Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: kako ojačati imunitet

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kako ojačati imunitet

Drage forumašice/forumaši treba mi vaša pomoć. Borim se s gljivicama (candida) na grudima već 3 mjeseca i nikako ne prolazi. Imunitet mi je jako oslabio prije poroda zbog bolesti, pa su me 2 puta klistirali, pa sam dobila gadnu crijevnu virozu 3 dana nakon poroda, a sa dvoje djece nemam baš puno vremena za odmarati.

Kako se sve podiže imunitet?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni pomažu oni LGG jogurti. Isto ti je dobro puno juhice papiti, češnjak je isto dobar. Malo prosurfaj netom koja hrana ti podiže imunitet. Probaj si napraviti KKS pa vidi da nisi možda anemična (ja sam bila nakon poroda i to jako), pa ako jesi (a to može dovesti do slabljenja imuniteta) malo klopaj hranu bogatu željezom (sad ovisi koliko si anemična, jer ako si jako anemična trebati će ti preparati željeza). Sretno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja gljivične infekcije rodnice rješavam sa tabletama češnjaka (pijem ih)

kakva ti je prehrana , inače?
    opiši dan, npr. jučerašnji

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MGrubi, koje su i ja bi malo pila. Imala od poroda do sada jedno 5-6 gljivičnih i drugih infekcija rodnice, pa da probam malo prirodnim preparatima. Sada je trenutno o.k. - valjda, ali čim su vrućine i počnem se znojiti dolje odmah se pojave.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su pomogle tablete kolostruma.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snaga prirode - firma
    imaš ih u ljekarni

ja ti mislim da nije bitno imaš li itijednu lošu bakteriju u rodnici, nego je bitno d li ti je imunitet jak
    ako je jak, ako imaš dovoljno dobrih bakterija, onda neće biti problema

češnjak je jak fungicid i djeluje antibakterijski, podiže opći imunitet tijela
    divota od biljke

ako si uzimala ljekove za te infekcije (geonistin i ostala ekipa) onda imaš nered u linijama obrane, tj. u količini dobrih bakterija
    preporučam ti Lactogyn kapsule , one sadrže te dobre bakterije, služi za obnovu količine dobrih bakterija koje su nužne da ne bi došlo do divljanja loših bakterije/gljivica i infekcije

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam uzimala geonistin, ali jesam neku kremu Dalacin ili tome slično, a i kilu antibiotika nakon poroda zbog raznih problema, od kojih mi po defoltu nastanu gljivice (posebno Klavocin). Daj mi reci taj Lactogyn kapsule - jesu li to vaginalete ili drugačije. Ima navodno i nekakve vaginalete koje rade na istoj bazi (sadrže dobre bakterije).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ove se piju, čula sam i za vaginalete
    probaj bar jedno

dobre bakterije koje održavaju ravnotežu se nalazu i u crijevima
    pa ako si pila antibiotike, onda ti je i ta ekipa u crijevima desetkovana (acedofil jogurt), pa možda ne bi bilo loše i da uzmeš oralno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: kako ojačati imunitet

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Kako se sve podiže imunitet?
    zdrava prehrana, odmor, umjerena tjelovjezba.

evo jednog dobrog domeceg recepta:

BOMBA:
    1kg meda
    1kg limuna s koricom
    1/2 kg naranci
    1/2 kg mrkve
    1/2 kg jabuka
    1/2 kg svjeze cikle

sve usitniti, izmiksati i spremiti u staklenke.
    drzati u frizideru.
    uzimati po jednu veliku zlicu svako jutro na taste.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

probati ću bilo kaj jer više nemam snage visiti u ginekološkoj ordinaciji kao dio interijera. Kad ti već sa vrata vade karton a da nisi ništa niti rekla jer ti već ime znaju, onda znaš da je loše. A prije trudnoće i poroda nisam niti znala gdje mi je ginekolog.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    probati ću bilo kaj jer više nemam snage visiti u ginekološkoj ordinaciji kao dio interijera. Kad ti već sa vrata vade karton a da nisi ništa niti rekla jer ti već ime znaju, onda znaš da je loše. A prije trudnoće i poroda nisam niti znala gdje mi je ginekolog.
    bila sam u toj koži

dok nisam prešla na prirodne metode
    ku-kuc, nisam bila .... skoro dvije godine kod ginekologa radi infekcija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pila sam, zapravo žvakala, tabletice željeza 3 mjeseca jer mi je željezo bilo palo na 3. Pijem 2x na dan kapsule češnjaka, plivit c, acidofile (cca 400ml), pojedem grejp, bananu, svaki dan ili zelena salata ili paradajz.

Šta jedem, pa uglavnom tjesteninu, rižu, meso, riba, povrče (osim mahunarki zbog dojenja). Ne jedem ništa sa šečerom niti kvascem. Pijem samo vodu.

Čula sam za Revitu da je dobro za imunitet. Ima li netko iskustva?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bijelo brašno (tjestenina, bijela riža..) ti dižu šečer u krvi isto kao i običan šečer

zamijeni ih integralnim, isključivo, oni ne dižu tako jako razinu šečera u krvi , a i imaju vlakna potrebna za održavanje bakterijske flore crijeva (dobra ekipa)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ok. Probati ću i to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •