Da li po ovim vrućinama uključujete klimu i da li to bebicama smeta? Ja sam nekako protiv klime, a svi me ubjeđuju da je bebama još gora vrućina... :/
Da li po ovim vrućinama uključujete klimu i da li to bebicama smeta? Ja sam nekako protiv klime, a svi me ubjeđuju da je bebama još gora vrućina... :/
Da koristim klimu. Pošto smo u tavanskom stanu skuhali bi se ko ribice da nas ona barem malo ne rashladi.
Maksimalno odstupanje koje nariktam je 4-5 stupnjeva... ali uvijek prije izlaska van ugasim klimu, čekam da se opet oznojimo i krenemo u nove avanture.
Nama klima radi cijeli dan, od jutra do mraka (zadnji kat pod pločom). Na 27 je. U stanu je svuda ugodno. I kad smo vani, ona radi.
Dijete spava u sobi u kojoj se ne nalazi klima, ali svježina dolazi iz hodnika. A u dnevnoj sobi klima je smještena tako da ne puše na nikoga. J je samo u subotu nešto jako kihao, mislila sam od klime, ali nije. Valjda bi kihao i dalje, a ne samo u subotu.![]()
mi tkđ. živimo pod pločom i bez klime se tu ne može. radi non sop i preko dana je na 27, a po noći na 28. nalazi se u trpezariji i hladi cijelu kuću, isto kao kod matilde
mislim da je vrućina za bebe kudikamo gora, no idealno bi bilo neka prirodno prozračena i svježa prostorija. mislim da je malo ljudi ima. možda u Lici![]()
Nama je klima prošlo ljeto radila samo kad Sara nije bila u dnevnoj (u kojoj je klima). Znači kad je ona spavala ili kad sam kuhala pa je ona bila sa mnom u kuhinji onda sam klimu palila.
pod klimom.
ne toliko radi vrućine, koliko radi toga što nam razrijedi sparinu i teški zrak.
Ma ni tamo nije više prozračno.paid prvotno napisa
Po danu žari, tek su noći nešto hladnije.
joj,bolje da mm ne vidi ove vaše odgovore, čovjek se kuha a ja mu objašnjavala da zbog bebe ne smije uklučivati klimu![]()
Danas ga onda ugodno iznenadiula prvotno napisa
![]()
Mi koristimo klimu, s tim da ne radi non-stop, nego kad mi se učini da se zagrijalo malo rashladim.
Hladimo kada L spava ili kada je u drugoj prostoriji.
U kući je nekih 24-25 °C a klimu palim na 23-24.
Mi nemamo doma, ali u autu redovito palimo klimu. Inače su klinci skroz mokri u sjedalicama i nervozni. Doma je trenutno 30 stupnjeva, hladnije nego vani. Zamračujem danju i noću luftam.
Ja sam isto bila protiv klime ali mišica je jako osjetljiva na vrućinu pa sam počela po noći obavezno paliti. Stavim na 26 i lagano puhanje. Od kad sam to počela raditi dijete spava cijelu noć :shock: . A prije se stalno koprcala i budila svakih pola sata sva znojna.
imamo klimu ali ju ne palim stalno,po noći uoće a prek dana kad kuham,peglam,kad je stvarno nepodnošljivo,inače ju ne palim
imamo klimu i palimo ju, ali ne uvijek i to je na 26-27 i puše na low
beba je 2mj
klima je zadnjih dana stalno ukljucena na 26-27 i na najslabije pusikanje. zadnji smo kat i mislim da bi poludili u kuci da je ne ukljucujem. em ne mozemo van radi vrucine, a jos da smodoma na isptoj, bili bi ludi trio.
ja palim klimu preko dana tek toliko da malo rashladi. kad rashladi ugasim. preko noći je ugašena. samo otvorim malo balkonska vrata i odma je lakše.
a meni je pak problem sto nemam klime (selimo uskoro, nadam se, pa ju nismo stavili), al imam ventilator, i neznam koliko je to dobro? nikad ne puse prema bebi, nikako, ali okrenem tako da bar malo ima zraka...al opet nisam pametna, jel mogu ikako naskoditi malom?! jer kada nam udje sparina....ajme...jel bolje ne paliti ili paliti? sori, znam da se radi o klimama ovdje, al...eto...![]()
podizem,pardon nisam mogla nac noviju temu......uskoro ce opet kazu nesnosne vrucine,taman kad bi ja trebala doma doci sa bebicom...imamo klimu u dnevnom,palim je kad se u prostoriji temperatura popenje na 29 i spustim je na 26...a vani je preko 30 naravno....u spavacoj sobi je nemamo,inace bi upalili ventilator da mozemo spavat,to mi se ipak ne cini dobra ideja s bebom u sobi....
kako je cijeli stan prevelik da ga ohladimo,brine me koliko je problematicno to prenosenje bebe npr. u banju na prematanje,dakle iz klimatizirane prostorije u onu gdje je toplije?razlika nije prevelika,ali je opet osjetna...znam sad kad izadjem i opet se vratim u dnevni boravak da osjetim veliko olaksanje....ili je problem vise u eventualnom puhanju direkt u bebu? (sto kod mene nece biti problem)
mi najcesce koristimo funkciju odvlazivanja. bude toplo ali ne i sparno u kuci i bude puno lakse. a ne hladi kao pravo hladjenje...
ventilator smo imali onaj stropni (na lusteru) u spavacoj sobi i koristili ga solo ili u kombinaciji s klimom iz druge prostorije.
sto se tice presetavanja iz klimatiziranog u neklimatizirani prostor s malom bebom, mislim da je bitno paziti na prilagodbu. ako je u kupatilu toplije nego u dnevnom, onda bih ja bebu pri izlasku iz kupatila prekrila/umotala u tetra pelenu ili nesto slicno i nakon par minuta u dnevnom odmotala... ili takvu neku foru...