Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Probava nakon transfera

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Probava nakon transfera

Molim za mišljenje. Svaki put nakon punkcije slijedi teški zatvor koji me drži sve do menge. Jednom sam izdržala 10 dana da nisam išla na wc, jednom sam uzimala one voćne kocke sa senom, a prošli put sam se klistirala. obzirom da ovaj put imam i hiperstimulaciju-stanje sa zatvorom je još gore. Jedva da i mokrim a kamoli išta drugo. Mislite li da je za embrij gore da trpim zatvor, da uzimam laksative koji uzrokuju grčeve, ili da se klistiram? Ako trpim, hoće li taj silni pritisak u crijevima naškodit eventualnom plodu? Ako uzmem senu hoće li grčevi uzrokovat rani pobačaj ako dođe do trudnoće? Ako se klistiram-opet ta silna voda u crijevima hoće li smetat plodu? Plus moram pritiskat stomak da bi ta voda izašla...Poudit ću, ovo mi stvarno stvara probleme. Bila sam u bolnici par dana zbog hs i moram strogo mirovat, bojim se da mi se sve skupa ne pogorša ako se plod uhvati jer će mi trbuh eksplodirat. Moj dr je dosta škrt a riječima i mislim da mi uopće nema smisla da ga zovem i pitam išta....Vjerovatno će mi savjetovati prehranu bogatu vlaknima blablabla ali mene stvarno ništa ne pomaže, nema šta nisam probala.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kinki, ako jedva mokriš, onda s nije šaliti s time i javi se svakako svom dr.-u bez obzira koliko šutljiv on bio, to ti toplo savjetujem. Znam da nam je svima jako važno ostvarenje trudnoće, ali zdravlje buduće majke je ipak bitnije, jer ako ugrozimo svoje zdravlje neće biti niti beba.

I kao off topic navodim da mi je upravo grozno da ti s takvim posljedicama hiperstimulacije vraćaju embrij, samo da postupak ne bi "propao". Po stoti put: "hvala" ti ministre!!!!!!!!!!!

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

To što nedovoljno mokriš je glavni problem, pij, pij i samo pij, doslovno se nalivaj vodom, mineralnom, isosportom, meni je sve to pomagalo kod hiperstimulacije, i obavezno donat mg natašte, daj mu šansu jer potiče probavu, a i voda također!
    Senu izbaci, nije dobra u trudnoći, ne napreži se, dobit ćeš hemeroide. Mene su svi plašili tim naprezanjem na wc-u nakon transfera,pa iako se nisam štedila,trudna sam.Glicerinski čepići, dobra stvar za trudnice, nisam ni znala da postoje dok nije došlo do grla i ponekad stvarno spašavaju. A da moraš paziti šta jedeš, moraš jer će zatvor biti bolniji i trajniji ako udariš po pizzi i pikantnom!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da -ovo s mokrenjem je stvarno opasno..puno , puno pij i ak ni tada ne mokriš moraš obavezno doktoru! A za probavu..jedno prirodno rješenje koje godinama koristim i tko god ga je probao-pomoglo ! Sjemenke lana ( imaš u dm-u, trgovinama zdrave hrane i sl.) Dvije žlice namočiš u malo vode( da ih prekrije) i za pol sata pojedeš (popiješ) -navečer prije spavanja i ujutro prije jela. A prek dana možeš ih dodati i u jogurt ili juhu i sl. Nemaju okus-tak da nije gadno. One na prirodan način potiču crijevne resice da rade, nečeš imat proljev, ni grčeve već normalnu stolicu. Možda će tebi trebat par dana da počne djelovat (ak si tak zaštopana) ali na duže staze-savršeeno. Ja sad koristim ponekad, po potrebi (ak jedem dosta suhe hrane i sl), kasnije možeš samo navečer kad ti se ustali probava..
    Probaj jer nemože štetiti i SRETNO !!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam puno. Ma mokrim ja al nekako cudno, mokraća mi štrca nasve strane haha...bila sam u bolnici par dana, nalazi krvi su uredni al jajnici su mi ovečani i piše da imam slobodne tekućine i 2 ciste...navodno hs pogoduje trudnoći pa eto, vidit ćemo. Ovo je prvi put da sam dobila osmostaniči embrij treći dan i tvarno ne bih tila negdi falit....Dr je reko da ostanem u zg za svaki slučaj i eto, sad ležim i čekam razvoj situacije. Pjem donat stalno i pazim šta jedem al dolazim u iskušenje da se isklistiram jer mi se čini da bi mi to bar malo olakšalo pritisak u trbuhu...

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga moja tako je meni bilo na početku trudnoće problemi sa probavom da poludiš, više nisam znala šta da radim od sebe. Dobila sam raznoraznih savjeta, tipa dobro je da potopiš suhe smokve ili šljive u vodu toplo da odstoje neko vrijeme a onda ih pojedeš. Isto tako donat mg ali probaj ga piti tri puta na dan ujutro 4ml, poslijepodne 2ml i navečer 2ml. Zatim sam ja pokušavala i sa onim sensia dukatovim proizvodima. Ma nema šta nisam probala. Na kraju kada ne bi išlo kupila sam one glicerinske čepiće i kada baš zagusti stavim ih i oni dobro riješe problem a gospođa u apoteci je rekla da nimalo ne štete trudnoći.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala ti Rozalijice moja, vidim da se držiš, tako mi je drago zbog tebe. Čuvaj bušu i vidimo se valjda uskoro))

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Rozalija, ti je sve rekla, i kako mi se čini nije baš jednostavno, prehrana može pomoći, ali neće riješiti, sigurno ne tako brzo taj problem. U potpunosti potpisujem angel1, lan je zakon gle nikad nisma imala tih problema jer redovito pravim kruh doma i pored žitarica obvezno je tu lan,
    pomažu također i zobene pahuljice sitne (imaš u dm ili bio&bio) malo ih porkuhaš u vodi ili mlijeku pri tom će vidjeti sluz odnosno vlakna kojom se kad ih pojedeš oblažu crijeva, te smokve, općenito svježe voće, ostalo su ti cure već napisale, sretno

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja imam probavne smetnje od početka stimulacije, točnije prije osam dana kad sam si dala prvu inekciju Dipherelina i Menopura probava je počela štekati a sad več 5-6dana nikako.Evo upravo sam popila čašu Donat Mg-a ali ne na prazan želudac........A trbuh mi je kao lopta.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma joooooj ja stalno pijem donat, jedem vlakna, voće, kompote, kašice, klice.....ništa!!!!!sad sam stavila dva glicerinska čepića i opet ništa....ako se ne desi ništa do ponediljka uzet ću klistir, ne mogu više

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Draga a da probaš sladoled + pol čaše piva
    Mene to uvijek razvali

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Napetost u trbuhu ti je vjerojatno zbog HS-a... Možda bi se trebala opet nekome javiti, hiperstimulacija je stvarno opasno stanje, najteži slučaj koji sam videla je bio mjesec dana boravka u bolnici i to na inteznivnoj zbog vode koja je skoro došla do pluća, što može i biti po život opasno. Ako premalo mokriš, to je još jedna indikacija. Plus, ako je trudnoća, to ti može ići još i teže svakim danom i treba se pratit, taj slučaj koji sam popratila - cura je bila trudna i još par za koji su bile hiperstimulacije i na to trudnoće su završavale u bolnici.

Hiperstimulacija se najčešće razvije nakon punkcije, kad više žena nije u režimu UZV-ova.

Vidi gore Rodinu brošuru o neplodnosti, stickano pod važno, imaš tablicu sa simtpomima hiperstimulacije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jel moguce da u 14. tt ja imam simptome hiperstimulacije, naime jako tesko mokrim. Da prostite, moram da se natezem, da pustam vodu u lavabou ne bi li me potaknula na mokrenje.
    Probleme sa probavom sam rijesila sam litrom donata dnevno (i dan danas pijem litar donata dnevno, nadam se da mi nece naskodit), dosta voca i povrca (osim banana) i ishranom osiromasenom ugljikohidratima (izbjegavam kruh, kolace i tjesteninu maksimalno moguce). Primjetila sam da tresnje jko povoljno djeluju na probavu. Ja inace, od prije, imam problema sa probavom.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj kinki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joooooj ja stalno pijem donat, jedem vlakna, voće, kompote, kašice, klice.....ništa!!!!!sad sam stavila dva glicerinska čepića i opet ništa....ako se ne desi ništa do ponediljka uzet ću klistir, ne mogu više
    Kinki,najvise od svega je problem mozda tvoja opsjednutost opstipacijom jer i sama velika nervoza i uznemirenost(velis da si nakon svakog transfera zacepljena)moze ti je uzrokovati i pojacati.To ocekivanje da ces biti zacepljena...pa HS i eto vraga!!!Necu ti dati nikakav savjet,dale su ti cure njih bezbroj,vjerujem da ce se sve rijesiti...pusa,no hard feellings

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Krivo vrijeme za čepiće, tako sam i ja griješila, a onda otkrila da djeluju ujutro dok još pereš zube, 10 min. maximum.
    A i slažem se sa Selom, ne bi bilo loše malo olabavit po tom pitanju. Nadam se da nećeš krivo shvatit, osobno već tri miseca imam zatvor + hemeroidi, jutros opet ništa, a pa šta ću, neradni je dan, izdržat ću ovako napuvana..Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Draga a da probaš sladoled + pol čaše piva
    Mene to uvijek razvali
    A di ću pivo pit nakon transfera luđakinjo ahahaha...Sladoled je za mene smrt šta se tiče probave i općenito jer sam krvna grupa AB.....Hehe, razvaljotko moja))

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ina, ja jesam u hs, bila sam nakon punkcije par dana u bolnici. Sad mirujem i reko mi dr ako se pogorša da idem opet u bolnicu. Zasad mi je stanje nepromjenjeno, manje me boli i normalno mokrim doduše, pa valjda je sve ok. Jučer me malo više bolilo, pa prestalo. U bolnicu ću ić jedino ako mi opet krene jaka mučnina i bolovi...Još 6 dana do bete. Da me probava tolko ne muči bilo bi mi puno lakše
    Nešto se malo pokrenilo, sve na žetone izbacujem

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Kinki,najvise od svega je problem mozda tvoja opsjednutost opstipacijom jer i sama velika nervoza i uznemirenost(velis da si nakon svakog transfera zacepljena)moze ti je uzrokovati i pojacati.To ocekivanje da ces biti zacepljena...pa HS i eto vraga!!!Necu ti dati nikakav savjet,dale su ti cure njih bezbroj,vjerujem da ce se sve rijesiti...pusa,no hard feellings

Hehe, e tu si me prokužila. inače sam opsjednuta opstimpacijom i vječno mučim muku s tim, a nakon punkcije mi se stvar pogorša plus ne smin uzet nikakav laksativ. Nekad mi se čini da mi se život vrti oko toga jesam li kenjala ili ne majke mi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj goa prvotno napisa Vidi poruku
    Krivo vrijeme za čepiće, tako sam i ja griješila, a onda otkrila da djeluju ujutro dok još pereš zube, 10 min. maximum.
    A i slažem se sa Selom, ne bi bilo loše malo olabavit po tom pitanju. Nadam se da nećeš krivo shvatit, osobno već tri miseca imam zatvor + hemeroidi, jutros opet ništa, a pa šta ću, neradni je dan, izdržat ću ovako napuvana..Sretno!

Aha, znači ujutro. Aj provat ću i to...A iman i ja hemeroide, al me ne bole, samo se povečaju kad se naprežem. Znaš kako je-moraš ležat, dosadno ti je i onda se fiksiraš na neku glupost. Bolje na probavu nego na embrij a? Bar ne osluškujem simptome(kojih ne može ni bit tako rano), ne mjerim temp ko luđak i ne plačem na svaki grč(koji bih protumačila ko pms) jer me ionako stalno boli trbuh. hehe, biće da zato i kažu da hs pogoduje trudnoći, jer ne stigneš mislit na to jesi trudna ili ne)

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hehe, e tu si me prokužila. inače sam opsjednuta opstimpacijom i vječno mučim muku s tim, a nakon punkcije mi se stvar pogorša plus ne smin uzet nikakav laksativ. Nekad mi se čini da mi se život vrti oko toga jesam li kenjala ili ne majke mi.
    Heeheeee,jesi opicena sto gradi!!!!!Ajd drzum fige!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da se pohvalim da se stvar pokrenula, vjerovatno i zbog povlačenja hs simptoma, al pomoglo mi je puno donata i dječje papice i kompoti, plus totalno sam izbacila mlijeko i bijelo brašno i općenito pšenicu. Lakše se diše. Valjda neću sad i mengu dobit....

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kod mene uvijek sve naopako..kad sam u stimulaciji i poslije transfera k'o urica svaki dan..a inače nedjeljom poslije ručka knjigu u ruke i mučenje satima ne bi li bar jednom u tjednu to obavila.. ubila sam sve Harry Pottere i Sumrake na wc-u.. nadam se da će ovo stanje potrajati jer sam prije ovog postupka ponovo završila sa svim nastavcima Adrian Mole-a..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni je donat pomogao....a i one smokve u maslinovom ulju sto sam jela zbog visokog fsh.....to izbaci sve iz tebe.....ujutro prije jela ....pomaze...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Menga došla i prošla....Jbga...Opet ništa!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •