Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: koliko dugo su djecaci - djeca?

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno koliko dugo su djecaci - djeca?

nespretan naslov, znam....

nego citam topike o curicama kako sve ranije ulaze u pubertet, gledam ja ove cure u razredu svog trecasa, i fakat vidim kako su naprednije od djecaka. A kako je onda s deckima?

nisam vidjela da je netko spomenuo da deckici krecu u pubertet ranije nego inace....

imam devetogodisnjaka, i po svemu je bebasto dijete. Zaigran, dijetinjast....

ne bunim se ja, super mi je to! nego me zanimaju statistike - kada po prilici mogu ocekivati pocetne znakove promjena.....

i dotle ce se igrati s igrackama? recimo, sad je u sobi i igra se s figuricama, kornjacama, i s mladjim bratom. Milina. Koliko dugo mogu uzivati u gledanju takvih ljepih scena dijetinstva? prije nego krene neki bunt protiv mene, svijeta, civilizacije.....

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još jedno 15 minuta

a najdulj još 3 godine po mojoj procjeni

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: koliko dugo su djecaci - djeca?

Citiraj Zoila prvotno napisa
    imam devetogodisnjaka, i po svemu je bebasto dijete. Zaigran, dijetinjast....

i dotle ce se igrati s igrackama?
    ja imam dvadesetdevetogodišnjaka... i još traje sve gore napisano.,.. pred par godina on i kum s vjenčanja su se igrali u pješčaniku s bagerima od Iv-a

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puno su zaigraniji nego cure njihove dobi

i sa 17 se znaju naganjati po hodniku i igrati se lovice

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima i onih koji su već roditelji pa se ponašaju ko djeca
    Nekad mi se čini da muškarci nikad ne postanu u duši, da uvijek ostanu dječaci

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Gogica 24 prvotno napisa
    Nekad mi se čini da muškarci nikad ne postanu u duši, da uvijek ostanu dječaci
    Uh, kako se slažem s tobom.. potpisujem.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam sestricnu 11 godina mladju i kad se bila pocela priblizavat pubertetu, pocela je primjecivat razlike (drasticne ) u emocionalnom, socijalnom i inom razvoju djevojcica i djecaka pa me pitala sto je to s njima i zasto vise nisu na jednakom "stupnju razvoja"...

rekla sam joj: djecaci malo kasnije ulaze u pubertet - treba im vremena da ga pronadju i da nadju ulaz u njega. a jednom kad udju, znaju imati problema za pronac izlaz iz njega. zato neki zauvijek ostaju u njemu.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš sam jučer kćerki kupila knjigu "Sve što djevojke trebaju znati" (postoji i knjiga "Sve što dečkie trebaju znati") i prelistala je.
    Prema istraživanjima kasne cca 3 godine za djevojčicama pa pronalaze vrata puberteta negdje s 13-14 godina.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je nekad i MM sumnjiv na ovo pronalaženje izlaza iz buberteta :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko dugo?

pa dok ne dobiju kčer

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u sobi i igra se s figuricama,
    moj s 14 još to radi, iako je po fizičkom razvoju recimo već muško (odmutirao je svoje, odlakavio, počeo se brijati jer fakat ima već i što za obrijat ), no njegov otac nikad neće doći u fazu odrastao sam
    Jest da je dlakav, da je odmutirao i da se brije, ali se i igra i razmišlja vrlo često kao klinac :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naš stariji sin se prestao igrat s igračkama negdje s 11-12. Bila je jedna prelazna faza kad je još volio dobit igračke tipa vozilo od legića ili oni dinosauri za iskopavanje, ali vrlo brzo je i to prošlo. Neko vrijeme on i frendovi nisu znali što bi sa sobom, čula sam ih komentirat (5. razred) kako im je teško kupit poklon - čak su i sami toga bili svjesni.
    Počeli su palit samo sportski rekviziti, kompjuterske igrice i donekle društvene igre. Od 6. razreda na dalje kad su bili vani nisu se više "igrali", nego igrali nogomet, stolni tenis, trčali okolo i snimali filmiće mobitelom, ili samo šetali i razgovarali. Ova zadnja aktivnost je uzimala sve više vremena, a u 7. i 8. češće su sjedili na klupi nego šetali.
    A sad, da su postali jako odrasli i odgovorni - nisu, ali razlika se stvarno primjećuje, svakih nekoliko mjeseci iznova iznenade nekim odraslim reagiranjem.

Inače, ja sam već davno, nakon kupljene knjige "Tajne odrastanja za dječake" kad me mm raspigao ustanovila da nema tajne i da nikad ne odrastu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •