Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Vožnja bicikla u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Vožnja bicikla u trudnoći

Recite mi da li je pametno?
    Trudna sam 8 tjedana i nazalost trenutno nisam u mogucnosti ici na posao autom kao sto sam isla do sada. Preostaje mi jedino bicikl ili pjesacenje (sto mi se iskreno receno bas i ne svida )
    Dakle, da li je preporucljivo voziti bicikl u trudnoci i do kada?
    Bojim se da se od previse fizicke aktivnosti ne pocnem prerano otvarati :/
    Recite mi da panicarim bezveze

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori, mrzim te zabrane, ali možda i nije najpametnije - pad s te visine bi mogao bit riskantan, zato mislim da nije. Svakako pitaj svog ginića, nama s potpomognute su nekima branili bicikl, nekima dozvoljavali (tijekom postupka zatrudnjivanja, mislim), tako da nije ni to crno-bijelo.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je i mene u trudnoći zanimalo,no čula sam da je prevelik pritisak dolje,i da nije preporučljivo,a onda s druge strane znam trudnice koje su vozile bickl,najnormalnije!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam ti do 7mj.trudnoće normalno išla na treninge u teretanu,orbitrek,bicikl, ali uvijet je da si i prije to radila da se naglo ne naprežeš,puls ti nebi smio relaziti 140 tkucaja u min...pa polako ali sigurno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

neznam jer preporučljivo al ja ga vozila cijelo prošlo ljeto, dakle prva 3 mjeseca trudnoće i nije mi naškodilo. koliko ja znam, tjelesna aktivnost je korisna osim ako nisi rizična. na tebi je da odlučiš ali ako ti ne paše, nemoj ga vozit!

ako ćeš voziti ga: ugodnu vožnju želim ti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    ako ćeš voziti ga: ugodnu vožnju želim ti!
    Potpisujem, uz dodatak - ako je izvedivo, vozi po asfaltu, nemoj po makadamima zbog truckanja.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Preporuča se samo pripaziti kad trbuh počne rasti - jer se mijenja težište tijela, što utječe na ravnotežu, pa se treba prilagoditi.

Možeš pitati i svog doktora da li je sve ok i ima li on što protiv i dok kada bi preporučio.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam se vožnje na biciklu odrekla i to mi je teško palo. Tresuckanje ti može potaknuti otvaranje, previše napora tebi diže otkucaje pa samim tim i bebi, energija koju trošiš uzima korisne stvari iz organizma a potreba za njima je ionako povećana, pad ti može naškoditi..... Nitko ti ne može reći da će ti vožnja sigurno naškoditi i možda bi mogla voziti bez problema do poroda ali isto tako nitko ti ne može garantirati da nećeš imati problema. Da li se rizik isplati odluči sama. Ja znam da bi se živa pojela da nešto krene po zlu a znam da je to potaknulo ili pogoršalo - vožnja na biciklu koje sam se mogla odreći.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I meni muči isti problem, 8 tjedana trudna, biciklom išla na posao, sve drugo mi je gnjavaža i problem ali potpisujem ZIMU u potpunosti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eto, ja sam trudna 17 tjedana i baš sam se jučer vozila biciklom, onak penzionerski, ali mislim da neću više. Poslije me sve nešto probadalo, boljelo tak da sam odustala do daljnjega. Ali ak će tebi biti ok, samo naprijed, samo uz puno opreza, polako... Ja se ipak prebacujem na šetnju i plivanje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala puno na odgovorima

Ja cu radije izbjegavat bicikl koliko god mogu. Evo isla sam na posao jedan jedini dan i poslije me pocelo nesto sarafit u trbuhu ko pred mengu. Neznam jel sam to umislila ili kaj, ali nije mi bilo bas svejedno.
    Inace, vozila sam se po asfaltu, bez ikakvog drockanja, ali ipak.... bas mi je bio neki cudan osjecaj :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam vozila bic do 7. mj trudnoće i to dosta. Iz neznanja. I onda jednom prilikom sjetim se priupitat svoju gin. o tome a ona kaže "ni slučajno". Al me paranoja oprala. Tako da bolje nemoj. Što ćeš riskirati bezveze.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

u prvoj T koja je bila po peesu vozila sam bicikl na posao do 5mj. turdnoce. onda mi je povremeno tresuckanje na asfaltu i slicne ljepote voznje po gradu pocelo smetati i prestala sam.
    u ovoj T s obzirom da je pocela jaaaaaako rizicno, a i ja sam totalno van konde jednostavno od kad sam saznala da sam trudna iskljucila bicikl (sva sreca bila je zima pa mi nije tako tesko palo odreci se tog gusta).

najvise ovisi o nalazima i kako se ti osjecas. ako si sigurna u sebe i pozitivno nastrojena i, naravno, nemas nekih medicinskih komplikacija mislim da je ok voziti

uzivaj u T

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja sam trudna 20 tjedana i ginekologinja mi je peporučila vožnju biciklom s obzirom da nisam tip za fitnes.ali naravno sve u granicama normale...za sada se odlićno osjećam,ćak vrlo sretno jer ne moram ovisiti o autu...pozzzdrav...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mene je previše bilo frka pada

tak da su bicikl i role stajale u šupi
    paaaa, zapravo još stoje u šupi, hm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove