Već dosta dugo pratim web portal udruge Roda, puno su mi pomogli i tekstovi i savjeti na forumu, a zvala sam i SOS telefon i puno mi je pomogla Lidija kojoj iskreno zahvaljujem. Razmišljala sam o učlanjenju u udrugu i bila spremna pripomoći da se udruga u Osijeku malo oformi i aktivira. Ono što me svaki put odvrati od te odluke je vrlo arogantan i napadački stav udruge prema katoličkoj Crkvi kojoj pripadam, pa svaki takav stav doživljavam kao izravni napad na sebe. Ovaj napadački i, usuđujem se reći, pljuvački stav udruge prema katoličkoj Crkvi posebno se ističe nastupima gospođe Rivoseki-Simić u gotovo svakoj emisiji Denisa Latina, Latnici.
Dobar dio članova udruge Roda i sami su katolici, neki od njih i praktični vjernici, pa me čudi njihova šutnja i pristajanje na ovakav govor mržnje. Zbog sveg dobrog što udruga čini za majke i djecu, zbog prekrasnih i korisnih akcija koje provodi žao mi je što dobar dio naše javnosti udrugu povezuje isključivo s istupima o potpomognutoj oplodnji i napadima na katoličku Crkvu. Napada se mučki i podmuklo jer se zna da crkva neće odgovoriti istom mjerom nego će okrenuti i drugi obraz. Mislila sam da su prošla vremena u kojima sam kao vjernica morala šutjeti i trpjeti uvrede i šikaniranja. Ovo sada je puno perfidinije, lukavije i gore. A gdje su moja ljudska i vjernička prava?
Tražilo se od posjetitelja Rodinog portala da potpišu peticiju o hitnom izglasavanju novog zakona o potpomognitoj oplodnji, a da se na istom tom portalu ( niti na ijednom drugom mjestu) mogao pročitati prijedlog tog zakona. Znači trebali smo «bjanko» potpisati ono što nam je gospođa Rivoseki-Simić u Latinicama prepričavala.
Drage Rode katolkinje pa gdje ste? Zašto šutite?