Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Razina secera u cetrdesetim da ne velim pedesetim

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Razina secera u cetrdesetim da ne velim pedesetim

bilo mi jako lose na godisnjem
    pa sam otisla na hitnu jer sam imala uzasan osjecaj da sva drhtim iznutra
    i dijagnosticirali su mi hipoglikemiju
    dali mi glukozu i otpustili me s napomenom da se javim svom doktoru

znam da ima malo ovak starih forumasica, ali imate li kakva iskustva s napadima hipoglikemije (mislim STVARNIM, a ne onim fejkanim tipa ajoj moram ODMAH pojest CIJELU cokoladu ili nutelu jer imam hipoglikemiju )

GUK mi je bio 4,9 mmol/l
    za sto neki kazu da je na granici, a neki da je to skorz oke

ja znam da mi je bilo fest ZLO
    ali nisam osjecala glad - jer bi u tom slucaju isla nesto pojest

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam, ali suosjećam

ima par kolegica u školi i svaki sat gericnu nešto da im ne bude slabo

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam u 40ima, ali oduvijek imam šećer između 3,5-4,0. uz to imam i niski tlak, pa pazim da povremeno gticnem nešto. makar to bio bombon (sa šećerom) ili komadić čokoladice...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MM i njegova sestra imaju izrazito nizak šećer. MM je jednom bio 2,9, ako ne griješim. kaže da mu se zacrnilo pred očima i više ništa nije čuo. i mamin muž (S-ov deda u daljem tekstu) isto tako, jednostavno mu je zlo ako ne pojede na vrijeme.

koliko ja znam, treba jesti više manjih obroka sa složenim UH, a kako to ide u praksi, ne pitaj :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad gledam simptome dijabetesa i od svih

*često i obilno mokrenje
    *žeđ
    *glad
    *gubitak na težini
    *umor/slabost
    *zamagljen vid

nemam jedino ovaj boldani
    mislim, znam da vrlo vjerovatno opce NEMAM dijabetes, al isla sam gledat simptome ko svaka prava radoznala baba

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mukiiiii , točno te kužim 8)

ma daj si pogledaj prehranu kod hipoglikemije pa možda budeš pametnija

evo neka dva linka

prvi

drugi

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mukica, ajde ti lijepo to provjeri, dijabetes ti nije nešto prema čemu bi se trebala ovako nonšalantno odnositi. Imam u obitelji: umrla baka, i ujac, a ni teta nije baš nešto najbolje. Postoje 2 vrste: T1 i T2. Kod ovog drugog se može sasvim lijepo živjeti dok paziš što jedeš i ne treba ti inzulin. Naravno da moji u obitelji ne paze pa imaju problema.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dodatak: kod nas je u pitanju hiperglikemija (višak šećera u krvi).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Postoje 2 vrste: T1 i T2. Kod ovog drugog se može sasvim lijepo živjeti dok paziš što jedeš i ne treba ti inzulin.
    imam tip 1 vec 23 godine i "sasvim fino zivim"

Mukica, secer od 4.9 NIJE hipoglikemija. hipo je ono sto je nize od 3.3 mmol/L. ipak je pitanje koliki je stvarno bio u trenutku kada si osjecala simptome, moguce je da je bio nizi.

ako mislis da inace imas visi secer, razgovaraj s dr. opce prakse. postoje specificne pretrage koje mogu iskljuciti ili potvrditi dijagnozu dijabetesa tip 2.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Postoje 2 vrste: T1 i T2. Kod ovog drugog se može sasvim lijepo živjeti dok paziš što jedeš i ne treba ti inzulin.
    da li se ti sa mnom zezaš ili kaj je na stvari? Napisala sam kod T2 (ovog drugog) taj je imala moja baka i teta i ujac. Svako od nas drugačije funkcionira: nekome kao Mukici se snizi na 4.9 i osjeti drhtaje. Ako žena ima problema treba ići doktoru riješiti ih, a ne nije to hipoglikemija, mora biti niže od 3.3 - pa mislim :? Muki, ti sama odluči, ako ne možeš tako funkcionirati vrijeme je da nešto poduzmeš, ali i dalje stojim kod tvrdnje da to nije šala i nije nešto što bi trebala ostaviti nerješeno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ne znam, ja imam uvijek ispod 3, odn. ispod te granice.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    da li se ti sa mnom zezaš ili kaj je na stvari? Napisala sam kod T2 (ovog drugog) taj je imala moja baka i teta i ujac. Svako od nas drugačije funkcionira: nekome kao Mukici se snizi na 4.9 i osjeti drhtaje. Ako žena ima problema treba ići doktoru riješiti ih, a ne nije to hipoglikemija, mora biti niže od 3.3 - pa mislim :? Muki, ti sama odluči, ako ne možeš tako funkcionirati vrijeme je da nešto poduzmeš, ali i dalje stojim kod tvrdnje da to nije šala i nije nešto što bi trebala ostaviti nerješeno.
    zasto bih se zezala s tako ozbiljnom stvari kao sto je zivot s dijabetesom :?

dakle, napisala si post iz kojeg se indirektno moze zakljuciti da se s dijabetesom tip 1 NE MOZE fino zivjeti. mozda nisi tako mislila, ali tako je ispalo. pa sam ja napisala da se s t1 ipak moze fino zivjeti. s tipom 2 je onda jos lakse, zar ne?

secer od 4.9 mmol/L NIJE hipoglikemija.

za doktora sam joj i ja napisala, nisam nekako ni mislila da ovaj forum moze zamijeniti lijecnika.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tip 1 koliko znam ovisan o inzulinu, tip 2 u početcima bolesti do pred kraj neovisan o inzulinu - na to sam mislila. Zato i velim Mukici da ode se pregledati jer se puno može učiniti ranim otkrivanjem posebno stoga što se kod tipa 2 prehranom može regulirati šećer u krvi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tip 1 koliko znam ovisan o inzulinu, tip 2 u početcima bolesti do pred kraj neovisan o inzulinu - na to sam mislila. Zato i velim Mukici da ode se pregledati jer se puno može učiniti ranim otkrivanjem posebno stoga što se kod tipa 2 prehranom može regulirati šećer u krvi.
    da, tip 1 je ovisan o inzulinu. ali moze se fino zivjeti, unatoc tome sto dosta ljudi misli da to nije tako. samo zbog toga sam reagirala na tvoj prvi post.

ovo drugo sto kazes takodjer je istina. no nazalost, dosta ljudi ignorira simptome tipa 2 i kod njih se bolest dijagnosticira relativno kasno, cesto u fazi kada postoje neke mikrovaskularne komplikacije. a to se moglo izbjeci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mukica,neznam koliko ce ti biti od pomoci,ali cisto da se javim- Meni se to dogada samo u trudnoci. Pogotovo na pocetku.

Odjednom mi pocne biti slabo,vrti mi se,crni pred ocima,kao da cu pasti u nesvjest,al ne osjecam glad.
    I tek onda skuzim da moram nesto jesti,da mi je to od gladi.

A jel ti se to dogada cesce ili je to bio izoliran slucaj?

Ako je bilo jednom,ja se nebih previse zabrinjavala. Moze biti vise uzroka od cega ti je bilo zlo-predugo si bila na suncu,premalo pila....svasta

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Mukica,neznam koliko ce ti biti od pomoci,ali cisto da se javim- Meni se to dogada samo u trudnoci. Pogotovo na pocetku.
    mukica??? :shock:

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    sad gledam simptome dijabetesa i od svih

*često i obilno mokrenje
    *žeđ
    *glad
    *gubitak na težini
    *umor/slabost
    *zamagljen vid

nemam jedino ovaj boldani
    da, zaboravih, kod tipa 2 ti ovaj dio kaj si boldala uglavnom niti ne bude. Ljudi koji imaju tip 2 dijabetesa su ti uglavnom onak korpulentni. Prvi simptomi su ti uglavnom često i obilno mokrenje i jaka žeđ. Iako, kak su ove jake vrućine nije niti čudo da često piješ i onda piškiš, ali bi ja svejedno išla provjeriti.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Pa ne znam, ja imam uvijek ispod 3, odn. ispod te granice.
    i ti isto idi provjeri, nije to baš normalno.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ispod 3 je jako nisko, da se nisi zabunila??
    ref.vrijednosti su 3,9-6,0

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam tip 1 koji sasvim normalno živi sa tim a moj je savjet svakako provjeriti šećer jer postoji mogućnost da si 4,9 osjetila kao hipo jer ti je inače povišen. To se smatra normalnom vrijednošću ali znam po sebi da ako mi je duže vrijeme šećer preko 10 već na 4,5 imam simptome hipa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •