Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Nizak tlak

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Nizak tlak

pomozite mi savjetima i prijedlozima kako da si olakšam život u ovim nesnosnim danima.
    tlak mi je cca 95/55, ponekad i mrvu niži.
    na momente ne mogu funkcionirati....a kad sam s dvoje djece sama to si ne mogu dozvoliti.zna se dogoditi da na par minuta ne mogu ni pričati tj činim to s velikim naporom.

oduvijek imam nizak tlak, ali zadnje 2-3 godine to teško podnosim.
    kupinovo vino pila - ništa.
    kava nekad pomogne, nekad ne.
    trudim se jesti slano, puno tekućine pijem..

što još?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa u biti radiš sve što bi i morala
    ja isto imam nizak tlak ali ne kao ti-100/60 odprilike a simptomi su mi vrtoglavica koja dolazi na momente,tu i tam vidim bjele miševe pred sobom
    pijem puuuuno tekućine,jedem samo laganu hranu ali dosta slanu,pijem dosta kave,alkohol uopće ne pijem a vele da crno vino pomogne :/
    ne znam kako ti pomoći....tješi se samo time da niski tlak nije bolest osim što je neugodan-visoki je bolest

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja svekrva kaže da bi trebale zbrojiti naše tlakove i podijeliti s 2 - i eto ti idealan tlak!

ovo s vinom ne bih isprobavala.
    ionako mi se vrti, pa da ne bi mama na podu završila.

ponekad mi pomogne kadzapešća stavim u lavabo pod mlaz hladne vode.
    nažalost, sve to poboljšanje je kratkog vijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako je meni moj ljecnik rekao - od niskog tlaka se ne umire ali se tesko zivi
    ja ne smijem napisati koliki mi je tlak
    niko mi nece verovati
    kada mi mere misle da je aparat pokvaren
    meni jako pomaze piti puno tekucine, napraviti neke lagane vezbice i jesti puno, puno vodenastog voca.
    pokusaj i sa masazom vrata i glave
    ali lagana i to sama ti
    ne neko drugi.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni gornji jedva izmjere 90, a donji nemože nać - to je do 12 ujutro, kasnije je ok, bolji. smetaju mi vrućine + sparine, prevelika vlaga, obavezno doručak, kava, i dosta tekućine. kad je jugo, vruće, sparno, hodam ko drogirana . najgore mi je kad se ustanem a čučala sam i sl, uh, onda se jedva suzdržim da se nesrušim

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da, zbilja se nekad osjećam kao drogirana...neopisiv osjećaj.
    primjetila sam da mi lubenica jako paše.

striček na nekoj prezentaciji mi je rekao da sam u budućnosti idealan kandidat za bajpas (ne znam kak se piše), jer niskotlakašima srce jače pumpa.
    ja ostala :?

probat ću ovo s masažom, hvala.
    već sam mislila muža zaposliti, kad vidim da se trebam sama masirati.
    nema veze, njemu ću reći da je preporučljivo da mi masira stopala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bolje nisko neg visoko, kažem ja. jest da smo cijeli život usporeni i poludrogirani i nemremo se ujutro probudit al bar nećemo riknu od srčanog udara.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koliko vam je puls nizak??? meni je tlak danas 115/65 (niži nego inače) a puld oko 100..inače mi je puls 80-95???

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    striček na nekoj prezentaciji mi je rekao da sam u budućnosti idealan kandidat za bajpas (ne znam kak se piše), jer niskotlakašima srce jače pumpa.
    ja ostala :?
    stričeku bi trebalo zabraniti pojavljivanje u javnosti ... budala

moj tlak je 95/65, i tako godinama... meni je loše kad se poveća razlika između donjeg i gornjeg, a ako se jednakomjerno povise ili snize - nije strašno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš sam mislila otvoriti tu temu. Danima me muči nizak tlak, odnosno mjesecima povremeno. Prošli tjedan sam završila na hitnoj, mislila sam da ću umrijeti kako mi je bilo zlo, ako bih promijenila položaj glave za cm, počela bi nesnosna vrtoglavica i mučnina. Dali su mi injekciju za smirenje (pretpostavljam Apaurin i neku protiv povračanja i vrtoglavice), tlak 90/60. Dijagnoza niski tlak, piti puno vode, što i radim. Meni je problem što kad mi je muka, automatski počnem jesti i nakon takvog tjednog niskog tlaka, hop 2 kg na vagi, a to mi stvarno ne treba. Što da radim?
    Primjetila sam da je sad ovaj zadnji nalet niskog tlaka trajao tjedan dana i nakon toga sam dobila menstruaciju, onda su i vrtoglavice prestale, da li to spada pod PMS? (nisam nikad "imala", patila od PMS-a pa pitam, nemam pojma)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    meni gornji jedva izmjere 90, a donji nemože nać - to je do 12 ujutro, kasnije je ok, bolji. smetaju mi vrućine + sparine, prevelika vlaga, obavezno doručak, kava, i dosta tekućine. kad je jugo, vruće, sparno, hodam ko drogirana . najgore mi je kad se ustanem a čučala sam i sl, uh, onda se jedva suzdržim da se nesrušim
    Potpisujem... najgore je to što sam stalno kao "pospana"... uf

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    bolje nisko neg visoko, kažem ja. jest da smo cijeli život usporeni i poludrogirani i nemremo se ujutro probudit al bar nećemo riknu od srčanog udara.
    Slažem se

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    koliko vam je puls nizak??? meni je tlak danas 115/65 (niži nego inače) a puld oko 100..inače mi je puls 80-95???

sad mjerila.tlak 100/57, puls 73.
    puls mi ovisi o tome koliko sam zapuhana,uznojena tj koliko sam se kretala prije mjerenja.
    nekad mi bude i 105, a nekad kad mirujem kao biljka i ispod 60.

stričeka s prezentacije nisam ni shvatila ozbiljno, više kao neki lik iz crtića mi je.ali bi nekog mogao ozbiljno zabrinuti s takvim izjavama.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ups, pardonček, moj post nije trebao biti u formi citata..

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je tlak stalno bio nizak, čak su mi i u trudnoći jednom izmjerili 90/50, sada nije, sad više ne - stalno mi mjere 120/80, 130/85. I to kako sam digla željezo u krvi i kako mi je crvena krvna slika dobra (inače stalno bila na rubu). I nemam više vrtoglavice, nemam više problema sa hladnoćom i lošom cirkulacijom. Ne znam, mogućno je povezano. A ovaj koji je rekao ono za bajpas nije normalan, meni je frendica doktorica rekla, da nizak tlak čuva srce.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je,poznata je ona da se za visokim tlakom živi žestoko ali kratko a sa niskim spooooro ali dugo.Meni doduše to ne znači ništa kad ljeti jedva živim.Uopće ne mogu funkcionirati do nekih 7,8, navečer.Toliko sam slaba,iscrpljena,uspavana,jedva pričam,hodam,dišem...ma baš je ružan osjećaj.Pijem dosta ali recimo slano uopće ne volim,kava pomaže na kratko vrijeme a o d ostalog ni ne znam što se još može uzeti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U težem obliku mi je kao danas, prvo dosadna glavobolja tijekom jutra, a zatim mučnina od koje se krepava.
    Idem piti puno vode, to redovito zaboravim...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja imam problema s niskim tlakom i stalno se osjećam pospano, često mi se vrti, neki čudan osjećaj nemoći.
    Ma grozno!
    I istos e pitam kako da si pomognem.
    Otkucaji su mi ok, 70-80. To je valjda ok. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i mene niskotlakašice. Već me danima glava boli, a ako čučnem više se ne dignem. Jučer sam izmjerila tlak i bio je 98/51 a otkucaji 91. Cijeli dan sam kao drogirana i mozak mi uopče ne radi. Nemogu se koncentrirati ni na što.

Kavu ne pijem (ne volim), a par puta kad sam popila bijelu kavu još mi je gore bilo, vino nesmijem zbog dojenja, e pa šta onda? Trpiti i čekati da prođe ljeto?

MM stalno govori da ču živjeti 100 godina jer sam kao usporeni film

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kod jakog pada tlaka, dobro je popiti zasoljene vode - odvratna je, ali super digne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Još sam htjela reći da me u zadnje vrijeme ubiju promjene vremena.
    Grozno.
    Baš sam ostarila .
    I naravno, muči me spuštanje i dizanje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Grozno.
    Baš sam ostarila .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Grozno.
    Baš sam ostarila .

Samo se ti meni smij

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

još jedna s niskim tlakom ali meni ljeto ne smeta :?
    bočica vode od 0,75l je stalno uz mene i popijem barem 4kroz dan
    inače volim juhe i obavezna mi je za ručak ja bi ljeti mogla živjeti na juhi i to slanoj i toploj
    kavu popijem ujutro jacobs i eventualno esspreso s mlijekom preko dana
    a vino nevolim i ne pijem ga nikada

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja sam niskotlakašica, uglavnom 90/60 iako zna biti i niže a u najboljoj varijanti 100/70

vječito mi se spava, uvijek zijevam a kad su ovakve vrućine nemam pojma kako hodam

željezo mi je ok tako da nema veze jedno s drugim, barem prema mom iskustvu

jedem slano, pijem tekućinu ali sve to mi zapravo ne pomaže puno

isto nekad ne mogu govorit što mi je sad nekad užasno od kad sam rodila jer, pogotovo ujutro, dignem dijete i nosim ga a par minuta mu nisam u stanju ništa reći baš se onda osjećam jadno ali stvarno ne budem u stanju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo još jedna niskotlakašica, ljeti to puno teže podnosim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam teski niskotlakas dugog staza 8)

Jedino sto mi je pomoglo, vec sam to negdje pisala na forumu, su tablete cesnjaka. Tokom jutra vec znam procijeniti kakav ce mi dan biti i ovisno o tome popijem 1-2-3 kapsule ulja cesnjaka i funkcioniram bez pol problema cijeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, cesnjak nikako na prazan zeludac

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam mislila da češnjak snižava tlak :?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

češnjak bi kao trebao regulirati i v. i n., al nemam pojma :/
    Ja sam skužila šta djeluje, kesica najslanijeg kikirikija i mineralna stalno na radnom stolu i deri. Napuhuje ko ludo, al djeluje.
    Meni je izmjereno nakon što me hitna skupila srušenu i nije mogla razbudit 60/40inešto
    90/70 je meni super ultra.
    Puls mi je skoro na stotci nonstop

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da se i ja pridružim - redovni tlak mi je 90/60
    Jednom smo išli pješke na Sljeme a gore nas dočekali medicinari koji su nam mjerili tlak. I opet :shock: 90/60 žena nije mogla vjerovat da nakon uspona i hektolitra vode dve sengule ja imam tako nizak tlak

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

regularni tlak obicno mi je oko 100/65

kad su ovakve sparine onda jos gore. i ja sam primjetila da pomazu kapsule cesnjaka, a nalijevanje s 3-4 litre vode na dan je obvezatno

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uglavnom mi je tlak 90/60, a kad su vrućine bude i 80/50
    Stalno moram objašnjavati MM da nisam spora zato što sam lijena, nego radi tlaka. Njemu je to neshvatljivo, jer stalno je u pokretu, ustvari sve radi poskakujući i trčeći (umorim se dok ga gledam ).

Moja ujna je od niskog tlaka dobila srčani i umrla u 60. god, a vitka, jela zdravo i nikada bolesna nije bila. :?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zanimaju me te kapsule češnjaka - kako se zovu i koja im je cijena?

svakako bih probala, jer ovo već nije normalno..
    kuća mi je u rasulu, a ja spora i troma i pospana i nikakva...
    a do jeseni ima još dosta.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam tu.
    Najgore mi je bilo u trudnoći, pa kad sam se požalila ginekologu, samo mi je odrezao da bi se rado mijenjao sa mnom za tlak.
    Danas mi je toliko loše, toliko me "nosa", da sam od muke poslušala savjet neke forumašice s ove teme, ne znam koje, ali hvala joj, jer pomaže.
    Naime, smućkala sam slanu vodu, jer je sol jedino slano što imam pri ruci, i već mi je bolje. Stvarno je gadno za piti, ali ako mislim se dovući do doma, moram nešto poduzeti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eh, da, šta nije broj otkucaja srca kod niskotlakaša u principu nizak, oko 60/70 ili manje? Malo me zbunilo kad krumpirić piše da ima oko stotke broj otkucaja, a tlak izrazito nizak.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dijana
    To je bila magriz, da me ne drže dva velika presoljena paradajza koje sam ciljano pojela za gablec, i ja bih danas pila slanu vodu. Ne ponovilo se ono od jučer, mislila sam MM zvati da dođe po mene na posao, baš sam se bojala sjesti sama u auto. No, nekako sam se iskobeljala.
    Ja sam se u prvoj trudnoći doslovno rušila po cesti, nakon takva tri više nisam hodala sama.

Arkana, pa koliki ti je tlak?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Eh, da, šta nije broj otkucaja srca kod niskotlakaša u principu nizak, oko 60/70 ili manje? Malo me zbunilo kad krumpirić piše da ima oko stotke broj otkucaja, a tlak izrazito nizak.
    Nizak tlak ti itekako moze povisiti puls.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nizak tlak-višlji puls, viši tlak-niži puls...meni bar tako funkcionira, a kako sam skužila i drugima...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je i puls nizak, ili je to normalno, 60-70. Kad mi se puls povisi, ni tlak mi više nije nizak. :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moj tlak je izuzetno nizak,liječnik mi je savjetovao piti mineralnu vodu i to gutljaj po gutljaj i iso sport,otkad sam na tome puno se bolje osjećam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    zanimaju me te kapsule češnjaka - kako se zovu i koja im je cijena?

Sada imam od Biofarma 60 kapsula, kosta oko 50 kn, ali bilo koji drugi proizvodjac je ok, jedino su meni uvijek bolje pomagale kapsule sa uljem cesnjaka od onih punjenih prahom.

Cesnjak regulira tlak, ali se tradicioalno uzima za spustanje tlaka, jer je visoki tlak veci medicinski problem, pa je dobio takvu reputaciju.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam niskotlakašica s dugačkim stažom.
    Kao srednjoškolaka sam se znala srušiti na cesti, u dvorištu, na igralištu... Kao studentica, više se nisam rušila vani (s vremenom sam naučila uočiti znakove pa bih sjela ili čučnula..), ali zato sam redovito brisala podove u klubovima, na koncertima u zatvorenom a od crkvi bježim ko vrag od tamjana!
    Sada sam trudnica (prvi trimestar) i jučer mi je ljubljeni izmjerio 100/55, otkucaji srca 57 :/ Prekjučer slično.
    Naučila sam da mi pomaže redovit doručak, puno tekućine, ako je moguće juhica, varivo i sl., kava nakon doručka ali ne prviše ....
    Zbog trudnoće ne jedem suhomesnate proizvode ali mi je pršut bio zakon za podići tlak!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Viš, viš, pršut, dobra ideja. :D (svakako bolja od slane vode ) A mislim da i u trudnoći možeš gricnuti malo, ne pretjerivat,i dakako.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo i mene niskotlakašice. Nekad ne mogu pomaknuti ruke i ako se trebam ustati ja u glavi zamišljam kako ustajem i idem gdje već trebam, a zapravo još besprizorno sjedim ko zombi.
    Moj doktor kaže da se od toga ne umire ali odumire periferija tijela i mozak te da je to zapravo ozbiljan problem. Jedne godine sam pila kapi Efortil i bilo mi je super. Morala bih si to opet nabaviti.

LEA7 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još jedna sa niskim tlakom!
    Inače 90/60, ali kad nastupe vrućine kreće se oko 75/55, otkucaji između 90 i 100 u fazi mirovanja, pijem puuuuuno vode, jedem slano i sjednem na pod kad mi se zavrti pa gdje god se nalazila.
    Nije lako živit ovako!
    Iako nisam pristalica tableta volila bih kad bi postojale neke da mi prikrate ljetne muke............
    i stalno su mi neke crne točkice ispred očiju........

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Huh, koliko nas ima!

Ja sam većinu vremena niskog tlaka i pokušavam se naviknuti da tako mamurna živim, ali ne ide mi. Jako sam ljuta što nisam bistra i što se ne mogu skoncentrirati i najčešće tada posegnem za hranom (ali ako uspijem spavati, probudim se u odličnom stanju!). Ustvari, mislim da se radi toga mamurluka posljednjih godina debljam. Pokušavam ga otkloniti hranom, ali ne ide.

Dizanje naglo je prestrašno. Takav pritisak u sljepoočnicama i da se ne pridržim negdje, hop na pod.

Mislim da mi je prije par godina uspjelo sa željezom malo "probistriti se", možda bi trebala ponovno probati.

Zašto treba slano jesti za niski tlak?

Da li i vama pomaže ako uspijete malo odspavati?
    I kako funkcionirate umorne?

Kad moram biti u full energiji, zamjetih da guarana pali! Ali to nije rješenje dugoročno.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

danas sam kupila tabletice češnjaka, pa ću vidjeti za koji dan ima li pomaka.

pomaže mi kad malo odspavam, samo što sam opet mamurna kad se ustanem, pa mi je to začarani krug.
    ali, kad god imam priliku, malo si legnem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •