-
Najopasnija je kod malih beba - genitalim herpesom se beba može zaraziti u porodu, zato se žene s aktivnim g.h. obavezno porađaju carskim. Ne znam ti točno reći do kad je opasno, može biti i s 20 godina ako ti je imunitet slab. Prva infekcija obično prolazi s temperaturom, kako kod labijalnog (obično herpes virus tip 1) tako i kod genitalnog (tip 2). Ovi tipovi mogu i obrnuto, ali najčešći su ovako.
Moja mama je imala herpes i sjećam se da je uvijek imala masku kad ga je dobila, dok sam ja bila mala. Onda sam ja ipak (da li od nje ili negdje u školi) dobila s nekih 10 godina herpes, na ustima i nosu, svaka prehlada je bila moja. I onda, s nekih 14 godina, nikad više. Nisam imala nikakvu specijalnu terapiju, poslije sam bila u situacijama kad je svakako trebao izbiti (sunce u visokim planinama i na brodu, uz ekstremne napore) ali nije. Nisam eksperimentirala ljubljenjem s nekim s herpesom (MM ga nikad nije imao) ali nije se vratio.
Moguće da si i ti prebolila i da ti je ostala neka vrta imuniteta. Možda netko od doktora zna više o tim infekcijama s herpesom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma