Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Alergo testiranje

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Alergo testiranje

Naručena su oba klinca za 7 dana na alergo obradu, valjda onaj Prick test(na podlaktici)..ono što me zanima je iskustva mama koje su ga radile, koliko je siguran i jel boli..tj. moram li se pripremiti na vrisku

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo ga radili kad je Eva imala godinu dana. Tvoji su klinci stariji pa će i reakcija biti drugačija. Evu nije bolilo, više ju je smetalo što mora mirno sjediti. Bocnu ih iglicom i nakapaju najčešće alergene a onda ako se pokaže reakcija radite test iz krvi (tako smo barem mi u Klaićevoj).
    O pouzdanosti ne znam šta bih rekla. Eva ima iz krvi nalaze jako visoke i na KM i na jaja. Mlijeko ne smije ni primirisati a recimo jede pohani kruh :?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na info..ma sigurna sam da će biti urlanja :/ , idemo u Klaićevu pa valjda su navikli na plač

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bez brige, jesu. Ja sam jedino JAKO nezadovoljna alergologicom u Klaićevoj kod koje smo dopali. Tako hladno i bešćutno stvorenje dugo nisam upoznala i nikada neću shvatiti kako se takvi ljudi odluče raditi s djecom.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo ležali u Klaićevoj kad je J. imao 2 mjeseca radi alergije (tada je test iz krvi pokazao alergiju na KM) i isto smo bili kod jedna alergologice koja je bila kamen kamen..užas, tako hladnokrvnu dr ne bih voljela imati kraj djece...sad je na godišnjem, fala Bogu

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako ima dva prezimena I.J. - onda je to ta. Samo što štapom ne dotiče djecu, ako ih uopće pogleda.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Ako ima dva prezimena I.J. - onda je to ta. Samo što štapom ne dotiče djecu, ako ih uopće pogleda.
    Inicijali od naše su I.G.V

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znači ima ih više...koja ekipa. Nadam se da sad nećete dopasti kod ove naše.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja se nadam..hm

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam se ipak nadala da je testiranje bez bockanja, s nekim flasterčićima...

..jel netko bio skoro na toj obradi u Klaićevoj?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    Ja sam se ipak nadala da je testiranje bez bockanja, s nekim flasterčićima...

..jel netko bio skoro na toj obradi u Klaićevoj?
    Ja sam se isto raspitivala neki dan i slučajno naletjela na neku ženu koja je tad imala flastere na sebi. Kaže da su njoj već radili test na podlaktici i ništa nije pokazao a ona ima osip, pa su radili sa flasterima, ali da su u flasterima uglavnom metali kao alergeni. Nek me netko ispravi ako zna točno. I mi ćemo uskoro na bockanje, pojma nemam kako će to izvesti. Bockanje još nekako, ali čekanje dok se pokaže reakcija.... :/

I da, ti flasteri su poprilično veliki, pokazala mi ih je. Sumnjam da bi stali na leđa skroz malom djetetu. :/

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bockanje još nekako, ali čekanje dok se pokaže reakcija....
    ..a koliko se čeka i gdje :? u ordinaciji ili???????

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ewa koliko ja znam podlaktica se pika 10-ak puta iglicom i na mjesta se stavljaju kapi potencijalnih alergena. Onda se podlaktica drži mirno u vodoravnom položaju da te kapi eventualno naprave reakciju. 10-ak minuta, u ordinaciji. ali mora biti ruka mirno. :/

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e baš si me usrećila s odgovorom , ne znam kako će to izgledati :/

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi imamo iskustvo sa Srebrnjaka.
    dijete je imalo koji mj manje od 5 godina, nije plakao uopće, pikaju jako tankom iglom.
    čekali u hodniku nekih 15-20 minuta, prije nego je dr pogledao ima li reakcija.

što se tiče plakanja - očekuj najgore, nadaj se najboljem

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čekali u hodniku nekih 15-20 minuta, prije nego je dr pogledao ima li reakcija.
    Pa onda znači da ruka ne mora biti u strogo ravnom položaju..ma tko će J. natjerati da je drži :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na srebrnjaku procedura izgleda ovako (prošli smo je triput): prvo se ruka iscrta kemijskom na kockice, ovaj je dio jako zanimljiv , onda se u svaku kockicu kapne par kapi nekog alergena a onda slijedi bockanje da se alergen unese pod kožu. Nije bilo puno plakanja, samo dok su trajali ubodi a to je stvarno par sekundi. Ruka ne mora biti strogo mirna niti ravna ali teba pazii da se ne navuče rukav preko (dobro sad je ljeto pa će biti u kratkim), da se ne prčka po tome da se alergeni ne pomiješaju jer onda sve skupa neće dati pravu sliku.

Sretno.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Thx, idemo u utorak pa javim kako je prošlo

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ej, ako se mogu malo ubaciti k vama, trebala bi samo par informacijica - kakav je postupak za nas koji bi išli na Srebrnjak a nismo iz Zg-a( pa ne znamo situaciju) Vjerojatno treba uputnica, možda se mora i naručiti, koliko se čeka, i koliko se plača? trebala bi obaviti testiranje prije vrtića, pa eto, ako neko zna -

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    ej, ako se mogu malo ubaciti k vama, trebala bi samo par informacijica - kakav je postupak za nas koji bi išli na Srebrnjak a nismo iz Zg-a( pa ne znamo situaciju) Vjerojatno treba uputnica, možda se mora i naručiti, koliko se čeka, i koliko se plača? trebala bi obaviti testiranje prije vrtića, pa eto, ako neko zna -
    nazovi, pa pitaj
    http://www.bolnica-srebrnjak.hr/

mislim da se za testiranje naručuje. Ak imaš uputnicu, ne plaćaš ništa.

Mi smo zbog alergije završili u dnevmnoj bolnici, tako da su sve pretrage išle u hodu i bez naručivanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •