-
Hitno - boli zubić!
Najprije ću ukratko prepričati "genezu" naše večerašnje zubobolje;
Barek (5 g.) je u zadnje vrijeme zaokupljena zubima i zubić vilom. Razumljivo, njenoj je najboljoj prijateljici (5,5 g.)prije par dana ispao prvi zubić. Ista je djevojčica danas poslijepodne slavila rođendan i svojim prijateljima pokazivala ranicu u ustima i novčić koje joj je ostavila zubić vila. I pogodite temu večerašnje priče prije spavanja?!
Zapravo, cijelu smo večer razgovarali o slatkišima, točkicama na zubićima, četkicama za zube i našoj zubarici, koja je, eto, tek rodila malu bebicu i dječici neće popravljati zubiće još godinu dana. A Barek ima karijes na gornjoj desnoj petici i o odlasku nekom drugom zubaru nije htjela niti čuti.
Umorna, nakon roćkasa, zaspala je vrlo brzo. Iznenada, nakon možda sat vremena, plač, dozivanje, suze u potocima! Boli je zubić. :shock: MM je odmah htio na hitnu, pa sam ih jedva, jedvice, smirila oboje. Dala sam joj paracetamol, još smo jednom oprali zubiće, dobro isprali i konačno je malo prije zaspala...
I sad: što ako se opet probudi i tuži na zubobolju? :?
Naravno da ću je sutra voditi zubaru, ali taj karijes uopće ne djeluje bolno (nije rupica, već je malo veća točka).
A opet ne vjerujem da je imala noćnu moru. (Tješili smo je, "liječili" i razgovarali barem pola sata, dok nije prestala plakati.)
Je li paracetamol dobro rješenje protiv zubobolje petogodišnjeg djeteta?
-
Paracetamol je ok, pogotovo zato jer zubobolja zna zašarafiti navečer...
To pomogne da se dijete opusti i mirno prespava noć, a ujutro - zna se, pravac zubar! Sretno!
-
Hvala!
Zubić vila još spava! Već sam je naručila! Čim se probudi, krećemo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma