Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: draškov kolač i pita s jogurtom

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno draškov kolač i pita s jogurtom

DRAŠKOV KOLAČ

tijesto:
    20 dag brašna
    13 dag šećera
    3 žutanjka
    2 žlice kakaa
    2 dl mlijeka
    1 dl ulja
    1 pzp (prašak za pecivo)

1 kg jabuka- izribati, malo prodinstati i dodati po želji šećera (ovisno koliko volite slatko), vaniliju, cimet, koricu od limuna, ja stavim šaku grožđica i grubo rezanih bajama
    Izmiješati sve sastojke za tijesto, uliti u dublju tepsiju (vel. kalup) te ispeći do pola na 180 C (cca 10-tak min- kad taknete prstom da vam ne upadne u tijesto). Na polupečeno tijesto složiti ribane jabuke, a preko njih snijeg od 3 bjelanjka s 3 žlice šećera. Ispeći do kraja da se bjelanjak osuši (smanjiti temperaturu na 160- gotovo je kad kora od bjelanjka dobije onu smećkastu boju). Pečeno preliti čokoladnom glazurom. Ohladiti u fridžu. Jako sočno i ukusno...

PITA OD JOGURTA

tijesto: 25 dag brašna
    17 dag margarina
    10 dag cukra
    1 pzp, 1 vanilija
    4 žumanjka
    nadjev: 15 dag cukra
    3 jogurta
    2 kis. vrhnja
    5 žlica oštrog brašna
    snijeg od 4 bjelanjka

Načiniti prhko tijesto od navedenih sastojaka i razdijeliti na 2 dijela- (jedan veći, jedan manji). Veći dio staviti u frižider, a manji u zamrzivač 1,5 h. Razvaljati veći dio tijesta i staviti u tepsiju, staviti nadjev, izribati smrznuto tijesto i peći na 180 C 40 min. Za nadjev pomiješati navedene sastojke i na kraju kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova pita od jogurta je odlična!

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tw, nisi nam navela kako radiš čokoladnu glazuru, ajd dopiši molim te,

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj faith prvotno napisa
    tw, nisi nam navela kako radiš čokoladnu glazuru, ajd dopiši molim te,

ajme, ja to uvijek radim odoka.
    Rastopim jednu čokoladu za kuhanje zajedno sa cirka 10 dag maslaca/margarina, ako je pregusto dodam malo mlijeka (ali samo malo). Topim na laganoj vatri dok se ne stvori jednolična tekuća smjesa (ne pretekuća)- ne smije zaključati. Prelijem preko kolača i to je to.

Druga varijanta je rastopiti čokoladu s vrhnjem za kuhanje (može i ono vrhnje za šlag- u tekućem stanju). Ne pitaj me omjere, ja to uvijek otprilike (recimo 10 dag čoke i malo manje od 1 dl vrhnja). Ova kombinacija je jako dobra.

Možeš prošvrljati po pretražniku, dosta se pisalo o glazurama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •