Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: nocno buđenje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno nocno buđenje

L. je Od rođenja spavao od 9-pol 10 do 6 ujutro uz 1 buđenje, i dosta puta se dogodilo da je bilo bez buđenja.
    Zadnjih tjedan dana me izluđuje. Zaspi oko 10, Probudi se oko 11 i do jutra svakih sat vremena s tim da je svako buđenje u plaču (što do sada nije bio slucaj), posisa 5-10 min i nastavi....

ima tko kakvo rjesenje ili bar da mi da razlog takvog ponasanja. Meni izgleda kao da me zaje....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vručina, žedan je

u čemu spava?

moja ako joj je pretoplo budi se svako-malo
    a ako joj je hladno, onda spava super, a ja u strahu da se ne smrzne

šta ću, mala je na čaču - toplogrozna

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima 3 mjeseca, da nije skok u razvoju? I još k tome vrućina. A kak je kroz dan?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma nije vrucina...znalo je biti i toplije kad je spavao cijele noci. Samo u bodicu spava.

Preko dana...otprilike ovako: buđenje u 5.30 do pol 7, hranjenje spavanje do pol 9, igranje pola sata, hranjenje i spavanje sat vremena i onda svakih sat i pol- dva hranjenje i spavanje od pola sata ali vise manje stalno na rukama...cim ga spustim se zbudi...(eventualno dva spavanja u kimbicu)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa dijete ti se mijenja, raste, mijenju mu se navike, ne mislis valjda da ce stalno bit isti?

ja bi rekla da, ako ne primjecujes nista novoga, nekakav problem, da je usao u novu fazu i da se sad budi cesce.

sta prije to prihvatis bit ce ti lakse.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma znam da ce se mjenjati...ali zar ne bi trebao praviti vece razmake izmedju jelaq i sve bolje spavati nocu? on meni sve obratno

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    ali zar ne bi trebao praviti vece razmake izmedju jelaq i sve bolje spavati nocu?
    ajme sorry, nisan mogla odolit. nemoj se ljutit, skroz razumijem u kakvim si dilemama.

ovo ti je po mom misljenju jos jedan mit o djeci. istina je da nema pravila. svako je dijete drugacije i svasta mozes ocekivat. ako ti se cini da je sve sotalo u redu onda je to nova faza na koju ces se morat priviknit.

zabac je od 5. tjedna spavao po 6-7 sati u komadu, a od rodenja je spavao po 10-12 sati sa 2 budjenja, i negdi oko 3 miseca se poceo budit po noci svako malo, sad vise ni ne znam koliko se puta budi i koliko puta sise, ali rijetko odspava 6 sati u komadu. ima 9ipo mjeseci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma znam da ce se mjenjati...ali zar ne bi trebao praviti vece razmake izmedju jelaq i sve bolje spavati nocu? on meni sve obratno
    tako je bilo i kod nas
    pa malo natrag, pa malo naprijed
    em zubići, em vruče, em ružno sanja....

jedino stalno kod beba jest: promjena
    svaki dan je za sebe

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naše pravilo: što je starija, više se budi noću

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ima m bebača od 2, 5 mjeseci. od rođenja je spavao po 4 sata u komadu i danju i noću. točan ko urica. sad se budi svako pola sata - sat i traži siku, ja mu dam i to je to. moja teorija je vrućina- pa mu treba više mlijeka.

probaj ga češće okupati pa možda duže odspava.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ima 3 mjeseca, da nije skok u razvoju? I još k tome vrućina. A kak je kroz dan?
    I meni zvuči kao skok. Vidjet ćeš kroz par dana hoće li se promijeniti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne mora biti ni vrućina ni skok u razvoju nego ono što je Anci napisala. Moja sada trogodišnja nespavalica je prva tri mjeseca spavala k'o beba, a i ova druga je na tom tragu. Što se nas tiče, apsolutno je bilo najgore između prve i druge godine (jer se budila svakih deset minuta), a postalo nepodnošljivo između druge i treće (jer bi se usred noći ustala i bila budna po tri, četiri sata).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    tako je bilo i kod nas
    pa malo natrag, pa malo naprijed
    em zubići, em vruče, em ružno sanja....

jedino stalno kod beba jest: promjena
    svaki dan je za sebe
    Nama su počeli problemi sa 3mj. i još se borimo sa njima!!Kad bi zubić počeo nicati isto smo imali buđenje svakih sat-dva(buđenje u plaču),a preko dana nervoza plač...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i kod nas je tako zadnjih nekoliko noći.
    nije mu vruće, spava samo u peleni.
    nemamo problema sa skokovima, dojimo na zahtjev.
    ali, ta njegova noćna buđenja su tako ružna da se ja prestrašim: on ne plače, ali toliko mlatara nogama i rukama, rotira u jednu i u drugu stranu... kao da ima neke tikove koji dugo traju.
    i tako je zadnje 4 noći tako da uopće ne spavamo.
    do tada je bilo odlično, budio se svaka 2,5 sata, dojio i zaspao... ko beba!

ima li još koji takav grčeviti trzavac?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa ja ne bih rekla da je Nađa imala grčeve tj. da se trzala u grčevima, ali se jako mnogo bacakala i još se bacaka. Pomalo neartikulirano to izgleda ali ja sam navikla, MM ako se slučajno probudi uvek se uplaši kad vidi. Ona kao da celim telom panično traži sisu - to tako izgleda oduvek. Zine, izbaci jezik ali mlatara i rukama i nogama ka meni

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ona kao da celim telom panično traži sisu - to tako izgleda oduvek. Zine, izbaci jezik ali mlatara i rukama i nogama ka meni
    ovako i kod nas...
    i još i strašno vuče u prazno čekajući da joj cica samo padne u usta...

Gotovo uvijek zatvorenih očiju nikad se ne razbudi do kraja čak i sad kad se počela dizati uredno stoji zatvorenih očiju i traži..

A noći su i nama postale koma sa pet mjeseci...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se prikljucimo...
    do 3, 3,5 mj po noci spavala od 9 do 3. mi mogli na kavu, veceru.... onda jaaaaaaako dugi period budjenja svakih sat, pa 20 min, pa nacicavanje, pa se probudi u 3 i do 5 prica i smije se i igra...
    evo, sad s 14 mj, kcu-kuc, sve je bolje. :D
    ima noci kad odspava i 6 sati u komadu! tj 2-3 budjenja za cicanje i nastavi spavati. a i dnevno je bolje - jos uvijek dvaput po sat, satipol. i vise ne moram biti uz nju, tj ne mora biti cica u ustima
    svi su mi pricali da ce biti bolje, a meni je izgledalo da s loseg ide na gore pa na jos gorije...
    nemam pojma kako ce biti dalje, ali ipak je ovo svjetlo na (dalekom) kraju tunela zvanom (ne)spavanje.

svim mamama beba-nespavalica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se prikljucimo...
    do 3, 3,5 mj po noci spavala od 9 do 3. mi mogli na kavu, veceru.... onda jaaaaaaako dugi period budjenja svakih sat, pa 20 min, pa nacicavanje, pa se probudi u 3 i do 5 prica i smije se i igra...
    evo, sad s 14 mj, kcu-kuc, sve je bolje. :D
    ima noci kad odspava i 6 sati u komadu! tj 2-3 budjenja za cicanje i nastavi spavati. a i dnevno je bolje - jos uvijek dvaput po sat, satipol. i vise ne moram biti uz nju, tj ne mora biti cica u ustima
    svi su mi pricali da ce biti bolje, a meni je izgledalo da s loseg ide na gore pa na jos gorije...
    nemam pojma kako ce biti dalje, ali ipak je ovo svjetlo na (dalekom) kraju tunela zvanom (ne)spavanje.

svim mamama beba-nespavalica

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ali, ta njegova noćna buđenja su tako ružna da se ja prestrašim: on ne plače, ali toliko mlatara nogama i rukama, rotira u jednu i u drugu stranu... kao da ima neke tikove koji dugo traju.

Prije nekih mjesec dana Tea je tako radila. Probudila se i neko neodređeno vrijeme mlatila okolo, otvorenih očiju. Nije ni cicu htjela, niš, samo se vrtila i mahala okolo. Dugo sam ju gledala i nisam mogla zaspati, pa sam na kraju znala zadrijemati i kad sam otvorila oči ona je spavala. Čudno mi je bilo kako ne plače, ni ne traži cicu, niš :?

Prošlo je za manje od tjedan dana, sad spava cijelu noć, od 9-5

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kristijan i ja smo negdje sa mjesec dana reducirali noćna buđenja na svega 1-2 puta međutim zadnjih dva tjedna sve se preokrenulo , nakon što zaspi oko 21 obavezno se probudi nakon pola sata i zatvorenih oćiju puže i okreće po kinderbetu i tako svakih 2 sata do jutra . I ja ga svaki put dignem iz kreveta i stavim na siku a on u roku 5 min odmah natrag zaspi. Uhvatila sam se da se budim i gledam da li je kod mene u krevetu ili u kinderbetu , više ni ne pratim koliko sam ga puta hranila .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

N. je na početku spavala po jedno 6 sati u komadu, pa cijelu noć, a sad se budi dva puta za cicanje. i bacaka se nenormalno, ko riba na suhom, traži sisu, glava ide lijevo, desno, noge u zrak obje u isto vrijeme. ma nemreš bolivit. i obično ju nađem skroz okomito u krevetiću...
    dakle stalno se nešto mijenja...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa

Prije nekih mjesec dana Tea je tako radila. Probudila se i neko neodređeno vrijeme mlatila okolo, otvorenih očiju. Nije ni cicu htjela, niš, samo se vrtila i mahala okolo. Dugo sam ju gledala i nisam mogla zaspati, pa sam na kraju znala zadrijemati i kad sam otvorila oči ona je spavala. Čudno mi je bilo kako ne plače, ni ne traži cicu, niš :?

Prošlo je za manje od tjedan dana, sad spava cijelu noć, od 9-5
    Ovako je i kod nas, traje vec neka 2 tj. U meduvremenu su izbila 2 zubica, mozda ima neke veze s tim. Ali uglavnom, ista stvar ao i kod vas, samo se prevrce, nezna kud bi sam sa sobom, ne place i onda se nakon sat vremena smiri, sklupca se uz mene i zaspi kao da nista nije bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koksy, ali tvoje dijete ima devet mjeseci, moje samo tri...
    ako potraje, EEG će mi se činiti spasonosnim rješenjem.
    ne dajte mi!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne dajte mi!
    Sad si me :/ Naime ja to nisam doživljavala kao problem, mada sad kad razmišljam jedino što mi nije bilo jasno je zašto ne uzme sisu čim joj ponudim nego se još neko vreme tako bacaka, a onda se smiri i uzme sisu. Ali nama se to dešava samo prilikom uspavljivanja, tj. ja sam to povezala sa onim kao propadanjem koje se nekad nama odraslima dešava.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ajme cure, pored tolike sarolike lepeze topica o spavanju, opet novi topic?
    i toliko ste se raspisale da mi ne preostaje nista drugo nego ga uvrstiti u onu gornju listu korisnih linkova (na koju cesto zaboravljate) 8)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne dajte mi!
    moja to radi prakticki od rodenja
    i kad je budna i kad spava
    pere me paranoja da ce se za tjedan-dva bacit s kreveta lol

mislim da je to ok do neke dobi (sad sam puno pomogla heh) neznam kolko al vise nego sto tvoj ima

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eo nasla
    Moorov refleks
    nestaje sa 3-5 mj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije to Moor
    Moor je zaštitni refleks i Zrin ga je već izgubio (kontrolira se povlačenjem podloge na kojoj dijete leži).
    ovo što on radi se događa bez ikakvog podražaja i traje i po nekoliko minuta, znači nije refleks nego radnja koja traje
    i ne ispruži prstiće kao kod Moora.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da al mislim da je bilo govora da se ista stvar dogadja kod spavanja.

ajd, bar ne ispusta zvukove i nemas filing ko da spavas kraj zooloskog vrta

vidi
    trzanje kod beba
    trese se i trza

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma nije to Moor
    Moor je zaštitni refleks i Zrin ga je već izgubio (kontrolira se povlačenjem podloge na kojoj dijete leži).
    ovo što on radi se događa bez ikakvog podražaja i traje i po nekoliko minuta, znači nije refleks nego radnja koja traje
    i ne ispruži prstiće kao kod Moora.
    ma kuzim ja tebe
    to je navodno varijanta moorovog refleksa i tako se gubi - ono "prepadanje" prijede u varijantu mahanja rukama i nogama i na kraju nestane

kata radi oboje - i klasicni moor i trzavo mahanje
    pitat cu pedijatricu sutra

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj pitaj, mi nećemo tako skoro kod doktora

reci da se čini kao da je u grču i nije povezano s dojenjem nego "iz čista mira"
    to su oni pokreti "ne refule"

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Možda bi on spavao ali nešto ga smeta i živcira. Npr. svjetlo ulične rasvjete kroz prozor, žulja ga nabor na posteljini, netko u blizini hrče i slično.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

apricot...i Luka se bacaka...od rodjenja..vec smo se navikli na to pa ignoriramo...cijeli kimbic trese kak je to žestoko

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da ga ranije stavljaš na spavanje? Negdje sam pročitala da je bebama optimalno vrijeme za poći na spavanje oko 18.30, i čim sam počela primjenjivati rano spavanje, moj malac je počeo spavati bez problema! Po zimi je bilo kupanje oko 18, do 19 je zaspao i budio se oko 7. Sad je kupanje oko 19 - 19.30 (jedva sam pomakla tih sat vremena ), do 20 zaspi i budi se također oko 7. Sad ima 9 i pol mjeseci. Naravno, to što sam ja sva ponosna kako mi beba spava 11-12 sati "u komadu" - ne znači da to može bez cice ! Do ponoći cica jednom ili dvaput, a do jutra ne znam koliko - spava kraj mene pa je u samopsluzi , ali se ne budi nego cica u snu!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ionako se budi u 6.
    da ga stavim spavati u 18:30, u ponoć bi završio sa spavanjem
    a onda se više ne bi tresao on.
    nego ja!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam Luku kupala u 19 ali je zaspao tek u 21 i svejedno se bacakal...sad ga kupam izmedju 19.30 i 20.30 i zaspi do 10 ...nista drugacije...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi se ne kupamo, tuširamo se pri svakom mijenjanju pelena.
    a zaspi između 22 i 22:30, ovisno o sestri.
    ne bi imalo smisla staviti ga ranije u krevet u kojemu svi zajedno spavamo jer sestra ulazi u postelju "nježno" kao oveći traktor.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kroz toliko različitih faza ta dječica prolaze da nema smisla uopće se navikavati na neku "rutinu" .
    Mišica je prvih 5 mjeseci spavala s 1 do 2 buđenja. Baš kad sam mislila da će početi spavati cijelu noć ona je počela zaje... cijelu noć.
    Onda su počeli zubi... Pa vrućine... Tek sada, sa godinu i mjesec dana brojim dvije (2) prespavane noći. I totalno sam hiperaktivna, napokon sam se malo naspavala.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bili danas, pitala. trzanja do 3 mj su ok. nakon 3 mj, nocna trzanja su ok, cak se periodicni javljaju (odprilike svakih 1,5h). dnevna trzanja koja duze traju bi trebalo, za svaki slucaj, provjeriti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    bili danas, pitala. trzanja do 3 mj su ok. nakon 3 mj, nocna trzanja su ok, cak se periodicni javljaju (odprilike svakih 1,5h). dnevna trzanja koja duze traju bi trebalo, za svaki slucaj, provjeriti.
    Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je do pola godine spavala od 19-20 do 7-8 ujutro uz 3-4 sisanja skoro bez buđenja,ja bi je čula da se komeša podojila je i ona nastavila.
    A nakon 6 mjeseci niti je smanjila nočne podoje niti je počela bolje spavat,nego još gore,budi se bez ikakvog reda,nekad traži dojit,nekad se samo probudi u totalnom vrisku od plača da je treba smirit da opet zaspe,a nekad se probudi usred noči i ponaša se kao da je jutro,počme pričat i oče da je dignem.... :/

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Yorkica, klasika :smajlislijezeramenima:

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moj maleni od rođenja se budi svaka 2 sati i cica. Sad ima 8,5 mj i budi se isto a povremeno i svaki sat. Spavati ide između 19-20 sati spavao do 6-7. stvarno ne znam kako da produžimo spavanje u komadu.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A ja sam mislila da će što je stariji sve dulje spavati, a sad mi se čini sa se mogu s tim pozdraviti. R ima 5,5 mj. zaspe oko 20ipo i spava do 8 uz buđenje i sisanje svakih 3 sata (kao da ima navijen sat),ali zadnjih dana se budi svaki sat ipo-dva. Prošlu noć se budio u 00,02,04,05:30,06:30 i u 07:30 smo se digli.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja bebača za 6 dana puni 11 mjeseci i to će biti punih 11 mjeseci nespavanja. U početku su nam govorili proći će to za 40 dana, pa za 3 mjeseca, pa još malo, još malo, a ono još uvijek tako traje i to možda još gore. Naprimjer, sinoć se budila svakih 15 minuta. Zaspi oko 20,30h i jedno što tvrdo spava, to je do otprilike 23 h-23,30h. Ostalo je sve buđenje, te joj ispala cucla, te gladna, te žedna, te hoće ustati, ne znam više ni sama šta joj sve u noći ne treba. Baš se pitam kada ću doživjeti da prospavam noć i da se malo odmorim. Opet, mislim da joj nisu u pitanju gornji zubi, već su nikla donja dva. Ali ko će ga znati. Utjeha mi je kad čitam na ovom forumu da još ima takvih beba.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj deni prvotno napisa
    Utjeha mi je kad čitam na ovom forumu da još ima takvih beba.
    Meni ovo uopće nije utjeha!!!! I Kristian ima 11 mjeseci za 5 dana i od rođenja nije spavao nikad duže od 2 sata u komadu.... ja sam na rubu snaga i ne znam više što znaći spavati.... Preporodila bi se da mogu odspavati barem 5 sati u komadu...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

on ne plače, ali toliko mlatara nogama i rukama, rotira u jednu i u drugu stranu... kao da ima neke tikove koji dugo traju.

ne znam kako tocno izgleda zrinovo mlataranje i trzanje, ali jagor je poceo s tim sa 3 mjeseca i dan danas tako spava. imamo krevet 2 sa 2 i u toku noci ga cijelog propuze, a mi se sklanjamo gdje mozemo. omiljeno mu je dici noge skroz okomito i onda naglo udariti u krevet (ili dio tijela nesretnog roditelja koji mu se nasao na putu). pa odgurivanje, rotiranje, mlataranje rukama... you name it. :/ rijetko, rijetko se desi da odspava nekoliko sati u manje vise istoj pozi. svekrva mi veli da je ona isto tako spavala vecinu djetinjstva, svako malo je padala s kreveta. bit ce dakle da su geni...

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zaratina prvotno napisa
    Citiraj deni prvotno napisa
    Utjeha mi je kad čitam na ovom forumu da još ima takvih beba.
    Meni ovo uopće nije utjeha!!!! I Kristian ima 11 mjeseci za 5 dana i od rođenja nije spavao nikad duže od 2 sata u komadu.... ja sam na rubu snaga i ne znam više što znaći spavati.... Preporodila bi se da mogu odspavati barem 5 sati u komadu...
    i kod nas je ovako...za 10 dana punimo 11 mjeseci a ja ne znam za spavanje duže od dva sata u komadu....i to traje od rođenja....traži cicu svako dva sata.....i ja bih se preporodila da odspavam koji minut duže....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zaratina prvotno napisa
    Preporodila bi se da mogu odspavati barem 5 sati u komadu...
    pogledaj ovaj topic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=57246

vecinom je o uspavljivanju ali ima i o tome kako produziti nocno spavanje, tj faze budnejna i spavanja.

nadam se da ces se uskoro nasapavati!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    imamo krevet 2 sa 2 i u toku noci ga cijelog propuze, a mi se sklanjamo gdje mozemo. omiljeno mu je dici noge skroz okomito i onda naglo udariti u krevet (ili dio tijela nesretnog roditelja koji mu se nasao na putu). pa odgurivanje, rotiranje, mlataranje rukama... you name it. :/ rijetko, rijetko se desi da odspava nekoliko sati u manje vise istoj pozi.
    isto kod nas. to s nogicama skroz okomito...to mi je za krepat od smijeha. probudim se u sred noći i imam bliski susret sa stopalom
    inače i mm spava skroz nemirno, trza se, vrti, svašta izvodi, tako da Mijino vrčenje pripisujem genima, naravno ne mojim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •