U originalni recept ide mljeveno meso, ali ja sam danas stavila šunku i sir i bilo je odlično.

Dakle, za TIJESTO vam je potrebno:

500 grama glatkog brašna
1 friški kvasac
2 dl mlijeka
2-3 čajne žličice soli
1 rastopljen i ohlađen maslac

U 2 dcl toplog mlijeka razmrvimo kvasac dodamo malu žličicu šećera i malu žličicu brašna i pustimo da se kvasac digne.

U široku zdjelu stavimo brašno, sol, rastopljeni i ohlađeni maslac te na kraju dignuti kvasac. Zamijesimo tijesto i pustimo oko pola sata da se digne.

NADJEV:

Naribani sir, šunka

U jednoj zdjelici pomiješamo majonezu, 1-2 žličice senfa i kečap.

Kad se tijesto diglo podijelimo ga na kuglice (oko 15-tak).
Svaku kuglicu razvaljamo tanko, namažemo tankim slojem namaza od kečapa majoneze i senfa i stavimo naribani sir i šunku.

Zatim s prstima uzimamo spajamo tijesto prema sredini (kao pismo) i okrenemo tako da spojeni dio bude dolje.

Na tepsiju stavimo masni papir i slažemo hamburgere, premažemo ih jajetom, pospemo sezamom i pečemo na 200 dok se ne zarumene.

http://public.fotki.com/pepic/hamburgeri-/pb010161.html


Budući da mi je bilo previše kuglica, ostatak sam razvaljala, razrezala na male trokutiće, punila pekmezom i ispekla kiflice:

http://public.fotki.com/pepic/kiflice/pb010162.html

Tako da sam dobila i desert. Dobar tek!