Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: Punkcija jajnih stanica pod opcom anastezijom

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cv-vanja ti si bila zbilja poseban slučaj i imala si dosta jajnih stanica, bila cijela natečena od stimuacije, a imala si jaku stimulaciju.

Pa ne trebaš ti nikom govorit da me ne sluša, jer nitko ovdje nije ni dužan mene slušati.

Svi komentiramo svoja mišljenja i ja imam pravo na svoje. Možda se ja više bojim anestezije nego bolova od punkcije. Naravno ne mislim sad na punkcije kao što si ti imala. I ružno je da uspoređuješ sebe sa onim što sam napisala, jer ti si bila zbilja poseban slučaj. Ne bi ni ja radila bez anesteziju tvoju punkciju. I jeste bila je užasna.

Za par folikula ja ne bi nikad pristala na anesteziju pa i da ne znam kako boli, jer to tako kratko traje, da mi se čini da je manje zlo.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam za anesteziju! Zašto ne? To su kratke anestezije od 10-15 min, doktor sve obavi dok ti sanjaš malu bebicu, ne mičeš se pa je vjerojatnost da će te doc ozlijedit mala, a kad se probudiš okrjepljena ideš doma . I meni u Pragu će raditi punkciju pod anestezijom, iako malo sam se prehladila, kašljucam, pa postoji mogućnost da anesteziolog odbije uspavat me (ne daj Bože), ali onda sam rekla da ne idem doma bez punkcije, nek je obavi "naživo", samo nek izvadi folikuliće, jer toliki put i toliku stimulaciju za ništa ja mislim da psihički to razočaranje ne bih mogla podnit ...dakle, anestezija može, al i bez anestezije bih prihvatila, koliko boli da boli (a HSG me bolio užasno ) izdržala bi za malenog , poslije bi to zaboravila (uspila san zaboravit i taj "damn" HSG). Meni, dakle, odgovara i jedno i drugo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima žena koje se boje boli, ima ih koje se boje anestezije više od boli, i sve je to OK. Anestezija u IVF-u je stvarno relativno sigurna i vani se skroz normalno radi, tako da je ovo naše, na živo, relativno čudno iz te perspektive, ali, opet, vani se uglavnom rade stimulirani i ne ide se u prirodnjake. Mislim da se žene trebaju informirat kako je u klinici u kojoj idu, pitat što preporuča ginić - gdje su folikuli (dostupni, nedostupni, zreli, nezreli - o svemu tome će ta sugestija ovisti) i opet izrazit neke svoje želje i strahove, pa se podogovorit. Mjesta za paniku nema niti u jednom smjeru - da ili ne - osim što je realno očekivati da će ženi koja ide ispunktirati jajnik koji je npr. u PCOS-u reagirao burno i s dosta stanica biti prilično bolno, svako umanjivanje je tu u biti medvjeđa usluga ženi koja se sprema na punkciju. Ne znam, ja sam barem takva, umanjivanje u stilu "ma, nije to ništa, stisni zube, sve za anđela i sl." mi je koma jer idem nepripremljena i poslije sam ljuta. Mislim, normalno, sve za anđela, ali daj mi reci što mogu očekivati realno. Ali, opet, sto ljudi, sto čudi, neki to ne vole i onda se isprepadaju pa ih i više boli i sl. Moja je deviza - bolje se plaši i informiraj prije, nego ljuti i čudi poslije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još jednom napominjem da sam, na temelju svih rekla-kazala (ili pisala) sve ove godine koliko sam u MPO-u, skužila da pravilo "ima ih samo malo pa je to ništa" vrijedi kao i svako pravilo - samo načelno. Ovisi, znači, je li cista, di je, kako je smješten taj jajnik i sl. Više me bolilo, u istoj bolnici (VV) i kod istog dr-a (L) 6 loših, i mislila sam da sljedeći ubod neću izdržat, nego 13 dobrih, zrelih i lijepo smještenih, neke žene su govorile da im je punkcija u stimulaciji bila ništa u odnosu na punkciju ciste itd. Ovisi. Znači - ako nude anesteziju, pitajte i dr-a za sugestiju jel' vam treba. A unaprijed se strašit anestezije, ako vam je to bed, i to je OK, informirajte se i odlučite. Ja sam više za, jer ta bol nema neku svoju punkciju, a ta vrst anestezije je minimalna i plitka, nije to isto kao da se ide na operaciju.

samosvoja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Inu33.Prva 3 icsija radila na zivo(samo koktel za smirenje i nesto protiv bolova).Zadnja cetiri pod opstom anestezijom i spasila sam se :D :D :D
    U cetvrtak opet imam punkciju i ne plasim se.Kad se samo setim mojih strahova i trauma pred drugu i trecu punkciju (jer sam znala sta me ceka)
    Ja sam za opstu anesteziju 8)

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ZA opću...sve je rizik...i ne može mi nitko reći da je 5 malo i nek trpim...lakše je i psihučki i fizički. Ako već imamo izbor-onda birajmo. vani je to normalno i moja "maćeha" imala 2 IVF-a i sve punkcije na živo i rekla je da bi sve promjenila da je to mogla po općom-boljelo ju to više nego rađanje blizanki i poslije još jedno dijete....tko voli nek izvoli.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Načela se stara tema, koja je meni već onda dosadila.

Rekla sam da uopće o ovakvim stvarima više neću raspravljati po forumu.
    Nismo svi isti i tu je početak i kraj priče.
    Nema ovdje govora o tome da netko nije u pravu. Samo se razlikuju mišljenja i o tome se ne može raspravljati.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

eh, bila ja na anesteziji prije 10-12 dana i mogu vam reci da je bilo sasvim ok, malo sam maltrala anesteziologa kad sam se zbudila, digla se polako, doma isla na jos malo corke i probudila se ko nova ( inace povracam kod lokalne, a kod ove opce nisam, bilo mi malo zlo pa sam popapala lasagne i sve pet :D ). trajalo je kratko, 10 ak min sam corila. sad cekam beticu i nadam se pozitivnom naravno. curke koje idete, ne bojte se.

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako rade u Petrovoj ? Opća, lokalna, koktelčić ...???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Kako rade u Petrovoj ? Opća, lokalna, koktelčić ...???
    Mislim da je koktelčić koji relativno dobro omami (bolje od ove simbolike na VV-u i SD-u), ali točno što se dobiva pitaj na temi "Potpomognuta u Petrovoj".

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel se dobije opca anestezija na SD??? neke cure kazu da da a neke da ne??? sta sada???

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

vidim ja ovdje nitko nista vise ne pise......ja sam uskoro na punkciji - SD....izgleda da nema anestezije i jako se bojim ....budite sretne pa mozete birati da ili ne anestezija...........ja sam za jer me jako strah bola....HSG je jako bolio a dobila sam nesto protiv bolova ..bezvz nista nije pomoglo....zato vjerujem samo opcoj.........

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje, sutra idem na prvu punkciju, doktor mi je preporučio anesteziju jer ima puno toga.... ne kužim se previše u sve ovo, prvi mi je put, ali ako mi je to doktor predložio poslušat ću ga.... iako nisam zamišljala punkciju pod anestezijom već eventualno sa inekcijom voltarena. Ali život nije onakav kakav ga mi želimo već je čupav i dlakav

Sutra vam se javim kako mi je bilo.... ako se probudim

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mravak, sretno na punkciji.. ako ti doktor nudi anesteziju uzmi ju (osim ako je se ne bojiš, znam dosta ljudi koji bi sve pretrpili samo da im se ne da anestezija) ja sam ju prošla kad sam imala kiretažu i baš nije strašna..a ovu punkciju (cca 25 folikula) sam mislila da ću umrijeti na onom stolu (Rešova politika-sve na živo).skoro se onesvijestila poslije; a prva me punkcija nije baš bolila. Ko zna o čemu to ovisi..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam imala dvije laporoskopije pod općom anastezijom, a evo i prije 10-tak dana svoju prvu punkciju kd Dr.Reša. Popila sam Voltaren i još neki vrag za smirenje.Da malo je bolilo ali ništa strašno imali smo 10 jajnih stanica.Sama punkcija je trajala nekih 5-10min.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje suborke... evo vratila se doma, još mi se mali vrti kada hodam i mrvicu me bole jajnici ...

Uglavnom kada sam legla na stol sjatile se 4 ženi oko mene,docentica ,sestra ,anesteziolog i njena sestra.... svaka me rasteže i namješta a meni suze udarile na oči... evo i sada sada plaćem, žene su bile super , brisale mi suze i nasmijalave me ali suze mi nisu stale već su samo tekle,osjećam da pomalo spavam... ... ... .... .... ... budim se u sobi ... suze i dalje teku...
    jajnici su me tako bolili da sam si htjela čupati kosu, užas, žedna, sama a boli, užas.... zaspala sam pod anest. u 9.30 a probudila sam se u 10.30.

Poslije sam tražila nešto protiv bolova ali sam dobila samo čašu vode, došla me je sestra obavjestit da sam imala puno folikula ali samo 10 jajnih stanica, začudio me je tako mali broj, koliku su mi paniku digli,preporučili mi anesteziju jer ih ima PUNO ,ja mislila sam da ću ih imati 20...

oko 12h me je bol već popustila... u 13h sam skupila hrabrosti i izašla na wc, izlet je dobro prošao i nazvala MM da dođem po mene u 14h ispred ulaza ginekologije, da me čeka u autu.

Kada sam izašla iz bolnice skoro pala u nesvjest ( to mi se nikad nije dogodilo),problijedila kao krpa , sestre mi pomogle da dođem sebi... još mi se malo vrti ali sada sam OK !!

Eto ... rezultat moje punkcije pod općom anestezijom, puno straha, suza, boli i 10 jj !!

To mi je prva punkcija pa je ne bi mogla usporediti s punkciijom na *živo*, a s obzirom koliko su me jajnici bolili i koliko mi se povračalo kada sam se probudila ne znam kako bi izdržala bol bez anestezije...

To je moje iskustvo.... nismo svi isti...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam imala punkciju jucer samo sam popila ketonal + normabel , imala 7 folikula i 5js....bolilo je proslo je i vec sam zaboravila..a toliko me strah bilo

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje... evo da vam javim da i dans osjećam jajnike. pogotovo desni na kojem sam imala duplo više folikula nego na lijevom... ne mogu sjediti na tvrdoj stolici, imam problem kada mokrim,boli me kada se grčim i naprežem mjehur... i ne mogu dignut ništa teško jer me odmah jajnici presjeku, uglavnom od jučer ležim u krevetu.... crvenkapice rado bi se mijenjala sa tobom

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mene stvarno poslije punkcije samo 2 h bolilo, ono presjecalo par puta, i vise nista hvala bogu......sve sam dobro podnijela

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vidiš kako sve ovisi od osobe do osobe. možda ti mravak imaš i laganu hiperstimulaciju.. uglavnom ja sam imala 2 punkcije pod općom anestezijom i obje su bile mačji kašalj! piknuli me na stolu,probudila se u sobi bez ikakvih bolova ili nelagoda...prvi puta sam imala 10 folikula i 3 js a drugi 10 folikula i 8 js. sve u svemu takvu anesteziju toplo preporučam!
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 10.06.2010. at 20:54

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

leeloo u pravu si,danas bila na kontroli,blaga hiperstimulacija,transfer upitan,već drugi dan temperatura...

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mravak vazno je puno puno piti ako imas hiperstimulaciju. tako je i meni bilo prvi put, ali proci ce

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •