Vidi rezultate ankete: Koliko obroka dnevno jedete

Glasači
48. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 1

1 2.08%
  • 2

11 22.92%
  • 3

16 33.33%
  • 4 ili više

20 41.67%
Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Koliko obroka denvno jedete?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Koliko obroka denvno jedete?

Evo, zanima me koliko obroka dnevno jedete? U obroke ne ubrajam voće. To računam za pod zub.
    Ja jedem 5-6 puta dnevno, s time da su 3 veća,a ova 2-3 manja (npr. kruh i dukatela). Onako, baš po školski.
    Svi mi vječno govore da puno jedem i sada sam se ja malo i zamislila nad time, pa me zanima koliko drugi jedu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja tri i cesto mi pod zub dodje koja vocka, kolacic, keksic ... i vecera mi je cesto vrlo lagana, bekad vise pod zub neko pravi obraok.

mene svi pilaju da malo jedem dok ne sjednu sa mnom za stol, onda promijene misljenje

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

4 ili vise (najcesce 5), s time da vocne obroke brojim kao i bilo koje druge - i voce je hrana te kao takvo ima kalorijsku vrijednost.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

voće nisam brojala jer npr. 1 marelica ima kalorija koliko i kava sa žlicom šećera i mlijekom. zbog toga nisam voćke ubrajala kao obroke. kao što niti tu kavu ne smatram obrokom premda ima kalorijsku vrijednost. nutritivne vrijednosti voća i takve kave su, naravno, neusporedive i samim time za neku drugu priču.
    ako netko za obrok pojede pola kile ili kilu voća, onda je to obrok.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S obzirom da prehranu vec duze vrijeme temeljim na dozvoljenim kalorijskim vrijednostima (1100-1500 kalorija na dan), brojim i casu soka i jednu marelicu kao obrok. Brojala bih i kavu da je pijem (pijem caj, pa ako nekim slucajem dodam u njega secer tu cinjenicu necu zanemariti).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Stalno jedem ! Fali ti ta opcija...

I ne računam u obroke kavu s mlijekom ili jabuke - pa od toga tek doooobro ogladnim

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja kolegica s posla ima teoriju (koja se pokazala barem meni istinita) da naime i nase stanice imaju memoriju i da ako zapamte da ce hranu dobiti 1 ili 2 puta dnevno one imaju potrebu da stvaraju zalihe, tj salo, ako im dajes 5-6 puta dnevno plus voće i jos nesto pod zub onda se stanice troše jer znaju da ce doci nova i sveza hrana.

pa po toj teoriji ja jedem 5,6 ili cak sedam puta dnevno ali manje kolicine hrane i u periodu od kako se toga pridrzavam smrsala sam 4-5 kg, glavobolje su mi rjeđe, tlak stabilniji i općenito se bolje osjećam

pa prosudite, visoka sam 165 i imam sad 57 kg, sto mi nije polazilo za rukom vec godinama da se spustim ipod 60

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    mene svi pilaju da malo jedem dok ne sjednu sa mnom za stol, onda promijene misljenje

ja sam kliknula na 4 i plus

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje se mrsavljenje, uz te male i ceste obroke, doteglilo do 35cm obujma u godinu i pol!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jedem 2 puta dnevno, ujutro doručak i kasni ručak.
    Voće rijetko, ali često pojedem kikić ili koju kocku čokolade.

Citiraj zgembo prvotno napisa
    zapamte da ce hranu dobiti 1 ili 2 puta dnevno one imaju potrebu da stvaraju zalihe, tj salo, ako im dajes 5-6 puta dnevno
    Zato preporučuju jesti manje obroke nekoliko puta dnevno, nisam to kužila

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Jedem 2 puta dnevno, ujutro doručak i kasni ručak.
    Voće rijetko, ali često pojedem kikić ili koju kocku čokolade.
    ovako je i moja prehrana koja je nažalost dovela da mi se muka skinit od celulita.
    neredovita prehrana i minimalan unos tekućine rezultat su prestrašnog izgleda tijela i kože.
    a i noćno grickanje sira uz tv

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja kolegica s posla ima teoriju (koja se pokazala barem meni istinita) da naime i nase stanice imaju memoriju i da ako zapamte da ce hranu dobiti 1 ili 2 puta dnevno one imaju potrebu da stvaraju zalihe, tj salo, ako im dajes 5-6 puta dnevno plus voće i jos nesto pod zub onda se stanice troše jer znaju da ce doci nova i sveza hrana.
    ovo nije nije samo teorija, to je (čini mi se da sam negdje pročitala) znanstveno dokazano da je tako.
    imam na poslu još dvoje kolega koji jedu malo i često i oboje su isto skroz slank.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a opcija nijednom

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedem tri puta dnevno.

Doručak (jako kvalitetno)
    Ručak (kuhano i umjereno)
    Većera (jako malo - najčešće u većeru spadaju voćke ili žitarice)

Zato mi se uvik nešto jede kad legnem u krevet čitati ili gledati TV.
    Onda zaspim u 22 sata, samo da prestanem žvakati...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    a opcija nijednom
    ovo nikad neću shvatiti......

Argument ne stignem ne priznajem, papalica uvijek nađe put do hrane...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

neredovita prehrana i minimalan unos tekućine rezultat su prestrašnog izgleda tijela i kože.
    a i noćno grickanje sira uz tv
    Meni je muka od stomačine, uskoro će opet početi pitati jesam li trudna

A noćno uz tv, tamanim štapiće, neki PArdon, tako su dobri i hrskavi

Al definitivno unosim još jedan obrok.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ujutro popijem kavu i ona mi ubije apetit do rucka. rucam kuhano i solidno, za veceru obicno ili sto je ostalo od rucka ili nesto nabrzaka.
    tako da su to moja dva obroka iz ankete.
    e sad, to sto nekad tamanim slatkiiisa i slatkiiisa to je drugo (pogotovo u doba ispitnih rokova!). ili u 11 navecer utamanim veliku zdjelu kokica. ali ne pada mi na pamet to zvat obrocima, boze sacuvaj
    sto god jela uopce se ne debljam. osim kad sam preko ljeta par tjedana na materinoj spizi :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jedem tri obroka.
    Doručkujem na poslu (redovno nosim sendvič) jer sam skužila da ne mogu funkcionisati ako ne doručkujem. Jeste da je to neki kasni doručak, ali je ipak doručak - oko 11h.
    Ručak - kuhano, kad stignem nazad, negdje oko 16h.
    Večera obično oko 20-21 nešto lagano tipa voćka ili tost, mada često nisam gladna jer se nalivam tekućinom.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Onda zaspim u 22 sata, samo da prestanem žvakati...
    ja kada sam gladna uopće ne mogu niti zaspati, a ako mi to nekim čudom i pođe za rukom, onda se probudim u sred noći i onda odem pojesti.
    tako da sam ja skužila da je bolje da javečeram, a ne da jedem u 3 ujutro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buduci da si pitala o "pravim" obrocima, glasala sam za jednom dnevno. Ja doruckujem prilicno lagano, nekad samo voce, nekad jogurt, eventualno pojedem ostatak djecje snite kruha s pripadajucim namazom. (to sve "s nogu", dok djeci pravim dorucak ili dok se spremamo van)
    Obvezno ujutro pijem kavu.
    Jedini pravi obrok mi je rucak, a vecera mi je slicno kao i dorucak, neka sitnica, voce ili eventualno ostatak salate od rucka i sl.
    Izmedju obroka znam pojesti ponekad nesto slatko ili opet voce. Pijem puno vode i poneku kavu i tijekom dana.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa pravih obroka najčešće 2, doručak i kasni ručak ali ta dva su jako obilna

iako to se promijenilo u trudnoći kad sam jela 5-6 puta na dan po malo a sad sam opet više na ta dva

Citiraj zhang prvotno napisa
    ovo nije nije samo teorija, to je (čini mi se da sam negdje pročitala) znanstveno dokazano da je tako.
    imam na poslu još dvoje kolega koji jedu malo i često i oboje su isto skroz slank.
    pa ja isto nemam problema s kilama a ne jedem tako a sve što grickam između ova dva glavna obroka je uglavnom slatko, keksi ili čokoladice

voće jedem isključivo ujutro prije doručka na prazan želudac

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedem mislim ok uglavnom 3-4 puta dnevno, dok moje frendice misle da jedem jaaako puno... Na žalost jako malo pijem. Bez doručka ne izlazim iz kuće. Srećom pa se ne vidi na puno mjesta pa sad kao i prije 2.trudnoće imam 63 na 173, a išla sam roditi sa 87... :shock: Zapravo se debljam samo kad sam trudna bez obzira na hranu, pa mislim da je bolje redovito jesti.
    One žene za koje ja znam da se bore s kilama redovito neredovito jedu... E jesam ovo sročila
    I da Loryblue da ne vidjeh onu fotku komada u badiću još bi mislila da si ko slonica

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

na tragu početnog pitanja...

danas sam s još par ljudi razgovarala o broju obroka i opet se ponovio isti scenarij: oni koji jedu češće su vitkiji od onih koji jedu 1-2 obroka dnevno. da, i ova druga skupina je puno češće na dijetama.
    a i jučer je bila na telki neka emisija gdje su troje kandidata poslali na dijetu i vježbanje kako bi mogli ići na neku operaciju. i između ostalog, imali su 6 obroka dnevno. (jest da su bili mali i posniji, ali su ljudi i uz taj broj obroka izgubili oho-ho kila u 5 tjedana).
    mislim da ovo ide u prilog tezi da se teže debljaju oni koji češće, a manje jedu.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja jedem bar 5 puta dnevno a kile su mi tu negdje oko dobroga
    ja bih voljela 3-4 kg manje ali i ovako nije strašno...i uvijek sam tu negdje sa kilama (ne variram puno u kilaži)

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    i ja jedem bar 5 puta dnevno a kile su mi tu negdje oko dobroga
    ja bih voljela 3-4 kg manje ali i ovako nije strašno...i uvijek sam tu negdje sa kilama (ne variram puno u kilaži)
    ovako i ja s tim da mi je doručak najbitniji, zapravo imam dva doručka, prvi čim oči otvorim (crkavam od gladi i moram odmah jesti) a drugi oko 10,11 kad sav normalan svijet doručkuje
    i nikad ne mogu puno pojest odjednom

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

doručak i ručak, između nešto, bilo voće, čokolada i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •