Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: nocno buđenje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je imao tu fazu mlataranja nogama ali ga je proslo. Sad imamo novi problem. Vec 2 noci nemirno spava, svako malo zacendra u snu ali se ne budi. Pa se oko 1 budi u placu jer zeli jesti iako vec jako dugo nije trazio ponoci. Pojede i spava, uz cendranje u snu svako malo, do nekih 5-6 i onda pocne plakat. Prvo pomalo a nakon nekog vremena se rasplace toliko da mi srce puca. Nece jesti, nece vode, nece da ga primim, nesmijem ga ni dotaknut. A place! Prvu noc je imao temp. pa sam mislila da ga to muci ali nocas nije imao a ipak je plakao. Nakon dobrih 15 min urlanja, sjeo se i tako je sjedio u tisini nekih 5 min. Ja sam ga polegla i onda je zaspao. Bas je sav cudan. Preko dana je super!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koksy vlada neki grozan stomačni virus - Nađa je slično radila jedne noći a onda smo skontali da joj je muka verovatno jer je prvi put u životu odbila sisu!! Pomoglo je da je stavim na povišeno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zhabica hvala ti na savjetu, sve isprobano, osim csy out metode... i najgore je to sto je krenulo malo na bolje i bila sam skroz zadovoljna sa dva buđenja (tj. oko 1 i ponovo oko 4,30) i onda odjednom totalna katastrofa jer mu je valjda krenuo zub br.7 a brzo će i br.8. tako da mi može biti samo još gore... Npr. kao preksinoć od 3,30 do 6,45 bez minute sna dizanje spuštanje, nosanje, cicanje, vrištanje i da ne nabrajam dalje...
    Sada smo u fazi kada ga baka uspavljuje za popodnevno spavanje i prvo večernje poslije kupanja. Nakon toga pokušavamo ja i mm (on malo manje) što duže produžiti spavanje jer nekad sam stenje i kenjka i cvili dok nas ne čuje (kaže pantley ššššššš) ali kad počne vrištanje cica rules.... posebno kad čuje da sam ja blizu....kad me nema sve u redu... :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama se problem malo produbio. Sad se i iz popodnevnog spavanja budi s istim takvim placem, doslovno bjezi od mene, nista nece, sjedi i place. Ujutro mi je zaspao u kolicima u setnji i 2 puta je zavristao u snu i zaspao nazad. Pa nemoze ruzno sanjat bas svaki put kad spava. Ili moze? A i opcenito se promjenio, ne mice se od mene ni sekundu, cijeli dan bi mi samo bio u krilu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Do kad dijete treba jesti po noći? Mislim, da li ono prestane samo od sebe ili se to nekak postepeno ukida ili nešto treće?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Do kad dijete treba jesti po noći? Mislim, da li ono prestane samo od sebe ili se to nekak postepeno ukida ili nešto treće?
    ovo i mene zanima

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Citiraj Jelcek prvotno napisa
    ovo i mene zanima
    Ne znam sto bih vam rekla
    vidi ovo

Ja sam misljenja da oni prestanu sami od sebe ... mozda sam u velikoj zabludi ali Leila ima 14 mjeseci i jos uvijek vise puta nocu cica, ja joj ne branim.
    A recimo prijatelji iz parka su ukinuli nocne podoje sa 9 mjeseci jer im je to rekao pedijatar, da kao nije potrebno da jedu nocu nakon tog vremena i da joj ponude bocicu (vidite li vi neku razliku?!? ili sam samo ja glupa) ... pa sad sa 16 mjeseci imaju nocnu ovisnicu o bocici sa mlijekom i opet se bude nocu ali ne u polusnu da joj da cicu, nego se mora ustati ugrijati mlijeko i donijeti bocicu ... tko je tu lud.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo ovako.... nakon totalnog obeshrabrenja koje sam doživila imam neke vesele i dobre vijesti... :D :D
    Naime nakon par dana totalne katastrofe sa spavanjem i uspavljivanjem moja mama se ponudila jedno popodne da ga uspava... u onoj totalnoj apatiji kažem ja njoj 'ajde probaj ako imaš baš volju pa zovi ionako nema od toga koristi'... da bi se ona vratila iz sobe nakon 5 minuta (ozbiljno bez pretjerivanja točno 5 minuta) i kaže upali alarm.... :? nakon toga je mali hahar spavao 2 sata u komadu bez buđenja što prije nikako nije bio slučaj, nakon sat vremena obavezno.
    Dogovor je sekundarno pao da probamo tako i navečer... da li moram naglasiti da je svaku večer upalilo!!!!! :shock: :shock: :shock: Prvih par dana se budio već oko 23 a sada nakon desetak dana čak i meni zaspe bez cice i budi se tek oko 1, 1 ipo, kako kada. Totalno je zaboravio na cicu za uspavljivanje.... Doduše još se budi noću 3-4 puta ali primjetila sam da puno bolje i čvršće spava... posebno ovaj prvi dio večeri tj. od 20,30 do 1, 1 i po. Napokon mogu ostati u dnevnom boravku, ne moram ići u krevet već u 20,30 :D :D :D :D
    Moja je sreća (kako kada doduše) da smo trenutno kod mojih pa mama pomaže, jako skoro ću pokušati otići iz sobe pa nek se mm malo angažira oko noćnih buđenja...možda i to upali.. Možda grozno zvući ali moram probati jer ću

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

VIJESTI:::: Prijavljujem PRVU prespavanu noć u ovih godinu dana( a i više).... :D :D :D :D Doduše bila su dva kratka kenjkanja ali nije bilo buđenja,barem ne njegova... ja sam se naravno budila 100 puta
    Uglavnom nadam se da će i večeras biti tako.... 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Blago tebi!

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zaratina prvotno napisa
    VIJESTI:::: Prijavljujem PRVU prespavanu noć u ovih godinu dana( a i više).... :D :D :D :D Doduše bila su dva kratka kenjkanja ali nije bilo buđenja,barem ne njegova... ja sam se naravno budila 100 puta
    Uglavnom nadam se da će i večeras biti tako.... 8)
    Blago ti se. Mi smo još uvijek na nekoliko buđenja...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Izgleda da sam se prerano poveselila.... noćas je opet bilo zabave... ne znam koliko puta se budio jer sam bila malo u bunilu...ali počelo je oko 12 i po, a u 6 i po je već bio jaaako budan...
    za sada sam zadovoljna sa jednom prospavanom noći... ko zna možda se treba naučiti da i to zna pa za rođendan odluči spavati :/

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naša beba ima mjesec dana (jupiiii!) i sinoć je prevalila 4.5 sata da nije jela (izdajam+dohrana). Ovo je prvi puta da sam ju pustila da to napravi. Ona inače jede svaka 3 sata, i danju i noću. Ali jučer je imala jake grčeve, cijelo popodne bila budna, prije spavanja okupana i nahranjena (23:30) pa tako iscrpljena zaspala kao top! I onda kad sam se ustala probuditi ju za papanje nikako se nije htjela razbuditi.

Stavim joj bočicu u usta, a ona ne reagira, srce moje malo, valjda je bila toliko izgubljena u snu. I nisam imala srca da ju treskam i budim već sam ju pustila. U 4 se probudila i normalno papala bez ludila od gladi. Eh sad, ako se ovo ponovi nekada, da li se to smije pustiti??? Da li tako malena beba smije prevaliti toliki vremenski period, a da ne papa ili joj to škodi??? (ne pričam naravno o pravilu u hranjenju već o iznimci!)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koliko je dobila prvi mjesec? I koliko je teška? Moju sam mogla prestati buditi kad je prešla 3500g sa mjesec dana. (2800 kod otpusta). Najbolje da pitaš pedijatricu na pregledu sa mjesec dana. Iako, 4,5 sati nije preveliki razmak za bebu koja više nije novorođenče, ako redovno dobiva na težini , kaka, piša, veseli se i sve ostalo što znaju od mjesec dana.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zekana, jedna tura od 4,5 sata u jednom danu, nebi trebala biti baš nikakav problem. Pa da i svako večer tako odspava, dapaće... To je moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja bi ju pustila da spava ako beba uredno dobija na tezini I ima dovoljno popisanih+pokakanih pelena. Takva je bila I moja na pocetku,dakle spavalica,imali smo vecinom samo jedno dojenje tokom noci,jako jako rijetko dva (mislim da su tad bili skokovi u razvoju jer nikad to nije trajalo duze od 2-3 noci) Mission impossible je bilo probudit ju.
    I sa napunjena 2mj je pocela spavat cijelu noc po 11-12 sati u komadu bez budjenja, ja zabrinuta zvala pedicu a ona je samo rekla da pustim ju da spava
    Stoga relax i be happy da ti spava I nadaj se da nije samo faza

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi ju pustila da spava ako beba uredno dobija na tezini I ima dovoljno popisanih+pokakanih pelena. Takva je bila I moja na pocetku,dakle spavalica,imali smo vecinom samo jedno dojenje tokom noci,jako jako rijetko dva (mislim da su tad bili skokovi u razvoju jer nikad to nije trajalo duze od 2-3 noci) Mission impossible je bilo probudit ju.
    I sa napunjena 2mj je pocela spavat cijelu noc po 11-12 sati u komadu bez budjenja, ja zabrinuta zvala pedicu a ona je samo rekla da pustim ju da spava

Potpisujem! Ako beba napreduje samo ju pusti da spava. Moja će sutra 4.mj i već jedno mjesec i pol spava po 10-12 sati i ja sam joj jako zahvalna zbog toga

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Oh pa super! Ona kaka sve u šesnaest, piški u svaku pelenu, voli papati i dobija na težini lijepo. Sad već mora imati oko 4 kile- prije 10-11 dana je imala 3830g. Papa mi lijepo oko 100ml na hranjenje i "drži" ju otprilike 3 sata.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •