Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: zabrinuta!

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno zabrinuta!

danas mi se ponovo pojavio smedji iscjedak! imala sam ga prije bete koja je pokazala trudnocu....doktor savjetovao mirovanje par dana a ako ne stane, terapija! srecom to je stalo.....jucer bila na prvom ultrazvuku nakon punkcije (31.05) i sve bas kako treba biti!
    no medjutim danas opet smedji iscjedak,kako je subota nisam htjela dr-a zvati pa vas molim ako netko ima slicnih iskustava da mi da koji savjet!
    taman sam se pocela opustat,sretna sto mogu na more i zivit ljeto bez mirovanja i problema.....kad ono....!!!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mvrcelj ja ti i nemam nekih iskustava, ali ako te to brine nazovi dr. ako možeš, ja nebi čekala do pon. U svakom slučaju može ti okoristiti da se nastaviš opuštati, samo se opusti...

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala ti rebeca na savijetu ali nekako mi je glupo panicariti ako nije potrebno! zato bih volila da ako netko ima slicna(ista)iskustva kaze sto mi je za ciniti! previse sam obzirna pa mi je neugodno dr-a zvat u subotu popodne!
    iako si ti mozda upravu.........!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm...smeđi iscjedak...ne bi trebalo biti ništa strašno. Mene su upozorili na krv, sukrvicu i sve što u sebi ima čiste crvene boje.
    Po mom mišljenju to je nešto zaostalo od pukcije. No, iskreno da budeš mirnija bilo bi dobro da ti ginekolog da savjet.

ninatz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja mislim da opet pređeš u fazu - mirovanje. Ne znam da li još koristiš utrogestane, ali u principu nije panika dok je smeđe, jedino ako se pojača ili postane roze ili crveno obavezno zvati doktora.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ti je Ginger imala takve probleme, ali je ocito sve proslo ok jer je sada mila nam trudnica, pa probaj pitati nju

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

1. radi se o vašoj bebi i zato zovi... Pa što ako je subota.

2. vjerojatno nije ništa zabrinjavajuće!

3. hm... more... :/ ma ideš ili ne nema veze. Biti će još ljeta i to u troje...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Predlažem horizontalu! Barem do ponedjeljka kad ćeš moći dobiti kompetentan odgovor.
    Utriće uzmi oralno umjesto da ih stavljaš u rodnicu (da bi spriječila eventualčnu dodatnu iritaciju) a ujedno će te umiriti (čitaj - ošamutiti pa ćeš spavati ko bebica ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ...

Ja sam imala smedji iscjedak na pocetku trudnoce,otisla kod priv.gin i nista nije vidjela da nije ok,posto sam koristila utrogestan tablete htjela mi je jos propisati i progesteron inekcije na 2.dan ali ipak nije.Kad se iscjedak ponovo pojavio otisla sam na pregled u bolnicu gdje su me i ostavili,radilo se o hematomu,tamo sam odmah dobila inekcije progesterona i strogo mirovanje,prem da hematom nije ugrozavao bebe a imam ih dve,jel se nalazio ispod oba ploda ali ipak,iscjedak nestao poslije 10 dana s tim da se nije stalno pokazivao vec svaki 2-3 dan po malo,Nastavila sa progesteron inekcijama do 16.nedelje tacnije od 7. do 16.nedelje sam ih primala na drugi dan,i ako hematoma nije bilo odavno,ali se progesteron koristi radi ocuvanja trudnoce bez obzira na hematom,tako su me posmatrali puna 2 mjeseca ali razlog tome je blizanacka trudnoca i nista vise,da sam na tvom mjestu otisla bi kod dr.ali samo da znas da taj smedji iscjedak nije nista strasno sve i jedna zena samnom u bolnici ga je imala i izlazile su nakon par dana,tako da se ne poredis samnom,ali ipak potrazi strucnu pomoc ili ako vec ne mozes do svog dr.kontaktiraj nekog privatnog ginekologa bar do ponedeljka,i ne sikiraj se sve ce biti ok,ja sam u 5.mjesecu trudnoce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ...

I da utrice oralno i horizontala obavezna,kao sto rece iva-luca

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

definitivno mirovanje, kontaktiraj doktora svakako, utrići pod obavezno, možda čak i veća doza ( ne znam kako uzimaš ), ali to će ti doktor sve savjetovati....u većini slučajeva smeđi iscjedak nije ništa zabrinjavajuće ( nažalost danas je to postalo skoro pa normalno )...

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Hej migillyy kako si??
    Jel nestao iscjedak??
    Meni je u svakom slucaju moja ginicka dala broj mobitela i rekla mi da u slucaju da primjetim bilo kakve negativne promjene sa iscjedkom ili ako me bilo sto drugo muci,da ju nazovem u bilo koje doba dana ili noci!!
    Znaci, ja se nimalo nebi ustrucavala zvati da ne daj Boze krene nesto u tom smjeru..
    Nadam se da je sve ok kod tebe!!Javi se..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Upssssssss..ovaj moj predhodni post se odnosio na mvrcelj

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bebomanka, lezala u subotu i nedilju i zvala ga u pon.
    dobila sam antibiotik eritromicin 7 dana 4x500 sto znaci po 2 svakih sest sati i lezanje tih dana,tako da ne vidim ni sunca ni miseca ali sto ces, to je najmanje sto mogu uciniti da moja beba bude dobro!
    taj smedji ne znam ni kako bi ga nazvala je jos prisutan,nesto manje ali ipak ostavlja male tragove na vesu! pitala sam dr-a sto bi to moglo biti?
    rekao da je mozda povezano sa stvaranjem(ugnjezdjivanjem) posteljice,tako nesto i da nije panika samo da lezim!
    eto za sada toliko od mene iz kucnog pritvora

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, i nek' pritvor što kraće traje ~~~ !

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mvrcelj prvotno napisa
    bebomanka, lezala u subotu i nedilju i zvala ga u pon.
    dobila sam antibiotik eritromicin 7 dana 4x500 sto znaci po 2 svakih sest sati i lezanje tih dana,tako da ne vidim ni sunca ni miseca ali sto ces, to je najmanje sto mogu uciniti da moja beba bude dobro!
    taj smedji ne znam ni kako bi ga nazvala je jos prisutan,nesto manje ali ipak ostavlja male tragove na vesu! pitala sam dr-a sto bi to moglo biti?
    rekao da je mozda povezano sa stvaranjem(ugnjezdjivanjem) posteljice,tako nesto i da nije panika samo da lezim!
    eto za sada toliko od mene iz kucnog pritvora
    ~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu

Sunflower98 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude u redu

ti samo lijepo odmaraj biti će još ljeta, sunca i mora,

šta je ovih par mjeseci u odnosu na cijeli život?
    ako je to najmanje šta možeš učinit na putu ostvarenja vašeg sna ( )
    onda znam da ti to nije ni najmanje teško

Budi mi dobro i sretno od

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mvrcelj i da što prije vidiš sunca, mora i miseca
    Kao što si i sama rekla, misli na bebicu, a skitnje, mora i svega ostalog imaš za cijeli život. Sjeti se koliko mora i sunca, a koliko si željela bebicu. Odmah će ti biti lakše. Ja na to više ne smijem misliti jer ionako mi se neda na mora pa još da počmem misliti o tome, neću se okupati ovo ljeto

Šaljem~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i bebicu

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mvrcelj draga, dobro došla u klub onih koje ne viđaju sunca ni mjeseca
    Drago mi je da se stanje smirilo, jedino ne kužim zašto ti je dao antibiotik (na osnovu čega je zaključio da se radi o upalnom procesu?). :? Jesi dala krv i urin na analizu ili ...?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iva_luca neka ga ni ti ne vidiš, samo da mala Luce bude dobro i kod mene je curica proslijedila sam je tati, to su očeve princeze!!! I očevi su jakoooo slabi na njih (iz vlastitog iskustva, šišam brata u svih šesnaest kad je otac u pitanju)

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga mrvcelj, sada sam opet dobila nadu. Naime i meni se pojavio svijetlo smeđi isjedak pred betu pa sam nekako zatvorila tu stranicu. Međutim, u razgovoru s brojnim trudnjačama (bilo spontane bilo IVF) sam doznala da su mnoge imale taj smećkasti iscjedak i da se naši embriji ne ugnijezde odjednom već traže najbolje mjesto i ukopavaju se dulje vremena što može izazvati sukrvavo mrljavljenje. Inače, do sada nikada do 3-4 dana nakon prestanka uzimanja utrogestana nigdje ništa, a također ni pozitivne bete na vidiku. A sada se opet nadam..........

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mvrcelj, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ iz petnih zila da mrljavljenje prestane.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drži se,proći će to,misli na svoju bebu,i ja sam ležala 3 mjeseca i ništa nije teško samo da sve bude ok,a bit će

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mvrcelj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

iva_luca, dr. mi je preko tel.rekao sto i kako da uzmem, na osnovu cega ne znam ali valjda zna sto radi! ipak je to dr.Sparac!
    iako stanje nije puno bolje a jos sam dobila i zelucane tegobe,
    ne znam dali da to pripisem trudnoci ili je to od eritromicina!
    sve u svemu osijecam se katastrofa!
    Hvala vam cure na utjesi koju mi dajete valjda ce uskoro pocet djelovat !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mvrcelj, odmiruj malo, ionako ti uskoro ta bebica koju nosiš u buši neće dati mira...
    ~~~~~~~~~~~~~~~

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jooooooooooj mirujem prakticki od trasfera a od kad mi ovo smedje s......
    sporkaje ves a to je subota ne mrdam iz kreveta
    ne znam jel se moze vise mirovat od ovoga!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mvrcelj - ja se veslim odlasku kod doktora jer to znači da ću izići iz stana
    Eritromicin zna biti jako težak za želudac pa stoga pojačaj s probioticima. Budući ti jetra pojačano radi, nemoj je opterećivat sa sirovim voćem! (jedi kompote i pij sok), masnim, pogotovo ne s konzervansima i ako ikako možeš, jedi kuhano i jušno!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mrvcelj~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za što ugodnije mirovanje

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    mvrcelj - ja se veslim odlasku kod doktora jer to znači da ću izići iz stana
    Eritromicin zna biti jako težak za želudac pa stoga pojačaj s probioticima. Budući ti jetra pojačano radi, nemoj je opterećivat sa sirovim voćem! (jedi kompote i pij sok), masnim, pogotovo ne s konzervansima i ako ikako možeš, jedi kuhano i jušno!
    Ovo se zove dati dobar i brižan savjet!!!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

mvrcelj cure su ti sve rekle a ja samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da se stanje sto prije stabilizira te da tako i nadalje ostane!

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

iva_luca ti si legenda
    hvala na savjetu.......da je eritromicin tezak za zeludac rekla mi je danas i rodica doktorica inace....... a mama stalno kvocala da ne jedem svjeze voce! moram priznat da i nisam ljubitelj voca osim celavih bresaka(citaj nektarina) tako da mi to ni ne pada posebno tesko!
    sve u svemu sve tri ste mi dale iste savjete........nema sumnje da necu poslusat

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lude mene......naravno svima vama ostalima zahvaljujem na lijepim zeljama i savjetima i naravno da i njih uzimam u obzir kao dobre savjete!
    love you all!
    cisto da ne zaboravim engleski!

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo sto jos nadjoh sad sam skroz :/

Voće, osobito banane, isto djeluje poput prebiotika, ali što je zrelije to je njihovo djelovanje slabije, pa se preporuča jesti što svježije.

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zapravo evo cili text!

Važna uloga prebiotika
    Prebiotici su neprobavljivi sastojci hrane (biljna vlakana, inulin, fruktooligosaharidi) koji povoljno utječu na organizam i poboljšavaju njegovo zdravlje selektivnom stimulacijom rasta i/ili aktivnosti jedne ili ograničenog broja bakterija u debelom crijevu.

Voće, osobito banane, isto djeluje poput prebiotika, ali što je zrelije to je njihovo djelovanje slabije, pa se preporuča jesti što svježije.
    Osim toga, prebiotici poboljšavaju preživljavanje probiotika dok prolaze kroz gornji dio probavnog sustava i omogućuju njihovo naseljavanje u mikroflori debelog crijeva. Dodatno svojstvo im je što pospješuju peristaltiku crijeva i skraćuju vrijeme prolaska hrane kroz probavni kanal.

Inulin je fruktooligosaharid koji se pojavljuje u više od 36 000 različitih biljaka. U znatnoj količini sadrže ga cikorija, čičoka, artičoke, poriluk, luk, bijeli luk i mnoge žitarice. Zbog male energetske vrijednosti (oko 1,5 kcal/g) inulin i fruktooligosaharidi često se koriste kao niskokalorični zaslađivači. Posebno su dobri za dijabetičare, jer ne potiču izlučivanje inzulina. Osim što održavaju ravnotežu crijevne mikroflore, snižavaju razinu ukupnog kolesterola i lipida u krvi, te poboljšavaju omjer dobrog i lošeg kolesterola u korist dobrog kolesterola. Brojne studije pokazale su da fruktooligosaharidi povećavaju apsorpciju minerala.

Voće, osobito banane, također djeluju poput prebiotika, međutim, što je zrelije to je njihovo djelovanje slabije, pa se preporuča jesti što svježije voće.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga mvrcelj, da ti iscjedak sto prije prodje i da se sve smiri
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    A iva_luca tebi svaka cast na savjetima! Stvarno su zakon. Kako sam i ja na antibiotiku i stalno mi je tesko u zelucu, probat cu primjenit par ovih pametnih stvarcica.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja samo iskusila na svojoj koži....

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mvrcelj, ne moraš biti :shock:
    Voće sadrži PREbiotike (iliti u svakodnevnom govoru - vlakna) koja potiču probavu i pomažu PRObioticim (žive kulture) da bolje vrše svoju funkciju.
    Dakle, dobra uravnotežena prehrana uvelike pomaže u očuvanju zdravlja.

Ali, kvaka je u slijedećem:
    budući da koristiš eritromicine koji znaju loše utjecati na jetra (ja imala akutno oštećenje od eritromicina), potrebno je, za trajanja terapije, iz prehrane izbaciti sve što joj može dodatno otežati.... dakle, potrudi se jesti sve lako i brzo probavljivo, bez aditiva, bez zasićenih masnih kiselina, bez teških začina i slično. Na taj češ način olakšati želudac i očuvati jetra.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mvrcelj samo ti nama odmaraj i cuvaj bebicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam već sada svoje dijete predozirala bananama, jadno, kad se rodi i ne bude htjelo banane znat ću zašto

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mvrcelj prvotno napisa
    celavih bresaka
    Ovo bi razumijela i da nisi prevela. Meni muž pocrveni kad na pazaru pitam koliko su čelave breskve čula sam od dosta ljudi da ih tako zovu

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

mvrcelj kako napredujes,draga??~~~~~~~~~~~~~~~~

Citiraj sjetna35 prvotno napisa
    Inače, do sada nikada do 3-4 dana nakon prestanka uzimanja utrogestana nigdje ništa, a također ni pozitivne bete na vidiku. A sada se opet nadam..........
    I..????????? Ima li lijepih vijesti?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo i mene u klubu "ni mora,ni sunca,ni mjeseca!"
    Nakon sto je uocen hematon na zadnjem djelu uterusa 18x11mm (beba velicine 18,1mm.), na bolovanju do 20.07. ali mi nije jasno zasto mi je smanjila utrice sa 3x2 na 1-1-2 dnevno? :/

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bebomanka, ne znam sto bih rekla.....prestalo je jucer,zeludac ipak bolje nakon savjeta cura, sto i kako jesti!
    krenulo polako na bolje dok nisam saznala jucer da je prijatelj,prijatelj i brat moje sestre, kojeg nikad nije imala jucer preminuo.....jos strasnije je to sto ne moze doci na pokop jer je iz Osijeka i ne moze dobiti slobodno! jako tuzno se osijecam jer je ne mogu cuti i utjesiti, to nikako ne bi bilo dobro za moje sadasnje stanje.......grop mi je u grlu tuga u srcu!
    sorry ako sam OT ali malo mi je lakse kad to mogu izbaciti iz sebe!
    znam da moram misliti na ovo moje malo srce i trudim se zato odoh malo vanka iz kuce do Omisa i probat se uz prijatelje bar malo zabavit!
    pusa svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •