Ova tema još ne postoji
dakle, da li netko od vas radi doma girose pa da s nama podijeli recept?
Mislim da nisu komplicirani, našla sam recept za lepinje, sada me zanima samo punjenje kako radite.
Hvala!
Ova tema još ne postoji
dakle, da li netko od vas radi doma girose pa da s nama podijeli recept?
Mislim da nisu komplicirani, našla sam recept za lepinje, sada me zanima samo punjenje kako radite.
Hvala!
samo ću iskoristiti prigodu da oživim uspomene na Kretu i svakodnevni giros sa tzatzikijem...![]()
Izgleda da ću morati do Lučkog (a nije mi ni daleko) kažu u "Paprici" da su najbolji!
Nemam ideju, samo sam se sjetila najboljih gryosa u Dugavama, mmm...![]()
http://www.coolinarika.com/recept/giros
ovo si vjerojatno vidjela? mada, ja se ne bih doma upuštala u takve stvari...
Jesam, vidjela sam, ali je sa svinjetinom
i mora se peći u pećnici koja ima šipke, ja to nemam,
ja trebam za u tavu baciti.
Igleda da ću morati recept izmisliti po svom![]()
Radim giros inspiriran onim iz Lučkog. Napravim malo veće lepinje. Pileći file izrežem na trakice, začinim i popržim na maslacu. U lepinju naguram svježe naribano zelje, narezane rajčice, salatu, kukuruz. Ovisi što mi se nađe u frižideru. Sve to zalijem umakom koji napravim tako da pomiješam jogurt i majonezu, ili vrhnje i majonezu, malo soli,papra. Omjer prilagodim svom nepcu. Ako netko voli ljuti umak, onda u ovaj isti stavim mljeveni čili.
Sad mi je već lakše!
Hvala žabice!
ajd stavite i recept koji za lepinje da imamo cijeli recept na jednom mjestu
mmmm giros![]()
LEPINJE
Mamita prvotno napisa
Natalija, meni logika nalaže da pitam je li zaista u pitanju 50gr brašna ili ipak 500gr? :?Natalija prvotno napisa
Recept je copy-paste-an, ali pretpostavljam da je ipak 500 grama
Po istom ovom receptu ih i ja radim, samo što kod mene piše 350g. I ispadnuNatalija prvotno napisa
![]()
Ispala ti je trica. Recept ide ovako i fenomenalan je:
350gr brašna mekog
jedan digo kvasac
sol
topla voda
zamjesiti jako mekano
ostaviti da stoji 15 minuta
razvaljati na 5 malih kuglica
ostaviti da stoji 10 minuta
oklagijom razvaljati na 1cm krugove
drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
staviti na masni papir
peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene
ja im sesuzana_s prvotno napisa
![]()
ja ne naručujem mi odemo po to...ali mislim da mm ima broj...javim kad stignem ako ima...sad ga nema kući,poslala sam ga po voće za voćnu salatu![]()
Cure gdje kupujete taj fini gyros, ja iz Dugava pa nemam pojma.
A baš mi se jedu...hvala!