Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Povećanje plaće

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Povećanje plaće

Evo imam pitanje, možda je već bilo, u tom slučaju bila bi zahvalna na linku. Naime, vratila sam se na posao i imam jedno dijete. Je l mi može netko reći kako da izračunam koliko mi se trebala povećati plaća (dijete je na mene prijavljeno) te kako se to točno vidi u izvatku od plaće? Hvala!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema Zakonu i Pravilniku o zakonu o porezu na dohodak, uzdržavano dijete (prvo) uvećava faktor osobnog odbitka za 0,50. Odnosno kod tebe bi iznosio ukuno 1,50 (ti 1,0 + dijete 0,5).

U dosadašnjem iznosu mjesečnog osobnog odbitka (za faktor 1,0 = 1600 kuna) isti bi se poveća za 0,5 (800 kuna) te bi se na tvojoj mjesečnoj platnoj listi iznosio ukupno 2400. Naime, za toliko bi se smanjila porezna osnovica i na razliku bi se obračunavali potrebni porezi, te eventualno prirez.

Znači pogledaj na svoju isplatnu listu koliko ti je primjenjeni faktor osobnog odbitka. Trebao bi iznositi 1.5.

S druge strane, od 1.7. ovaj osobni odbitak povećava se na 1800 kuna. Znači u tvojem slulčaju, za plaću 7 mjeseca imala bi (1800+900) 2700 kuna.

No, to što je dijete zdravstveno prijavljeno na jednog roditelja, ne znači da je i automatski prijavljeno na njegovu pk karticu (ovo se rješava u poreznoj upravi).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puno fala, je, mala mi je na PK, al sam imala jos neke dodatke za koje sam mislila da su od bebe, no, izgleda da nisu. Drugim riječima, babe u računovodstvu me opet ne doživljavaju i OPET se moram ići svađati...grrrrr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •