Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: rana od epiziotomije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno rana od epiziotomije

danas je mi je 11 dana nakon poroda. u principu nisam jako rezana niti imam puno šavova.
    unazad par dana me više ništa niti ne boli ali mi šav koji su napravili na koži gdje sam popucala nekako ne izgleda kako treba.
    konac kao da nije dovoljno čvrsto stisnuo kožu ili se rana rastegnula pa su konci kao "upali" unutra a pukotina je široka par milimetara.
    to ništa ne krvari, ne boli ali me peče kad urin dođe na to mjesto ili mi npr zapne rub gaćica.

smijem li ja to sprejati bivcinom ili nečim drugim? u bolnici su rekli samo prati vodom i to je to.

koliko je vremena vama trebalo da to zaraste? riječ je o koži lijevo od međice pa prema preponi odnosno guzu.

ajde malo me utješite da neću morati ponovo na šivanje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dovoljno ti je ispirat vodom i to šta češče pogotovo sada kada su vručine.

Mni su konci počeli otpadat tako nakon10-ak dana,a brzo nakon toga je i zacjelila rana.a isto sam imala osječaj da nije dobro,da su se otpustili,a bilo je vse u najboljem redu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nemoj ničime to špricati,ili mazati.Samo lagano ispiranje u toploj vodi.Ja sam tapkala pri tuširanju s vatenim uloškom,bilo me uopće frka rukom to dodirnutu.Mm kad je vidio odmah da idem dr.,naravno sve je bilo ok,no mora prirodno zarasti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala 20 šavova,špricala sam sa bivacinom,i brzo se osušilo.i meni je između šavova zijevalu i ja sam mislila da je puklo ili nije dobro zašiveno,ali se sve lijepo poslije zalijepilo,šavovi su mi ispali tek nakon 3 tjedna

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

možeš si mazati s kantarionom, meni su to svi doktori rekli da je OK.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i meni je to izgledalo kao da nije dobro sašiveno, sve nekako čudno i kvrgavo! Ispirala sam se par puta na dan u mlakoj kamilici, osušila vatenim uloškom, jednom dnevno na vaticu stavila bivacin praška i lagano naprašila. Za desetak dana je sve "splasnulo" i prestalo boljeti i sad je "ko nova"

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je patronažana rekla da je dobro ako možeš kad trebaš obaviti malu nuždu to obaviti u kadi, tako da lagano tuširaš vodom šavove dok to obavljaš.
    Inače sam pred kraj špricala jednom dnevno bivacin sprejom (ne više jer sastojci mogu završiti u mmlijeku).
    Zadnji šav mi je ispao 3 tjedna nakon poroda. Jel koristiš one obične uloške (vir 80 ili one od Lole Ribar)? Meni su oni puno pomogli da mi ne zapinju šavovi za gaćice (pogotovo jedan duboko prema guzu).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    Jel koristiš one obične uloške (vir 80 ili one od Lole Ribar)? Meni su oni puno pomogli da mi ne zapinju šavovi za gaćice (pogotovo jedan duboko prema guzu).
    vir 80 koristim. već ih više nema u dućanu koliko sam ih potrošila. malu nuždu obavljam pod tušem odmah od poroda (hvala bogu bila sam u aparatmanu smještena pa sam imala samo svoju kupaonu).
    danas je malo bolje. čak sam bila na wc-u i nije me peklo. možda zacjeljuje.
    a od danas ujutro više i ne krvarim, tj to izgleda onako kao zadnji dan menstruacije.
    je l' moguće tako rano da prestane?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mozda o ovome pise i negdje drugdje, pa me ako treba preusmjerite, trenutno ne mogu sjediti, pa ne mogu traziti. zanima me koliko dugo to boli, kako "treba" izgledati? rodila sam prosli utorak i evo, nateceno je, crveni se i boli: pecka ili zateze ili na trenutke probode... da odem kod dr. ili da se strpim da prodje samo? danas sam namazala bepantenom, pa cu vidjeti kako ce se razvijati, al zahvalna sam na iskustvima!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

barem nazovi doktora i pitaj trebas li doci. nakon tjedan dana bi ipak trebalo biti lakse. nakon svake nuzde se isperi mlakom vodom (mozes imati veliku casu u wc-u kojom se ispires da ne moras pod tus).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Osobne ranu s nicim ne bi mazala ... Tusiranje sa skoro hladnom vodom i Vir ulosci natopljene fisioloskom otopinom su mi oblazivale bolove (ne smije se predugo drzati na rez). Patronazna mi je savjetovala da budem sto vise bez gacica (kupili smo one zelene plastificirane podloske za zastitu posteljine i kreveta).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    mozda o ovome pise i negdje drugdje, pa me ako treba preusmjerite, trenutno ne mogu sjediti, pa ne mogu traziti. zanima me koliko dugo to boli, kako "treba" izgledati? rodila sam prosli utorak i evo, nateceno je, crveni se i boli: pecka ili zateze ili na trenutke probode... da odem kod dr. ili da se strpim da prodje samo? danas sam namazala bepantenom, pa cu vidjeti kako ce se razvijati, al zahvalna sam na iskustvima!
    Meni je bilo loše tri tjedna.
    Počelo je ići na bolje kad sam poćela ispirati više puta dnevno sa blagom otopinom hipermangana.Čula sam i da ispiranje sa čajem od hrastove kore pomaže.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

manal, mene je isto jako dugo boljelo i nisam mogla sjest mjesec dana. ali meni su rekli i patronazna i gin da se ne tusiram puno i da ne vlazim ranu puno jer onda teze i sporije zacjeli. ja sam tapkala lagano vlaznim wc papirom nakon svake nuzde i stalno mjenjala uloske. na kraju me toliko jako zatezalo da sam isla u bolnicu i otpustili su mi par savova i od onda mi je bilo lakse.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala vam cure! znaci tako je to... bila ja na pregledu i dr je rekao da nije upaljeno. danas mi je kao malo bolje, sad me vise svrbi. smije/treba li to imati kakav sekret? cini mi se od juce da u ulosku osim krvi ima nekakvog bjelkastog/zuckastog sekreta (gnoj? :? :shock ali dr je rekao da je ok... nisam vise nicim mazala.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    hvala vam cure! znaci tako je to... bila ja na pregledu i dr je rekao da nije upaljeno. danas mi je kao malo bolje, sad me vise svrbi. smije/treba li to imati kakav sekret? cini mi se od juce da u ulosku osim krvi ima nekakvog bjelkastog/zuckastog sekreta (gnoj? :? :shock ali dr je rekao da je ok... nisam vise nicim mazala.
    manal, meni ti je sve zacjelilo bez ikakvih mazuckanja. jako mi je pomoglo kad sam si skuhala blagu kamilicu (jedno 5 litara) i par večeri se skroz mlakom kamilicom polijevala po rani. stvarno je sve prošlo bez ikakvih problema - do te mjere da je prvi sex pao 3 tjedna nakon poroda

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala bleeda! dosta mi je dobro sada, odustala sam od mazanja i evo, sjedim , jos malo boli. a propos sex, bas gledam temu "sex nakon poroda" i mislim si, eee, nece to jos... tebi cestitam!

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

rodila sam 10.07. i nisu me dobro sašili. u bolnici rekli da treba ispirat s vodom, a patronažna veli da obavezno sprejat bivacinom, što sam i radila jednom dnevno.
    zadnji šav se rašio i raširila se rana, pa mi je patronažna rekla da će se samo ispunit ali ću morat još malo se strpit. na kraju mi se pojavile kvržice koje su strašno bolile. tu večer sam počela ispirat ranu hypermanganom i počelo se smirivat, a sam otišla giniću koji je rekao da raste divlje meso i dao mi sprej Octenisept i da sprejam nakon ispiranja hypermanganom i to 4-5 puta dnevno. Veli da je sprej bolji od bivacina jer rješava i viruse, bakterije i gljivice i puno puta se može nanositi, siguran i za dojilje. Evo treći dan prolazi otkad ga koristim i ostala mi je samo jedna kvržica koja polako se smanjuje. Rekao ak se ne smanji za 4 dana da ću morat pit antibiotike a ona niš od dojenja... zato sam sprejala ko luda i luftala...evo povlači se, sva sreća.
    moja preporuka.... kod svakog mijenjanja uloška isprat se hypermanganom obavezno a ovaj sprej 4-5 puta u danu... ne peče ni ne boli...za razliku od bivacina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •