Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Giros

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno Giros

    Ova tema još ne postoji

    dakle, da li netko od vas radi doma girose pa da s nama podijeli recept?

    Mislim da nisu komplicirani, našla sam recept za lepinje, sada me zanima samo punjenje kako radite.

    Hvala!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    samo ću iskoristiti prigodu da oživim uspomene na Kretu i svakodnevni giros sa tzatzikijem...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Izgleda da ću morati do Lučkog (a nije mi ni daleko) kažu u "Paprici" da su najbolji!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    Nemam ideju, samo sam se sjetila najboljih gryosa u Dugavama, mmm...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/giros
    ovo si vjerojatno vidjela? mada, ja se ne bih doma upuštala u takve stvari...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Jesam, vidjela sam, ali je sa svinjetinom

    i mora se peći u pećnici koja ima šipke, ja to nemam,

    ja trebam za u tavu baciti.

    Igleda da ću morati recept izmisliti po svom

  7. #7
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Radim giros inspiriran onim iz Lučkog. Napravim malo veće lepinje. Pileći file izrežem na trakice, začinim i popržim na maslacu. U lepinju naguram svježe naribano zelje, narezane rajčice, salatu, kukuruz. Ovisi što mi se nađe u frižideru. Sve to zalijem umakom koji napravim tako da pomiješam jogurt i majonezu, ili vrhnje i majonezu, malo soli,papra. Omjer prilagodim svom nepcu . Ako netko voli ljuti umak, onda u ovaj isti stavim mljeveni čili.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Sad mi je već lakše!

    Hvala žabice!

  9. #9
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    ajd stavite i recept koji za lepinje da imamo cijeli recept na jednom mjestu
    mmmm giros

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    LEPINJE

    Citiraj Mamita prvotno napisa

    50gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda

    zamjesiti jako mekano
    ostaviti da stoji 15 minuta
    razvaljati na 5 malih kuglica
    ostaviti da stoji 10 minuta
    oklagijom razvaljati na 1cm krugove
    drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
    staviti na masni papir
    peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene

    e garant ko u pekarama, ima čak i sredinu mekanu mmmljack
    dobar tek!

  11. #11
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    LEPINJE

    Citiraj Mamita prvotno napisa

    50gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda
    Natalija, meni logika nalaže da pitam je li zaista u pitanju 50gr brašna ili ipak 500gr? :?

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Recept je copy-paste-an, ali pretpostavljam da je ipak 500 grama

  13. #13
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    LEPINJE

    Citiraj Mamita prvotno napisa

    50gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda

    zamjesiti jako mekano
    ostaviti da stoji 15 minuta
    razvaljati na 5 malih kuglica
    ostaviti da stoji 10 minuta
    oklagijom razvaljati na 1cm krugove
    drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
    staviti na masni papir
    peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene

    e garant ko u pekarama, ima čak i sredinu mekanu mmmljack
    dobar tek!
    Po istom ovom receptu ih i ja radim, samo što kod mene piše 350g. I ispadnu

  14. #14
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Ispala ti je trica. Recept ide ovako i fenomenalan je:


    350gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda

    zamjesiti jako mekano
    ostaviti da stoji 15 minuta
    razvaljati na 5 malih kuglica
    ostaviti da stoji 10 minuta
    oklagijom razvaljati na 1cm krugove
    drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
    staviti na masni papir
    peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    Citiraj suzana_s prvotno napisa
    Nemam ideju, samo sam se sjetila najboljih gryosa u Dugavama, mmm...
    ja im se

  16. #16
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Gago prvotno napisa
    Citiraj suzana_s prvotno napisa
    Nemam ideju, samo sam se sjetila najboljih gryosa u Dugavama, mmm...
    ja im se
    gdje?
    molim telefon

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    ja ne naručujem mi odemo po to...ali mislim da mm ima broj...javim kad stignem ako ima...sad ga nema kući,poslala sam ga po voće za voćnu salatu

  18. #18

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    12

    Početno

    Cure gdje kupujete taj fini gyros, ja iz Dugava pa nemam pojma .
    A baš mi se jedu...hvala!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •