Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Paranoja...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Paranoja...

Drage moje,

nažalost, moram priznati da sam postala paranoična trudnica koja misli samo na loše stvari koje se dešavaju u trudnoći.
    Budući imam 4 tjedna čekanja između 2 pregleda, nekako mi se to čini predugo pa počnem razmišljati... Pa malo čitam forume, i prisjećam se onoga što se desilo meni poznatim (bivšim) trudnicama. Od nestanka srčane akcije, spontanog, itd. NE MOGU SI POMOĆI
    Stalno osluškujem svoje simptome, kojih niti nemam previše (osjetljive grudi, točnije bradavice i stalno mokrenje) i tješim se da bi mi valjda moje tijelo na vrijeme pokazalo da nešto ne štima.

Usput, sljedeći mi je UZV 10.07. i odbrojavam dane. Tada će mi biti 12. tjedan.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam jedva čekala da prođu prva tri mjeseca jer sam prije imala spontani u 3. mjesecu. Onda sam odahnula do nekog 20 tjedna jer sam si napunila glavu da se tada događaju kasni pobačaji a beba je još premala da preživi pa sam jedva dočekala neki 28 tjedan jer sam znala da su mu od tada nadalje šanse sve veće. Sada mi je ostalo još 6 tjedana i počinjem se brinuti svaki put kad se ne mogu sjetiti kada sam zadnji put osjetila pokret. Obično me tada malo šutne kao da zna o čemu razmišljam pa se umiri. Uskoro ću se početi brinuti kako će sve završiti......
    Mislim da su sve te brige normalne, bitno je samo ne paničariti jer objektivno gledano puuuuno je veća vjerojatnost da sve prođe ok nego suprotno

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme i ja se uhvatim...
    Za razliku od prve trudnoće i kad sam bila totalno pozitivna (inače sam takav lik), ovo mi je neugodna promjena...kao da ne prepoznajem samu sebe. Ovo pogotovo nakon dana kad sam saznala da sam trudna, a ciganka me srela na cesti, uperila ruku u mene i rekla: Rodit ćeš blizance! :shock: :shock: :shock: , pa me strah da nešto nije smuljala.
    Sve u svemu, puna sam "crnih misli" , al se borim protiv njih, svim raspoloživim sredstvima.
    Kad se uhvatim da loše razmišljam, promislim, ma bit će sve dobri i idem dalje :/
    Tješi me, za sad, bol u prsima-poprilična i bolovi u u donjem dijelu-kao da ću dobiti mengu ili da sam se nečeg prejela pa "donja crijeva"-kuhaju. Vjerovali ili ne, priđeljkujem mučninu koju u prvoj trudnoći nisam imala.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja sam po prirodi totalno pozitivna osoba, zato me i smeta što se ne mogu "othrvati" crnim mislima...

A možda je i to jedan od simptoma :/

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja mislim da bi pregledi trebali biti svaka dva tjedna. Toliko otprilike uspjevam biti pod dojmom prethodnog pregleda, a onda pocinjem umisljati simptome koji ne postoje i brinuti oko svake sitnice, citati o svim mogucim komplikacijama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma mislim da je briga sasvim normalna i poželjna stvar koja nas tjera da radimo sve za dobrobit našeg potomstva...
    kad ta briga prijeđe granice paranoje, onda si moramo reći da to sigurno nije dobro za nas i gotovo.
    meni pomažu kapi Valerijane u tim "fazama" (do sada samo 3 puta )
    iako su neki protiv...
    a pregledi... hm... idem na UZV 10.07. (mjerenje nuh.nabora) i lagano me hvata panika... uvijek sam uzbuđena prije...
    a valjda će sve biti ok...
    ja se isto pratim (napetost i toplina grudi mi je najbolji pokazatelj jer je to bio i prvi znak trudnoće)
    da bar postoji neki aparat za doma koji mjeri KČS 8)

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    da bar postoji neki aparat za doma koji mjeri KČS 8)
    tko to napravi, debelo će se obogatiti 8)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja se trudim ne razmišljati crno i ne čitati takve priče. ipak mi je sada lakše nego u prvoj trudnoći. prije noe sam imala spontani pa kada sam s njom ostala trudna stalno sam razmišljala šta ako se opet dogodi,bila sam luda,sada ne razmišljam o tome, samo neka ovo prvo tromj.prođe i super.
    s noom sam išla svaka 2-3 tj .na pregled,a mislim da će tako i sada biti

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    s noom sam išla svaka 2-3 tj .na pregled,a mislim da će tako i sada biti
    ja bih sa Jurom izdržala maksimalno 3tj+koji dan.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja bi onaj mali aparatić što imaju u bolnici za mjerenje otkucaja bebinog srca

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To vam je drage moje trudnice normalan osjećaj. i mene je bilo strah, ali treba se prepustiti i uživati u svakom danu trudnoće.

Kako je prva trudnoća završila spontanim, s Jelenom sam nabavila slušalice i po cijele dane slušala kako moja crijeva rade, jer nisam znala prepoznati otkucaje. Moji su umirali od smijeha sa mnom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto znam bračni par koji su si nabavili stetoskop da bi slušali otkucaje srca. Ali vjerujem da je najbolje ne znati ništa i ne ići prečesto na preglede. Mi smo malo previše bombardirane nekim crnim pričama koje utječu na naše psihološko stanje za vrijeme trudnoće, povrh svih tih hormona koji su već ionako prisutni.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Slažem se sa svim što ste napisale!

Od prevelike želje da sve bude u redu, počnemo razmišljati o svim lošim stvarima koje se mogu desiti. Uvjerena sam da bi nam naše tijelo samo pokazalo da nešto ne valja, čak i za to imam jedan primjer meni bliske osobe.

Trebamo se prepustiti onim pozitivnim osjećajima kojih ima sigurno više od onih negativnih, samo su ovi drugi jači pa prevladaju.
    Moramo znati da i naša mala mrva osjeća sve što i mi, a ja baš i ne bih htjela da moja beba osjeća strah, a još nije niti došla na ovaj svijet!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zakon stvarčica ali zar nije malo puno - 450 kn za nešto što samo pojačava zvuk ? Realna cijena bi trebala biti oko 150-200 max. Al opet, ako te stvarno paranoja isplati se jer nisi u strahu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo još jedne paranoičarke!

Prije prve trudnoće su mi rekli da mozda neću moći imati dijete. Mjesec dana kasnije, ja trudna. U 11 tjednu prokrvarila i morala odlezati 4,5 mjeseci - samo wc i natrag u krevet! Ne moram ni reći da sam, između svih mogućih sapunica i serija na tv-u, proučila sve moguće negativne ishode moje trudnoće i svaki puta kad bih došla na pregled, ginić bi me sav u čudu gledao kad bih ga počela bombardirati raznoraznim pitanjima i stučnim izrazima .

Rekao mi je: vi previše čitate

U ovoj trudnoći sam puuuuno opuštenija (doduše, do sad nisam imala nekih značajnihij problema) iako se i ja unervozim nakon 3 tjedna od pregleda ..

Evo baš jučer bila i dok mi rekao da se beba previše nagutala plodne vode i da ak se smiri da odmah moram na ctg i ja eto, od jučer popodne na iglama i stalno "osluškujem" i čini mi se kao da se beba skoro ništa ne miče (u odnosu na inače)...A da mi nije to rekao, vjerojatno ne bih ni pomislila da nešto nije u redu...

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Evo baš jučer bila i dok mi rekao da se beba previše nagutala plodne vode i da ak se smiri da odmah moram na ctg i ja eto, od jučer popodne na iglama i stalno "osluškujem" i čini mi se kao da se beba skoro ništa ne miče (u odnosu na inače)...A da mi nije to rekao, vjerojatno ne bih ni pomislila da nešto nije u redu...
    Meni ovo ne djewluje bezazleno :/ , ja bih mu se i danas nacrtala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Meni ovo ne djewluje bezazleno :/ , ja bih mu se i danas nacrtala
    Joj nemoj me plašiti!! Beba se miče, samo ne tolikim intenzitetom kao inače..Pratim ja to....samo su pokreti slabiji i manje učestali, ali tu su..Inače me zna ritati satima bez prestanka, sad su stanke nešto duze....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i evo upravo sad ima "seansu" udaraca :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo još jedne paranoičarke!

Prije prve trudnoće su mi rekli da mozda neću moći imati dijete. Mjesec dana kasnije, ja trudna. U 11 tjednu prokrvarila i morala odlezati 4,5 mjeseci - samo wc i natrag u krevet! Ne moram ni reći da sam, između svih mogućih sapunica i serija na tv-u, proučila sve moguće negativne ishode moje trudnoće i svaki puta kad bih došla na pregled, ginić bi me sav u čudu gledao kad bih ga počela bombardirati raznoraznim pitanjima i stučnim izrazima .

Rekao mi je: vi previše čitate

U ovoj trudnoći sam puuuuno opuštenija (doduše, do sad nisam imala nekih značajnihij problema)
    evo upravo ovako i ja samo u prvoj nisam mirovala 4,5 mjeseca nego samo mjesec dana i ostatak je sve do posljednjeg mjeseca i onog nesretnog tlaka bilo i više nego u redu osim moje paranoične psihe. meni je moj čak rekao nek se radije bavim i proučavam dječju robicu, nego da čitam i svaki ga put toliko ispitujem stvari koje sa mnom i mojom trudnoćom nemaju veze

U ovoj trudnoći mogu reći da sam izliječena i bivša jer sam ovu (bar zasad) odradila toliko opuštena da mi je između predzadnjeg i zadnjeg pregleda prošlo čak 7 tjedana umjesto ona 4 kako sam bila naručena

nemate pojma koji je to super osjećaj odterećenja. U prvoj sam bila bolesna ako bar svaka 4 tjedna (a kako netko piše i nakon 2 ako treba) nisam išla na pregled da se uvjerim da je sve dobro, čak i kad sam prvi put osjetila bebu, sumnjala sam da je to nešto nenormalno iako valjda nema teksta na netu koji nisam pročtala. Zato u ovoj trudnoći više ne čitam ništa jer inako ni ne stignem uz trogodišnjaka . Sad mi je sve jasno i sve normalno i svaki put kad odem na pregled pitam se po što sam išla kad je sve tako u najboljem redu i ja to stvarno osjećam.

Iako se zadnjih dana dosta loše fizički osjećam znam da to nema veze s bebom jer njoj je super i dobro je, a već za 2 tjedna moram ponovno na pregled jer mi gin ide na godišnji, a najradije ne bih ni išla :/

nažalost često ispada da su uravo doktori ti koji nam nameću paranoju svojim spikama - dobili ste previše kila, rast tlaka je jako opasan, beba je prevelika/premala, dijete vam se nagutalo plodove vode.............. :/ i ako stvarno nešto nije u redu, zar je još i trudnicu potrebnoo isprepadati tako da osim toga još bude i pod stresom pa da zaista ima nuspojave........zar nam nije dovoljno što zadnjih mjesec, dva inako samo osluškujemo i očekujemo hoće li sve biti dobro i kad će konačno završiti, nego nam još trebaju i priče što bi sve moglo poći krivo

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Joj nemoj me plašiti!! Beba se miče, samo ne tolikim intenzitetom kao inače..Pratim ja to....samo su pokreti slabiji i manje učestali, ali tu su..Inače me zna ritati satima bez prestanka, sad su stanke nešto duze....
    normalno da su slabiji i manje učestali kad ima sve manje plodove vode i manje mjesta za kretanje, pa se ne osjete tako jako

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    nažalost često ispada da su uravo doktori ti koji nam nameću paranoju svojim spikama - dobili ste previše kila, rast tlaka je jako opasan, beba je prevelika/premala, dijete vam se nagutalo plodove vode.............. :/ i ako stvarno nešto nije u redu, zar je još i trudnicu potrebnoo isprepadati tako da osim toga još bude i pod stresom pa da zaista ima nuspojave........zar nam nije dovoljno što zadnjih mjesec, dva inako samo osluškujemo i očekujemo hoće li sve biti dobro i kad će konačno završiti, nego nam još trebaju i priče što bi sve moglo poći krivo
    po nekim statistikama - nemojte me sad hvatati za riječ jer pišem po sjećanju, ali kao bilo je neko istraživanje koje je pokazalo da statistički žene koje ne idu na nikakve preglede, uz uvjet da ne žive u nekim nehumanim uvjetima, imaju isto ili čak više šanse da bez komplikacija prođu trudnoću. Baš zbog tih primjedbi - dijete je malo premalo / preveliko, nagutalo se plodne vode, otvoreni ste, dobili ste previše kila...

za primjer kako psiha utječe - ja sam bila u šoku kad sam doznala da sam trudna već 17 tjedana, a da do tad nisam ništa skontala jer sam imala krvarenja. Za to vrijeme sam svašta radila, npr. samo najdrastičnije - cijepala drva i nosila ista na kat. Svaki vikend sam imala nekakve avanture - u 15. tjednu brdski biciklizam, u 16. nekakvo brdsko pješačenje, a u 17. nakon što sam doznala išla sam na laganu šetnjicu i odmah sam se zapuhala, osluškivala je li mi slabo, sjela bih svako mlo, kao prava trudnica, i zbilja sam se osjećala slabo.

Inače moja ginekologica mi je jako simpa, uvijek bi me uvjerila da je sve ok, tako da sam se ubrzo opustila, ali kad bih recimo išla na neke veće pretrage kod drugih znala sam se šokirati da se tako ponašaju prema ženama u trudnoći i bila sam sretna što ne moram neke loše vijesti čuti od tih iskompleksiranih i živčanih individua.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas sam KONAČNO bila na pregledu i paranoja je prošla.
    14.-ti mi je tjedan od ZM, i danas je prvi puta MM išao samnom, a da bi sve to bilo još lijepše danas smo saznali i spol - DEČKO JE :D
    MM-u se lice potpuno ozarilo od ponosa, a ja se ne prestajem blesavo cerekati

Jedino, sljedeći mi je pregled tek 28.08. jer moja gin ide na godišnji. Jedva bih izdržala 4 tjedna, a sada :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

drage moje, da li ste, čitajući o svim mogućim i nemogućim komplikacijama u vidu viroza (parvo, citomegalovirus, varicella zoster toxo...) i bakterijskih upala,, postale toliko opsjednute da izbjegavate kontakt s ljudima iz straha da nešto ne pokupite?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    drage moje, da li ste, čitajući o svim mogućim i nemogućim komplikacijama u vidu viroza (parvo, citomegalovirus, varicella zoster toxo...) i bakterijskih upala,, postale toliko opsjednute da izbjegavate kontakt s ljudima iz straha da nešto ne pokupite?
    maya ja bi tebi zabranila da ideš na internet
    ŽENO UŽIVAJ U TRUDNOĆI, SVE JE U REDU!!! ovo namjerno vičem...
    nekako te uvijek popratim i vidim da si zaista u prevelikim brigama......
    žao mi je zbog toga, nadam se da ćeš se uspjeti malo smiriti i da ćeš nekada ti mene tješiti da se nije dobro toliko brinuti

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya_78, zaista se moraš malo umiriti, ako si tako paraniočna u trudnoći, što će biti kada bebač stigne?
    Iako sam ja započela ovu temu, moji strahovi polako se smanjuju jer sam postala svjesna (konačno) svoga stanja i odlučila potpuno se posvetiti sebi i bebi jer je ovo jedini period kada smo ovako povezani...

Uživam u trudnoći i od sveg srca to želim i tebi, nemoj da se svoje trudnoće poslije sjećaš kao razdoblja punog strahova i paranoja

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam sebi smanjila internet, pogotovo teme s komplikacijama, gestozama i sl. mislim si, šta je sa svim onim trudnicama koje bezbrižno tumaraju, rade, izlaze, NORMALNo se ponašaju? su one neinformirane ili samo dobro podnose taj stres? vjerjatno malo ejdno malo drugo, ali svejedno je to zdravije...
    možda imam i tu (ne)sreću da su ljudi oko mene polupaničari i da me filaju (dobronamjerno, ali...) "savjetima", informacijama i sl.
    taman kad odlučim"
    ti me, ZO, uvijek vratiš na zemlju, čudno je da sam ja svjesna te paranoje te da ona nije zdrava i, realno, nisam paničar u smislu da imam fizičke manifestacije panike, ali vjerojatno se nakuplja taj kontinuirani stres i kad tad će nešto puknuti...
    inače, po mojim postovima se kuži da sam opterećena, da, ali baš ne sudjelujem pretjerano u bezbrižnom "ćakulanju" pa se onda SVI postovi svode na te "crnjak teme", a zapravo nije baš to prava slika

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

u prvoj T sam si nakon mjesec dana svakodnevnog rostanja po netu odredila dan u tjednu u kojem cu pregledavati sve sto mi padne na pamet a ostale dane ne smijem nista vezano uz trudnocu ni otvoriti..mislim da je bila srijeda u pitanju

i pomoglo je
    inace bih vjerojatno sam uz jaaaaaakooo puno truda prestala misliti o svemu sto bi moglo poci po zlu

drzite se zene i probajte uzivati (to ja i sebi stalno ponavljam...da ne mislite da sam nesto bolja 8) )

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    drzite se zene i probajte uzivati (to ja i sebi stalno ponavljam...da ne mislite da sam nesto bolja 8) )
    dobro, sad baš i uživati, to bi bilo ipak previše , bar za mene, ali ono to što već u ovoj trudnoći ne iščitavam svaki tjedan "trudnoću iz tjedna u tjedan" smatram velikim pomakom čak sam shvatila da pogotovo sad pred kraj osim što nemam vremena za to, kad se sjetim svih tih "upozorenja" tamo (da ne kažem da sam u prvoj imala takav strah od toksoplazmoze i čim bih vidjela mačku išla sam mjerit temperaturu - e to je paranoja ), odmah mi se nekako ne čita. Ovako mi je prelijepo! Drago mi je da se danas svemu tome mogu samo slatko nasmijati!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

drago mi je da nisam jedina koja je zastranila
    ja se pokušavam dovesti u red uvodeći nove obveze (ne pitajte... nešto da me zaokupi...)
    svaka ima svoj način

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam odlučila poslušati savjet saske7 - dosta je šaranja po internetu više puta dnevno, sada ću to smanjiti, pročitati mail, i to je to. Naravno da ću svraćati na ovaj forum, ali neću se opterećivati negativnim temama.
    Upstalom, u ponedjeljak idem na put (da ne govorim o paranojama koje imam već o putovanju u trudnoći), i posvetit ću se SMS-u (sunce, more, sol), a bit će tu i koji izlazak - naravno, ne poput onih prije nego sam dobila podstanara.

Zato, cure, budite mi pozdravljene i javim vam se kad se vratim sa divnoga Brača

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Shireen

Uživaj i odmori se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •