- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					 Grah Grah
					
						
							Molim vas nemojte mi se smijati ali imam pitanje o običnom, najobičnijem kuhanju graha....
 
 Kako skuhati grah a da mu kožica ne pukne?
 Nije problem u tipu graha jer sam kuhala različite vrste i ovojnica mu pukne a on je još iznutra tvrd...   :?
 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							Ja ga namočim prije kuhanja (preko noći) i pazim da plamen nije prejak.
						 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							Ja ga namočim večer prije kuhanja u hladnoj vodi, a tu vodu bacim.
						 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							Da. Treba ga namočiti u hladnu vodu i to najbolje dan prije i kuhati ga na lagano.
 Trebaš i recept?  
 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							kahna  Da.   
 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							ja sam kupila neki kao eko grah i kuhala ga od 12.15 do 17.25   
 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							suhi grah namoćim dan prije,tada ga isperem ,stavim kuhati, bacim prvu vodu ,stavim drugu vodu kipuću i kuham na laganoj vatri,grah ne smije ostati bez vode ili se kuhati u jako puno vode
 friški grah ,ne namakati
 
 
 
 
 
 
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					  
					
						
							
	
		
			
			
				
					 Dodirko Dodirko prvotno napisa
					
				 
 kahna  Da.   
 
 
 
 Nadam se da nisi mislila na salatu  
 
 Ovako; kad ga namočiš preko noći, staviš u drugu vodu, posoliš, staviš malo začina (biber, vegeta, biber u zrnu, i npr. ona mješavina začina s paprom, crvenu papriku).
 Onda;povrće - luk, češnjak, rajčica, paprika, mrkva, peršun, krumpir.
 I sve fino staviš na lagano kuhati.
 Naravno poželjno je (ako voliš) malo bunceka ili npr. sušenih rebarca, isto kuhaš sa svime.
 Kad je grah mekani uzmeš veliko cjedilo i propasiraš sve to povrće što se unutra kuhalo i graha do željene gustoće.
 Dodaš i malo ajvara, paradajz sosa ili kečapa (ovisi što imaš, a može i oboje).
 Zatim ako voliš prepržiš malo slanine na ulju (masti) i napraviš zapršku.
 I to je to.
 Tako ti moja majka radi i svi ližu prste.
 P.S. ako ne volite zapršku - staviš više graha i više ga propasiraš da ti je gusto.
 
  i dobar tek i dobar tek
 
 
 
 
 
 
 
 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
		
			
				 Pravila pisanja postova
				Pravila pisanja postova
			
			
				
	
		- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-  
Pravila foruma