Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: koliko vremenski pokusavati prirodno sa normospermiom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno koliko vremenski pokusavati prirodno sa normospermiom

Otvorila sam novi topic da me moderatorice ne bih izbacile s foruma jer imam jedno pitanje. Nakon neuspjelih pokusaja i loseg spermiograma MM sada smo nakon operacije varikocele i silnih vitamina dobili normospermiu. Plan nam je malo odmoriti i pokusati prirodno, a ako nista ne bude idemo na na ivf, ja svakako moram odmoriti od stimulacija, ali me zanima koliko mjeseci da pokusavamo prirodno prije ivf. Vec sam razgovarala sa dr iz Ljubljane i rekao je kad odlucimo da se javimo i ne ceka se dugo (mjesec ili 2 zavisi od prirpema).

Pomozite ako znate, bas sam u nedoumici?!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prema tvojim godinama možeš prirodno 1 godinu.

Drago mi je što je spermiogram super!!

Sretno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dodirko, ja kontala od 3 do 4 mjeseca!

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lanaaa, super za spermiogram! Ja bih si na tvome mjestu dala oko 6 mjeseci.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako si sigurna da su ti jajovodi prohodni a TM se spermiogram popravio, ne vidim razloga inzistiranju na IVF-u. Ako možeš bez većih problema utvrditi kad ti nastupa ovulacija, uz redovite odnose, trudnoća bi trebala biti ostvariva za godinu dana.
    Djeca se, osim IVF-om, prave i u krevetu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eto moj savjet da pokušaš koliko ti želiš, vidjet ćeš kako se osjećaš, slušaj svoje srce i sigurno nećeš pogriješiti

Teško je tako nešto savjetovati drugoga. Poznavajući sebe, ne bi čekala, a netko drugi bi možda čekao i godinu dana.

Slušaj svoje srce, ono će ti reći kojim putem da ideš do svoje bebice i koliko god pokušavala, mi smo ti tu uvijek podrška!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Baš si staromodna!!! A gdje je auto, trava, mašina za pranje veša, stol, sudoper, itd...

Malo vinčeka i neobičnosti, mora biti beba, naravno ako je sve uredu!!!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i na zadnjem sicu golfa, kako neko reće

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa
    i na zadnjem sicu golfa, kako neko reće
    Sad me baš uhvatila željica za autom a mužić mi u bolnici, jooooj

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bih čekala jedno 6 mjeseci i onda krenula dalje opet u IVF-ove, ako ne upali. Inseminacija ste već imali previše, to vam nema smisla, po meni. IVF-ovi isključivo izvan BIH.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, zbog tvojih godina definitivno možete još čekati. Da je slučaj da je tebi recimo 38, a muž normozo, a 6 mjeseci ne ide - onda biste bili direkt za IVF. Jako ovisi o ženinim godinama. Sretno!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Stvarno!!!!!?????

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Je je Superman! 8)
    Od kad sam počela hodočatit po ordinacijama i labosima: te ne smiješ jer treba radit spermiogram, te ne smiješ da ne popucaju folikulići, te ne smiješ do bete, te ne smiješ.... te smiješ ali samo s kondomom :/ (to mi ga dođe ko oprat noge preko čarapa), skoro sam zaboravila što znači dobar starinski seks! Sad se opet ne usudim dok dr. ne kaže ....
    I sad bih ja ženi trebala savjetovat da inzistira na ivf-u???!!?? A ne ne, dobar seks, pa makar i u golfu (nudobno, davno probala pa odustala) ili noću na klupici u parkiću.... Zakon!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bas ste super, uz vas je sve lakse a posebno donijeti neku odluku. Ja ne bih cekala vise od 6 mjeseci, a sto s etice jajovoda ja sam govorila dr da to provjeri ona kaze da nema potrebe. Ali kako ona zna ako nije radila hsg, moze li se to drugacije utvrditi. Ili da idem kod drugog dr da trazim da mi to urade, ali mislim da to niko nece na moju inicijativu, a to me kopka. Ciklusi su mi 28 dana, ovulacija 11 dan ko sat, ali sta ako su mi zacepljeni jajovodi?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iva_luca čekam te da dobije zeleno svjetlo Da vidiš nakon svega ovog gušta i opuštenosti A bebi super, ona se ljulja i ljulja i tako cunja

lanaaa promisli da li ti je HSG potreban. Hoću reći, ako je sve ok i ne zatrudniš, nakon određenog vremena ići ćeš na IVF, ako je sve ok i zatrudniš ja :D od sreće. Dakle, ako sam te dobro skužila, bili jajovodi problem ili ne ideš za nekih 6 mjeseci na IVF?? Onda promisli bi li ga uopće radila

Ovo je samo savjet? Više onako pitanjce za tebe

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kaj fakat? Uvijek zaboravim da se to i tak radi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prihvatam staru opciju za pravljenje beba i mozak na pasu pa ako nista ne bude onda pravac na ivf,. Konacni zakljucak i hvala vam na usmjerenju

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma da, ali zbilja se opusti, onako pokušaj (moj savjet od srca) ne računati plodne i neplodne dane nego jednostavo to radite svaki drugi dan (kažu da je bolje nego svaki dan). Baš lijepo uživaj u seksu i ne misli o tome. Kad je gotovo ne diži noge i ne opterećuj se tim stvarima. Ono što treba ostat će unutra, ono što iziđe nije bitno vjeruj mi

A ja ti od srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da nam što prije postaneš trbušasta

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super odluka! A vidim, Pepita te poučila kako se to radi. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ....

Ne bitno na koji nacin dosli do bebe,ja ti od sveg srca zelim da to bude ova neka starija metoda iz kucne radinosti,ali u svakom slucaju SRETNO

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •