Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 173

Tema: Udruga Roda i napadi na Katoličku Crkvu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    znaci, u postupcima gdje se manipulira zamecima, koje crkva smatra osobama, po crkvi, radi se grijeh, jer se pojedinini zamecima ne dopusta zivot, nego se ili unistavaju ili odumru sami od sebe...

lijecenje nepolodnosti nije upitno za crkvu, koliko ja znam, nego bas manipulacija zamecima jest ono sto joj najvise smeta....
    Manipulacija. Manipulira zametcima :/ Bas ruzna rijec i zar ne postoji neka druga. Pa crkva manipulira ljudima vec vjekovima.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

passek

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

passek, hvala!
    Malo gramatike koja će pomoći da se bolje razumijemo.
    Kad se govori o CRKVI kao građevini, riječ se piše malim slovom - crkva.
    Kad se govori o instituciji, grupi ljudi, riječ se piše velikim slovom - Crkva.
    To nema veze s poštovanjem, cijenjenjem ili uvažavanjem Crkve. To je čista gramatika.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pravopis

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Čitam i ne vjerujem :shock:

Lidija, Lidija pa ti bi se svađala.

To je ujedno i moj odgovor na Mukicino pitanje "Kaj ti zapravo hoćeš?"

Ni meni nije skroz jasno, ali mislim da si ti upala ovdje sa ciljem provociranja i svađanja. Bez uvrede, ali daj molim te odi na neki drugi forum pa tamo iskaljuj svoje frustracije na nekom drugom (ako te je netko uopće voljan čitati). Ja nisam

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebemu passek koliki postovi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

il sam ja zaglupila il ja ne vidim poantu ovog topica.....

ili je to čisti larpurlartizam.........

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Kad se govori o CRKVI kao građevini, riječ se piše malim slovom - crkva.
    Kad se govori o instituciji, grupi ljudi, riječ se piše velikim slovom - Crkva.
    To je ipak zaostatak iz skolskog sustava one drzave kad se ni Bog nije pisao velikim slovom, pa mi se omakne! Dakle, Katolicka crkva, Protestantska crkva etc. ili Crkva ako se zna o kojoj se govori. Right? Iako vjerujem da nesporazumi nisu posljedica velikih ili malih slova, jer o arhitekturi jos nismo raspravljali

Citiraj Mamita prvotno napisa
    hebemu passek koliki postovi
    Pa, kad krenem filozofirati... Moram se "skinuti" s Rode prije nego pocnem raditi ili hitno uvjezbati haiku postove.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mendula, tvojim postovima stvarno malo sto treba dodati ili oduzeti i jasni su mi (pises mojim jezikom ).
    Evo, i ti si nabacila, pa da postavim to cisto prakticno pitanje: zna li netko da li se negdje prakticiraju IVF postupci koji zadovoljavaju ljude koji su iz religioznih ili sl. razloga protiv selektivnog reduciranja broja embrija i/ili zamrzavanja? Da li je to i kod nas moguce? Ili neka druga tehnika (GIFT...)?
    (Slicno kao sto je moguce zadovoljiti uvjete ljudi koji se protive transfuziji. Bio je slucaj nedavno...) Ne kuzim se dovoljno u terminologiju...

(Nije bas haiku ali napredujem )

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidis, tu ja zapravo vidim mogucnost za djelovanje Rode (vidi kako nalazim drugima posla ), mogucnost za dijalog i mogucnost za ukljucivanje u rad Rode ljudi koji imaju etickih problema sa standardnim IVF-om: dakle, borba za mogucnost izbora postupka (vjerojatno je uspjesnost ostalih postupaka manja, ali nije 0), a ne zabrana MPO-a za sve.

Mozda pricam bez veze...

Over and out!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jos uvijek ne kuzim koja je poanta cijele ove price?

ak se neko nece ucllanit u rodu zbog toga sto ista, izmedju ostalog, podrzava i donosenje zakona o MPO - ne treba - njegova stvar - niko nikoga nikad nije tjerao da se uclani u rodu, pa nece ni dalje

isti taj, u svakom trenutku moze pokrenut svoje tijelo i um, osnovat svoju vlastitu udrugu, koja bi se npr. borila protiv toga da se drugim udrugama omoguci da bilo sto podrzavaju

nakon sto to ucini, neka bude spreman za svoj rad i postignuca primati pohvale istomisljenika i kritike onih koji tako ne misle

ak neko misli sjedit doma, gledat TV, citat novine i nakon toga iz topline svog doma kritizirat napore nekih ljudi da ostvare svoja ljudska prava - neka mu je, na njegovu je dusu

al dajte prestanite vise
    molimo vec mjesecima da nam malo pomognu, da dodju u canicevu - tam treba sutu u vrece natrpat i malo nekaj delat
    na tim topicima nema ni 10% odziva od onog kolko ga ima na ovom

moje je osobno misljenje da je Udruga Roda jako puno dala (konkretno Gost1 i jos par cura koje jesu clanice te udruga kao tijelo) svima kojima je osobno stalo do toga tj. da Zakon o MPO bude jednom donesen, a da s druge strane svi koji ovdje na ovom forumu postaju na MPO jako malo daju toj istoj udruzi zauzvrat... ak ocete bas konkretno... kad bi se samo 10% cura koje postaju na MPO javilo da pomognu malo u Canicevoj, prostor bi vec odavno bio ociscen...

kad bi svi mi, mogli radit rukama, kolko mozemo jezicima, di bi nam bio kraj?

Rece jednom jedan veli covjek nesto, a ja cu njegove rijeci sad malo modificirat, onak kak meni pase (to i onak svi cine vec na 3 strane, pa zakaj bi ja bila iznimka):

Mi trebamo dlanove vase,
    vaseg srca ražaren plamen
    i kaplje znoja...
    O Boze...

sve sto je ovdje napisano, izaslo je ravno iz moje velike glave i ni u kom slucaju ne odrazava stav udruge nego iskljucivo mene, ovolke kolka jesam, osobno

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:/ Trenutacna mi je lokacija Oslo ...

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgovor za Passek:

Prema dokumentu Donum Vitae koji je temelj stavova Katoličke crkve na ovu temu, kompletna MPO je neprihvatljiva, uključujući najobičniju inseminaciju (ubrizgavanje muževog sjemena u maternicu ili jajovode), zbog razdvajanja čina "bračne ljubavi" od začeća, i zbog načina na koji muž daje sjeme koje ide dalje na obradu.

Drugi par postola je da većina svećenika prihvaća MPO uključujući IVF ukoliko nema uništenih embrija, i ukoliko se taj čin sprovodi za bračne partnere (bez doniranih stanica).

Tako da mjesta za otvoreni dijalog u biti nema, pa je na svakom paru ponaosob, da nađe i u crkvi podršku ukoliko mu je potrebna (a to je zaista moguće). :/

Mukice, kad bi barem jedan solidniji postotak članova Rode (a ne članova foruma!) pomogao oko čiščenja u Čanićevoj, odavno bi bilo gotovo. Ne kužim uopće tvoju paralelu oko forumašica s MPO podforuma. :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja ne kuzim zasto se ovom topiku trazi svrha?
    koju ima npr. onaj o goloj mici ?

topik mozda nije vise u onu svrhu zbog koje je otvoren, ali zasto mislite da bi ga trebalo prekidati (pa nema veze lupanje po enterima sa lupanjem po zidovima) ili usmjeravati (na sto?).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za golu micu

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj passek prvotno napisa
    :/ Trenutacna mi je lokacija Oslo ...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a ja ne kuzim zasto se ovom topiku trazi svrha?
    koju ima npr. onaj o goloj mici ?

topik mozda nije vise u onu svrhu zbog koje je otvoren, ali zasto mislite da bi ga trebalo prekidati (pa nema veze lupanje po enterima sa lupanjem po zidovima) ili usmjeravati (na sto?).
    Draži mi je onaj o mici, od višednevnog isčitavanja ovog me već boli glava, ili mi se čini da sam ga već čitala prije prije neki mjesec ???

Samo toliko...uključivat se definitivno ne želim, a da bi imala šta reći, imala bi...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Potpuno sam zbunjena, pa od sad postam samo na podforumu "potpomognuta", i to isključivo na topicu o goloj mici

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iv, od srca ti hvala na goloj mici, da nisi stavila link ovdje, skroz bih propustila obilje korisnih info :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pokušavam pročitati i shvatiti što na se ovom topiku događa,istina ja sam samo jedna forumašica i to tek nedavno pridružena,katolkinja i aktivna vjernica,ali sam i MAMA.Svi se mi razlikujemo u svojim životnim stavovima,ali nitko se ne može poistovjetiti sa određenim grupama,bilo to crkva,rode ili nešto slično.Ali po meni je to normalno.Imam dvoje divne djece imala sam strašno problematične trudnoće,mala je vjerovatnost da bi još jednu iznijela do kraja(nikad se ne zna),ali da nemam djecu SVE bih napravila da bo došla do njih i ne mogu vjerovati da jedna mama ne podupire žene da imaju svoju djecu!
    Marko 24.12.1999
    Dora 20.10.2003

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ifi :D
    Ivarica za gole mice :D :D :D :D :D

lidac2004

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    ne mogu vjerovati da jedna mama ne podupire žene da imaju svoju djecu!
    ne kaze se uzalud da je zena zeni najveci neprijatelj

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daniela32, hvala ti na detaljnom odgovoru. I mislila sam da se MPO ne moze pomiriti s trenutacnim sluzbenim stavovima Katolicke crkve. Moje je pitanje zapravo ciljalo na moguce modifikacije postupka (na eventualni osobni zahtjev) u smjeru zadovoljavanja etickih zahtjeva malo "fleksibilnijih" vjernika ili cak nevjernika, koji traze neunistavanje embrija, implantaciju manjeg broja oplodenih jajnih stanica, GIFT postupak itd.

Vidim da je ovo postao vrlo prometan topic... Neki dan sam naletjela na topic
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9855 . Ful sam na angazman oko ovog topica i svoje probleme s istim pocela gledati u drugom svjetlu. Nije neka novost da ima vecih problema u zivotu, niti nije problematika ovog topica bez veze i usudila bih se reci da ima znatan "impact" na zivot ljudi - "one way or the other" - (ne nuzno ovaj topic vec tema kao takva), ali kad ti netko dofura sasvim konkretan pojedinacni problem ravno pod nos perspektiva se nuzno, bar privremeno ,
    promijeni. Evo, stavih link ovdje, pa mozda ga pogledaju i neki ljudi (kao sto rekoh, vidim da je topic prometan) kojima je doticni topic promaknuo kao i meni, a mozda mogu i pomoci...

iris34

Početno

Htjedoh otvoriti novi topic - no onda sam odustala jer.... zašto trošiti dragocjena mjesta na forumu
    Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    MPO je etički neprihvatljiva kao i pobačaj, kao i homoseksualni brakovi, kao i svaki grijeh.
    Ali to ne znači da Crkva ili, ne daj Bože, Bog, odbacuju te svoje članove koji su to učinili. Crkva sve prihvaća i pomaže koliko može. Nikada nije nikoga zbog toga odbacila. Ali mora propovijedati istinu. Crkva osuđuje grijeh a ne grešnika.

.
    Lidija,
    kad je već Crkvi neprihvatljiv svaki grijeh i kad već osuđuje grijeh a ne grešnika slijedi pitanje:
    a kako objašnjavaš da Crkva sve ove godine (od nalaza inspekcije 2002.) nije osudila grijeh opisan u članku objavljenom u Večernjem listu:
    http://www.vecernji-list.hr/newsroom...73483/index.do :shock: ili još
    http://www.vecernji-list.hr/newsroom...73941/index.do :shock:

Da komentiram dalje????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije lidija glasnogovornica crkve pa da joj postavljas takve upite.
    niti je ovaj forum medij za razgovore izmedu javnosti i crkve.
    svaki sljedeci slican post koji se ne odnosi na temu topika brisat cemo.

iris34

Početno

primila na znanje....

što god to značilo 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    svaki sljedeci slican post koji se ne odnosi na temu topika brisat cemo.
    Ne razumijem zbog čega? To je tabu tema? Trebamo se praviti da problem ne postoji? Nadati se da ce nestati ako ga gurnemo pod tepih i budemo prešućivali? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim procitaj dio mog posta koji si quotala

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vec sam izasao sa ovog topica nakon kaj sam vecinu procitao ali savjest mi nije dala da odem, a da nista ne napisem !

Internet je zeznuta stvar i vjerujem da bi bilo puno ugodnije razgovarat na nekoj kavici (Anci ) ali moram priznat da su neke cure malo bez veze istrcale i mozda napisale sto i ne misle.
    Isto tako ne zelim da ovo shvatite kao napad na vasu hvalevrijednu Udrugu, ali nekao mi se cini da nije bas neka fora postavljat kao uvijet za člansto, pristanak na MPO.

Moje osobno misljenje je kao katolika vjernika da u mojoj obitelji MPO ne dolazi u obzir.
    Moja supruga i ja smo razgovarali, prije trudnoće i definitivno bi nakon neuspijelih pokušaja otišli do Nazorove i usrecili sebe i jos nekoga.

Eto cure, zato mi nije jasno zakaj se tolko ljutite.

I jos nesto svi koji se izjasnjavaju kao katolici, a sveto pismo tumace na svoj nacin i prihvacaju samo ono kaj im se sviđa neka si malo razmisle o svojoj vjeri. [/i]

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Molim moderatore da reagiraju na ovaj post, ovo je čista provokacija i diranje u tuđu intimu! I našao je da soli pamet drugima nakon što mu žena objavi da je trudna.... svašta!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj meli prvotno napisa
    Molim moderatore da reagiraju na ovaj post, ovo je čista provokacija i diranje u tuđu intimu! I našao je da soli pamet drugima nakon što mu žena objavi da je trudna.... svašta!
    :shock:
    Moram priznat da si me zbunila !
    Intima...daj mi pojasni gdje sam ja ovdje na INTERNETU dotaknuo tvoju intimu i o cemu ti pricas.
    Kakvo soljenje pameti ? Daj mi reci cime ?
    Ovo je nagluplji post na cijelom topicu... ...intima !
    Kaj se tice objave trudnoce napisao sam da smo se ranije dogovorili da umjetene oplodnje nema a smatram da imamo ista prava oko donošenja takve odluke.

A ako si se nasla isprovocirana...meni je jako zao Meli, to mi nije bila namjera ni pod razno.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

TATA MATA, zasto si podizao staru temu iz prasine? Samo ces obnoviti sve ovo s tim svojim postom.
    Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Isto tako ne zelim da ovo shvatite kao napad na vasu hvalevrijednu Udrugu, ali nekao mi se cini da nije bas neka fora postavljat kao uvijet za člansto, pristanak na MPO.
    To je uvjet za clanstvo utoliko sto je to dio kojim se Udruga bavi, i dio rada koji je jako vazan. Tvoj osobni izbor je zelis li ti na potpomognutu, ili ne, no valjda je jasno da ne mozes biti clan neke udruge ukoliko se ne slazes sa ciljevima koje ona ima i stvarima koje promice.
    Jednako tako je jasno, ili bi trebalo biti, da su clanovi ove Udruge samo oni koji se slazu sa Statutom koji su obavezni procitati prije pristupa.

Nitko ljude ne tjera da se uclane u Rode, ne vidim kakvo je to postavljanje uvjeta. Uvjet je utoliko sto ti neces (valjda) biti clan Udruge s cijim se Statuom ne slazes. Ili hoces?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja cu ti probat objasnit zasto se ja ljutim. Zato sto mislim da se Crkva nema prava mijesati u zakon koji ce meni jednog dana omoguciti da dobijem svoje dijete ako ne budem mogla prirodno. Zato jer mislim da Crkva ima svako pravo biti protiv MPO, u crkvi. I zato jer mislim da ima svako pravo pokusati uvjeriti nekoga protiv MPO - onog koji joj se obrati.

Mislim da nema pravo na taj nacin regulirati moj zivot. Ili zivot nekoga tko mozda ne vjeruje u Boga. Jer mislim da nema prava mijesati se u zakon koji ljudima moze pomoci da dobiju djecu, jer time meni uskracuje jedno od mojih osnovnih ljudskih prava - pravo na reprodukciju.

Naravno, tvoje je pravo da MPO ne dolazi u obzir. No, tebi nitko to ne pokusava uskratiti. Tisucama zena Crkva pokusava uskratiti njihovo pravo da traze lijecnicku pomoc u lijecenju bolesti. Razlika je drasticna.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakom covjeku je tesko shvatiti necije tudje osjecaje ako nije sam iskusio nesto slicno. pa i tada je tesko, trebas se sjetiti svojih osjecaja koji su upravo slicni tim tudjim i dobro se potruditi shvatiti.
    ovu temu smo toliko puta prozvakali, neki ljudi su shvatili zasto se ne moze ovako olako pisati o tome, neki nisu.
    dira se u naj naj dublje osjecaje nekih drugih ljudi. tako nesto je pregrubo preko ovakvog medija kao forum.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj plavaa prvotno napisa
    To je uvjet za clanstvo utoliko sto je to dio kojim se Udruga bavi, i dio rada koji je jako vazan. Tvoj osobni izbor je zelis li ti na potpomognutu, ili ne, no valjda je jasno da ne mozes biti clan neke udruge ukoliko se ne slazes sa ciljevima koje ona ima i stvarima koje promice.
    Jednako tako je jasno, ili bi trebalo biti, da su clanovi ove Udruge samo oni koji se slazu sa Statutom koji su obavezni procitati prije pristupa
    plavaa, molim te da ne pises o ciljevima udruge, statutu i clanstvu u ime udruge. ako treba razjasniti nesto o tome, onda ce to napraviti netko iz uo.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    plavaa, molim te da ne pises o ciljevima udruge, statutu i clanstvu u ime udruge. ako treba razjasniti nesto o tome, onda ce to napraviti netko iz uo.
    Oh, ja ovo uopce nisam pisala u ime Udruge, samo pricam s njim. Zaboravila sam dodati da ovo pisem svoje osobno misljenje, sorry.

Dakle: Sve sta sam napisala u ona dva posta moje je osobno misljenje, i Udruga Roda, ili UO, nemaju veze s tim. Dapace, to vrijedi za svaki moj post na ovoj temi, pa da se ne ponavljam nek stoji ovako istaknuto.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekao mi se cini da nije bas neka fora postavljat kao uvijet za člansto, pristanak na MPO.
    tatamata, to sto si napisao nije istina.
    nikad nismo postavljali kao uvjet za clansto pristanak na mpo, kao niti to da sve mame koje su clanice trebaju dojiti svoju djecu, niti da moraju osobno provoditi sve sto pise u nasim ciljevima.

dakle, uvijek cemo postivati osobnu odluku svakog clana za sebe, bilo za ili protiv dojenja ili mpo ili ne znam, cijepljenja itd.
    no ono sto svaki clan kod uclanjenja mora biti suglasan je postivanje tudjeg prava na ono sto je u ciljevima udruge, postivanje tih ciljeva kao neceg za sto se udruga zalaze i obveza da ne djeluje nikad u javnosti protiv ciljeva udruge.
    ako nekome clanu nije jasno sto to znaci, mozemo to raspraviti na nasem radnom mjestu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bas mi je drago da smo ipak krenuli normalno razgovarat.
    Ja osobno nemam nista protiv nikoga pa ponajmanje protiv vas iako se ne slazem sa vama.
    Vasi ciljevi su jasni i za nekog preglasni ali vase ja pravo da se borite za njih ukoliko u njih vjerujete.
    Crkva se isto tako bori za svoja stajalista, ALI vas je problem sto je Crkva u ovom slucaju jaca strana. Tko zna mozda cete kroz neko vrijeme pobjediti i mozda ce vasi zahtjevi i argumenti biti jaci.
    Ja cu se boriti za zabranu, a Vi za legalizaciju.

Ista stvar je sa istospolnim zajednicama...po meni jos 1000 puta gora !
    Daj si zamisli da dva tipa odgajaju posvojeno musko dijete !?!? Žasu !

Ista stvar je sa legalizacijom prostitucije i droga !

No ovdje je tema MPO.
    Cure pa nije Crkva donijela taj zakon vec Sabor RH, a razlika je samo u tome sto Crkva ima jace lobije.
    Mozda da je SDP ostao na vlasti bi lakse doslie do svog cilja iako sumnjam.

Ja samo ponavljam... KATLOLICI "vjernici" po meni nemogu biti ZA legalizaciju MPO.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što ti točno hoćeš na ovom topicu? Da se zna tvoje mišljenje ili još nešto?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tatamata, to sto si napisao nije istina.
    nikad nismo postavljali kao uvjet za clansto pristanak na mpo, kao niti to da sve mame koje su clanice trebaju dojiti svoju djecu, niti da moraju osobno provoditi sve sto pise u nasim ciljevima.

dakle, uvijek cemo postivati osobnu odluku svakog clana za sebe, bilo za ili protiv dojenja ili mpo ili ne znam, cijepljenja itd.
    no ono sto svaki clan kod uclanjenja mora biti suglasan je postivanje tudjeg prava na ono sto je u ciljevima udruge, postivanje tih ciljeva kao neceg za sto se udruga zalaze i obveza da ne djeluje nikad u javnosti protiv ciljeva udruge.
    ako nekome clanu nije jasno sto to znaci, mozemo to raspraviti na nasem radnom mjestu.
    Renco...misljenja sam da nemres u isti kos stavljat MPO i sve ostalo.
    Zasto to mislim ?
    Pa prvenstveno zato jer ja sad recimo da sam clan (a volio bih biti) ne bih smio ovdje pisati da se bas ne slazem sa umjetnim zacecem. Jel tak ? Je !

Ne bih volio ulaziti u teološke nauke ili bilo kakve druge jer ja sam samo laik grešnik, no međutim neke stvari se moraju znati u zivotu i tako je to.
    Bog nam je dao pravo izbora i na nama je kako cemo dalje... i na kraju odgovarat za svoje postupke !
    Netko to od gore vidi sve !
    A niti Lidija niti ja nismo tu da ikoga osuđujemo (ne daj Boze) vec da ko ljudi popricamo o nasim stavovima !

Ima jedna stara zakletva koja kaze !

"MOJA DUŠA PRIPADA BOGU,
    MOJ ŽIVOT DOMOVINI,
    MOJE SRCE LJUBLJENOJ,
    MOJA ČAST MENI."

To je po meni ispravan stav kojeg se pokušavam držati, koliko kod izgledao patetican !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo ponavljam... KATLOLICI "vjernici" po meni nemogu biti ZA legalizaciju MPO.
    Onda o tome raspravljaj tamo gdje je tome mjesto, unutar tvoje vjerske zajednice.

Oni katolici koji smatraju da mogu biti katolici i podrzavati tuda MPO prava (iako ih sami ne bi koristili niti misle da bi ih drugi katolici smjeli koristiti) mogu cista srca i ciste glave potpisati pristupnicu u Udrugu.

RODA nije zainteresirana niti ce biti zainteresirana za mjenjanje katolickog ucenja ili bilo kakvog drugog vjerskog ucenja. Ukoliko netko smatra da se katolicko ucenje treba ili ne smije mijenjati on se time treba baviti tamo gdje nesto po tom pitanju moze i postici - u njegovoj vjerskoj zajednici. A Udruga RODA to sigurno nije.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Što ti točno hoćeš na ovom topicu? Da se zna tvoje mišljenje ili još nešto?
    Oprosti jel sam mozda i tebe necim uvrijedio ?

Ako jesam oprosti.
    Ako nisam ne razumijem pitanje. OK vidim da si član ali ja te ne silim da citas moje postove. Jer ako se ja nisam naljutio na vase stavove zasto bi se ti naljutila na moje stavove.
    Ako smatras da je tema "Gola mica" pametnija i rasprava je kvalitetnija od ove onda bolje citaj te postove.
    Nitko nije prisiljen bio nista napisati ni procitati.
    Mir s tobom !

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znas kaj tata mata???

radi se o tome da i ljudi cija dusa ne pripadaju bogu imaju pravo birati kome ce njihova dusa pripadati

nek tvoja pripada bogu - kaj me briga - tvoja stvar
    moja ne pripada - i kaj to bilo koga brig

a to kaj ti brijes da se neke stvari u zivotu moraju znati to je tvoj problem... (tvoj nacin razmisljanja, tvoj stav, tvoje pravo, tvoj izbor... ) ja se zalazem za to da svako zna ono kaj on osobno hoce, a ne ono kaj bi drugi htjeli da on hoce

i pravo veli ancica:

Onda o tome raspravljaj tamo gdje je tome mjesto, unutar tvoje vjerske zajednice.

p.s.
    Sve sta sam ikad napisala na ovom topicu moje je osobno misljenje

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja potpuno razumijem sto je vedrana pitala.
    ni ja ne shvacam sto zelis postici.

razilazimo se u nekim stavovima, to smo svi, pa i ti zakljucili. tesko da cemo mi tebe nagovoriti na nesto suprotno, tesko da ces ti nas i onda koja je svrha ovoga? ancica je dobro napisala gdje bi trebao pokrenuti ovakvu raspravu.
    a ljudi koji se bore s neplodnoscu ovo mjesto smatraju i svojim mjestom za podrsku, jer im je tesko i treba im podrska.
    ovo je kao da netko upadne na katolicki forum i pokusa raspravljati o reinkarnaciji (ne doslovno). moze, naravno, ali cemu?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa

Oni katolici koji smatraju da mogu biti katolici i podrzavati tuda MPO prava (iako ih sami ne bi koristili niti misle da bi ih drugi katolici smjeli koristiti) mogu cista srca i ciste glave potpisati pristupnicu u Udrugu.

RODA nije zainteresirana niti ce biti zainteresirana za mjenjanje katolickog ucenja ili bilo kakvog drugog vjerskog ucenja. Ukoliko netko smatra da se katolicko ucenje treba ili ne smije mijenjati on se time treba baviti tamo gdje nesto po tom pitanju moze i postici - u njegovoj vjerskoj zajednici. A Udruga RODA to sigurno nije.
    Ancica...zao mi je sto i ti mislis da o tome ne treba razgovarat !
    Osobno sam vrlo aktivan u svojoj zupnoj zajednici i u jednoj katolickoj Udruzi koja se zove Katolici na djelu, pa bi mozda bilo dobro da napravimo neku tribinu ili smatras da nije potrebno ?

Ajde, ajde...pa ne bolite se valjda da se vasi clanovi okrenut protiv vas ?
    Pa ja svaki put naglasim da je to moje osobno mišljenje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja potpuno razumijem sto je vedrana pitala.
    ni ja ne shvacam sto zelis postici.

razilazimo se u nekim stavovima, to smo svi, pa i ti zakljucili. tesko da cemo mi tebe nagovoriti na nesto suprotno, tesko da ces ti nas i onda koja je svrha ovoga? ancica je dobro napisala gdje bi trebao pokrenuti ovakvu raspravu.
    a ljudi koji se bore s neplodnoscu ovo mjesto smatraju i svojim mjestom za podrsku, jer im je tesko i treba im podrska.
    ovo je kao da netko upadne na katolicki forum i pokusa raspravljati o reinkarnaciji (ne doslovno). moze, naravno, ali cemu?
    Evo ovako sve vas pozivam na jedan drugi forum gdje mozemopricat o pravu na abortus, pravima na MPO, homoseksualizmu, drogama, svecenicima, prostituciji, pravnoj drzavi i reinkarnaciji !
    Evo ga cure...
    http://www.katolicinadjelu.org/modules.php?name=Forums

Koja je svrha ovog foruma da svi imaju isto misljenje ?

Isto tako nije bit razgovora da svi klimamo glavom i slazemo se.
    Pa cure zar nije bolje da svi koji traze utjehu i pomoc vide i druga misljenja i loše stvari MPO...kao što je ubijanje desetina oplođenih stanica.

Možda nekom to nešto znaći !!!
    Možda !

Mukica...lakse malo !

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se najvise od svega bojim ljudske gluposti

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja se najvise od svega bojim ljudske gluposti
    BRAVO :D :D :D
    Upravo to i govorim !
    [/img]

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja cu se boriti za zabranu, a Vi za legalizaciju.
    Ti se svojom borbom boris za to da meni uskratis pravo da dobijem svoje dijete. Ja se svojom borbom borim za to da svi kojima treba lijecnicka pomoc u dobivanju tog djeteta koje zele, mogu je imati.

Druga stvar bi bila da se mi nademo na kavi, i ti mene probas nagovorit da ne idem na MPO. Ili preko foruma, svejedno.

Ali tvoja borba znaci da nitijedna zena u Hrvatskoj nece moci dobiti tvoje dijete na taj nacin?

Tko si ti da mi (im) to zabranis? Tko je Crkva da se mijesa u tako intimnu sferu zivota ljudi, i to svih koji zive u Republici Hrvatskoj, a nisu svi krscani.

Ponavljam, Crkva, a i ti, ima svako pravo biti protiv MPO, i probati nekoga nagovoriti da ne ide. Ali nema se pravo mijesati na tako globalnom nivou kao sto je zakon jer on utjece na SVE, a ne samo na vjernike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •