Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: cvijeće na balkonima

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno cvijeće na balkonima

imate li ga, i da li mislite na sigurnost prolaznika? da li vam je na držačima s vanjske - ili s unutarnje strane balkona?

potaknuta današnjim padom susjedovog cvijeća na stazu ispred mog prozora (s 4. kata) - počela sam razmišljati o tome koliko je sigurno šetati ispod balkona.... nešto se otkinulo, i pala je ona dugačka tegla - zajedno s metalnim držačem... kako je kresnulo, moglo je nekoga ubiti. a ljudi tuda stalno prolaze... najviše djeca, jer je to na strani prema parku... :?

pa sam počela gledati balkone - i gotovo na svima je cvijeće obješeno s vanjske strane.. :/

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i na mojem je s vanjske strane, ali će pasti susjedima na terasu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

unutra, ali zato jer mi susjeda baca ćike i zoc od crne kave odozgo, a i odvod od klime joj curi po mom cvijeću ako je s vanjske strane

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Unutra, na podu i to zato jer je to cvijeće i bilje za moj gušt, a ne za gušt prolaznika i susjeda. Moram priznati, uvijek sam mislila kak bi tak ovješena tegla mogla nekome pasti na glavu.

zato jer mi susjeda baca ćike i zoc od crne kave odozgo, a i odvod od klime joj curi po mom cvijeću ako je s vanjske strane
    Pa susjeda bi se samo htjela sprijateljiti s tobom Viš da ti i cvijeće zalijeva

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da baš je druželjubiva

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moje je s vanjske strane, ali da padne - palo bi na cvijeće u dvorištu
    A što se tiče zaljevanja - šogorica (na katu) ove godine nema niš pa moram svako veće zaljevati

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dok sam ga imala, bilo je s nutarnje strane - inace ga ne bih ni vidjela. Da je s vanjske i da pada, palo bi na krov zgrade ispod nas (ili, u najgorem slucaju, na neciji automobil).

Odustala sam od cvijeca na balkonu nakon jednog nevremena za vrijeme kojeg su loncanice letjele i udarale u zidove (i prozore, ali ni jedan nisu razbile). Osim toga, vecina cvijeca koje stavim na balkon vrlo brzo i uvene. Valjda mu ne odgovara klima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM-ova teta ima stan u Stutgardu (il kak se već piše) i ako želi balkonsko cvijeće na prozoru mora plaćati dodatno osiguranje za prolaznike

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    unutra, ali zato jer mi susjeda baca ćike i zoc od crne kave odozgo, a i odvod od klime joj curi po mom cvijeću ako je s vanjske strane
    Nemoj gledat tako crno. Barem ti curi voda od klime. Ne samo što ti zalijeva cvijeće pa možeš otići od kuće koliko hoćeš, nego ti ta voda još i dohranjuje biljke.

Kad sam imala cvijeće (više ga nemam jer ga svake godine sprži sunce, južna strana, nikad hlada), držala sam ga s vanjske strane. 8. kat. Imala sam one bijele košarice s kukama. Bilo je dosta čvrsto. Ne znam što bi se moglo dogoditi da digne košaricu i da kašeta padne dolje. :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u rijeci su zabranili držati cvijeće na vanjskoj strani balkona. kao, plaća se kazna, ali nitko se baš previše tog ne pridržava. meni je ta zabrana u redu jer je to stvarno opasno. ajde još na onim držačima, ali ima ih koji stave same tegle na prag od prozora. pa nek malo jače zapuše vjetar...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

s vanjske strane, na vrlo čvrstim držačima...

ja se puno višwe bojim padajućih balkona po zg i ri

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Držim cvijeće na balkonu s vanjske strane. Imam one metalne nosače (košare) s teglama unutra. I moram priznati da mi nije svejedno. Kad puše vjetar često ga unesem unutra . Ako padnu razbit će aute pred zgradom.
    Volim cvijeće i balkon mi je nekako prazan bez njega, ali premalen je da bi cvijeće bilo okrenuto prema unutra.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    Nemoj gledat tako crno. Barem ti curi voda od klime. Ne samo što ti zalijeva cvijeće pa možeš otići od kuće koliko hoćeš, nego ti ta voda još i dohranjuje biljke.
    Negdje sam čula da je zoc od kave dobar za biljke. Ne znam u čemu je fora i koliko ima istine u tome, ali valjda je i tvoja susjeda to čula.
    Vidiš, to je jedna draga ženskica koja misli na tvoje biljke

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam sa unutranje strane, jer kako je neko rekao to je za moj uzitak
    i ne volim da padne nekome na glavi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s unutrasnje strane, imam velike pitare keramicke koje drzim na podu, preteski su za ogradu...a gore, gdje smo mi zna jako puhati pa me je bilo strah da ih drzim na ogradi i s unutrasnje strane....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Baš me zanimaju mišljenja i iskustva o ovome, jer mi razmišljamo o uređenju balkona i upravo ta dilema nas muči. Na balkonima po susjedstvu su metalni nosači redovito okrenuti prema unutra. Tako ćemo vjerojatno i mi napraviti i nećemo stavljati previše cvijeća da bismo i mi imali mjesta na ogradi. Mene ionako najviše zanimaju veliki grmovi ružmarina i lavande, a ovo mi je potrebno, jer djeca imaju neke svoje pitariće sa cvijećem i grahom.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O.K.,
    ja imam viseče pelargonije u metalnim košaricama, pa ne znam kako bi baš visile s unutarnje strane balkona , a i balkon mi se smanjio od kada smo kupili stolice za njega

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zagrebu sam 2 godine zivjela u jednom stanu ( u utrinama ah )koji je imao u sklopu betonske ograde, napravljen pitar za cvijece, kao kada, na vrhu, puna zemlje za cvijece i to mi je bilo skroz zgodno...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E pa jutros u 7 je jedna gospođa obilno zalijevala cvijeće na balkonu na cestu. Malo je falilo da nas zalije, iako nas je fino poprskala voda sa zemljom. Ispod tog balkona je neprestano lokva vode, komadi zemlje, a nekad i krhotine tegle.
    Kad smo već kod toga, ako poželim tu vrlu gospođu nekome prijaviti (iako se nadam da ću se ohladiti dok dođem doma s posla), kome se mogu obratiti? Nekoj komunalnoj službi?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno korito

Kad su radili moju zdgradu, projektanti su očito mislili na ovu problematiku. Prostor za cvijeće je na svim balkonima i u svakoj sobi (hvala bogu mogu raditi propuh u stanu) zbetoniran, u obliku korita dubine cca 25cm. savršenstvo. Još da napomenem da sam na zadnjem katu, pa mi susjede ni u najboljoj namjeri ne mogu gnojiti cvijeće socom od kave...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    E pa jutros u 7 je jedna gospođa obilno zalijevala cvijeće na balkonu na cestu. Malo je falilo da nas zalije, iako nas je fino poprskala voda sa zemljom. Ispod tog balkona je neprestano lokva vode, komadi zemlje, a nekad i krhotine tegle.
    Kad smo već kod toga, ako poželim tu vrlu gospođu nekome prijaviti (iako se nadam da ću se ohladiti dok dođem doma s posla), kome se mogu obratiti? Nekoj komunalnoj službi?
    joj, pa ti stavrno misliš da netko u državoj firmi radi poslije 16 h . Probaj sutra nazvat komunalnog inspektora u svojoj opčini pa pitaj jel to za njega ( nakon jedno 50-tak prespajanja ak bu ti se još dalo ispitivat možda dobiš informaciju ) . Kod nas uredno padaju tegle, žbuka, crijepovi, prije 2-3 g. se i čovjek bacio , klima piša sa svakog čoška i nikom niš, ak se buniš buniš se na kriva vrata u krivo vrijeme i to je tak. Jedino preostaje nada da nam se u kvart doseli neka saborska faca .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    http://www.gskg.hr/default.asp?ru=1&...2&sid=&jezik=1

gospođa se ne pridržava kućnog reda. to se prijavljuje komunalnoj inspekciji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    u zagrebu sam 2 godine zivjela u jednom stanu ( u utrinama ah )koji je imao u sklopu betonske ograde, napravljen pitar za cvijece, kao kada, na vrhu, puna zemlje za cvijece i to mi je bilo skroz zgodno...
    Tako je i kod mojih doma (u Splitu 3 ). Imam s vanjske strane balkona, baš točno ispod balkona nema prolaznika, na čvrstim je držačima i isto mi je teško zamislivo kako bi bilo da padne, ali često razmišljam o tome i da nisu viseće pelargonije stavila bih to prema unutra. To je sve skupa još aornuto mrežom za golubove tj. protiv golubova, pa bi valjda i ta mreža štogod zadržala. Da padne, palo bi na natkriveni betonski dio nečega što mi izgleda kao sklonište - nije ulaz, a svrhu toga ne kužim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ću nakon ove tegle itekako paziti kuda hodam...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma ne da mi se s time baktat. Prije par dana je netko iz moje zgrade sestrični bacio jaje na haubu. Jučer je moja mama vidjela kako slijeće (kokošje) jaje na susjedovu haubu. (Mjesto radnje: Krešimirov trg u Zagrebu) Pa ako je drugima dobro, zašto da se ja nerviram.
    Eto, ohladila sam se.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da prijavim drugu teglu, koja je sinoć pala pred moj drugi prozor... mislim s iste visine kao i prethodna... :?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo opet malo ove teme, sad joj je vrijeme!

Mi smo ovih dana obogatili naš balkon sa jednim balvanom kojeg smo lani izvadili iz mora i donijeli kući. Do sada je ležao beskorisan u jednom kutku i sad mi je palo na pamet da bi na ovaj način mogli "obogatiti" izgled balkona (pogotovo što i inače između tegli imamo više raznih zanimljivih suhih grana).

Naravno, bit će još ljepše kad biljke još više zazelene!

Kak to izgleda pogledajte OVDJE i OVDJE

A OVDJE možete vidjeti kako je balkon izgledao prošlog proljeća.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tatek, jako dobra ideja. Ja bih vjerojatno u tom splavcu izdubila i koju rupicu i u nju posadila koji sukulent da se širi po njemu.
    Balkončić vam je jako lijep

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    tatek, jako dobra ideja. Ja bih vjerojatno u tom splavcu izdubila i koju rupicu i u nju posadila koji sukulent da se širi po njemu.
    Balkončić vam je jako lijep
    Hvala!

A ovo sa sukulentićima je isto u planu, čekamo da se pojave u dućanima pa da krenemo u akciju!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tatek, vaš balkon mi je divan, čini mi se da na njemu ima više cvijeća nego u mom vrtu
    Kakvo je to cvijeće lani bilo u žardinjerama?

Možeš li mi odgovoriti na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...0257&start=250 pa da tamo i nastavimo temu tako da nemamo dvije iste?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •