Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: A kaj s turistima?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno A kaj s turistima?

Čitam sad vijesti i to nažalost loše vijesti o prometnim nesrećama u kojima ima i djece. Radi se o turistima koji putuju prema moru.
    No kako je u Hrvatskoj donešen novi Zakon o smještaju djece u primjerene sjedalice u autu, zanima me dali postoji kakvo upozoravanje turista pri ulasku u Hrvatsku ili možda agencije koje organiziraju takva putovanja u svojoj ponudi smještaja, obavještavaju i o novom zakonu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ah, stvarno veliki problem...
    sjetim se one nesreće od prošloga ljeta kada ih se u mercedes naguralo osmoro, od toga petoro djece

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a valjda bi se trebali raspitati prije polaska u stranu zemlju i o
    važećim propisima u toj zemlji
    koliko znam neznanje te ne spašava od kazne

iako mi je više stvarno grozno kako ljudi prevoze vlastitu djecu i uopće ne razmišljaju o sigurnosti nego bi ih zakon trebao natjerati da se brinu
    još mi je najgore kad vidim prepostavljam roditelje ispred uredno zavezane a iza djeca skakuću po sicu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

turisti iz većine zemalja imaju iste i strože zakone od nas. Ako ih ne poštuju, kako ih ne poštuju ni naši, to je njihov problem.
    Svak od nas zna kolike su kazne u Sloveniji, kako se u Njemačkoj može vozit na AC kolkooš brzo.
    Prije nego odeš u određenu državu, trebao bi se raspitati o osnovnim zakonima:promili, ograničenje, pojasi.....
    :/
    Ne znam u kojoj se državi djeca ne moraju prevoziti vezana i u sjedalicama?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jasno je to da većina zemalja ima propise, ali nebi bilo naodmet neko upozorenje na ulazu u zemlju, bilo u vidu natpisa ili primjedbom osoba koji propuštaju vozila na granici.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    X

a to što neki turisti misle da se u nas još vozi u konjskim zapregama pa nam je u skladu s tim i zakon o sigurnosti na cestama to je njihov problem.
    ali mi nije jasno kako oni u svojoj zemlji voze dicu :?
    ni jedan takav turist ne bi meni prešao granicu pa da sad kaže kako će kod nas sprašit milijun eura.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    U Srbiji, na žalost. nekad se pitam jel ovo država ili cirkus

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Jasno je to da većina zemalja ima propise, ali nebi bilo naodmet neko upozorenje na ulazu u zemlju, bilo u vidu natpisa ili primjedbom osoba koji propuštaju vozila na granici.
    Ti si se osvrnula na pitanje koristenja as , ali zamisli samo koliko ima raznih zakona , pravila ... Ko bi sve to napisao , citao , spomenuo? Bojim se da je to neizvedivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: A kaj s turistima?

Citiraj rinama prvotno napisa
    možda agencije koje organiziraju takva putovanja u svojoj ponudi smještaja, obavještavaju i o novom zakonu?
    Neke agencije, pri potvrdi rezervacije, obavjestavaju goste o korisnim stvarima poput: s kojim dokumentima smiju preci granicu odrasli, s kojima djeca, zdravstvenom osiguranju, itd., pa ujedno daju i tu informaciju za autosjedalice.

Svaki turist PRIJE dolaska u HR moze saznati sve potrebne propise.

E sad, da li na granici postoji kakva brosura koja se dijeli... ne znam.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: A kaj s turistima?

Neke agencije, pri potvrdi rezervacije, obavjestavaju goste o korisnim stvarima poput: s kojim dokumentima smiju preci granicu odrasli, s kojima djeca, zdravstvenom osiguranju, itd., pa ujedno daju i tu informaciju za autosjedalice.

Svaki turist PRIJE dolaska u HR moze saznati sve potrebne propise.

E sad, da li na granici postoji kakva brosura koja se dijeli... ne znam.[/quote]

Eto to me zanimalo. Znaći ipak se na neki način pripomene i ta informacija.
    E sad, druga je stvar odgovornost svakog pojedinog roditelja i dal će odreagirati onako kako bi trebao.
    Hvala Elly.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja znam od jedne moje poznanice da su ih na granici vratili i rekli da ne mogu bez AS iz Slovenije u Hrvatsku :D Onda su morali kupiti AS u Sloveniji da bi mogli preći granicu (probali još jednom i opet vraćeni od drugog carinika) tako im i treba kada ne vode računa o svojoj djeci, a sebe lijepo zavežu.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo ja pogledala u brošuri turisticke informacije 2008 koje djelimo turistima, imao dio "croatia by car" gdje se pise o zakonima na cesti: spominje se ogranicenje brzina, obavezna svjetla (sto mislim da je ukinuto), zabrana mobitela dok se vozi, obaveza reflektiracjuceg prsluka, te the use of seat belts is obligatory
    as se ne spominju
    posto se te brosure tiskaju svake godine, mozda bi bilo dobro poslati informaciju hrv. turistickoj zajednici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •