Pepita prvotno napisa
wewa nisam mislila da je netko razmažen što želi opću, nego izjave da će roditi bez problema, ali punkcija je problem??? To mi zvuči glupo, a ako će netko spavati i cijelu godinu pod općom to nije moja stvar. Isto kao što ja nisam htjela raditi ni laparo ni HSG ni AIH pa netko može reći da sam razmažena, možda i jesam...
Ovdje se radi o nečem drugom, a mislim da to kuže jedino cure koje su već godinama, godinama u borbi za bebicom. Prvi put se sve čini jednostavno, poslije čovjek dođe u neke druge faze i ne razmišlja više kao prvi put.
Što se tiče punkcije, e nitko je se nije bojao više nego ja. I govorili su mi da sam razmažena da kako mogu pričati samo o tome, kako ne mislim na druge stvari, pitali su me mnogi zašto sam krenula u postupak u tu borbu kad mi strah predstavlja nešto što kratko traje. I reći ću ti iskreno imali su pravo. Punkcija je u ovome svemu najmanja stvar, a što se tiče 20 folikula i više tu bi se i ja mislila za anesteziju jer nije lako.
Sebi sam jednog dana postavila pitanje "ako se toliko bojim punkcije kako ću ići roditi to dijete, jer to jest sve za dijete". To me guralo naprijed.
wewa puno cura me tu na forumu poznaju, moja namjera nije nekome otežati. Puno cura će čitati ove stranice i mislim da nije potrebno da se plaše nečeg unaprijed, nije svakom punkcija ista, nije svakome prag boli isti i ne razmišljaju svi isto.
Tu ima cura koje bi radile punkciju na živo i satima samo da dođu do malog mjehurića. Sada kada je taj maleni mjehurić u meni već narastao reći ću ti da bi i ja pristala na isto.
Naravno svatko ima pravo izbora, ali tu smo svi da komentiramo, slažemo se ili ne slažemo i cure koje ohrabrujuće pišu da je punkcija prošla super, da su imale npr. 15 folikula, itd...da nije bilo strašno, sigurno su takve cure ohrabrujuće za neke nove cure koje će tu doći i biti s nama.