Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Nokti i loše navike

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Nokti i loše navike

Moje dijete je odnedavno poprimilo jednu prilično lošu naviku - trga si nokte.
    U početku samo na rukama, sad, kako je često bos, i na nogama.
    Baš za peh, nokti su mu vrlo tanki, lako se trgaju i deru, i nema dana kad mi ne dođe s izjavom: "mama, ovaj nokat me smeta", a tamo pola nokta otkinuto, skoro do krvi. Ajde, bar se meni javi kad treba odrezati ono što je priredio.
    Došli smo do toga da skoro svaki dan treba odrezati neki nokat, već su mu ionako prekratki, pa ga to onda smeta, boli i sl. I opet nastavlja po starom.
    Čini mi se da to nije ništa drugo nego navika, jer on to radi dok čitamo, dok je zamišljen i nešto gleda, dok sluša glazbu, ukratko - kad ne zna što bi s rukama.
    Nikad ne grize nokte niti stavlja prste u usta.
    Ima li netko neki čarobni savjet kako prekinuti lošu naviku, a da ga pritom ne grdim (ne bih htjela postići da on to radi poskrivećki, jer time ne rješavamo ništa)?

(ali, ako ništa drugo - bar je prestao kopati nos )

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja to radi još uvijek. Ne baš do krvi...
    Sad ne na rukama jer smo dogovorili manikuru, ali zato noge ne štedi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lana je jedno vrijeme grizla nokte, baš grizla.
    Nekakvo upozoravanje nije pomoglo. Probali smo tako, znaš ono "pa ruke ti nisu čiste, ajde nemoj" ali ništa nismo riješili.
    Kad bih vidjela da grize, malo bi joj odvratila pozornost, zabavila ruke s nečim pa je to prošlo. Treba vremena.
    Mislim da je to počelo s oponašanjem MM-a koji ima tu naviku, pa je na kraju i ona to počela stalno raditi.

To ljeto je dobila i gliste

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, i ja grizem kožicu pa je i A. počela 8)
    nije mi to drago i sad vidim kako je to grda navika
    morat ćemo skupa na odvikavanje.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ni Matija ne zna šta bi sa rukama ponekad pa ili zalomi nokat (koji je isto tako krt i tanak kao što opisuješ kod Andreja) ili si nađe neku ramicu na ruci ili na nozi (uglavnom od uboda komarca) i raščapka je do te mere da moramo staviti flaster da bismo zaustavili krvarenje. Sad na moru je čačkao desnu nosnicu i na unutrašnjoj strani napravio ranicu koja se onda razbuktala od slane vode i njegovog neprestanog terorisanja- pola nosnice mu je bila u sasušenoj limfi :/

Opominjem, držim predavanja o štetnosti (''Vidiš da te sad boli taj nokat...'', ''Ostaće ti ožiljak ako nastaviš tako da čeprkaš te noge''...) ali ne vredi. Pusti ga pa opet

Inače, pre mora je dobio alergiju na nešto i izgledalo je kao da po nogama ima kozice - svaku je raskrvario i na more otišao pun rana i ranica. Džaba litre krečnog mleka i masti protiv svrbeža - imam osećaj da to on radi iz nervnog rastvrojstva

A i majka mu je slična ali samo kad su bubuljice i mitiseri u pitanju. Prođem tako pored ogledala i snimim nešto što bi mogao biti mitiser (a inače imam čisto lice i nikad potkožnu bubuljicu nisam imala) i onda ga mučim dok ne prizna da ipak krije nešto dubooooko unutra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •