojenje trosi zeljezo al pokuavam kak se kaze prirodno djelovati a bit ce bolje vec je 3 tj. iza mene i dobro sam kak vidim da ima zena

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja samo popucala toliko da su me morali dvaput šivati (drugi put pod anestezijom) jer 1. put doc očito nije uspio sve "skupiti" pa sam negdje i dalje krvarila i izgubila puno krvi. Nakon dva dana je doc pitao kako se osjećam, a ja: dobro, uspjela sam sama doći do wc-a. Oni mi kazu da mi je krvna slika takva da uopće ne znaju kako sam se digla na noge, a kamoli šta drugo i nude mi 3 doze krvi. Bilo me strah transfuzije i tuđe krvi, ali kad sam shvatila da će mi ovako opravak trajati dugo, a moja beba treba svu moju energiju danas, odlučila sam se za i drago mi je da jesam.

Nakon transfuzije mi je prestalo bubnjati u glavi, nije mi više falilo zraka i najnormalnije sam se sama otišla otuširati 10 min nakon šta su me "odštekali". Kao nova sam bila. Naravno da sam trebala nastaviti s 3 mjeseca želljeza do kakve takve normalizacije.

Šavovi si mi poispadali negdje nakon mjesec dana a međica cijelo vrijeme poprilično bolna. Na kontroli nakon 6 tjedana mi je gin rekla da me još tako boli jer su se na mjestima di je više popucalo tkivo napravile granulacije i da kad to spali da je stvar rješena. I stvarno, nakon 7 dana od spaljivanja više me ništa nije bolilo i sve ok.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ondrolina prvotno napisa
    Nakon transfuzije mi je prestalo bubnjati u glavi, nije mi više falilo zraka i najnormalnije sam se sama otišla otuširati 10 min nakon šta su me "odštekali". Kao nova sam bila. Naravno da sam trebala nastaviti s 3 mjeseca želljeza do kakve takve normalizacije.
    tako i ja. prestalo mi lupati srce i slično. neki dan vadila krv. željezo se diglo s 4 na 11.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i meni je jucer doktor rekao da moram na spaljivanje da mi je na dva mjest naraslo zivo meso. jel boli spaljivanje? meni se jos vrti i nemogu dugo stajat a sutra idem vaditi secer i zeljezo. secer zato jer nisu jos otisli savovi nakon 6 tj

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Spaljivanje ne boli. Dobila sam lokalnu anesteziju i samo me upozorila da ako me počne puno peckati da joj kažem. Samo sam na jednom mjestu osjetila malo jače peckanje pa sam joj i rekla. Ona je onda stala i onda nastavila još par sekundi i to je bilo to (inače je sve skupa trajalo možda 5 minuta). Stavila je nekakav tupfer i rekla da ga izvadim prije mokrenja te da mogu očekivati laganu sukrvicu 7-10 dana. Sukrvica mi se pojavljivala manje od 7 dana. Dan-dva me još nakon spaljivanja malo boluckalo i zatezalo i onda najednom kao da nikakvih problema nikad nije ni bilo. TOtalno olakšanje.

Što se tiče vrtoglavice i umora, to je za očekivati jer si izgubila puno krvi. Meni su rekli da ako ne dobijem transfuziju da će mi trebati najmanje 6 mjeseci dobro organizirane prehrane i uzimanja željeza dok mi se krvna slika koliko toliko ne normalizira. I vjerujem da bi tako bilo. Zato sam se i odlučila za transfuziju.

Zato hrabro i koristi svu pomoć koju možeš dobiti tako da se i ti stigneš odmoriti kako bi se šta prije oporavila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •